Şimdi Ara

YENİ BAŞLADIM DEV C++ HATA VERDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar programlama öğrenmeye başlamanın gerektiğini düşündüm fakat başlamamla hayal kırıklığım bir oldu

#include <iostream>
    using namespace std;
    main(){
    int i;
    cout << "Merhaba Dunya!" ;
    cin >> i;
    }

Bu kodlardaki hata ne ?

• sessizsessiz S kullanıcısına yanıt
    Karşılaştığım hatada D:\C++\İsimsiz2.c [Error] iostream: No such file or directory bu
  • Kodlarınızda çalışma anlamında bir hata yok kendi bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyorum
    kullandığınız IDE de bir sorun olabilir yeni bir IDE yükleyin yada var olanı silip yeniden kurun DEV C++ kullanmanızı tavsiye ederim
    ayrıca ilk başlangıcınız olduğunu söylemişsiniz C++ çok kuvvetli bir dildir syntax ıda diğer dillere göre biraz karışıktır
    tavsiyem ilk başlangıçta bu dille başlamayın C ile başlamanız çok daha iyi olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcan1905

Kodlarınızda çalışma anlamında bir hata yok kendi bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyorum
    kullandığınız IDE de bir sorun olabilir yeni bir IDE yükleyin yada var olanı silip yeniden kurun DEV C++ kullanmanızı tavsiye ederim
    ayrıca ilk başlangıcınız olduğunu söylemişsiniz C++ çok kuvvetli bir dildir syntax ıda diğer dillere göre biraz karışıktır
    tavsiyem ilk başlangıçta bu dille başlamayın C ile başlamanız çok daha iyi olacaktır

Zaten dev c++ ta yapti bu hatayi hem kendi sitesinden hemde gezginlerden indirdigimde de ayni hatayi verdi ayrica c++ da kararliyim sonra java php ve android ios windows phone uygulama gelistirmeye baslicam eger fark yoksa codeblocks yada ms studio kullanicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizsessiz

quote:

Orijinalden alıntı: muratcan1905

Kodlarınızda çalışma anlamında bir hata yok kendi bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyorum

Zaten dev c++ ta yapti bu hatayi hem kendi sitesinden hemde gezginlerden indirdigimde de ayni hatayi verdi ayrica c++ da kararliyim sonra java php ve android ios windows phone uygulama gelistirmeye baslicam eger fark yoksa codeblocks yada ms studio kullanicam

eğer işletim sisteminiz windows 8 ise eski dev c++ onda sorunlar yaratabilmekte
    bu sebeple eğer windows 8 kullanıyorsanız ( yada 8.1) google da orwell dev c++ olarak aratıp bu sürümü indirin

• :D keşke windows 8 olup hata vereydi, xp kullanıyorum ben pc 8 yıllık kodluyabileceğim bi ortam önerirsen sevinirim ms studio codeblocks herşey olabilir.
  • Programı .c uzantısı ile kaydedip derlemiş olma ihtimalin var mıdır? Öyle ise kodu kaydettiğin dosyanın uzantısını .cpp ye çevirerek kaydettikten sonra derlemen gerekir.

Eğer dosya uzantısı zaten .cpp ise o zaman Dev-C++ programı kurulumu tam gerçekleşmemiş demektir çünkü halihazırda okuması gereken iostream kütüphanesini program bulamıyor. Onun için programı kaldırıp tekrar kurmanı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu bir bağlayıcı hatası, DEV C++ son sürümü 2006'da çıkmış çok eski bir IDE. Kullandığı derleyicinin (gcc) sürümü de oldukça eski.
    Bununla uğraşarak vakit kaybediyorsunuz.

Bedava Visual Studio Express var onu indirin kullanın:
    http://www.visualstudio.com/products/visual-studio-express-vs

Bilgisayarınız eski ise Code::Blocks'da oldukça gelişmiş bir IDE'dir.
    http://www.codeblocks.org/

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizsessiz

:D keşke windows 8 olup hata vereydi, xp kullanıyorum ben pc 8 yıllık kodluyabileceğim bi ortam önerirsen sevinirim ms studio codeblocks herşey olabilir.

orwell sürümünü kullanmanız sorun yaratabilir bu durumda bildiğim kadarıyla orwell dev c++ 2013 yapımı ve windows xp ile sorun yaşayabilirsiniz bu yüzden indirirken bunu indirmiş olma şansınızda var :)
    eğer dev c++ IDE sini kullanmak istiyorsanız "bloodshed dev c++" olarak aratın ve bu sürümü indirip kurun kurulum yaparken mümkünse varsayılan ayarları değiştirmeyin.
    eğer başka bir IDE de kullanırım diyorsanız codeblocks kullanabilirsiniz
  • therev kullanıcısına yanıt

Ben de aynı hatayı alıyordum sebebi buymuş. 8 sene ileriyi görmüşsün hocam teşekkürler :))

• Bende dev c++ kullanıyorum ve türkçe daha iyi program var mı.???

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.