Şimdi Ara

Yeni Başlaya İçin Fotoğraf Makinesi Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1500 en fazla 1600 civarı bütçem var bu aralar bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Olay şu ki hiçbir bilgim yok elimdeki Asus Zenfone 5 ile orada burada gittiğim yerlerde manzaraları çekiyorum arada video alıyorum ancak bildiğiniz üzere kalite ortada en ufak bir yakınlaştırmada görüntü falan kalmıyor.
    Benim isteğim genelde dış ortamlarda güzel çekim yapabileceğim videoda en azında orta seviye çekebilecek bir makine.
    Olayla ilgili bilgim yok ancak çok hevesliyim gittiğim gördüğüm yerleri çekmesine bayılırım.
    İnternette biraz araştırdım ve Sony SLT - A58, Canon 600D, Nikon D3200 öne çıkan makineler gibi her türlü tavsiyeye açığım. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Dostum ben Nikon kullanıcısı olduğum için tavsiyem Nikon'un ürünlerinden yana olacaktır.Canon kullanan arkadaşlarda vardır onların da yorumlarına bakabilirsin.İlk başlangıçta Nikon D5100 ile başladım ve zamanla daha iyi bir makine temin ettim.Sana tavsiyem 1500 1600 tl lik bütçen varken temiz 2.el bir makine alıp geriye kalan parayla güzel bir lens alman.Zaten 0 bile alsan genel olarak 18 55 standart lens ile birlikte gelir body o yüzden Sahibinden e gir.İnternette 1 aylık 2 aylık çok çok az kullanılmış fotoğraf makineleri var.Onlardan temin edip geriye kalan parayla lens alabilirsin ama ben milletin elini sürdüğünü kullanmam dersen Nikon D5000 serisi güzeldir başlangıç için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mychaela -- 1 Ağustos 2015; 16:57:55 >
  • Mychaela kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci el almak istemiyorum D5100'ü düşüneceğim önerin için sağ ol.
  • Bende arkadasa katilip ikinci el makine kit lensiyle beraber uste kalan paraylada ikinci bir lens alinmasi taraftariyim.bende de suan nikon d5100 var ve birzaman sonra yetmiyo ayrıca lens ihtiyaci duyuyorsun.Bu sefer 1500e makine ustune birde lens ile 2 2.5bin liraya geliyor makine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Hocam belkide haklısınız ancak hiç ikinci el bir cihaz almadım temiz mi değil mi ayırt edemem yüksek ihtimal zaten gidip nağazadan kendim alacağım internetten almayacağım.

• Aynasiz makinelere yonelmenj tavsiye ederim istersen tavsiye verebilirim. Gittigin yerlere rahat goturmen icin aynasiz almalisin ustelik daha ucuza daha iy goruntu kalitesi elde edebilirsin giris seviyesi dslr lardan.

• thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Aynasızların aynalılardan farkı nedir ?
    Neden aynasız tercih etmeliyim ya da neden aynalı tercih etmemeliyim falan gibi.

Edit : Saçmalamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 1 Ağustos 2015; 21:55:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Ne konuda saçmalamışsın? Gayet normal sorular. Aynasızlarda ayna yok işte ve daha hafif, daha küçük oluyorlar. Seri çekim modları daha iyidir genelde. Genel kullanım için ve amatör kişilere göre daha avantajlıdır fakat dslr'ların kullanışlılığı daha yüksektir. Tutuş, ayarları daha kolay değiştirebilme, tuş fazlalığı gibi sebeplerden dolayı. Aynasızlar da kötü değil tabi kullanışlılık bakımından ama dslr daha rahat. Tabi taşınabilirlik işin içine girince olay çok değişiyor. Toplamda aynasızlar daha kullanışlı bence.
  • Öncelikle yorumunuz için teşekkürler düşünüp yazmışsınız.
    Konuya gelirsek Dslr makineler bana daha hoş ve detaylı geliyor taşınabilirliği pek dert etmiyorum açıkçası.

