Şimdi Ara

Yeni Aveo Sedan 1,2 LS (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
4
Favori
86.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada su an 30bin lira gorunen arac, kaskosu bilmemnesiydi diye bana kaca patlar?
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 19 Eylül 2012; 17:45:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

bu arada su an 30bin lira gorunen arac, kaskosu bilmemnesiydi diye bana kaca patlar?

30 bin görünen aracı 29a verirler. Kasko sizin sicilinize bağlı. 1000 civarı o tutar. Trafik sigortasını chevrolet öder. Renault mesela trafik sigortasını sizden alır. Plaka masrafı da 50-100 filan anca tutar sanırım. Yani depoyu da fullemesiyle 30300 filan tutar tahminim.

5-6 yıl sonra bir direksiyon, 4 teker ve 2 hava yastığı olan arabayı kaça satarsınız bilmem ama aveo o günün standartlarını bugünden taşıyor.

Bu arada mesajlarınız çift geliyor. Biraz daha dikkat lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 19 Eylül 2012; 8:35:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

bu arada su an 30bin lira gorunen arac, kaskosu bilmemnesiydi diye bana kaca patlar?

30 bin görünen aracı 29a verirler. Kasko sizin sicilinize bağlı. 1000 civarı o tutar. Trafik sigortasını chevrolet öder. Renault mesela trafik sigortasını sizden alır. Plaka masrafı da 50-100 filan anca tutar sanırım. Yani depoyu da fullemesiyle 30300 filan tutar tahminim.

5-6 yıl sonra bir direksiyon, 4 teker ve 2 hava yastığı olan arabayı kaça satarsınız bilmem ama aveo o günün standartlarını bugünden taşıyor.

Bu arada mesajlarınız çift geliyor. Biraz daha dikkat lütfen.

anladım hocam, bakalım ellerinde kırmızı ve baz var mı,
    yanında ne hediye etmeleri konusunda bastırıyım, ne lazım temel oalrak?

bu arada S3- Ram yetersiz mi hocam yawfi mzayı gordum, benim S3 bu haftasonu geliyor!

• Park sensörü, kauçuk paspas, boya koruma, karter koruma gibi şeyler alanlar olmuş. Ama ben hiçbişey almadım.

Şuan için ram yetiyor ama genelde 180 mb boş ram oluyor. Çok nadir oyundan atma oluyor. Ama asıl sorun dahili hafızanın hemen şişmesi. Hayırlı olsun şimdiden.
  • Aracınız jant ve yay istiyor :):). Hayırlı olsun ön kasasını iç tasarımını cok beğendiğim bir araç Cruze'dan nefret ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apocaltique

Aracınız jant ve yay istiyor :):). Hayırlı olsun ön kasasını iç tasarımını cok beğendiğim bir araç Cruze'dan nefret ederim.

Ne tesadüfki 3 saat önce kış lastiklerime geçtim ve az daha jant alacaktım ama bayram üstü zorlanacağım için son anda vazgeçtim. 650 liraya 6 taksit verecekti petlas bayisi. 16" alsam da 850 jant, o civar da lastik tutacaktı. Kararsız kaldım ve vazgeçtim. Baharda inşallah yazlıklara geçerken kışlıklar bu jantlarda kalacak sürekli ve yeni alcağım jantlara yazlıkları taktıracağım. Büyük ihtimalle 15" alırım ama yakışır mı emin olamıyorum. Yay derken aracı yere basmayı kastettiyseniz aman Allah korusun. ELimde olsa abartmıyorum tam 8 cm yükselttirmek isterdim altını. Türkiyede bu bile çok alçak geliyor. Bikaç kere sürttüm karlıkları filan karter koruma taktırdım hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 20 Ekim 2012; 13:44:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Apocaltique

Aracınız jant ve yay istiyor :):). Hayırlı olsun ön kasasını iç tasarımını cok beğendiğim bir araç Cruze'dan nefret ederim.

Ne tesadüfki 3 saat önce kış lastiklerime geçtim ve az daha jant alacaktım ama bayram üstü zorlanacağım için son anda vazgeçtim. 650 liraya 6 taksit verecekti petlas bayisi. 16" alsam da 850 jant, o civar da lastik tutacaktı. Kararsız kaldım ve vazgeçtim. Baharda inşallah yazlıklara geçerken kışlıklar bu jantlarda kalacak sürekli ve yeni alcağım jantlara yazlıkları taktıracağım. Büyük ihtimalle 15" alırım ama yakışır mı emin olamıyorum. Yay derken aracı yere basmayı kastettiyseniz aman Allah korusun. ELimde olsa abartmıyorum tam 8 cm yükselttirmek isterdim altını. Türkiyede bu bile çok alçak geliyor. Bikaç kere sürttüm karlıkları filan karter koruma taktırdım hemen.

