Şimdi Ara

*** YENİ ASTRA ALACAĞIM... SİZ OLSANIZ HANGİ SEÇENEĞİ SEÇERDİNİZ ? ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun bir süredir araba almayı düşünüyorum ve araştırma yapıyorum. Sonuçta şu an % 90 olarak kullandığım 2002 Astra'nın yeni kasasından almaya karar verdim. Ama hangisi ???

Şimdi, şu anda astra elegance + sunroof lu bir aracım olduğu için donanım ve özelliğe çok önem veriyorum. Benim için 1-100 km çıkma süresi, ivmelenme, performans vs. çok önemli değil. Arabayı sakin kullanan bir şöförüm. Ama KONFOR benim için çok önemli! Yılda ortalama 23000-25000 km yol yapıyorum, yani aylık ortalama 2000 km diyebiliriz.

Yani 1.3 CDTi dizel almak benzinli astralara göre bana yılda ortalama 1500-2000 ytl yakıt tasarrufu sağlayacak. Şimdi bir kaç alternatifim var, sizlerin görüşlerinizi bekliyorum.

1.) Astra 1.3 CDTi Elegance + Panoramik sunroof + Xenon Paket + GTC Jantı = 42,800 ytl
    2.) Astra 1.6 Benzinli Elegance + Panoramik sunroof + Xenon Paket + GTC Jantı = 40000 ytl
    3.) Astra 1.6 Benzinli Elegance + Panoramik sunroof + Xenon Paket + IDS Plus (GTC Jantı bu paketle geliyor) = 41100 ytl
    4.) Astra 1.6 Benzinli Cosmo + Panoramik sunroof + AFL Paket + IDS Plus (GTC Jantı bu paketle geliyor) = 46200 ytl
    5.) Astra 1.6 Benzinli Cosmo standart + easytronik vites + 2.el + 2005 model + az km yapmış = 34000 ytl

ilk 4 seçenek sıfır bayi fiyatları. 5. seçenek 2. el bir araç ama az kullanılmış fakat sunroof yok easytronik vites ???

Gönlüm A3 almak istiyor ama bu özelliklerde bir A3 60000 ytl civarına denk geliyor. Bu yüzden astra almaya daha yakınım. Forumda opelci arkadaşlar çok var sanırım, yorumlarınızı bekliyorum. Siz olsanız hangi seçeneği seçerdiniz ?

Sevgiler,
    Teşekkürler.

• opelin sitesinde fiyat listesine girersen 1.3 cdti icin cosmo paketi de eklenmis gorursun
    ayrintilarini bilmiyorum ama garip bisey, elegance ile fiyat farki 700ytl civari yani benzinlideki kadar buyuk fark yok, sanirim dizelin cosmosu farkli ozellikler barindiriyo bayiye gidip bi arastir istersen, bizi de bilgilendirirsin

sorun icin de bence cdti al madem performans istemiyosun, her ay cebinde 200ytl fazladan kalicak ya az para mi, benzinliyi hic dusunme bile.
    Al bi cosmo cdti bak keyfine
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilvtyt

opelin sitesinde fiyat listesine girersen 1.3 cdti icin cosmo paketi de eklenmis gorursun
    ayrintilarini bilmiyorum ama garip bisey, elegance ile fiyat farki 700ytl civari yani benzinlideki kadar buyuk fark yok, sanirim dizelin cosmosu farkli ozellikler barindiriyo bayiye gidip bi arastir istersen, bizi de bilgilendirirsin

sorun icin de bence cdti al madem performans istemiyosun, her ay cebinde 200ytl fazladan kalicak ya az para mi, benzinliyi hic dusunme bile.
    illa astra diyosan cdti tabiki.

çünkü hem 6 ileri hemde dizel.tam ekonomi arabası olur.yılda az da yol yapmıyosun.

xenon paket çok gereklimi bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

çünkü hem 6 ileri hemde dizel.tam ekonomi arabası olur.yılda az da yol yapmıyosun.

Alıntıları Göster
    Az km. 2005 benzinli 1.6 Astra Elegance 29000ytl bu oldukça düşünülesi...

Onun dışında Cosmo 1.3cdti da iyi bir seçenek...

