Şimdi Ara

*** YENİ ASTRA ALACAĞIM... SİZ OLSANIZ HANGİ SEÇENEĞİ SEÇERDİNİZ ? *** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dediğin doğru. Astra dizel bana mantıklı gelmeye başladı. Benim seçeneklerin dışında seçenek sunan arkadaşlar kendi fikirlerini söylüyorlar iyi niyetli olarak ama gerçekten adamın kafası karışıyor ya. Bu forumu takip etmek hem iyi hem kötü bişey. Geçen gün aklıma 407 1.6 HDI yatmıştı ama peugeot hakkındaki yorumları okuyunca ondan da vazgeçtim. Ama düşünüp baktığımda full özellikli bir astra dizel 40000-41000 civarına geliyor. O kadar vermeyip 1.3 CDTi enjoy mu alsam acaba diyorum ???

Seyyah 'ın basına gelenler doğrudur mutlaka ama genel olarak dizel kullananlar %85 memnun, %15 şikayetçi. Ben aracı kullandığım için çok da olumsuz bakmıyorum. Ama bakalım ne alacağız. Her gün düşüncem değişebiliyor....

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

1.) seçenek Kesinlikle dizel yönünde kullan tercihini üstelik bence fiyatı da çok iyi, ksenonlu falan mis gibi.

Ama ben şunu anlamıyorum, biri şunu mu alayım bunu mu alayım diyor geliyor biri yok bunları alma başka bir şey al. Ben bu işi anlamıyorum, yardımcı olduğunuzu mu sanıyorsunuz gerçekten yoksa ellerinizi birbirine sürtüp kıs kıs gülüyor musunuz? Biz mi keriziz siz mi?

• gorele2000,

Sende 1.3 CDTi enjo mu var yoksa elegance mı ? Ben enjoya bindim. Aslında çokta kötü değil. Yani elegance yada yeni adı ile cosmo almaya gerek yok gibi de düşünüyorum. Yani full bir araç ile enjoy arasında 5000 ytl falan far ediyor ortalama. Satmaya kalkınca da kolay kolay satamıyorsun. Enjoylar daha kolay satılır sanırım.

quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Seyyah bu topic iği de kirletip gitmiş. Dediklerini inandırıcı bulmuyorum. SANIRIM RAKİP FİRMADA SATIŞ TEMSİLCİSİ FALAN:))

Eniştemde astra dizel var . Şu an 20 bin km de. 15 bin bakımı hariç servise uğramadı. Bakımda yağ değişmedi. Sadece 80 YTL verdi ve çıktı.
    2 ay öncede ben aynı arabadan aldım. Taş gibi maşallah. Sabah çalıştırırken bile daha 2. kez kontağı çevirdiğimi hatırlamıyorum.

Yalnız en önemli olay, mazot alırken mutlaka dikkat edilmeli ve hep aynı yerden alınmalı!!!