5 cm spor yay çok ideal bence :) Jant konusunda 15'' güzel bir jant alırsınız 4 5 kollu veya kalın 4 kollu , güzel geniş lastik alırsınız çok güzel olur.

• hocam ilk sayfadaki yazılarınızı yorumları okudum ama onları ilk aldıgınız zamanlarda 500km civarındayken yazmıssınız sanırım genelde.

şu anda bu kadar zaman sonra neler eklemek veya cıakrmak istersiniz ordan?

malum mesela şundan pek hoslanmadım eksi bence dediginizi bişiye zmnla alısıp ya aslında iyimiş dediginiz ıolmus veya tam tersi olmus olabilir?
  • quote:

hocam ilk sayfadaki yazılarınızı yorumları okudum ama onları ilk aldıgınız zamanlarda 500km civarındayken yazmıssınız sanırım genelde.
    şu anda bu kadar zaman sonra neler eklemek veya cıakrmak istersiniz ordan?
    malum mesela şundan pek hoslanmadım eksi bence dediginizi bişiye zmnla alısıp ya aslında iyimiş dediginiz ıolmus veya tam tersi olmus olabilir?
    Siz öyle sorunca aklıma pek bişey eklemek gelmiyor. Hemen hemen herşeyden bahsetmişim. Performansı şuan daha iyi. Motor güzel açıldı. Eğer istersem kırmızıda pek geçen olmuyor. Hatta uzun süre pati de çekebiliyor istem dışı ama hemen ASR devreye giriyor. Alışmak gerek. 2 gün önce bir firmanın fiorinosunu kullandım mesela. Bildiğin odunmuş. Ben arabanın süspansiyonu aşırı sert diyordum ama süpermiş meğerse. Fren dozajı, direksiyon ve verdiği haz (sadece 1.2lerdeki direksiyon iyi bence) aracın çok sessiz çalışması, sınıf üstü yol tutuşu vs. çok harika. Vites geçişleri filan iyice güzelleşti. Sadece alırken de biliyordum ama bana altı alçak geliyor. Girmediğim yer yok. Hele şimdi bayram köye de gidersem toprak yollarda %15 eğimle tırmanmalar vs. bi dolu şey olacak. Ama arabaya kıyamayanlardan değilim. Eşşek gibi çıkacak işi ne.

Rahatsız olduğum bikaç şey ise aklıma geldikçe editlerim. Klima yokuşta biraz çekişi etkiliyor ama bayıltacak akdar değil. Çok sıkıntı olursa (sollama vs.) çıkana kadar kapatıveriyorum. Bagajın yükleme ağzı biraz dar. Mini buzdolabını çok rahat alabilecekken içine sokamadık, arka koltuğa koyduk. Diğer konu bagajın kapağını tutan demirler kapatınca epey aşağı iniyor ve biçok şeyi koyarken sıkıntı oluyor. Teyp çok güzel. Görünüşü klasik ve uçak kokpiti gibi. 3 satır mavi ekran harika ama USB olmalıydı. Onun da eksikliğini çok yaşıyorum. Arka cam aracın içini ferah tutmak adına çok ileri geliyor ve güneşli havalarda arkadakiler için sıkıntı olabiliyor. Arka cama vantuzlu perde aldım. Çok sorun olursa onu takacağım.

Koltuk istediğim gibi çok büyük. Özellikle sırt kısmı çok iyi. Benim gövdem uzun olduğundan çoğu araçta kafamı geri yasladığımda kafalığın ucu boynuma saplanır. Arkada olsam çoğu B sınıfı arabanın kafalık ucu sert fren yapılsa boğazıma girecekmiş gibi alçakta kalır. Arkada kafam tavana değer vs. Ama bunda herşey çok güzel. Kafalıkta ileri geri ayarı da var. Çok memnunum. Ama minder bulmakta zorlanıyorum. 2 tane biri hasır, biri normal minder aldım. İkisi de yetişkin birine bebek önlüğü takmış gibi oldu. Resimde görüldüğü gibi sağdakinin sırt kısmı, soldakinin hem sort hem oturma kısmı küçük geldi. Bagaj havuzunu mutlaka tavsiye ederim. Şimdi kurbanda kafam rahat mesela.