Cdti ile benzinli arasında fark yok 2.500ytl filan var o yüzden dizel almanı öneririm parayı her halükarda fazlaca çıkarıyorsunuz.

Opel Astra 1.3 Cdti Cosmo+Metalik renk+Cosmo paketi+Elektrikli Panaromik Sunroof+IDS Plus 44.550ytl pazarlıksız ben olsam bunu alırdım tabii bütçenize göre ...

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

Cdti ile benzinli arasında fark yok 2.500ytl filan var o yüzden dizel almanı öneririm parayı her halükarda fazlaca çıkarıyorsunuz.

Opel Astra 1.3 Cdti Cosmo+Metalik renk+Cosmo paketi+Elektrikli Panaromik Sunroof+IDS Plus 44.550ytl pazarlıksız ben olsam bunu alırdım tabii bütçenize göre ...

Alıntıları Göster
    Kullanıcısı olarak söylüyorum, IDS plus kesinlikle olmalı, easytronic de kesinlikle olmamalı. IDS plus yanında ESP'yi ve de tamamen farklı bir sürüş karakterini getiriyor. Easytronic beş para etmez bir vites kutusu, şu ana kadar çok can yakmıştır. Gerisi ihtiyaç ve de keyfe keder, kendin ölçüp biçip karar verirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: buena

Kullanıcısı olarak söylüyorum, IDS plus kesinlikle olmalı, easytronic de kesinlikle olmamalı. IDS plus yanında ESP'yi ve de tamamen farklı bir sürüş karakterini getiriyor. Easytronic beş para etmez bir vites kutusu, şu ana kadar çok can yakmıştır. Gerisi ihtiyaç ve de keyfe keder, kendin ölçüp biçip karar verirsin.

Alıntıları Göster
    o ozelliklerde a3 60.000 e mi geliyor?
    benim aracım bu hafta gelicek.
    1.6 fsi motor.xenon+sunroof+ambition paket= 46500 ytl..ha ama liste fiyatı 51.000 küsür..yüzde 10 indirimden sonra bu fiyata geldi.bende a3 ü oyle 60-70 e çıkar diyodum ama gidip bayiye konusup gerçek fiyatları görünce iyiki baska arac almadıgına dua ediyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

1.6 fsi motor.xenon+sunroof+ambition paket= 46500 ytl..ha ama liste fiyatı 51.000 küsür..yüzde 10 indirimden sonra bu fiyata geldi.bende a3 ü oyle 60-70 e çıkar diyodum ama gidip bayiye konusup gerçek fiyatları görünce iyiki baska arac almadıgına dua ediyorsun.

Alıntıları Göster
    1.3cdti cosmo+sunroof
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sephiroth

1.3cdti cosmo+sunroof

Alıntıları Göster
    yaa a3 alamıyosan golf al aynı şey.İlla astra dersen görüşüne saygım sonsuz astrada iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obt -- 12 Şubat 2006 15:55:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: obt

yaa a3 alamıyosan golf al aynı şey.İlla astra dersen görüşüne saygım sonsuz astrada iyidir.

Alıntıları Göster
    YENİ LEON Stylance 2.0 lt TDi 140hp 49.950,00
    Biraz yüksek ama :) en delisi bu olur herhalde.Tasarımı çok hoşuma gidiyo hem performans hemde şekli süper
    Golf pahalı olur ama dizeli.
    yada Ford Focus Dizel.
    oda 44 e mi ne full ü geliyo sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obt

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

muhauhaua gerçekten çok komik ya allahım ne kadar newbie dolu bir yer burası
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

muhauhaua gerçekten çok komik ya allahım ne kadar newbie dolu bir yer burası

Alıntıları Göster
    Astrada donanım çok pahalı bence gereksiz yere çok para verme enjoy neden düşünmüyorsun.birkere eger o saydıgın donanımlar kesin olacaksa zaten cosmo dan baska alma.
    ama ben olsam enjoy+ spor paket+sunroof+akıllı anahtar+easytronic
    elagance ile arasında cok fark yok.paran cebinde kalsın ikinci elde en cok karı enjoydan edersin

• quote:

Orijinalden alıntı: ilvtyt

opelin sitesinde fiyat listesine girersen 1.3 cdti icin cosmo paketi de eklenmis gorursun