• Kardeşler araba işi şans işi ama bazı gerçekler var, şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım.Astra ile ilgili daha öncede ben çok yazı yazdım, insan hiç kendi arabasını kötüler mi? Ama inanın alalı 4 ay oluyor aldığım gün hariç 1 gün olsun sevinemedim. Allah'ın gönlüne güç varmasın 22 yaşındayım ve 2006 model arabaya biniyorum çok şükür,fakat bu tür olaylar insanı belkide özellikle bu yaşlarda biraz fazla etkiliyor. Öncelikle şuna cevap vereyim benimki 1.3 cdti enjoy.Yaşadığım sorunlara gelince, beni deli eden ve bir türlü çözüm bulunamayan ilk problemi aldıktan 5 gün sonra ortaya çıktı. Arabam 1. marşta çalışmamaya başladı ilk servise gittiğimde prog. yükledik düzelir dediler, hiç bişi değişmedi.Birde öyle pis bir problem ki ne arıza lambasını yakıyor, ne de gün içinde başka bi zaman bunu yapıyor.Sadece sabahları ilk çalışmada yapıyor,bu yüzden 10-15 kez servise bırakıp döndüm aracımı,ankara da gitmediim servis kalmadı yeri geldi 4 dolmuşla döndüm gittiğim servislerden geriye.Tüm bu uğraşlarıma rağmen opan,opis,opal servisşeri hiç bişi yapamadılar.Şikayet var comada yazdım bunları.Daha sonra bir problem daha ortaya çıktı.Aracı gün içinde çalıştırıyorum kendiliğinden stop ediyor,yeniden çalıştırıyorum devir bi yükseliyor bir azalıyor sonra yine stop ediyor. Arabanın her yerinden sesler gelmeye başladı,diyeceksinizki sen hırpalamışsın arabayı ,inanmazsınız benim kadar hassas kullanan biri daha yoktur,çukurları durarak geçtiim için çok kişi belki küfür etmiştir.işte sakınan göze çöp batıyor.o sesin de kaynağını bulamadılar.3 gün önce bişey dikkatimi çekti egzoz la ilgili eğilip bi baktım egzoz çürümüş,çok şaşırdım.Bunların dışında bazen sola sinyal veriyorum 1 kere yanıyor duruyor,bazen hiç durmuyor.Artık ne yapacağımı şaşırdım.Hatalı üretim olabilir,10 arabada 5 i de hatalı olabilir,fakat eğer firma bu hataları göz ardı eder kabul etmez veya ilgisiz kalırsa işte bu yapılan adilik olur.Opel de bana bu dediklerimin aynısını yaptı.Şu an kendim çorumdayım,arka kapıyı açma mandalları çekince birdaha geri yerine oturmuyordu,bu günde onun için servise gittim yağladılar,sana tırdan düşen arabayı mı verdileri die birde taşak geçtiler.Artık opel i bana babam da savunsa iyi bir firma olduğunu söyleyemem.Avukatımızla konuştuk,pzrtesi arabaya ödediğimiz paranın iadesi için tüketici haklarına dava açacaktık.Bunu GM e söyledim ve kendilerini basına şikayet edeceğimi aleyhlerinde ilanlar vereceğimi söyledim, bu sefer beni pztesi günü ankaraya opise servise aracı test ve incelemeye almak için davet ettiler.Bu insanlara ben daha önce adam gibi mailler attım telefonda görüştüm,ama bunların sayısını size söylesem inanmazsınız,şimdi iş mahkeme aşamasına gelince çağırıyorlar.Biliyorum şu bu diecekler düzeldi diecekler bir kaç gün veya hafta ya da ay sonra tekrar meydana gelecek,önemli olan garanti süresini geçirmek. Ama pazartesi götüreceğim servise ve hala gözle görünür birşey yapamazlarsa bu sefer dava açacağım.
    Ya işte böyle benim başka bir firmada çalıştığımı söyleyen arkadaş,işim gücüm yokta burada opeli karalayıp başkalarının reklamını mı yapacağım,benim bunu yapacak ne vaktim var nede tecrübem,ben sadece bu aracı alacak olanlar veya merak edenler bilgilensin diye zaman harcayıp bu uzunca metni yazdım,gerisi size kalmış.

• quote:

Orjinalden alıntı: SeY_YaH

Kardeşler araba işi şans işi ama bazı gerçekler var, şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım.Astra ile ilgili daha öncede ben çok yazı yazdım, insan hiç kendi arabasını kötüler mi? Ama inanın alalı 4 ay oluyor aldığım gün hariç 1 gün olsun sevinemedim. Allah'ın gönlüne güç varmasın 22 yaşındayım ve 2006 model arabaya biniyorum çok şükür,fakat bu tür olaylar insanı belkide özellikle bu yaşlarda biraz fazla etkiliyor. Öncelikle şuna cevap vereyim benimki 1.3 cdti enjoy.Yaşadığım sorunlara gelince, beni deli eden ve bir türlü çözüm bulunamayan ilk problemi aldıktan 5 gün sonra ortaya çıktı. Arabam 1. marşta çalışmamaya başladı ilk servise gittiğimde prog. yükledik düzelir dediler, hiç bişi değişmedi.Birde öyle pis bir problem ki ne arıza lambasını yakıyor, ne de gün içinde başka bi zaman bunu yapıyor.Sadece sabahları ilk çalışmada yapıyor,bu yüzden 10-15 kez servise bırakıp döndüm aracımı,ankara da gitmediim servis kalmadı yeri geldi 4 dolmuşla döndüm gittiğim servislerden geriye.Tüm bu uğraşlarıma rağmen opan,opis,opal servisşeri hiç bişi yapamadılar.Şikayet var comada yazdım bunları.Daha sonra bir problem daha ortaya çıktı.Aracı gün içinde çalıştırıyorum kendiliğinden stop ediyor,yeniden çalıştırıyorum devir bi yükseliyor bir azalıyor sonra yine stop ediyor. Arabanın her yerinden sesler gelmeye başladı,diyeceksinizki sen hırpalamışsın arabayı ,inanmazsınız benim kadar hassas kullanan biri daha yoktur,çukurları durarak geçtiim için çok kişi belki küfür etmiştir.işte sakınan göze çöp batıyor.o sesin de kaynağını bulamadılar.3 gün önce bişey dikkatimi çekti egzoz la ilgili eğilip bi baktım egzoz çürümüş,çok şaşırdım.Bunların dışında bazen sola sinyal veriyorum 1 kere yanıyor duruyor,bazen hiç durmuyor.Artık ne yapacağımı şaşırdım.Hatalı üretim olabilir,10 arabada 5 i de hatalı olabilir,fakat eğer firma bu hataları göz ardı eder kabul etmez veya ilgisiz kalırsa işte bu yapılan adilik olur.Opel de bana bu dediklerimin aynısını yaptı.Şu an kendim çorumdayım,arka kapıyı açma mandalları çekince birdaha geri yerine oturmuyordu,bu günde onun için servise gittim yağladılar,sana tırdan düşen arabayı mı verdileri die birde taşak geçtiler.Artık opel i bana babam da savunsa iyi bir firma olduğunu söyleyemem.Avukatımızla konuştuk,pzrtesi arabaya ödediğimiz paranın iadesi için tüketici haklarına dava açacaktık.Bunu GM e söyledim ve kendilerini basına şikayet edeceğimi aleyhlerinde ilanlar vereceğimi söyledim, bu sefer beni pztesi günü ankaraya opise servise aracı test ve incelemeye almak için davet ettiler.Bu insanlara ben daha önce adam gibi mailler attım telefonda görüştüm,ama bunların sayısını size söylesem inanmazsınız,şimdi iş mahkeme aşamasına gelince çağırıyorlar.Biliyorum şu bu diecekler düzeldi diecekler bir kaç gün veya hafta ya da ay sonra tekrar meydana gelecek,önemli olan garanti süresini geçirmek. Ama pazartesi götüreceğim servise ve hala gözle görünür birşey yapamazlarsa bu sefer dava açacağım.
    Ya işte böyle benim başka bir firmada çalıştığımı söyleyen arkadaş,işim gücüm yokta burada opeli karalayıp başkalarının reklamını mı yapacağım,benim bunu yapacak ne vaktim var nede tecrübem,ben sadece bu aracı alacak olanlar veya merak edenler bilgilensin diye zaman harcayıp bu uzunca metni yazdım,gerisi size kalmış.

Arkadaşım adına çok üzüldüm.İnşalah paranı en kısa zamanda fazlasıyla alırsın.
    Ama bu kadar da arıza çıkaran arabaya binmek insanı soğutur hakikaten

• geçmiş olsun

arkadaşım senin aracın beyinde problem var

eprom da hata oluşmuş

diagnostik tehşis yapılıcak.

servisin bunu çözmesi gerekir.

elektronik arıza biraz şans işi
  • Seyyah öncelikler geçmiş olsun ve umarım bütün sorunların hallolur gerçi zor gözüküyor ama. Hakkaten servisler bazen insanı çileden çıkartabiliyor. Ama bu opel servislerine özgü bir şey değil bence ben renaultda da bir fark görmedim bugüne kadar.

Benim aracımda da ufak tefek sorunlar oldu ama bi şekilde düzeltildi.
    O söylediğin devir yükselip alçalma ve stop etme olayı iki kere başıma geldi tabii ki servis olayı görmeden bir şey yapamayız diyeceği için götürmeye gerek bile duymadım bayadır da tekrar yapmadı yani sanırım geçti

Akincl nın da dediği gibi elektronik arıza tamamen şans işi ve bulup düzeltmesi de çok zor.

Gene de ben aracımdan çok memnunum her marka da sorun çıkabilir. Benim de başıma bu kadar çok sorun gelse araçtan soğurdum.

• Mitril alabiliyorsan cosmo al bence donanım süper koltukları ve içindeki çıtlarda elegancedan daha hoş. Fakat sanırım dizelde cosmo yok yıllık 2 milyarda az buz para değil. Dizel alcaksan full elegance al.

