Şimdi Ara

► YENİ AURIS 2013 FAN CLUB ◄ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
3
Favori
28.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozgunm1

quote:

Orijinalden alıntı: haven

bende aynı ikilemi yaşadım ve Auris 1.4 D-4D Advance Skypack multimode aldım. perşembe teslim alacağım ve epey pazarlıkla liste fiyatından 5000 tl indirim yaptırıp üstüne eski aracımı (2008 astra klasik) verip birde bu aracı 55000 tl ye almak mantıklı geldi bana..

Bugün öğle arası teslim edilecek bir premium aracı inceleme fırsatım oldu.
    Göstergeleri görünce direkt olarak premium tercihinde bulundum.

kardeş bende 2012 astra klasik var onu verip 1.6 advance almayı düşünüyorum senin 2008 astrayı ne kadara saydılar :)
  • Arkadaşlar merhaba,

Biz de Auris ailesine katılma aşamasındayız. Advance Skaypack Multidrive S almak istiyoruz.CVT şanzımana sahip bu araçta spor mod mevcut mu ? Geçişlerin hissedilmediğini biliyorum lakin spor mod olduğunda vites geçiyormuş hissi olduğunu da söylediler nedir bunun doğruluğu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorba11

quote:

quote:

bende aynı ikilemi yaşadım ve Auris 1.4 D-4D Advance Skypack multimode aldım. perşembe teslim alacağım ve epey pazarlıkla liste fiyatından 5000 tl indirim yaptırıp üstüne eski aracımı (2008 astra klasik) verip birde bu aracı 55000 tl ye almak mantıklı geldi bana..

kardeş bende 2012 astra klasik var onu verip 1.6 advance almayı düşünüyorum senin 2008 astrayı ne kadara saydılar :)

2 hafta önce 25000'den sahibinden.com sitesine ilan vermiştim ve 23000 veren olmuştu. takasta aracımı ölü fiyata vereceğimi düşünürken astramı 24000 e saydılar. hiç düşünmedim bile..çünkü çok ölü fiyat değildi. gerçi bugün arayarak perşembe olacak olan teslimatı 1 hafta ertelediler ve bana istediğim rengin dışında ellerinde bir premium varmış onu önerdiler ve sanırım kafama yattı ancak renk bakır turuncusu ve şu aralar çok revaçtaymış vs ama ben pek beğenmedim o rengini. birazdan eşimle bakmaya gideceğiz ve bize uygun gelirse alacağız sanırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal87

Arkadaşlar merhaba,

Biz de Auris ailesine katılma aşamasındayız. Advance Skaypack Multidrive S almak istiyoruz.CVT şanzımana sahip bu araçta spor mod mevcut mu ? Geçişlerin hissedilmediğini biliyorum lakin spor mod olduğunda vites geçiyormuş hissi olduğunu da söylediler nedir bunun doğruluğu ?

Sport mod var. Vites geçişlerini özellikle dip gaz yaparsanız sport modda belirgin ve seri hızlanırken Manuel'de az da olsa hissediliyor. Bugün 210 km surate kadar çıktım. Yol tutus yüksek suratte yola oturma sūper.
    Su an 2800 km deyim cok memnunum.Kesinlikle Cvt bu motora ruh katmış. Benim diğer aracım Manuel'de valvematic verso. Daglar kadar sūrūs zevki fazlası var auriste ve bunda cvt nin payı büyük.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecz_mel

quote:

Orijinalden alıntı: kartal87

Arkadaşlar merhaba,

Sport mod var. Vites geçişlerini özellikle dip gaz yaparsanız sport modda belirgin ve seri hızlanırken Manuel'de az da olsa hissediliyor. Bugün 210 km surate kadar çıktım. Yol tutus yüksek suratte yola oturma sūper.
    Su an 2800 km deyim cok memnunum.Kesinlikle Cvt bu motora ruh katmış. Benim diğer aracım Manuel'de valvematic verso. Daglar kadar sūrūs zevki fazlası var auriste ve bunda cvt nin payı büyük.

