Şimdi Ara

Yeni Astra 1.3 CDTİ Testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
25.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 multijet getirseler mükemmel olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast
    1.6 multijet getirseler mükemmel olacak

GM ve Fiat arasındaki ortak motor kullanımı bitti.

Ortaklık birkaç ay daha devam etseydi 1.6dizeller opellerede gelecekti ancak maalesef bu ihtimal bitti.

1.3 dizel motorun 125ps versiyonu test ediliyordu. Belki ileride bu tarz daha güçlü bir motor gelir.

Herseyden önce fiyatlar biraz yüksek kalmis gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

quote:

Ortaklık birkaç ay daha devam etseydi 1.6dizeller opellerede gelecekti ancak maalesef bu ihtimal bitti.

1.3 dizel motorun 125ps versiyonu test ediliyordu. Belki ileride bu tarz daha güçlü bir motor gelir.

1.3 ler halen gelmekteyken 1.6 ların gelmemesi garip bence.
    -
    1.3 den 125 beygir almak; o motorun çok aşırı beslenmesi ile olacağından uzun vade de pek tat vermez bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmertoglu

2005 yılından beri bu motor var, demekki opel bir çözüm aramıyor, Türkiye pazarı için yeterli görüyor

Zira Türkiyenin en çok satan HB i bir önceki kasa ki Astra idi..

Toyota da 90bg lik motor satıyor, onu kimse söylemiyor, hatta yere göğe sığdıramıyorlar... Saçmalık...

Bence yetersiz motor , ama ben bunun 75 bg liğini Corsada kullandım, aslında ne beklediğine bağlı, 100bg lik sütçü beygirleri de var...

toyota 90 hp de performans olarak birşeye yaramıyor. deneme sürüşü yaptım. beni hiç açmadı. opel ve toyota bu 90 hp'den çok acilen kurtarılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 24 Ağustos 2010; 10:28:04 >
  • Açıkcası astra'nın 1,3 disel motorunu beğenmeyenlerin bu motoru iyi tanımadığını veya 1,3 disel astrayı kullanmadıklarını düşünüyorum. Benimde bu motorun performansı konusunda kaygılarım vardı BabamAstra H 1,3 disel alıpta test ettiğimizde ve Lineayıda(Astaradan yaklaşık 80 kg daha hafif ama linacılardan bu kadar "bu motor bu aracı çekmiyor lafını duymuyorum") kullandığımda Astra J 1,3 disel almanın performans bakımından sakıncası olmadığını gördüm çünkü bu az yakan ve sessiz disel hiç te fena değildi...( Daha önceki araçlarım da palio 1,6, corolla 1,6 benzinli idi.)
    Astra J disel almamda ki önemli etken Astra H'ın malzeme ve işçilik kalitesi, konforu ve motoru idi, Evet bu motorun 1,3 cc fakat 190 NM torku 95 beygir gücü var ve BU MOTOR BU ARACA YETİYOR AMA ARTMIYOR, Tekrar ediyorum 1,3 motor ışıklarda drag yapmayacaksanız, yada 1,6 DİSEL OTOMOBİLLER İLE EGO TATMİNİ İÇİN KAPIŞMAYACAKSANIZ veya yol için fantastik hayalleriniz yoksa normal kullanıcı için yeterli, motor araca fazla gelsin bastımı uçursun diyorsanız astra için 1,6 benzinli 180 beygirliK seçenekleri var dileyen onu zaten tercih ediyor.
    Birde opelin 1,3 disel motoru yetmiyor çekmiyor kaldırmıyor diyen arkadaşlar Astra H 1,3 diselin satışlarına bir baksınlar bunca insan YADA Opel mühendisleri (Boru değil adam opele mühendis olmuş )bu işten anlamıyor mu dersiniz.

Yukardaki yazıyı yazdım çünkü aracını değiştirmek isteyenler, yeni araç almayı düşününler burdaki yazılardan etkileniyor eğer şayet astranın 1,3 diselini almayı düşünen varsa ve kafası karışıksa ne yapsın ne etsin bir yerden bu aracı bulup test etsin ve öyle karar versin

• quote:

quote:

quote:

-
    1.3 den 125 beygir almak; o motorun çok aşırı beslenmesi ile olacağından uzun vade de pek tat vermez bence.

Garip olan birsey yok.

1.3ler sadece Fiat motoru değil. Powertrain isimli bir firmanın gm vede Fiat icin ortak ürettiği bir motor.

Mesela gm 1.9dizellerini fiattan alıyordu. Tabi kendi biraz daha farklı yazilimla kullanıyordu.
    Anlaşma bittikten sonra 1.9 dizeller bitti, gelmedi birdaha.
    Gm onun yerine araçlarına kendi geliştirdiği 2.0dizelleri monte etti. İnsignia, astra, epica, captiva dahil bir çok modelde 2.0 dizeller kullanılıyor.

Yani 1.6 dizellerin gelmemesi bundan dolayidir.