• Sana bir Canon kullanıcısı olarak benimde siparişini yeni verdiğim ikinci makinem olacak olan 100D yi öneririm. Canon 100D boyut olarak ufak bu yüzden diğer makinelere oranla yanında eminim ki daha fazla taşırsın. Bu makine 650D veya 700D nin kopyası o yüzden bu iki modele fazladan para vermeni istemem. Canon 100D yanında 18-55 STM alırsın ilk 1-1.5 ay sana o lensle birlikte yeter daha sonra da 50mm alabilirsin seni isteğine kalmış bir şey istersen tele alırsın kuş vb. görüntüler yakalarsın.
    Rica ederim. Yine de bir düşünün bence. Başta herkes sizin gibi düşünüyor ama sonradan neredeyse herkes için dert oluyor taşımak. Bütçesi uygun olan 2. makine olarak aynasız alıyor fakat diğer kişiler zarara girerek satıyor ve aynasızlara geçiyor. Ucuna bir zoom lens takarsanız 1 kiloya yaklaşan ağırlık zamanla elinizi, boynunuzu ağrıtıyor.
  • edemirci7898 kullanıcısına yanıt
    Düşüneceğim hocam yazdığınız için sağ olun. 100D'yi araştıracağım aklımda.
    Hocam ben bir şey soracağım. Bazı kıyaslama sitelerinde Sony SLT-A58'i özellik olarak çok üstün gösteriyor. Acaba bu özellikler sadece kağıtta mı kalıyor?
    Çünkü ben pek Sony öneren görmedim forumda.
  • Özellik olarak her makinenin birbirine artıları var. O özelliklerin ne anlama geldiğini ve sizin için ne kadar önemli olduğunu bilmek önemli. İnternette araştırarak bulabilirsiniz bunu veya karşılaştırma yaptığınız siteden a58'in çok üstün olduğu bir karşılaştırma ekleyin, beraber yorumlayalım.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Mesela bu hocam ne kadar güvenilir tartışılır. KARŞILAŞTIRMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 2 Ağustos 2015; 13:37:50 >
  • Çözünürlükler arasında fark yok, odak noktası daha fazla ama fark fazla değil.

60fps video çekenler için güzel, daha iyi batarya hakkında birşey demeye gerek yok zaten, açılır ekran kullanışlı ama kişiye bağlı, kesinti oranı sensör boyutuyla alakalı ve lenste yazan odak uzaklığını çarpacağınız sayıdır. Yani kabaca küçük sensörler daha fazla yakınlaşma imkanı sağlar olarak düşünülebilir.

Maksimum iso menüde seçebileceğiniz en yüksek iso demek. Bu tarz sitelerin insanları yanılttığı noktalardan biri de bu. Bu bilgi yanlış değil ama sadece değere bakarak daha iyi olanı belirleyemeyiz. Makinelerde menüden seçebileceğiniz maksimum değer vardır ve yine menüde o değeri daha da genişletme imkanı vardır. Mesela makine en fazla 12800'e çıkabiliyorsa genişletilmiş olarak 25600 veya 51200'e çıkabilir. Bu siteler o genişletilmiş ayarları söylemiyor. Ayrıca önemli olan iso olarak kaça çıktıkları değil, o değerlerde nasıl performans verdikleridir. Iso 25600'e çıkan crop sensörlü (bu makinelerin ikisi de crop sensörlü) makineler bu iso değerinde tabiri caizse çöp bir fotoğraf verirler. Biri diğerinden daha iyi olabilir tabi yine de. Iso 1600 ve üstü yüksek iso olarak değerlendirilir ve 6400 ve üstü ise çoğu zaman kullanmayacağınız abartı değerlerdir. Tabi o değerlerde iyi performans veren bir makine büyük avantaj sağlar ama çok düşük ışıkta önemlidir bu.

Büyük sensör teorik olarak daha iyi kalite demektir ama kullanılan teknolojinin de önemi var. Zaten sensörler arasında çok büyük fark yok. Canon'ların sensörleri genelde biraz daha başarısız oluyorlar. Boyuttan bağımsız bir durum bu. Canon'un daha çok müşteriyi çekebilecek özelliklere yönelip görüntü kalitesini pek önemsememesinden kaynaklanıyor. Kaliteleri kötü değil tabii ki sonuçta dslr fakat biraz geride.

Vizör kaplama alanı ise çektiğiniz fotoğrafı ne kadarını vizörden görebildiğinizdir. %100 ise tamamını görebilidğiniz için çektiğiniz fotoğrafa sonradan baktığınız aman vizorden gördüğünüzle aynıdır. %95 olursa vizör size sahnenin tamamını gösteremiyor demektir. Mesela bir manzara çekerken tam kenarda bir insan duruyor olsun. Vizör size %95 gösterdiği için o adamı göremeyeceksiniz ve fotoğrafı çektikten sonra ekrandan bakarken farkedeceksiniz bu durumu. %100 olması çok mu önemli? Evet. Olmazsa olmaz mı? Hayır. Sonuçta %50 değil yani. %95 de yeterli çoğu kişi için.

