Süper gerçekten dostum. Tam benim istediğim özellikleri almışsın. Sende full'cüsün anlaşılan. Kazasız belasız kullan. Araban ne renk ? Resimleri varsa bizimle paylaşır mısın ?
Birde Body kit dediğin nedir acaba tam olarak ?
quote:
Orjinalden alıntı: ThE GaSeS
Astra 1.6 Benzinli Elegance + Xenon Paket + IDS Plus (GTC Jantı bu paketle geliyor) +Easytronic+Body kit
bende bu var çok memnunum..öneririm3.seçenek
Ben yerınde Olsam 1.3 dizel Bi arabaya 41 milyar Baglamazdim
her nekadar hizlanma fln gerekmiyorsada Guc her zaman gereklidir
Psa grubunun yaptigi 1.6 dizel motor 110 hp yi Focus C4 ve 307 hatta 43.5 a 407 baz versiyonu war (alinabilir kesinlikle bence bi bakman gerekiyor)
Yilda 24000 km yol yapan biri olsaydim daha buyuk bir araba bakardim.
Ortalama bir dizel aracla yakicagin yakit 5.5lt ise 2000kmde 110-120lt yakarsin 2.15 le carpimda 260 ytl
Benzinlide ortalama yuzde 7.5lt yakarsin 2000km de 150 160lt eder 2.65le carptigimizda 395ytl eder
arada %49 civarinda fark war yani Bukadar buyuk bir farki spor kullanmayan biri ve cok yol yapan birinin goz ardi edebilecegini dusunmuyorum
Uzun yol yaptigin icin kesinlikle xenon fark taktirmalisin anladigim kadariyla mercekli bir far kullandigindan dolayi 407 rahatca xenona cevrilebiliniyor bildigim.
bu kadar para vermeyi goze aldiktan sonra birdaha seceneklerini duzenlemelisin bence.
1.6 ambition 4 kapı fiyatı iyimiş ya aslında. Gerçi beni zorlar ama yinede audi sonuçta, opel gibi olmaz. 2 kapı ise bana olmaz dostum :( 2 kişiden fazla bineceğiz arabaya o yüzden 4 kapı lazım bana.
Sen bu fiyatı nerden hesapladın ? Ben olmadı bi daha uğrayayım audi bayisine.
quote:
Orjinalden alıntı: Shafter
quote:
Orjinalden alıntı: mitril
Shafter,
Dediğin fiyatı nerden aldın ya ? Ben maltepedeki audiye sordum 1.6 tiptronik (fsi değil) ambition paket + sunroof + xenon plus + bose ses sistemi vs. indirimli 38000 � fiyat verdiler. Ama A3 sportback.
Seninki 2 kapı mı , 4 kapımı aldın ? Yani A3 sportback mi ?
Bu arada hayırlı olsun, kazasız belasız kullan inşallah.
quote:
Orjinalden alıntı: Shafter
o ozelliklerde a3 60.000 e mi geliyor? benim aracım bu hafta gelicek. 1.6 fsi motor.xenon+sunroof+ambition paket= 46500 ytl..ha ama liste fiyatı 51.000 küsür..yüzde 10 indirimden sonra bu fiyata geldi.bende a3 ü oyle 60-70 e çıkar diyodum ama gidip bayiye konusup gerçek fiyatları görünce iyiki baska arac almadıgına dua ediyorsun.
4 kapılı modeller çok az geldiginden ve yapıldıgından max.yüzde 5 indirim yapıyorlar.2 kapılılarda ise ben yüzde 10 a kadar çıkartabilirim sana.çünkü bende yüzde 10 la aldım.bose a kesinlikle gerek yok.normali bile çok tatmin edici. bak senin için hesapladım. 1.6 4 kapılı tiptronik vitesli+xenon+sunroof+ambition= 33.200 eu 1.6 2 kapılı tiptronik vites+xenon+sunroof+ ambition= 30.300 eu
Sevgili aLLyC,
Dediğin araçlardan, 307'yi hiç düşünmüyorum artık kasa değiştirecek. C4 yani citroen tanımıyorum ve fazla güvenemiyorum. Ford focus ghia incelemiştim bayide. Aracın içi gerçekten güzel. Birde deri paketli bir aletti incelediğim, ısıtmalı koltuklarına varana kadar özellik vardı. Ancak gel gelelim arabanın dış tasarımı hoşuma gitmiyor. Yani zevk meselesi tamamen. Dış tasarım olarak C segmenti diye tabir edilen araçlardan Audi A3 sportback 1 numaram, astra da 2 numaram. 3 numaram yok denebilir ama beeellki golfü yazabilirim.