Değerli bilgileriniz için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dortseher

Bu gün stepneyi söküp dar stepne satın aldım.Üzerindeki saçma plastikleri çıkarıp küçük stepneyi taktım.Üst kapağı üzerine koyup kendi somunlarıyla vidaladım.Üzerine bagaj havuzunu yerleştirdim.Maliyeti 240-120 =120 tl oldu (küçük stepne 240 tl-benim lastiği 120 ye saydılar.120 tl verdim) Sınıfının en büyük bagajı şimdi sadece benim aracımda var.Görmek lazım anlatmakla olmaz.Fikir için donanım haberdeki açılan konular çok yardımcı oldu.

Konu için teşekkürler yeni okudum hepsini, İstanbulda iseniz bi haftasonu yaptirdginiz yere beraber gitmek isterim hatta resim koyarsaniz çok sevinirim ciddi güzel bir olay çünkü.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zorba11

quote:

quote:

2 hafta önce 25000'den sahibinden.com sitesine ilan vermiştim ve 23000 veren olmuştu. takasta aracımı ölü fiyata vereceğimi düşünürken astramı 24000 e saydılar. hiç düşünmedim bile..çünkü çok ölü fiyat değildi. gerçi bugün arayarak perşembe olacak olan teslimatı 1 hafta ertelediler ve bana istediğim rengin dışında ellerinde bir premium varmış onu önerdiler ve sanırım kafama yattı ancak renk bakır turuncusu ve şu aralar çok revaçtaymış vs ama ben pek beğenmedim o rengini. birazdan eşimle bakmaya gideceğiz ve bize uygun gelirse alacağız sanırım..

hımm bende dün konuştum aracın expertizini bekliyordum işim çıktı fiyatıbekliyordum satış temsilcisi bugün arayıp bildirecek banada 33 yada 34.000 fiyat verecekler sanırım

• Orijinalden alıntı: ecz_mel

Merhaba Ecz_mel

Bende de verso var. Boyutlarından dolayı bana pek uymasa da yeni Auris ile versoyu, içeri ses alma konusunda kıyaslayabilir misiniz? Gerçi biri yeni, diğeri eski, illa fark olacaktır ancak ne kadar fark var onu merak ediyorum.
  • Orijinalden alıntı: cemalettinx

Merhaba Ecz_mel

Bende de verso var. Boyutlarından dolayı bana pek uymasa da yeni Auris ile versoyu, içeri ses alma konusunda kıyaslayabilir misiniz? Gerçi biri yeni, diğeri eski, illa fark olacaktır ancak ne kadar fark var onu merak ediyorum.

Motor sesi cvt sanzuman avantajindan dolayi aurisde daha az.

Hizlanma hissi ve rahatliginda auris önde.

Teker ustu davlunbaz sesi auriste de var hatta ayni sayilir.
    Ruzgar sesi versoda 100 km de baasliyor auriste 140 tan sonra ama ses sisteminin versoya gore aurisde cok daha kaliteli olmasi sebebiyle( bir de versoda iceriden disariya cok ses siziyor olmasindan ötürü akustik acidan kayip var versoda) ruzgar ve motor sesi hissedilmiyor auriste müzik açıkken.
    Ama micir asfalt bozuk yolda dedigim gibi teker ustu davlunbaz yalitimi yok versoda ayni auris de.