Anten fırçaya girerken korkutuyor kırılabilir gibi. Klavuzdada belirtmişler çıkartın diye. Her fırçaya girişimde çıkarıyorum. Fırçaya mı giriyorsun yeni arabayla demeyin sonuçta binek araç altın kaplama değil. O konularda hiç acımam arabaya. Şuan 2 aydır tavanda kireç var öyle duruyor. Yıkadıkça kendi çıkar belki. Çıkmazsa da öyle dursun hiç umrumda değil. Öyle cilaymış, boya kormaymış bana göre işler değil. En olmadı 7-8 sene sonra boyatırım yeni gibi olur.

Aracın ön görüntüsü her yanından geçişimde yüzümü gülümsetiyor. İyiki bu dedirtiyor. Camaro sever olarak çok beğeniyorum. Kırmızıda filan beklerken milletin arabayı süzmesi filan çok hoşuma gidiyor. İçi de şık ve ergonomik. Ama yumuşak lastik bağımlılarını memnun etmez. Belki ilerde ufak tefek tıkırtılar olabilir ama içi çirkin oalcağına tıkırdasın. Bi çözümünü bulurum elbet.

Merak ettiğiniz bişey olursa sorun. Aklıma başka bişey gelmiyor şimdilik.

Yeni Aveo Sedan 1,2 LS  Yeni Aveo Sedan 1,2 LS

Bu da bizim köy. Biz ilçede kalıyoruz ama bayramda gitmeden olmaz. Yukarılara tırmanmak toprak ve çamurda koaly değil. Çekiş kontrol çok işe yarıyor. Araba bagaj tam dolu ve 5-6 kişi ile sorunsuz tırmanıyorum.
     Yeni Aveo Sedan 1,2 LS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 21 Ekim 2012; 17:44:56 >

• 6 ay filan oluyor alalı. şimdiye kadar kime kullandırdıysam beğendi. hiç olumsuz yorum almadım
  • ben de 23 marttan beri kullanıyorum.Maaşallah iyi çok memnunum.karter koruma park sensörü bütün masraflar 28500 e mal etmiştim.bu fiyata bundan iyisi olamaz...
  • quote:

Performansı şuan daha iyi. Motor güzel açıldı.

hocam bilgiler için teşekkürler.

arka camın tavana dogru kısmını gordum, gunes sıkıntı olabilir diye dusundum ama orda Tramlar var camda, siyah noktalar gunesi engeller diye dusunmustum.

bagajdaki demirlerin iceriyi kısıtlamasını farketmedim.

hocam bir de clio4 topiginde de sizin yazınızın altına sormustum :

""en buyuk kafamdaki soru ise: mesela atıyorum farın camı kırıldı, o camı servisten istesem ne zaman gelir? cunku trafige cıkamıycam o sure icinde""
  • quote:

quote:

Performansı şuan daha iyi. Motor güzel açıldı.

hocam bilgiler için teşekkürler.
    arka camın tavana dogru kısmını gordum, gunes sıkıntı olabilir diye dusundum ama orda Tramlar var camda, siyah noktalar gunesi engeller diye dusunmustum.
    bagajdaki demirlerin iceriyi kısıtlamasını farketmedim.
    hocam bir de clio4 topiginde de sizin yazınızın altına sormustum :
    ""en buyuk kafamdaki soru ise: mesela atıyorum farın camı kırıldı, o camı servisten istesem ne zaman gelir? cunku trafige cıkamıycam o sure icinde""
    Genelde parça ellerinde yoksa 2-3 hafta sürüyor. Ancak trafiğe çıkamayacak bir durum varsa (aracın yürümesinin sakıncalı olduğu durumlar vs. dahil) size geçici araç vermek zorundalar. 3 yıl (tam 3 yıl, bazı firmalar gibi 2+1 yıl vs. şeklinde değil) garantisi var. Mesela yukarılarda bagajdaki çubukları tutan plastik parça çıkmıştı onu bakımda söyledim hemen sipariş verdiler. 15-20 gün sonra filan aradılar parça geldi uygun olduğunuzda gelin değiştirelim diye. Cumartesi gittim taktırdım geldim.

Camda siyah karartmalar var tabi ama güneşin arkada kaldığı uzun yolculuklarda sorun olabilir yine de. Bu bi çeşit cam tavan gibi aracın içini aydınlatmak ve ferahlatmak için yapılmış bişey. Ben bagajda bu tip bişey olursa diye vantuzlu katlanabilir cam perdesi bulunduruyorum. Bi sorun olursa hemen cama takarım. Kışın ve baharda zaten sorun olmaz.