Ancak bahsettiğin 407 aslında incelenebilir. Ama sanırım o 407 baz versiyon 1.6 benzinlidir. Genelde o sınıftaki araçlar için 1.6 motor daha fazla benzin sarfiyatı anlamına geliyor ve fazla performans alamıyorsun. Bende ayda ortalama 2000 km yol yaptıgım için yakıt önemli bir faktör haline geliyor.
Yaptığın dizel-benzinli hesabı çok güzel. Dediğin gibi benim gibi performans delisi olmayan biri için dizel oldukça mantıklıu hale geliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: aLLyC
Ben yerınde Olsam 1.3 dizel Bi arabaya 41 milyar Baglamazdim
her nekadar hizlanma fln gerekmiyorsada Guc her zaman gereklidir
Psa grubunun yaptigi 1.6 dizel motor 110 hp yi Focus C4 ve 307 hatta 43.5 a 407 baz versiyonu war (alinabilir kesinlikle bence bi bakman gerekiyor)
Yilda 24000 km yol yapan biri olsaydim daha buyuk bir araba bakardim.
Ortalama bir dizel aracla yakicagin yakit 5.5lt ise 2000kmde 110-120lt yakarsin 2.15 le carpimda 260 ytl
Benzinlide ortalama yuzde 7.5lt yakarsin 2000km de 150 160lt eder 2.65le carptigimizda 395ytl eder
arada %49 civarinda fark war yani Bukadar buyuk bir farki spor kullanmayan biri ve cok yol yapan birinin goz ardi edebilecegini dusunmuyorum
Uzun yol yaptigin icin kesinlikle xenon fark taktirmalisin anladigim kadariyla mercekli bir far kullandigindan dolayi 407 rahatca xenona cevrilebiliniyor bildigim.
bu kadar para vermeyi goze aldiktan sonra birdaha seceneklerini duzenlemelisin bence.
Bende 407yle ilgileniyorum araba 407 hdi 110 hp 1.6 merak etme Sonkardan fiyat aldim.
Baz dedigim 1.6 110 hdi bu arada kaldirmama gibi bi sorun yok 240 Nm tork uretiyor arac bubenzinlide 2000 cc ve yukarisi demek.
pm attım.
quote:
Sevgili antiochos,
Çıkardığın araç konfigürasyonu çok iyi, biraz pahalı ancak güzel gerçekten. SAdece bildiğim dizellere IDS plus paket alamıyorsun. Ama bu yeni dizel cosmolarda da geçerli mi bilmiyorum ???
Dediğin 2. el elegance da düşünülebilir dediğin gibi. Adamın kafası karışıyor be yaw
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
Az km. 2005 benzinli 1.6 Astra Elegance 29000ytl bu oldukça düşünülesi...
Onun dışında Cosmo 1.3cdti da iyi bir seçenek...
Cdti ile benzinli arasında fark yok 2.500ytl filan var o yüzden dizel almanı öneririm parayı her halükarda fazlaca çıkarıyorsunuz.
Opel Astra 1.3 Cdti Cosmo+Metalik renk+Cosmo paketi+Elektrikli Panaromik Sunroof+IDS Plus 44.550ytl pazarlıksız ben olsam bunu alırdım tabii bütçenize göre ...
Hocam sanırım ben buna Easytronic ekleyip hesaplamıştım... Easytronic dahil bu fiyata... Zaten sitesinde var, sen de bi zahmet ekleyiver
IDS Plus ın olup olmadığını bilmiyorum ama dizellerde yok demiyor, Cosmo elegance diyor...