Opelde 1.7 125ps dizel var ancak vergiden dolayı turkiyeye getirilmiyor

• Kimse bu aracın 95 hp 190 nm tork olduğunu söyleyip kendini kandırmasın.Onlar sadece motorun gördüğü en yüksek değer.

Benim aracım 72 hp torkuda 100 küsür bişey.99 bin km de ve lpg li.

0 dan 130 a yaklaşık 23 sn sürede çıkıyor.Bu araba için iyi bir değer ama yolda giderken pekte hoş bir duygu olmuyor.Özellikle sollamalarda

Şimdi 45-50 bin liraya satılan 2011 model astraya bakıyorum 0-130 25.6 sn

Benim bazı durumlarda sıkıntı yaşadığım araçtan bile daha kötü bir değer!

Güçlü araba illa ışıklarda drag yapılması için alınmaz.Bunun sollaması var,rahat hızlanma sayesinde yaşanılan konfor var vs vs.

Her astra konusunda olduğu gibi burada da söyleyeceğim.Bu araç, sınıfına göre mükemmel olmuş ama 1.3 dizel hiç yakışmıyor.Almam da alanada mani

olmak isterim

Keşke ülkemizde böyle saçma bi vergi sistemi olmasaydı da 1.7 CDTİ motorlar satılsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 24 Ağustos 2010; 13:43:43 >

• Bi tanıdığımda eski kasa 1.3 cdti Astra sedan var. Araba kullanmayı falan gayet iyi bilir. Arabada 5 kişi varken ve klima açıkken araba kalkmıyor. Kırmızı ışıkta kalkmadan önce klimayı kapatıyor, arabayı kaldırıyor ve klimayı tekrar açıyor. Her kırmızı ışıkta bunu yapıyor...

Aynı arabayı benim bacanak da sürdü, o da iyi araba kullanır. O da içerde 5 kişi varken klimayı kapatmadan arabayı kaldırmanın zor olduğunu söyledi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

forumun schumacher leri coşmuş yine

araç çok başarılı bence ancak bu motor için haketmediği bir etikete sahip.

Eee sende aynı şeyi savunuyorsun bu sözlerinle.1.3 ü 37-38 e verseler bizde güçsüz demeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Eee sende aynı şeyi savunuyorsun bu sözlerinle.1.3 ü 37-38 e verseler bizde güçsüz demeyiz.

anlamadım araç ucuzlasa hızlanacak mı diyorsun yani?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

-

Garip olan birsey yok.

1.3ler sadece Fiat motoru değil. Powertrain isimli bir firmanın gm vede Fiat icin ortak ürettiği bir motor.

Mesela gm 1.9dizellerini fiattan alıyordu. Tabi kendi biraz daha farklı yazilimla kullanıyordu.
    Anlaşma bittikten sonra 1.9 dizeller bitti, gelmedi birdaha.
    Gm onun yerine araçlarına kendi geliştirdiği 2.0dizelleri monte etti. İnsignia, astra, epica, captiva dahil bir çok modelde 2.0 dizeller kullanılıyor.

Yani 1.6 dizellerin gelmemesi bundan dolayidir.

Opelde 1.7 125ps dizel var ancak vergiden dolayı turkiyeye getirilmiyor

bahsettiğiniz firma zaten fiat ın.
    http://www.fptpowertrain.com/index_main.htm

• quote:

quote:

quote:

Şu an sahip olduğum aracın performansı düşük,donanımı yok, güvenli değil vs vs. Ben bu olumsuzlukları neden kafama takmıyorum.Çünkü aracın parası da ona göre.3 köfte parası verdim, 3 köfte yiyorum.

Ama astra öyle değil ki.Dünya kadar para ver yinede tam istediğin olmuyor.Ucuz olsa, '' ya kardeşim araba ucuzdu, yakıtıda ekonomik, görüntüsü de hoşuma gitti bende aldım.Performansıda idare ediyoruz işte'' dersin ama bu parayı verdikten sonra bunu diyemezsin.En azından ben demem.

Kısaca fiyat performans olarak saçma sapan bir seçenek bence.Ama başkası ne düşünür, hangi amaçla bu aracı alır orasını bilemem.Ha sonuç olarak herkesin kendi parası biz karışamayız sadece fikir veririz.

• quote:

o kadar para verip 15 sn de 100e çıkmak koyarmış adama...kusura bakmayın hiç bi b*k olmaz arkadaşım,inan ki olmaz!

kendi aracım 14,2 sn de gerçekleştiriyor bu hızlanmayı hiç ezilip,büzülmedim,küçük düştüğümü ya da 2. sınıf muamele gördüğümü falan hatırlamıyorum.aracın yavaş hızlansa niye koyacak sana onu anlamıyorum.herkes bu yavaşlığa takılmış durumda,tek bir kişiye söylemiyorum.

bu arada opel senin bahaneni yesinler diyorum.başka da bir şey demek gelmiyor içimden!bakınız kardeşim vw grup yıllarca nasıl çatır çatır 1.9 tdi ve 2.0 tdi ları sattı türkiye de.onlara farklı vergi sistemi mi var derler adama!gerçi şimdi 1.6tdi ları eskiden 2.0 tdi sattıkları paraya satıyorlar orası da ayrı konu...