@che970 Aracınız 1.2 ise biraz yüksek. Kullandığınız yol durumu nasıl bilmiyorum ama hızınızı yüksek tutmanız yakıtı artırır. 1.2 tüm araçlar yüksek süratte ve yokuşta daha çok zorlanır ve daha çok yakarlar. 1.2 gibi kullanırsanız daha az tüketirsiniz. 1.4 ve hele otomatikse normal diyebiliriz belki. Ama yine de aracı çok zorlamayın. Hızlanırken daha uzun sürede sabırlı hızlanın, yokuşta da zorlanıyorsas gaza yüklenerek hızı korumaya çalışmak yerine motorun sesine göre yavaş yavaş vites küçülterek aracı rahatlatmaya çalışın. Gerçekten az yakmak istiyorsanız 85 km/h ile çok az yakarsınız. Her 10 km artış yarım litreden fazla fark yaratacaktır.

• @KEsbi hocam,

kaç km desiniz?
    1.2 LS benzinli bu aracınız yerine 1.3 dizel almıs olsaydınız, ne kadar
    daha az yakıt ne kadar daha fazla masraf yapardınız hic hesapladınız mı?

veya şöyle kendim için sorabilir miyim:

mesela ben yılda 6.000km yaparım, bunun sadece 2000 km si sehirlerarası olur.
    dizel benzinli farkı Bakım ve vergi dahil , yılda 600 tl yapar mı? yani 1.2 vs1.3 arasında 6bin lira fark var dersek, benim için 1.3 dizel daha gurultulu motoruyla kensiini ancak 10 yılda mı amorti eder?

hesaplamam yaklasık dogru mudur acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Kasım 2012; 17:51:12 >

• Dizeli alırken ödersin geçer gider ama benzinli alırsan her benzin istasyonuna gidişinde içini acıtır :D birinde bir defada diğerinde her gün zulüm :D bir de satarken o farkı geri alırsın satarkende içini okadar acıtmaz.
  • quote:

@Kesbi hocam,
    kaç km desiniz?
    1.2 LS benzinli bu aracınız yerine 1.3 dizel almıs olsaydınız, ne kadar
    daha az yakıt ne kadar daha fazla masraf yapardınız hic hesapladınız mı?
    veya şöyle kendim için sorabilir miyim:
    mesela ben yılda 6.000km yaparım, bunun sadece 2000 km si sehirlerarası olur.
    dizel benzinli farkı Bakım ve vergi dahil , yılda 600 tl yapar mı? yani 1.2 vs1.3 arasında 6bin lira fark var dersek, benim için 1.3 dizel daha gurultulu motoruyla kensiini ancak 10 yılda mı amorti eder?
    hesaplamam yaklasık dogru mudur acaba
    Şuan 7bini biraz geçtim. Seneye daha az olur gibi. Sadece yakıta bakarsak Opetin sitesine göre şuan Gaziantepte benzin 4,69, dizel ise 4,13 lira. Şuan ortalama 6,7 litre yakıyorum. Çoğunluk şehir içi. Yani 2200 liralık aşağı yukarı benzin yakmışım. Dizel olsaydı ortalama 5 litre yakardım tahminen. O da yaklaşık 1450 lira yapıyor. Arada 750 lira yakıt farkı var. Dizelin yıllık bakımı 10 veya 20 lira fazla. O açıdan çok fark yok. Ben 8 yıl kullanacağım diye aldım. 8 yılda 6000 lira fark var. Bakımla bu fark 80-160 arası daha az olacak eğer başka sorun çıkmazsa.

Asıl fark uzun vadede çıkıyor. Biliyorsunuz uzun vadede (7-8 yıl) turbo, DPF, stop&start, enjektörler vs. bi sürü arıza riski varki bunların arızası epey pahalı. Ayrıca dediğiniz gibi traktör sesi var. Tabi yokuşta tork avantajı var. Ancak ben 2 yıl önce -27 derecede aracını dondurmuş biri olarak asla dizel alamam. Benzin bastnmı çalışır bastınmı durur. Dizeli kullanmak biraz daha zahmetli ve özen istiyor. Yok turboyu ısıt, yok heme stop etme gibi. Üstelik kısa mesafede araç ısınmadan yol bitiyor. Benzin çok sessiz çalışıyor ve hemen ısınıyor. YOkuşta çok sıkıntı olursa 3. viteste yüksek devirle 115e kadar çıkabiliyorum. Tabi yakıtı göze alırsam.

Yani 8 yılda 6000 lira kar edeceğim diye baştan 7000 vermek çok saçma. O parayla altın alın. 8 yıl sonra bozudurp üzerine ekler yeni çıkan bir model daha alırsınız. Bu dediklerim az km yapan için. Birde kredi ile alıyorsanız bu fark saçma noktalara gidiyorki hiç gerek yok. Üstelik 5 yaşında turbo yaksa, ya da enjektör tıkasa o kar da yok olup gidiyor. Niye baştan paranızı arabaya bağlayacaksınız ki? Ha dizelle arada 3 bin fark olsa idi tercihim dizel olurdu. Ya da İstanbul gibi yolun sık tıkandığı yoğun trafik olan bir yer olsa stop&start için dizel alırdım. Ama benim için çok saçma.