Hem sanırım şöyle bir şey var mesela diyelim atıyorum Silverline diye bir paket var ve bu dizelde yok benzinlide var, isterseniz özel sipariş araç isteyebiliyorsunuz....
Ama vardır...
Hocam bu araçlar çok pahalı ,yani Astra Elegance Dizel al bence çok şey koydurtma veya ikinci el al... Çok para yazık günah servet... Bu paranın üstüne kredi çekip ev alabilirsin...
quote:
Orjinalden alıntı: ThE GaSeS
Astra 1.6 Benzinli Elegance + Xenon Paket + IDS Plus (GTC Jantı bu paketle geliyor) +Easytronic+Body kit
bende bu var çok memnunum..öneririm3.seçenek
Body kit dediğin fabrika çıkışı mı? YOksa sen mi body kit uyguladın sonradan...
Öyle diyip kaçmak olmaz FOTO İSTERİZ FOTO
Ya doğru diyosun,
Ama benim istediğim gibi 2. el dizel de yokki! Tüm 2. el dizeller Enjoy paket, birbirinin aynısı. Ben almışken en azından elegance olsun istiyorum. Mesela bir tane vardı internette, 2006 model siyah 1.3 CDTi elegance + panoramik sunroof ve araç 4000 km deydi. Ama ben aradığımda adam 35000 ytl ye sattım dedi
O araç benim için oldukça iyiydi aslında. 3-5 milyar alırken daha az zarar ederdim onu alsaydım. Maalesef sıfır araç aldın mı kafadan zarara giriyosun
quote:
quote:
Sevgili antiochos,
Çıkardığın araç konfigürasyonu çok iyi, biraz pahalı ancak güzel gerçekten. SAdece bildiğim dizellere IDS plus paket alamıyorsun. Ama bu yeni dizel cosmolarda da geçerli mi bilmiyorum ???
Dediğin 2. el elegance da düşünülebilir dediğin gibi. Adamın kafası karışıyor be yaw
quote:
Az km. 2005 benzinli 1.6 Astra Elegance 29000ytl bu oldukça düşünülesi...
Onun dışında Cosmo 1.3cdti da iyi bir seçenek...
Cdti ile benzinli arasında fark yok 2.500ytl filan var o yüzden dizel almanı öneririm parayı her halükarda fazlaca çıkarıyorsunuz.
Opel Astra 1.3 Cdti Cosmo+Metalik renk+Cosmo paketi+Elektrikli Panaromik Sunroof+IDS Plus 44.550ytl pazarlıksız ben olsam bunu alırdım tabii bütçenize göre ...
Hocam sanırım ben buna Easytronic ekleyip hesaplamıştım... Easytronic dahil bu fiyata... Zaten sitesinde var, sen de bi zahmet ekleyiver
IDS Plus ın olup olmadığını bilmiyorum ama dizellerde yok demiyor, Cosmo elegance diyor...
Hem sanırım şöyle bir şey var mesela diyelim atıyorum Silverline diye bir paket var ve bu dizelde yok benzinlide var, isterseniz özel sipariş araç isteyebiliyorsunuz....
Ama vardır...
Hocam bu araçlar çok pahalı ,yani Astra Elegance Dizel al bence çok şey koydurtma veya ikinci el al... Çok para yazık günah servet... Bu paranın üstüne kredi çekip ev alabilirsin...
Ya 40 milyar a almak varken dizeli o zaman 28-29 milyara elegance bir benzinli alabilirsiniz... Cebinizde 10binytl den fazla para kalır, faize yatırsanız aradaki benzin parası çıkar.
İleride uygun bir dizel bulursanız değiştirirsiniz, belki ileride A3 alacak paranız olur...