Ayrıca full istemekte sonuna kadar haklısın. Sunroof aşırı güzel ve kullanışlı. Kışın araladığın zaman içerisi havasız kalmıyor ve cam kadar ses yapmıyor. Arka koltukta oturanlar için çok ferah bir ortam sağlıyor. Yazında geceleri cabrio hissi yaratıyor.
    Xenon farlar kapalıyken bile aracın görüntüsünü değiştirio. Normal farlar kocaman ve kötü duruyor ayrıca normal far olanlarda sinyaller turuncu.
    IDS plus ben de yok ama herkes çok yararlı olduğunu söylüyor.
  • Astra almaya karar vermekle çok doğru bi seçim yapmışsın. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Easytronic şanzımanla ilgili olarak manuel şanzımandan 0,1 litre daha az yaktığını ve donanım paketine bağlı olarak (spor sürüş modu) vites değişimlerinde sunduğu karakteristik özellikler diğer marka otomatik şanzımanlarının çok üzerinde. İyi bir seçim olabilir.

Diğer seçeneklerden Cosmo paketini gereksiz görüyorum. Bence o kadarı compact sınıf bir araç için hayli fazla. Xenon paket, sunroof, far yıkama tertibatı (sonbahar-kış döneminde eksikliği baya hissediliyor) olsun elegance donanım paketi yerinde bir tercih olur kanaatindeyim.

AFL ne bileyim vectra, zafira gibi modeller için olabilir. lüx ve geniş aileler için. Ayrıca bu sistemin biraz daha geliştirilme ihtiyacı olduğu da bir gerçek.

Enjoy paket baya bi boş, yani beklentilerine göre boş. Karşılamaz, yetmez...
    Şimdiden hayırlı olsun diyor, kazasız belasız günler diliyorum.

• berk984,

Opel Astra'larda artık elegance diye bir model olmayacakmış. 2006 ile birlikte cosmolar satışa girecekmiş. Yani essentia < enjoy < cosmo olarak 3 donanım seviyesi olacakmış. Bana bayinin söylediği cosmo dizeller 1 aya kadar elimize ulaşır demişti. 2-3 hafta oluyor belkide gelmiş bile olabilir.

Bunların Sunroof 'larıda da panoramik sunroof diye geçiyor. Normal sunrooflardan daha büyük galiba. Henüz görmedim ama resimlerden anladığım kadarı ile öyle. Xenon farlar güzel olur ancak benim için jant olayı daha önemli. Yani tüm elegance ve cosmolarda aynı jantı kullanmışlar. Başka seçenek yok

IDS plus ile gelen GTC jantları hoşuma gidiyor, alırsam sırf bunun için sıfır alacağım. Yoksa aslında ikinci el almak daha mantıklı.

quote:

Orjinalden alıntı: berk984

Mitril alabiliyorsan cosmo al bence donanım süper koltukları ve içindeki çıtlarda elegancedan daha hoş. Fakat sanırım dizelde cosmo yok yıllık 2 milyarda az buz para değil. Dizel alcaksan full elegance al.

Ayrıca full istemekte sonuna kadar haklısın. Sunroof aşırı güzel ve kullanışlı. Kışın araladığın zaman içerisi havasız kalmıyor ve cam kadar ses yapmıyor. Arka koltukta oturanlar için çok ferah bir ortam sağlıyor. Yazında geceleri cabrio hissi yaratıyor.
    Xenon farlar kapalıyken bile aracın görüntüsünü değiştirio. Normal farlar kocaman ve kötü duruyor ayrıca normal far olanlarda sinyaller turuncu.
    IDS plus ben de yok ama herkes çok yararlı olduğunu söylüyor.

• Başta easytronik şanzuman düşünüyordum. Ama easytronik şanzumanlar hakkında kullanan birkaç tanıdığım sorunlar yaşadığını söyledi. Servisimlede konustum onlarda teyit ettiler. Bu yüzden easytronik yerine manuel düşündüm. Ayrıca zaten dizel modellerde easytronik şanzuman seçeneği yok. Default 6 ileri manuel şanzuman geliyor.

AFL gereksiz bence, sunroof ve Xenon far önemli opsiyonlar benim için.

quote:

Orjinalden alıntı: LiVeVaLuE

Astra almaya karar vermekle çok doğru bi seçim yapmışsın. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Easytronic şanzımanla ilgili olarak manuel şanzımandan 0,1 litre daha az yaktığını ve donanım paketine bağlı olarak (spor sürüş modu) vites değişimlerinde sunduğu karakteristik özellikler diğer marka otomatik şanzımanlarının çok üzerinde. İyi bir seçim olabilir.