Auris versoya ferahlik ve arka koltuk eti ve oturma rahatligi acisindan yetisemez hocam ne olursa olsun. Ben auris i hanima vericem eger corollanin yenisi uygun fiyatla saglam genis bir sey cikarsa verso yerine tekrar corolla dusunurum baska bi araba aklimdan gecmez. Tabiki 1.6 valvematic ve cvt ile.
    Verso= Saglam genis lpg ye muthis uyumlu aile arabasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 4 Nisan 2013; 13:33:27 >

• Arkadaşlar,

Bugün dikkatimi şu cam düğmesi kilitleme tuşu çekti. Deneiym bi dedim. Tuşa basınca şöför hariç diğer camların düğmeleri kapanıyor. Şöför dahi müdehale edemiyor. Bana bir bug gibi geldi bu olay. Asıl olması gereken arka camların arkadan kontrolünü çocuklar için engellemek. Hadi yan tarafıda kattınız işin içine o da tmm da şöför de müdehale edemiyorki. AZ açmak istesek önce kilisi açıcaz sonra camı açıcaz sonra bir daha kilitliycez.

Seri kullanımda MultiMod pek iyi değil çok fazla vites değiştiriyor uyuz oluyorum. Bu değşim esnasındaki performans kaybı cabası. Vitesi düşürmeden yüklense daha çabuk toparlayacak araba. Artık manulele alıyorum öyle devam ediyorum aksi halde her gaza basıp çekip geri basmam da vites düşürüp 5sn sonra geri arttırıyor.

Şöför ve yolcu camına da film çektircem 100tl istediler ton tutmaz ama olması gerekiyor yoksa yazın kavrulacağız hem üstten hem yandan.

Tavan perdesinin negel koruması yok. Olaki kendiliğinden kapanırken eliniz yukarda olursa sıkışır kalır dikkat edin.

Bu yolda giderken hafif çamurlu yola girince arabanın taşlanıyor gibi ses çıkarması deli etmeye başladı. Kullandığım güzergahta sürekli yol çalışması var ve buralardan giderken araba sanki off-road da gibi oluyor. toz toprak, taş gibi ses çıkarıyor.

Gece far sensörü alt geçit ve köprünün yarısından sonra açılıyor. Köprüden çıkıyorum 1 dk sonra kapanıyor. Amacını çözemedim ben.
    Yağmur sensörüde aynı şekilde. Bugün yağmur yağıp camda ıslak bir katman oluşmuş. Araba ile yola çıktım 1-2 dk sonra silecek çalıştı. Çalışmasa artık kendim kolu itecektim.

Ses sistemi mid-bass-tiz leri ayarlama rağmen tweetlerden çok bass veridği için rezil bir ses çıkarıyor. Hafta sonu eski arabama binip 40-45 dk müzik dinledim kulağım açıldı resmen. Bu ses olayı canımı çok sıktı. Video Navigasyon da yok multi medya 6.2 değil 10" de koysa rezil.

Bir de bu yakıt ne zaman düşecek çok merak ediyorum. 460km oldu depoyu fulleyeli çeyreğe yaklaştı. 100km sonrada ışık yanar.

• Alicilik

Yakit ozellikle ilk yag degisiminde duser yani 10 binde. % 10 civari bir dusus gorursun rahat.

Multimod sevmedigim bi sanzuman kesinlikle sehir ici ve disi anlik hizlanma vb gibi performans icin yapilmamis tamamen ekonomi odakli o yuzden bu konuda sana hak veriyorum.

1.4 d4d motor cok cok saglam ama performans olarak uzen bi motor. Chip vb yapmistim ben benim eski d4d corollaya o zaman bi nebze tatmin ediyordu.

Ne diyeyim belli basli noktalarda haklisin. Ama arab surus dinamigi olarak on numara ben esas ona tavim.

• quote:

Alicilik

Yakit ozellikle ilk yag degisiminde duser yani 10 binde. % 10 civari bir dusus gorursun rahat.

Multimod sevmedigim bi sanzuman kesinlikle sehir ici ve disi anlik hizlanma vb gibi performans icin yapilmamis tamamen ekonomi odakli o yuzden bu konuda sana hak veriyorum.

1.4 d4d motor cok cok saglam ama performans olarak uzen bi motor. Chip vb yapmistim ben benim eski d4d corollaya o zaman bi nebze tatmin ediyordu.

