Şimdi Ara

Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU- (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.234
Cevap
145
Favori
680.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Armin_35

quote:

Orijinalden alıntı: Twixmars

quote:

Selam ben 25 kasımdan beri yeni kasa A3 ambition 1.4 tfsi s-tronic kullanıyorum, A3 almadan önce bmw 1, mercedes a serisinide inceledim bu üç aracında kendine has özellikleri mevcut olduğundan karar vermek oldukça güç oldu benim için sonuçta bana göre daha sade ve sportif olan A3'ü tercih ettim araçtan gayet memnunum ve alacaklara da tavsiye ederim.

Aracınızın performansından bahseder misiniz? bir de ortalama olarak yakıt tüketiminizi merak ediyorum.
    Test surusunde 1.6 tdi dsg kullandım cok hantal kaldı motor.

Aracım 1.4 tfsı 122 beygir 100 km.hıza ortalama 9 saniyede ulaşıyor ben gayet memnunum bana yetiyor, serilik açısından sizin kullandığınız dizelden iyidir, yakıt tüketimi aracı kullanımıza göre değişiyor ortalama 5- 6 lt. gibi diyebilirim, performans isterseniz S i bekleyin:)

9 saniye benim içinde yeterli oldu. yeterli olmayan kişiler biraz beklesin 140 lık yeni motorlardan alsınlar bu motorlar almanyada vw sitesinde golf 7 araçlarda satılmaya başlandı fakat audi almanya sitesinde henüz yok.

• Bende satıştan arkadaşlara talebimi ilettim, bilgiler netleşince arayacaklar.. Şu andaki güncel edindiğim bilgi şu; İlk parti sportback ler mart sonu nisan başı gibi gelecek ve muhtemelen tamamı benzinli olacak... ilk dizellerin haziranda geleceği söyleniyor...
  • Boş 1.4 tfsi otomatik bir sportback kaça alınabilir tahmini olan var mı lansman, indirim vs.. şeylerle ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kel_ferit -- 28 Ocak 2013; 17:45:58 >
  • Sanırım boş benzinli versiyonu 60 Bin civarlarında olacaktır, zira daha yukarılara çıkarsa Mercedes, Bmw, Volvo gibi alternatifler daha mantıklı olmaya başlıyor...
  • Arkadaşlar Ford Focusun 64 Bine satıldıgı bi ülkede yeni kasa audi a3 ün 60 binlerde olmasını beklemeyin , Ben daha 1 hafta önce 2012 tdi stronic audi a3 sportback aldım en fullu liste fiyatı 99du , 83e aldık. Opsiyoneller full yetkiliyle yeni sportbackle ilgili konustugumuzda dizellerin yaz sonuna kadar anca piyasaya cıkacagını soyledi bende o kadar beklemek istemedim acıkcası benzinli ve bos modeller gelicek fiyatlarıda 74 civarı olucak Alıntılarsınız yine :) bu dedigim modellerin gelmeside mayıstan önce olmayacakmış Antalya Başaran Audi müdürü Serkan beyle muhattap oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0!!Obbs!!0 -- 30 Ocak 2013; 3:54:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0!!Obbs!!0

Arkadaşlar Ford Focusun 64 Bine satıldıgı bi ülkede yeni kasa audi a3 ün 60 binlerde olmasını beklemeyin , Ben daha 1 hafta önce 2012 tdi stronic audi a3 sportback aldım en fullu liste fiyatı 99du , 83e aldık. Opsiyoneller full yetkiliyle yeni sportbackle ilgili konustugumuzda dizellerin yaz sonuna kadar anca piyasaya cıkacagını soyledi bende o kadar beklemek istemedim acıkcası benzinli ve bos modeller gelicek fiyatlarıda 74 civarı olucak Alıntılarsınız yine :) bu dedigim modellerin gelmeside mayıstan önce olmayacakmış Antalya Başaran Audi müdürü Serkan beyle muhattap oldum

Yanılıyorsunuz...

öncelikle şunu belirteyim 64 Bin dediğiniz Focus donanım açısından en dolu paket ve dizel motor versiyonu... Bizim bahsettiğimiz Audi ise benzinli motor ve en boş versiyonu... İlle A3 ile kıyaslayacaksanız 45 Bine satılan Focus ile kıyaslamanız gerekir...