Diğer seçeneklerden Cosmo paketini gereksiz görüyorum. Bence o kadarı compact sınıf bir araç için hayli fazla. Xenon paket, sunroof, far yıkama tertibatı (sonbahar-kış döneminde eksikliği baya hissediliyor) olsun elegance donanım paketi yerinde bir tercih olur kanaatindeyim.

AFL ne bileyim vectra, zafira gibi modeller için olabilir. lüx ve geniş aileler için. Ayrıca bu sistemin biraz daha geliştirilme ihtiyacı olduğu da bir gerçek.

Enjoy paket baya bi boş, yani beklentilerine göre boş. Karşılamaz, yetmez...
    Şimdiden hayırlı olsun diyor, kazasız belasız günler diliyorum.

• Mitril
    evet bütün astraların sunroofu panaromik zaten. 2 Parça camdan oluşuyor. Nerdeyse bütün tavanı kaplıyor. Öndeki açılabiliyor arkadaki cam ise sabit.

IDS le gelen jantlar konusunda çok haklısın o jantlarla araba resmen değişiyor ama ne yazıkki ben de yok
  • Senin araçta güzeldir yav öyle deme,

Nasıl senin aracının rengi , durumu, memnun musun ?
    Araç hakkında ki yorumlarını iletir misin ?
    Birde varsa resmini koyarsan bakarız

quote:

Mitril
    evet bütün astraların sunroofu panaromik zaten. 2 Parça camdan oluşuyor. Nerdeyse bütün tavanı kaplıyor. Öndeki açılabiliyor arkadaki cam ise sabit.

IDS le gelen jantlar konusunda çok haklısın o jantlarla araba resmen değişiyor ama ne yazıkki ben de yok

• bizde en geç 1 seneye kadar araba almayı düşünüyoz.mazda 3 ve astra arasındayız.opel almaya da işin açıkcası biraz korkuyoruz.opeldeki şikayetler kimsede yok.sonuçta ateş olmayan yerden duman çıkmaz.zaten çevremizdende bazı kişilerde opelin gerçekten sorunlu olduğunu söylüyorlar.ayrıca geçen gün hem 98 model hemde 2000 model astra ya bindim.ikiside çok tıkırtılı ve dökülüyo gibiydi.sanki geçen yıllar astrayı dağıtmış gibiydi.mesela bizde 99 model corolla var.arabada hala hiçbir sorun yok.ve asla 7 yıllık araba gibi ses gelmiyor.o iki astraya binince astra almak beni biraz korkutuyor.tamam tipi gayet güzel astra nın ama 35 -40 milyar veripte çile çekmek insanı çok üzer.bu yüzden mazda 3 daha ağır basıyor gibi.bakalım yazın karar vericez belkide yeni corolla erken çıkar ona yöneliriz.
  •  *** YENİ ASTRA ALACAĞIM... SİZ OLSANIZ HANGİ SEÇENEĞİ SEÇERDİNİZ ? ***

*** YENİ ASTRA ALACAĞIM... SİZ OLSANIZ HANGİ SEÇENEĞİ SEÇERDİNİZ ? ***

2 astram yok henüz o kadar sinirlerime hakim değilim, GTC tipi yani Y jantlısı benim aracım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 18 Şubat 2006 14:28:28 >

• Valla aslen bej rengi hiç sevmem ama Jantlarından dolayı bej olan tercih ederdim herhalde.
    Ama bence astraya şimşek grisi daha fazla gidiyor. Buna rağmen benim astra için favori rengim moonland grisi. Ama maalesef bu renkten pek getirmiyorlar sanırım.
  • Guzel ya benimki de olesine dedim yoksa gtc jantim yok diye aglamiyorum

Simsik grisi benim arac ama alirken tek bi tane vardi benim sunrooflu cosmo o yuzden rengini ben secemedim. Gene de bence hos bir renk fakat cogu astra bu renk oldugu icin biraz goz alisiyor. Bence lacivert baya guzel duruyor astrada.

Aracimdan memnunum once de soyledigim gibi ufak tefek sorunlar cikti ilk aldigimda. Camlar sunroof falan acilip kapanmiyordu duzeldi. Direksiyondan gicirtilar geldi duzeldi. Basta cok uzulmustum ama su an memnunum her arabada ufak tefek sorunlar cikabilir yani. Bir de tavan da boya hafif kabardi gecerken ugrayip sordum servise kus pislemis temizlememisin dediler ama bana cok sacma geldi yani bundan once ailemin ve benim kullanndigim araclarin hicbirinde boyle bir sey gormemistim. Tekrar sorcam servise.