1.6 GTC. IDS plus'ın dizellere alınamaması gibi bir durum varsa kötü.
quote:
Sende hangi model var dostum ? Bildiğim kadarıyla IDS plus dizellere alamıyorsun. Ama cosmolarda ESP plus zaten var galiba. Bir arkadaşımda easytronik almıştı, oda bir iki defa sorun yaşamış. Bende pek sıcak bakmıyorum easytronikl vitese.
quote:
Orjinalden alıntı: buena
Kullanıcısı olarak söylüyorum, IDS plus kesinlikle olmalı, easytronic de kesinlikle olmamalı. IDS plus yanında ESP'yi ve de tamamen farklı bir sürüş karakterini getiriyor. Easytronic beş para etmez bir vites kutusu, şu ana kadar çok can yakmıştır. Gerisi ihtiyaç ve de keyfe keder, kendin ölçüp biçip karar verirsin.
bence birak donanımı git 45 milyara a3 unu al
kardş yerinde olsam hemen gider volvo S 40 1.6 110 beygir dizel alırım şuan kampanyalı fiyatı 50 milyar ben 38 milyara 1.3 cdti astra aldım 2006 model 50 kez servise gittim hala bi çözüm bulamadılar, çoğu arızalı. Servis desen inanılmaz derecede adilik yapıyor, opele hiç bulaşma benden sana dost tavsiyesi olsun bunlar adamı kanser eder.alalı 3 ay oldu arabada çıkmadık arıza kalmadı,opele hiç bulaşma.
www.sikayetvar.com da Opel den şikayetlere bak bir dewww.opelzede.com adresine bir bak ve ondan sonra bir daha düşün
SeY_YaH dostum,
Geçmiş olsun öncelikle. 1.3 CDTi nin hangi modelini aldın ? Birde ne gibi sorunlar yaşadın 3 aylık arabada ?
quote:
Orjinalden alıntı: SeY_YaH
kardş yerinde olsam hemen gider volvo S 40 1.6 110 beygir dizel alırım şuan kampanyalı fiyatı 50 milyar ben 38 milyara 1.3 cdti astra aldım 2006 model 50 kez servise gittim hala bi çözüm bulamadılar, çoğu arızalı. Servis desen inanılmaz derecede adilik yapıyor, opele hiç bulaşma benden sana dost tavsiyesi olsun bunlar adamı kanser eder.alalı 3 ay oldu arabada çıkmadık arıza kalmadı,opele hiç bulaşma.
bence sen shafter in yaptığı gibi 46500ytl ye 1,6 fsi al hiç pişman olmazsın hem yakıttada seni üzmez fsi motor hem xenon ve sunroof ta varmış bu fiyatın içinde bence tadından yenmez
Seyyah bu topic iği de kirletip gitmiş. Dediklerini inandırıcı bulmuyorum. SANIRIM RAKİP FİRMADA SATIŞ TEMSİLCİSİ FALAN:))
Eniştemde astra dizel var . Şu an 20 bin km de. 15 bin bakımı hariç servise uğramadı. Bakımda yağ değişmedi. Sadece 80 YTL verdi ve çıktı. 2 ay öncede ben aynı arabadan aldım. Taş gibi maşallah. Sabah çalıştırırken bile daha 2. kez kontağı çevirdiğimi hatırlamıyorum.
Yalnız en önemli olay, mazot alırken mutlaka dikkat edilmeli ve hep aynı yerden alınmalı!!!
1.) seçenek Kesinlikle dizel yönünde kullan tercihini üstelik bence fiyatı da çok iyi, ksenonlu falan mis gibi.
Ama ben şunu anlamıyorum, biri şunu mu alayım bunu mu alayım diyor geliyor biri yok bunları alma başka bir şey al. Ben bu işi anlamıyorum, yardımcı olduğunuzu mu sanıyorsunuz gerçekten yoksa ellerinizi birbirine sürtüp kıs kıs gülüyor musunuz? Biz mi keriziz siz mi?
2005 yılı başlarında bend aynı soruyu sormuştum ve 2005 martında gidip yeni astra cosmo easytronic almıştım,gayet memnunum,sanroof yok,konforu çok hoş,audi olsa keşke ama malum fiyat uçuk
eğer illaha astra alırım dersen ben olsam 1.6 düz gtc alırım... ama arkadaşın yukarda bahsettiği donanıma sahip 1.6 a3 46 milyarsa astraya bakma hiç derim...