Bir diğer nokta, 2012 model eski kasa A3 Sportback Ambiante donanım 1.6 TDI Stronic, Cam Tavan, 17" Alaşım Jant, Audi Radio Concert v.s. gibi bir yığın ekstra opsiyon ile birlikte 72 Bin fiyat teklifi aldım, eski kasa olduğu için içime sinmedi ve almadım... listede 99 değil 199 yazsada bence sizin araçta çok ekstrem bir donanım yoksa pahalı almışsınız... Liste fiyatları böyle indirim dönemlerinde müşteri algılarını manipüle etmek maksatlı yayınlanırlar genelde, listeye itibar etmeyip bizzat makul bir arayışa girmek size kaydadeğer kazanç sağlayabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 30 Ocak 2013; 17:57:06 >

• 2013 e gırdık degıl mı yılbasında
    2012 araba satıyorlar.
    ınanılır gıbı degıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: @evren

2013 e gırdık degıl mı yılbasında
    2012 araba satıyorlar.
    ınanılır gıbı degıl

Model yılı uygulaması 2 yıl önce değişti ve ilk kez bu yıl uygulanıyor, daha önce tescil tarihi baz alınıyordu ancak artık 1 Ocak ve sonrasında fabrikasının üretim bandından inen araç ancak o yıla ait model yılı alabiliyor... Gecikmiş bir uygulama idi, böylesi daha mantıklı oldu...
  • quote:

2013 e gırdık degıl mı yılbasında
    2012 araba satıyorlar.
    ınanılır gıbı degıl

o araçlar ülkemizde 2012 model diğer bütün ülkelerde 2013 model.
    yani 2013 eylül ayına kadar üretilmiş a3 ler almanyada 2013 model. 2012 model yeni kasa a3 yok sadece ülkemizde var ki bence saçma sapan bir uygulama
  • Bu araçta beni en çok etkileyen "kalite" tescillenmiş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubahakan -- 31 Ocak 2013; 9:50:48 >
  • bu iki araçtan hangisini tavsiye edersiniz yada 0 golf7'mi baksam

Dod.com.tr
    DOD - İkinci Elde Güven. Garantili 2. El Araba, Araç, Otomobil sitesi
    http://www.dod.com.tr/VehicleCard.aspx?vehicleID=405849&v=ikinciel-AUDI-A3-1.4-TFSI-S-TRONIC-SPORTBACK-AMBITION

Dod.com.tr
    DOD - İkinci Elde Güven. Garantili 2. El Araba, Araç, Otomobil sitesi
    http://www.dod.com.tr/VehicleCard.aspx?vehicleID=410613&v=ikinciel-AUDI-A3-1.6-ATTRACTION-S-TRONIC-SPORTBACK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersan34 -- 31 Ocak 2013; 11:29:28 >

• quote:

quote:

quote:

Selam ben 25 kasımdan beri yeni kasa A3 ambition 1.4 tfsi s-tronic kullanıyorum, A3 almadan önce bmw 1, mercedes a serisinide inceledim bu üç aracında kendine has özellikleri mevcut olduğundan karar vermek oldukça güç oldu benim için sonuçta bana göre daha sade ve sportif olan A3'ü tercih ettim araçtan gayet memnunum ve alacaklara da tavsiye ederim.

Aracınızın performansından bahseder misiniz? bir de ortalama olarak yakıt tüketiminizi merak ediyorum.

Aracım 1.4 tfsı 122 beygir 100 km.hıza ortalama 9 saniyede ulaşıyor ben gayet memnunum bana yetiyor, serilik açısından sizin kullandığınız dizelden iyidir, yakıt tüketimi aracı kullanımıza göre değişiyor ortalama 5- 6 lt. gibi diyebilirim, performans isterseniz S i bekleyin:)

armin 2 araçtan hangisini tavsiye edersin ve neden

• quote:

Orijinalden alıntı: ersan34

quote:

quote:

quote:

armin 2 araçtan hangisini tavsiye edersin ve neden

S le standart A3 mü karşılaştırıyoruz:) bence karşılaştırmayalım herşey ortada:) , yedek parçalar falan gelmeye başlasın bende ufak tefek modifikasyonlar yapıcam S e benzetmeye çalışıcaz, malesef şuan orjinal kaucuk paspas bile yok bayilerde:)

• bılgılendırme ıcın tesekkuler

bende 3 model de gıdıp gelıyorum
    a3 golf tıguan (otomatık vıtes on sart dızel de olursa super olur.tıguanda otomatık dızel 2.0 motorda var sadece.tıguan olursa benzınlı otomatık dusunuyorum)
    hayırlısı bakalım
  • quote:

bılgılendırme ıcın tesekkuler

a3 golf tıguan (otomatık vıtes on sart dızel de olursa super olur.tıguanda otomatık dızel 2.0 motorda var sadece.tıguan olursa benzınlı otomatık dusunuyorum)
    hayırlısı bakalım

Tiguan benimde ilgimi çekti bi ara ancak araştırmalarımda kullananların tamamında aracın ciddi yakıt tüketimi olduğu yorumlarını dinledim... Minimum yıllık 20-25 Bin Km yol yapacağımı öngördüğüm için Tiguan'dan vazgeçtim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

quote:

hayırlısı bakalım

Tiguan benimde ilgimi çekti bi ara ancak araştırmalarımda kullananların tamamında aracın ciddi yakıt tüketimi olduğu yorumlarını dinledim... Minimum yıllık 20-25 Bin Km yol yapacağımı öngördüğüm için Tiguan'dan vazgeçtim...

yılllık bende 30 bın cıvarı yapıyorum.bende de aynı durum var.tıguan son tercıh
  • quote:

quote:

quote:

hayırlısı bakalım

yılllık bende 30 bın cıvarı yapıyorum.bende de aynı durum var.tıguan son tercıh

Yıllık 30 binde benzinli Tiguan üzer...