Genel donanimlari falan biliyorsundur zaten ben biraz ayrintilardan bahsedeyim.
    Valla ben hala cok buyuk bi zevkle kullaniyorum araci dedigim gibi sunroofunu cok begeniyorum. Ic tasarimi da cok guzel, gece falan isiklar yaninca da cok guzel gorunuyor. Aynanin altinda ufak bir isik var ve vitesi aydinlatiyor, kapi kollarinda falan aydinlatmalar var. Mp3 calarli muzik seti olmasi en buyuk artilardan biri takiyosun 160 sarkilik cd yi hic canin SIkilmiyor. Muzik setinin basslarinda biraz eksiklik var gibi geldi bana ama yine de kaliteli bir sistem.

Bana suspansiyonlar turkiye icin biraz sert geldi. Ama otoban kullaniminda buyuk bir zevk. Yol tutus herkesin soyledigi gibi mukemmel. Ben de ESP var limitleri zorlamama ragmen daha devreye girmedi. Bir kac kere bilerek savurarak calisip calismadigini kontrol ettim o kaadar

Cok bozuk yollarda ve cukura falan girince on konsoldan ses gelmeye basladi benim aracta ama ben bunu suspansiyonun sert olmasina bagliyorum. Duz asfaltta gayet sessiz. Fakat tumseklerden falan gecerken sunrooftan gerilme sesine benzer bir gicirti geliyor servise sormadim daha.

Kullanirken eksikligini hissettigim tek sey arabanin icinde hic bir bosluk veya goz olmamasi. Cep telefonunu koyacak er bulamiyorum. Sadece kol dayamanin altinda kapakli bir goz var o da cok kullanisli degil. Ama on konsolun gorunusundeki guzelligi icin bence buna deger.

Biraz fazla uzun oldu galiba neyse ozellikle merak ettigin bir kismi varsa sorarsin. Elimdeki resimler bunlar 1. resimden sunroof hakkinda fikir sahibi olabilirsin. Araba su an cok kirli o yuzden inip yeni resim cekmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 7 Mart 2006; 23:27:21 >

• Şimşek grisi de çok güzel benim 2.seçimimdi, mucizevi olarak istediğim donanımı ve rengi hemen alabilmiştim, GTClerde gümüş grisi de çok yakışıyor herhalde stop lambaların koyu olması etken, renk tabi zevk işi kesinlikle birşey söylenmez yanlız lacivertin üstünde çizik olunca diğerlerinden çok daha fazla belli oluyor, çocuklarda bu yüzden çizmeyi daha seviyor.
  • Bence de şimşek grisi çok güzel bir renk ben seviyorum zaten. Ama en çok satan renklerden biri ve etrafta çok görülüyor.
    Evet haklısın koyu renklerde çizikler çok belli oluyor. Benim aracımda şu an ufak tefek çizikler var ama uzaktan hiç belli olmuyor ancak dibine girince anlaşılıyor. O yüzden gri mantıklı bir renk aslında.
  • Umit 2 astram yok sinirlerime o kadar hakim değilim demişin ne oldu çok mu sorun çıktı araçta?
  • Öncelikle maşallah diyorum, kazasız belasız sorunsuz keyifli sürüşler dostum. Araban çok güzel gerçekten. Sunroof'u üstten iyi çekmişsin çok hoş duruyor, bende sunrooflu düşünüyorum kesinlikle

Cosmonun donanımlarını biliyorum. İçi sanırım elegance'lar gibi maun kaplam değil. Bu yüzden daha güzel. Maun kaplamalar biraz yaşlı işi duruyor ve spor görünümlü bu araca gitmiyor bence. Benim astramın içinde maun kaplama (2002 eski kasa var bende şuan).

Senin ki 2005 sanırım. Ve easytronikti galiba. Easytronik viteste hiç sorun yaşadın mı ? Benim şirkette bir arkadaşımda var, 2-3 defa araba kendiliğinden stop etmiş easytronik problem çıkarmış. Ben dizel düşündüğüm için zaten easytronik alma şansım yok ama meraktan soruyorum.