• anladım hocam, diger hesapla 7000 tl ayda 55-60 tl faiz de getiriyor bankada, ayda o kadarlık benzin daha alınabilir yani.

zaten aslında araç zamlandı 31bin oldu diyoruz aylar önceki fiyatı ile karsılastırınca.
    ama millet aylar onceki 30bin lirasından her ay 250 tl faiz aldı.

Aralık ayında kampanya olacaksa diye biraz daha bekliyorum,
    LS için koltuk yukseligi ayarlanamaması rahatsız eder mi diye dusunuyorum sadece. usb ve bluetoth, ama en azından CDye bir sürü mp3 atıp direk dinleybiliyorsunuz degil mi? veya dvd de oluyor mu?

Bu arada 1. sayfadaki fotograflarınız acılmadı bende, konsol cift renkli olabiliyor muydu LS lerde de? ( açık ve koyu olarak) ve de sanırım kahve tonu gormustum aracı gormeye gittigimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 14 Kasım 2012; 11:54:39 >

• quote:

anladım hocam, diger hesapla 7000 tl ayda 55-60 tl faiz de getiriyor bankada, ayda o kadarlık benzin daha alınabilir yani.
    zaten aslında araç zamlandı 31bin oldu diyoruz aylar önceki fiyatı ile karsılastırınca.
    ama millet aylar onceki 30bin lirasından her ay 250 tl faiz aldı.
    Aralık ayında kampanya olacaksa diye biraz daha bekliyorum,
    LS için koltuk yukseligi ayarlanamaması rahatsız eder mi diye dusunuyorum sadece. usb ve bluetoth, ama en azından CDye bir sürü mp3 atıp direk dinleybiliyorsunuz degil mi? veya dvd de oluyor mu?

Bu arada 1. sayfadaki fotograflarınız acılmadı bende, konsol cift renkli olabiliyor muydu LS lerde de? ( açık ve koyu olarak) ve de sanırım kahve tonu gormustum aracı gormeye gittigimde.

İlk sayfadaki resimler bende şuan açılıyor. Tarayıcınızın geçmişini silin veya başka bir tarayıcı ile tekrar deneyin.

Benim faizle işim olmaz. Taksitle almamın başka yolu olmadığı için mecbur kaldım aslında. Daha fazla vade farkıyla faize bulaştırmayan bir yer olsaydı orayı tercih ederdim. Aralıkta20122ler biterse kampanya zor gibi. Belki HB olanlarda arasıra olduğu gibi indirim olaiblir ama sedanda sanmıyorum. Geçen yıl da olmamıştı. Hatta ben eylülde aldım ama aralıkta alanlar 1000 lira zamlı almıştı.

Koltuk yüksekliğini anlamak çok kolay. Hemen bir bayiye gidip oturun ve mümkünse bir test sürüşü yapın. Yükseklik rahatsız ediyor mu çok kolay anlarsınız. USB ve Bluetooth yok. CD çalar ama DVD çalmaz. CDye (700 mb) mp3atıp rahatça dinlersiniz ama usb kadar pratik olmuyor haliyle. Ben ilerde belki GPSli ve geri görüş kameralı güzel bir teyp alabilirim. LTdeki teybi beğenmiyorum tasarım olarak. Ama LTZdeki yeni mylink sistem güzel olmuş.

Kabin içi farklı tonda çift renk denebilir. Tamamen sert plastik ama dayanım ve kalitesi güzel. Renk ve desen oalrak ta beğeniyorum ben. Kahve tonu yok. Yenilerde bir değişiklik olduysa haberim yok yalnız. Bayiler genelde LS donanım araç pek bulundurmuyorlar.

Az yol yapacaksanız bence boşuna dizele çok para vermeye gerek yok. Hele benim gibi %90 şehir içi binilevekse 1,4 almaya da gerek yok. 1,2 alıp vergi farkıyla bir buçuk depo fazla yakıt alabilirsiniz her yıl.

• 1.2 benzinli hiç bir yerde yok !
    şaka gibi, mart-nisanda geleceek diyorlar..

1.4 LT benzinli icin 32.500
    1.3 LS dizel icin 35.250 fiyat aldım.

hadi butceyi artiriyim bunlardan birii için desem istedigim kırmızı renk de hicbir yerde yok

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.