Şimdi Ara

yeni aveo dizel 30bin bakımı Ankara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2012 Model yeni aveo 1.3 dizel(75bg) aracımızın(babamın) 30.000 bakımı için yetkili servisi aradım. Bakımın 710 tl tutacağını söylediler :)
    Ankara'da özel servisleri arayarak fiyat bilgisi aldım.Ortalama 300 tl civarı fiyat çıkardılar.

Başkent sanayi sitesinde yaptırdığım bakımda değişen parçalar ve fiyatları:

yağ :mobil1 5w/30 esp 4 litre 90 lt
    yağ filtresi :motocar 20 tl (yan sanayi)
    hava filtresi :motocar 25 tl (yan sanayi)
    polen filtresi :motocar 15tl (yan sanayi)
    mazot filtresi :orijnal GM 75 tl (yan sanayi ürünü bulamadılar.Bulunsaydı fiyatı 20 tl)
    işçilik :50 tl

toplam 275 tl.

Yeni aveo için kullanılan yağın dexos2 standartlarında olması gerekiyor. mobil1 de 0w 40 esp bu standartlara uygun (mobil1 0w 40 newlife ile karıştırmayın!!).
    Ya da GM'in kendi yağını kullanmak gerekiyor. Bakım işi aceleye geldiğinden mobil1 0w 40 esp'yi bulamadığımdan , mobil1 5w 30u uygun gördüm.
    Sanayideki usta GM'in yağının yağ yakmalarına neden olduğunu söyledğinden GM'i tercih etmedim . Sanayideki ustaya dexos2 standartından bahsetmek de pek birşey ifade etmiyor:)

Sadece filtrelerin ve yağın değiştiği standart bakımlarda en iyisi parçaları kendinizin temin edip ustaya gitmeniz olacaktır.Parçaları internetten sipariş verebilir ya da sanayide kendiniz bulabilirsiniz.

Dün Ostimdeyken tekerim patladı. Maalesef tamir kitinin çivi girmesi (çivi tekerde kalmak suretiyle) dışında bir işe yaramadığını tecrübe edinmiş oldum. Köpük falan çare olmadı. Tabi bu işin ostimde(sanayi sitesi yakınında) başıma gelmesi de büyük şanstı:) Yardımsever bir vatandaş geldi beni en yakın lastikçiye götürdü.Lastikçiyle arabama gidip tekeri söküp tekrar dükkanına döndük. Sert bir cisim muhtemelen çivi lastiği delmiş. Lastiği tamir edip arabama götürdük.
    Bu lastik işi 50 tlye maloldu.
    Ostim değil başka bir yerde bu durum başıma gelseydi perişan olacaktım.
    Şimdi internetten bijon anahtarı,kriko ve ince lastik bakıyorum yeni aveo için.(17lik bijon anahtarı uygun).
    Beni aracıyla lastikçiye götüren yardımsever vatandaş da ostim de ustaymış ,kartını verdi.vw özel servisiymiş.Passatımın bakımı için ona gitmek artık şart oldu:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llvrsn -- 3 Mart 2014; 11:16:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A3 90 bin bakımı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.