• quote:

quote:

Arkadaşlar Ford Focusun 64 Bine satıldıgı bi ülkede yeni kasa audi a3 ün 60 binlerde olmasını beklemeyin , Ben daha 1 hafta önce 2012 tdi stronic audi a3 sportback aldım en fullu liste fiyatı 99du , 83e aldık. Opsiyoneller full yetkiliyle yeni sportbackle ilgili konustugumuzda dizellerin yaz sonuna kadar anca piyasaya cıkacagını soyledi bende o kadar beklemek istemedim acıkcası benzinli ve bos modeller gelicek fiyatlarıda 74 civarı olucak Alıntılarsınız yine :) bu dedigim modellerin gelmeside mayıstan önce olmayacakmış Antalya Başaran Audi müdürü Serkan beyle muhattap oldum

Yanılıyorsunuz...

öncelikle şunu belirteyim 64 Bin dediğiniz Focus donanım açısından en dolu paket ve dizel motor versiyonu... Bizim bahsettiğimiz Audi ise benzinli motor ve en boş versiyonu... İlle A3 ile kıyaslayacaksanız 45 Bine satılan Focus ile kıyaslamanız gerekir...

Bir diğer nokta, 2012 model eski kasa A3 Sportback Ambiante donanım 1.6 TDI Stronic, Cam Tavan, 17" Alaşım Jant, Audi Radio Concert v.s. gibi bir yığın ekstra opsiyon ile birlikte 72 Bin fiyat teklifi aldım, eski kasa olduğu için içime sinmedi ve almadım... listede 99 değil 199 yazsada bence sizin araçta çok ekstrem bir donanım yoksa pahalı almışsınız... Liste fiyatları böyle indirim dönemlerinde müşteri algılarını manipüle etmek maksatlı yayınlanırlar genelde, listeye itibar etmeyip bizzat makul bir arayışa girmek size kaydadeğer kazanç sağlayabilir...

Gec goruyorum kusura bakmayin , benim amacim focusu kotulemek degildi ama audiden beklediginiz fiyatlar cok az.
    Benm aracta ekstra olarak spor amartisorler uc kollu direksiyon ve spor celik jant

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Yanılıyorsunuz...

Gec goruyorum kusura bakmayin , benim amacim focusu kotulemek degildi ama audiden beklediginiz fiyatlar cok az.
    Benm aracta ekstra olarak spor amartisorler uc kollu direksiyon ve spor celik jant

Mesele Focusu kötülemeniz yada övmeniz değil, zaten boyutları itibariyle aynı segmentteki araçlar dahi olsa aralarında fark olan araçlardan bahsediyoruz... bu fark 15-20 Bin TL den yukarı çıktıkça saçma bir hal alıyor ki, referans araçlar Focus değil BMW 1 Serisi, Mercedes A Serisi ve Volvo V40... Bugünkü piyasada boş bir benzinli Audi A3, 65 Bin TL den sonra cidden mantıksız bir hal almaya başlıyor... Bence siz A3 ten beklentilerinizi fazla yüksek tutuyorsunuz özellikle fiyat anlamında...

Ama hep söylerim kural şudur; Arz / Talep

Bu araca üretildiği kadarını satacak 150 bin ödeyen ve bundan rahatsız olmayan müşteri bulunsa bu ürünün fiyatı 150 bin olur... Bir ürünün fiyatı; müşterilerinin ödemeye razı olduğu en yüksek rakam ile oluşur...

;)

• Güncel bilgi;

Mart sonu, Nisan Başı 1.4 TSI 122Ps motorlu benzinli araçlar
    Haziran ortaları 1.6 TDI 105Ps motorlu dizel araçlar
    Ağustos ortaları 1.4 TSI 140Ps Silindir Kapama Teknolojili benzinli araçlar

gelecek...

Bu arada yeni teknoloji 1.4 TSI 140 Ps benzinli motorların yakıt tüketimi neredeyse dizel e alternatif olacak kadar iyi... Silindir kapama teknolojisi ile gerçekten çok güzel tüketim değerleri var... 122 Ps olanlar için aynı durum sözkonusu değil, ilk parti gelecek araçlardaki 1.4 TSI 122Ps motorlar halen tüketim konusunda müsrif denebilecek araçlar...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.