Ne diyeyim belli basli noktalarda haklisin. Ama arab surus dinamigi olarak on numara ben esas ona tavim.

4 gözle şu düşüşü bekliyorum

hayatımdaki ilk otomatik deneyimim o yüzden belki ben de tam olması gereken gibi kullanamayabilirim. Alışmaya çalışıyorum ama asıl tad kesinlikle maunele alınca. Şehir içi dur kalkta otomatik sadece sizi fazla yormuyor o güzelliği var.

206 ile aynı hacme sahip olmasına rağmen 206dan kesinlikle güçlü. Sadece 1-2 de kalkışta yığılıyor ama sonrasında kesinlikle hiç hissetmeden 150-160a çıkabiliyor. Yol tutuşu ve konforu zaten tartışılmaz. 206nın hakkını da yemeyim ama aurisle daha rahat hareket ediyorum güven veriyor bana.

Bir de fren olayını çözemedim. Ne kadar hafif hafif dokunsam da fren sert tutuyor. Yoğun trafikte baya bi sarsılıyor arabanın içindekiler.

Cruise dediğiniz gibi ise yapacak bişi yok. Dediğim gibi olacak olursa güzel olurdu ama çok aşırı kullanacağım bişi değil artık hiç kullanmıycaz

• Corolla d4d aracim 10 binden sonra benim kullanim tarzimla 5 litreden 4.4 e dusmustu. Ben o siralar acayip tuketim saplantiliydim. O yuzden rahat olun 10 bin bakimi candir.

• Nisan başından itibaren yeni auris için kasko yaptıran oldu mu acaba?
    Kişiye göre değişmekle birlikte nisan öncesinde yeni auris için kasko yaptıran arkadaşlar fiyatları bizlerle paylaşabilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alicilik

quote:

Şimdi gelelim yakıt tüketimine.570 km yaptım.Daha ilk 1000 bakımına gidemedim.(2.hafta oldu).Şehir efsanesi olarak derler ki kullandıkça tüketim oturacakmış.İlk bir kaç yüz km canımı sıkacak kadar çok yaktı.Hatta satın aldığım gün kalabalık trafikte 17 litre/100 km yazıyordu.Şu an 9.1 lt/100 km yazıyor.Biliyorum kitap değerleri asla tutmaz.Karışık yakıt tüketimi olan 5.5 lt/100 km nin daha gölgesini göremedik.Dilerim bu sefer doğru çıkar şehir efsaneleri.Çıkmazsa donanım haberin LPG bölümünü takibe başlayacağım. :)

Haftada genelde 300km yapiyorumki araci alali 5 gun oldu suan 600kmde. Yakit tuketimi bana yuksek geldi. Eski 206+ aracimi sakin kullanirsam fabrika verilerine yetisiyordum ama bununla cok zor olacak gibi.

Gelgelelim bundaki serilik guven ve konfor yoktu. Babam normalde 120ye cikinca laflanirdi pazar koye gittim yolda 200e ciktim ibreye bakti inanamadi bir sorun mu var servise gosterelim dedi :-)

Alicilik
    Lastik basinclarini bir kontrol ettir.Sanirim benimkiler de cok yuksek bugun bi bktircam.yakiti % 2-3 etkiliyor toyotalarda versodab biliyorum.