önce adam olmayı öğren sonra konuş..üslubuna dikkat et..karşında senin gibiler yok.

Yeni Astra HB 1.3 Dizel 95HP Cosmo 54.488

Bu parayı ver sen o araca ben o zaman görürüm seni.
    aracın boş ağırlığı zaten 1318 kg. 5 kişi + klimayı düşün bakalım (tabi öyle bir yeteneğin varsa)..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şu an sahip olduğum aracın performansı düşük,donanımı yok, güvenli değil vs vs. Ben bu olumsuzlukları neden kafama takmıyorum.Çünkü aracın parası da ona göre.3 köfte parası verdim, 3 köfte yiyorum.

Ama astra öyle değil ki.Dünya kadar para ver yinede tam istediğin olmuyor.Ucuz olsa, '' ya kardeşim araba ucuzdu, yakıtıda ekonomik, görüntüsü de hoşuma gitti bende aldım.Performansıda idare ediyoruz işte'' dersin ama bu parayı verdikten sonra bunu diyemezsin.En azından ben demem.

Kısaca fiyat performans olarak saçma sapan bir seçenek bence.Ama başkası ne düşünür, hangi amaçla bu aracı alır orasını bilemem.Ha sonuç olarak herkesin kendi parası biz karışamayız sadece fikir veririz.

kendinde bahsetmişsin işte

ben sadece performans olarak ele alıp yaklaştım,sen ise fiyat/performans olarak değerlendiriyorsun

performans beklentileri kişiden kişiye değişir sonuçta,(şahsına söylemiyorum)tercih edeni de enayi yerine koymamak gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: frk96

quote:

o kadar para verip 15 sn de 100e çıkmak koyarmış adama...kusura bakmayın hiç bi b*k olmaz arkadaşım,inan ki olmaz!

kendi aracım 14,2 sn de gerçekleştiriyor bu hızlanmayı hiç ezilip,büzülmedim,küçük düştüğümü ya da 2. sınıf muamele gördüğümü falan hatırlamıyorum.aracın yavaş hızlansa niye koyacak sana onu anlamıyorum.herkes bu yavaşlığa takılmış durumda,tek bir kişiye söylemiyorum.

bu arada opel senin bahaneni yesinler diyorum.başka da bir şey demek gelmiyor içimden!bakınız kardeşim vw grup yıllarca nasıl çatır çatır 1.9 tdi ve 2.0 tdi ları sattı türkiye de.onlara farklı vergi sistemi mi var derler adama!gerçi şimdi 1.6tdi ları eskiden 2.0 tdi sattıkları paraya satıyorlar orası da ayrı konu...

önce adam olmayı öğren sonra konuş..üslubuna dikkat et..karşında senin gibiler yok.

Yeni Astra HB 1.3 Dizel 95HP Cosmo 54.488

Bu parayı ver sen o araca ben o zaman görürüm seni.
    aracın boş ağırlığı zaten 1318 kg. 5 kişi + klimayı düşün bakalım (tabi öyle bir yeteneğin varsa)..

benim gibi biri olmadığını farkettim

size aracınızla mutluluklar.bahsetmek istediğim noktayı kaçırmışsınız ne yazık ki...

• arkadaşlar ben h kasa astra 1.3 kullanıyorum bu kasayı bile kaldırmazken j kasayı düşünemiyorum 50000 tl verip 1.3 binmek tamamen saçmalık ben h kasayı 36 000 tl aldım 1.3 bile bile zaten 4 0000 tl ve üstü olsaydı almazdım astra fiyatı 37000 40000tl olursa satar herhalde
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drak -- 17 Eylül 2010; 12:13:54 >
  • ben grande punto kullanıyorum.
    1.3 multijet. 75 beygir.
    aracın ağırlığı 1105 kg.
    yazın, arabada fazla kişi varken ve klima açıkken, yokuşlarda kalkışları zor oluyor.
    klimayı 10 sn liğine kapatp, birazda gaz a abanıp, arabayı bağırtarak kaldırıyorum.
    araç kalktıktan sonra, klimamı açıp yoluma devam ediyorum
    100 km ye kaç sn de çıktığımı ben hiç önemsemem, çünkü zaten 100 km hızla gitmem, en fazla 90 basarım.
    benim gibi performans a önem vermeyerek, ekonomiyi ön planda tutan kişiler astra 1,3 dizeli alabilirler.
    yokuşlarda kalkışlarda benim yaşadığım problemi yaşarlar.
    böyle bir durumda senede kaç kere başına gelecekki?
    her kör malın, kör bir alıcısı olur derler.
    severim bu lafı.
    1,3 dizel asrtanında mutlaka müşterileri olacaktır.
    ama güçlü bir otomobil firmasına yakışan tutum,
    performasna da önem veren müşterileri için, 1.6 dizel getirmerleri daha uygun olur kanaatindeyim.

• bôyle bir araç için motor çok zayıf
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.