Sevgili ilvtyt,

Opelin sitesindeki listeyi inceledim. Hatta Opel Gerçekten bir satış şefi ile telefonda konuştum. Banada elegance ve cosmo arası farkın böyle komik derecede az olması tuhaf geldi. Olayın aslı şöyleymiş;

Opel astra için 2006 modellerde elegance modelini kaldırıyormuş. Yani modeller essentia < enjoy < cosmo şeklinde olacakmış. Yani corsadaki gibi. Elegance diye bir model olmayacak artık dediler. Ve cosmonun fiyatının aşağı inmeside, cosmo artık elegance'ın yerine geçecekmiş. Cosmo ve Elegance arasındaki donanım farklarınıda kaldırmışlar, bunları cosmo paketi, xenon paketi adı altında opsiyonlara eklemişler. Yani elegance'lar artık cosmo olarak anılacak ama cosmo 'daki xenon far, park sensörü, cruise control, far yıkama vs. gibi özellikler diper opsiyon paketleri alma durumunda gelecekmiş.

quote:

Orjinalden alıntı: ilvtyt

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

Alıntıları Göster
    Dostum,

Xenon far güzel duruyor arabada, zaten şu an ki aracımda astra elegance. Almışken özelliklerini yüksek almak istiyorum. Huy işte benim kisi, olmuşken en iyisi olsun istiyor gönül :)

Hatta GTC jantta düşünüyorum ek olarak 800 ytl verip. Ama adamlar cosmo cdti ler 1 ay sonra gelecek belki onların üstüne GTC jantı ile birlikte gelir dediler.

quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

Alıntıları Göster
    Sevgili antiochos,

Çıkardığın araç konfigürasyonu çok iyi, biraz pahalı ancak güzel gerçekten. SAdece bildiğim dizellere IDS plus paket alamıyorsun. Ama bu yeni dizel cosmolarda da geçerli mi bilmiyorum ???

Dediğin 2. el elegance da düşünülebilir dediğin gibi. Adamın kafası karışıyor be yaw

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

• quote:

Orijinalden alıntı: buena

Alıntıları Göster
    Sende hangi model var dostum ?
    Bildiğim kadarıyla IDS plus dizellere alamıyorsun. Ama cosmolarda ESP plus zaten var galiba. Bir arkadaşımda easytronik almıştı, oda bir iki defa sorun yaşamış. Bende pek sıcak bakmıyorum easytronikl vitese.

quote:

Orjinalden alıntı: buena

• quote:

Alıntıları Göster
    Shafter,

Dediğin fiyatı nerden aldın ya ? Ben maltepedeki audiye sordum 1.6 tiptronik (fsi değil) ambition paket + sunroof + xenon plus + bose ses sistemi vs. indirimli 38000 € fiyat verdiler. Ama A3 sportback.

Seninki 2 kapı mı , 4 kapımı aldın ? Yani A3 sportback mi ?

Bu arada hayırlı olsun, kazasız belasız kullan inşallah.

quote:

Orjinalden alıntı: Shafter

• quote:

Orijinalden alıntı: mitril

Sevgili antiochos,

Çıkardığın araç konfigürasyonu çok iyi, biraz pahalı ancak güzel gerçekten. SAdece bildiğim dizellere IDS plus paket alamıyorsun. Ama bu yeni dizel cosmolarda da geçerli mi bilmiyorum ???

Dediğin 2. el elegance da düşünülebilir dediğin gibi. Adamın kafası karışıyor be yaw

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Alıntıları Göster
    Astra 1.6 Benzinli Elegance + Xenon Paket + IDS Plus (GTC Jantı bu paketle geliyor) +Easytronic+Body kit

bende bu var çok memnunum..öneririm3.seçenek

• quote:

Orijinalden alıntı: ThE GaSeS

Astra 1.6 Benzinli Elegance + Xenon Paket + IDS Plus (GTC Jantı bu paketle geliyor) +Easytronic+Body kit

bende bu var çok memnunum..öneririm3.seçenek

Alıntıları Göster
    Astra 1.6 Cosmo Düz Vites + xenon + sunroof + ıdsplus ekleyebiliyosan ekle mükemmel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: drberti