Birde yakıt olayın nasıl ? Ortalama takıt tüketimin ne civarlarda ? Benim şuanki astra 8 lt yakıyor şehiriçi. Ama ben sakin kullanıyorum, zaten astralarda fazla bir agresif olamıyorsun malum ecotech motordan dolayı

Ben enjoy dizel bir tane kullandım en ilginç tarafı direksiyondan yol bilgisayarını kumanda ediyor olmandı. Eskilerde silecek kolundan kumanda ediliyor, belki biliyorsundur. Birde sana klimayı soracağım. Digital klimasını görmedim benim bindiğim enjoyda manuel klima vardı ama o bile iç konsola çok uyumlu yapılmış hoş duruyordu. Digital klima acaba eski astralardaki ile aynı mı ? Eski astraların iklim tipi klimaları kullanışlıydı ama mesela şehir içi trafikte otobüslerin egsoz dumanlarını direkt içeri alıyordu, tabi kendi dış hava girişini kapatmazsan... Acaba yenilerde bu kötü gazları sezip otomatik içeri almama özelliği var mı ? Mesela 307 lerde falan bu özellik var sanıyorum ama emin değilim.

Birde xenon farlar hakkında düşüncelerin nelerdir ? İlla gerekli mi yoksa ESP gibi çokta olup olmaması önemli değil mi ? (Gerçi ESP önemli bişey ama kontrollü sürücüler için fazla kullanılmıyordur diye düşünüyorum.)

quote:

Guzel ya benimki de olesine dedim yoksa gtc jantim yok diye aglamiyorum

Simsik grisi benim arac ama alirken tek bi tane vardi benim sunrooflu cosmo o yuzden rengini ben secemedim. Gene de bence hos bir renk fakat cogu astra bu renk oldugu icin biraz goz alisiyor. Bence lacivert baya guzel duruyor astrada.

Aracimdan memnunum once de soyledigim gibi ufak tefek sorunlar cikti ilk aldigimda. Camlar sunroof falan acilip kapanmiyordu duzeldi. Direksiyondan gicirtilar geldi duzeldi. Basta cok uzulmustum ama su an memnunum her arabada ufak tefek sorunlar cikabilir yani. Bir de tavan da boya hafif kabardi gecerken ugrayip sordum servise kus pislemis temizlememisin dediler ama bana cok sacma geldi yani bundan once ailemin ve benim kullanndigim araclarin hicbirinde boyle bir sey gormemistim. Tekrar sorcam servise.

Genel donanimlari falan biliyorsundur zaten ben biraz ayrintilardan bahsedeyim.
    Valla ben hala cok buyuk bi zevkle kullaniyorum araci dedigim gibi sunroofunu cok begeniyorum. Ic tasarimi da cok guzel, gece falan isiklar yaninca da cok guzel gorunuyor. Aynanin altinda ufak bir isik var ve vitesi aydinlatiyor, kapi kollarinda falan aydinlatmalar var. Mp3 calarli muzik seti olmasi en buyuk artilardan biri takiyosun 160 sarkilik cd yi hic canin SIkilmiyor. Muzik setinin basslarinda biraz eksiklik var gibi geldi bana ama yine de kaliteli bir sistem.

Bana suspansiyonlar turkiye icin biraz sert geldi. Ama otoban kullaniminda buyuk bir zevk. Yol tutus herkesin soyledigi gibi mukemmel. Ben de ESP var limitleri zorlamama ragmen daha devreye girmedi. Bir kac kere bilerek savurarak calisip calismadigini kontrol ettim o kaadar

Cok bozuk yollarda ve cukura falan girince on konsoldan ses gelmeye basladi benim aracta ama ben bunu suspansiyonun sert olmasina bagliyorum. Duz asfaltta gayet sessiz. Fakat tumseklerden falan gecerken sunrooftan gerilme sesine benzer bir gicirti geliyor servise sormadim daha.

Kullanirken eksikligini hissettigim tek sey arabanin icinde hic bir bosluk veya goz olmamasi. Cep telefonunu koyacak er bulamiyorum. Sadece kol dayamanin altinda kapakli bir goz var o da cok kullanisli degil. Ama on konsolun gorunusundeki guzelligi icin bence buna deger.

Biraz fazla uzun oldu galiba neyse ozellikle merak ettigin bir kismi varsa sorarsin. Elimdeki resimler bunlar 1. resimden sunroof hakkinda fikir sahibi olabilirsin. Araba su an cok kirli o yuzden inip yeni resim cekmiyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.