Bir de motoru yuksek surate cikar musait olursan ben en son 210 a ciktim 5 dakika 200 uzeri gittim bugun anlik da bariz bir dusus gozume ilisti.
    Bizde anliklar cubuklu gosterge 120 ile giderken alistigim yerin biraz daha asagisinda idi anlik cubugu haber vereyim dedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alicilik

quote:

Şimdi gelelim yakıt tüketimine.570 km yaptım.Daha ilk 1000 bakımına gidemedim.(2.hafta oldu).Şehir efsanesi olarak derler ki kullandıkça tüketim oturacakmış.İlk bir kaç yüz km canımı sıkacak kadar çok yaktı.Hatta satın aldığım gün kalabalık trafikte 17 litre/100 km yazıyordu.Şu an 9.1 lt/100 km yazıyor.Biliyorum kitap değerleri asla tutmaz.Karışık yakıt tüketimi olan 5.5 lt/100 km nin daha gölgesini göremedik.Dilerim bu sefer doğru çıkar şehir efsaneleri.Çıkmazsa donanım haberin LPG bölümünü takibe başlayacağım. :)

Haftada genelde 300km yapiyorumki araci alali 5 gun oldu suan 600kmde. Yakit tuketimi bana yuksek geldi. Eski 206+ aracimi sakin kullanirsam fabrika verilerine yetisiyordum ama bununla cok zor olacak gibi.

Gelgelelim bundaki serilik guven ve konfor yoktu. Babam normalde 120ye cikinca laflanirdi pazar koye gittim yolda 200e ciktim ibreye bakti inanamadi bir sorun mu var servise gosterelim dedi :-)

Alicilik
    Lastik basinclarini bir kontrol ettir.Sanirim benimkiler de cok yuksek bugun bi bktircam.yakiti % 2-3 etkiliyor toyotalarda versodab biliyorum.

Bir de motoru yuksek surate cikar musait olursan ben en son 210 a ciktim 5 dakika 200 uzeri gittim bugun anlik da bariz bir dusus gozume ilisti.
    Bizde anliklar cubuklu gosterge 120 ile giderken alistigim yerin biraz daha asagisinda idi anlik cubugu haber vereyim dedim.

Teşekkür ederim hocam en kısa zamanda bakıyım. Kaç olması gerekir ?

Demin okuldan dönerken anadolu bulvarında ve istanbul yolunda ivediğe kadar oynayım dedim yol boşken. 80den sonra 5 e geçiyorya 180e nasıl çıkıyor anlamıyorum 5-6 viteste resmen yerden uçuyor. Eski aracım 1100kg 1.4 HDi 70hp 160nm tork idi. Auris benle beraber 1500kg 1.4 dizel ve 90 hp 205 nm 180e çıkıyorumki devir 6 viteste iken 3500 dolaylarıdna oluyor . Performansına hayranım.

950km oldu pazar pazartesi sıınav var eski pejomu kullanıyımda salı servise gidiyim bakalım 1000km bakımında neler çıkacak

• bu gece üsküdar sahile gittim arabayı çektim kız kulesine karşılık inanın cayır cayır parlıyor cadde ışığı altında arkasında ve önünde park etmiş piyasa arabalarının yanında beyaz bi inci gibiydi arabam maşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

bu gece üsküdar sahile gittim arabayı çektim kız kulesine karşılık inanın cayır cayır parlıyor cadde ışığı altında arkasında ve önünde park etmiş piyasa arabalarının yanında beyaz bi inci gibiydi arabam maşallah

41 kere maşallah . Arabayı bi yıkarsam nazarlık aldım hemen yapıştırcam.
  • Arkadaşlar cidden çok beğendim aracı ama fiyatı biraz yüksek sanki...
    Otomatik ve dizel kullanan varsa tavsiye eder mi aracı. Buradan yardım istememin nedeni, aracı kullananların fikirlerini almak. Sonuçta en doğru yorumu siz yapabilirsiniz.
    Citroen C4 ve i30 la kıyaslıyorum aracı kafamda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

bu gece üsküdar sahile gittim arabayı çektim kız kulesine karşılık inanın cayır cayır parlıyor cadde ışığı altında arkasında ve önünde park etmiş piyasa arabalarının yanında beyaz bi inci gibiydi arabam maşallah

Arkadaşım aracına bu şekilde bakmaya devam edersen nazar değecek
    Ben nazar değmesin diye yıkatmıyorum bile...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.