Astrada donanım çok pahalı bence gereksiz yere çok para verme enjoy neden düşünmüyorsun.birkere eger o saydıgın donanımlar kesin olacaksa zaten cosmo dan baska alma.
    elagance ile arasında cok fark yok.paran cebinde kalsın ikinci elde en cok karı enjoydan edersin

Alıntıları Göster
    Valla aslında onuda düşündüm,

Hatta bugün bir araç buldum. 1.3 CDTi enjoy + spor paketli. 4000 km de daha sıfır gibi bir araç. Gidip baktım, hatta sağolsunlar kullanmama bile izin verdiler. Bayağı bir test sürüşüde yapmış oldum bu sayede. Araç hakkında görüşlerim şöyle;

Bikere Enjoy olmasına rağmen içi oldukça kaliteli ve konforlu. Yol bilgisayarını direksiyondan kumanda ediyorsunuz. Ve her zamanki gibi insana müthiş bir güven hissi veriyor.

En çok merak ettiğim, 1.3 motor gerçekten performans açısında çok mu kötü acaba diyordum. Yani bu forumda okuyorum, yok kalkarken araba geberiyor, yokuşta hiç kaldırma daha iyi vs. gibi yorumları. Ama arkadaşlar gerçekten ben olayın hiç böyle olmadığını gördüm. Benzinli astra kullanıyorum arada hiç fark yok gibi nerdeyse. Hatta 2. vitesle birlikte gazı biraz kökledim, alet gerçekten bizi koltuklara yapıştırdı. Vay be dedim kendi kendime ve bu motoru inşa eden mühendislere minnnettar kaldım. SAdece 1. viteste biraz hantal benzinliye göre ama hiçte rahatsız edici birşey deil. Zaten hemen 2 ye atıp devam ediyorsunuz. Hatta arabada 4 kişiydik, özellikle birkaç dik yokuşta durup arabayı kaldırmayı denedim. Canavar gibi kalktı hiçte sorun çıkarmadı. Bu yüzden dizel artık bana daha da makul gelmeye başladı...

Hee bu test sürüşüne başlamadan yol bilgisayarını sıfırladım. Yaklaşık 10-15 km lik bir deneme yaptım. Ortalama yakıt tüketimi 9.8 'i gösteriyordu. Öyle bahsettikleri gibi 6 lt felan deil. Ancak tabi ben arabanın çekişini kontrol etmek için çok devirli kullandım. 4000-4500 devirlere çıkardım hep, birde trafikte te biraz takıldık ondan biraz fazla yaktı sanırım. Normali herhalde 7-7.5 lt falan olacaktır tahminim.

Bu arada aracın fiyatına son 33000 lira verdiler. Bana fazla geldi. 35000 zaten sıfırının fiyatı. Gerçi bu araçta 4000 km de. Sıfır gibi ama yinede 2 milyar için değmez diye düşündüm.

quote:

Orjinalden alıntı: drberti

• quote:

Orijinalden alıntı: mitril

Shafter,

Dediğin fiyatı nerden aldın ya ? Ben maltepedeki audiye sordum 1.6 tiptronik (fsi değil) ambition paket + sunroof + xenon plus + bose ses sistemi vs. indirimli 38000 € fiyat verdiler. Ama A3 sportback.

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mitril

Shafter,

Dediğin fiyatı nerden aldın ya ? Ben maltepedeki audiye sordum 1.6 tiptronik (fsi değil) ambition paket + sunroof + xenon plus + bose ses sistemi vs. indirimli 38000 � fiyat verdiler. Ama A3 sportback.

quote:

4 kapılı modeller çok az geldiginden ve yapıldıgından max.yüzde 5 indirim yapıyorlar.2 kapılılarda ise ben yüzde 10 a kadar çıkartabilirim sana.çünkü bende yüzde 10 la aldım.bose a kesinlikle gerek yok.normali bile çok tatmin edici.
    bak senin için hesapladım.
    1.6 4 kapılı tiptronik vitesli+xenon+sunroof+ambition= 33.200 eu
    1.6 2 kapılı tiptronik vites+xenon+sunroof+ ambition= 30.300 eu

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.