Asıl önemli olan boyut faktörü. Vizörden görüğünüz görüntünün gerçektekiyle boyut oranını belirtiyor. Ne kadar büyükse o kadar gerçeğe yakın görüntü görebilirsiniz.

100D'nin üstünlükleri ise tartışılabilecek şeyler değil çünkü kişiye göre değişebilir. Dokunmatik ekran lazım mı, ekran çözünürlüğü ve boyutu önemli mi, hafiflik vs. şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 2 Ağustos 2015; 14:03:24 >

Sony DSLR Canon veya Nikon kadar kaliteli fakat DSLR de Canon ve Nikon varken Sony almak pek mantıklı değil Sony şimdi aynasız teknolojisinde tarih yazıyor aynasız makine istersin ilk önerilen marka Sony dir sonra Olympus ve Panasonic gelir. Sony DSLR kullanan kesim daha az genelde Nikon veya Canon'dur
    DSLR biraz daha fazla detay ve hobi olarak olsa bile maliyetli bir konudur. Bu yüzden öncelikle manuel mod ile fotoğraf makinesi kullanmayı öğrenmeni tavsiye ederim. Eğer manuel mod aklına pek yatmıyor ise daha çok aynasız bir makine alabilirsin.

Bir Samsung aynasız sahibi olarak ki inşallah en kısa sürede satacağım (hatta satmak üzereyim) aynasız bir cihazda Sony'den vaz geçem ve A5000 - A6000 gibi bir cihaz al.

DSLR ile oldukça fazla ve kaliteli fotoğraflar çekebilirsin. Ancak hem emek isteyen hem de ekipman isteyen bir konu. DSLR ekipmanları daha fazla ve Body olarak üstün olmadıüğı noktalarda bile ekipmanları sayesinde aynasız cihazlardan fazla performans veriyor. Fakat dediğim gibi pahalı bir nokta.

İyi bir portre çeken birisinin elinde tahminen 4-5 farklı lens olsa bunlar en az 6-8 bin TL tutar. Hadi işi 70-800 gibi iyi değerlere sahip bir lens ile kotarayım desen bile 5bin TL den az olmaz harcayacağın para. Bu işin makrosu, geniş açısı, filtresi vs var.

Fakat ben standart ve daha düşük bütçeli lensler ile de yetinirim dersen de bu iş rahatlıkla yapılır. 18-55 - 55-200 gibi 2 lens ve yanına 50mm 1.8 bir lens ile 2-3 bin TL arası bir bütçe ile çok iyi fotoğraf çekecek bir set kurabilirsiniz. Ancak çekim konusunda hayli kendinizi ilerletmeniz gerekiyor.

Burada sık yapılan hata, PS ile oynanmış, profesyonel ekipmanlar kullanılmış fotoğrafları görüp, baştan bütçeyi zorlayıp bir takıp lensler edinmek ve sonrasında yarışma havası, psikolojisi içinde kendisini görüp "ben yetişemem bunlara" deyip bırakanlar, makineleri lensleri tozlanmaya bırakanlar oldukça fazla oluyor.

Her ne kadar tamamen psikolojik olsa da DSLR biraz daha beklentileri arttırıyor. Yoksa FF de A serisi çok iyi aynasız Sony makineler var. Fakat A5000 / 6000, EPL Olympus serisi, Eos M, NX 3000/ 300 gibi cihazlar biraz daha amatör yani gezerken yanıma alayım, gördüğümü çekeyim tarzında kişiler tarafından tercih edilip fazla da beklentiye girmeyen kişiler için oldukça ideal cihazlar.

Bu yüzden makineden önce bilgi edinsen daha iyi olur. Ücretsiz kurslara katılabilirsin veya disiplinli isen internette videolar mevcut. Sonrasında ne istediğine karar verip ona göre kendine bir yol haritası çizersen daha sağlıklı olur.

• Sony nin SLT makineleri için konuşuyorum, ISO harici ve biraz daha az ışık alması harici diğer markalardan tek eksiği Pazar değeridir. Malesef 2. elini kendi aramızda yapıyoruz fazla hareketli değil satan alan hayırlı olsun diyen hepsi birbirini tanıyor Bunun yanı sıra üstün olan özellikleride var tabiki diğer markalardan + olarak. Burda sizin ne istediğiniz önemli. Ben sürekli ekipman alırım satarım zarar etmek istemem diyorsan Canon, nikon al. Ha ben alırım ihtiyaç oldukça alırım kullanırım sürekli değiştir yapmam dersen Pentax K10D bile yeter sana.

Sana tavsiyem Aynasız al. LCD den çekerim dersen
    Sony NEX F3 olur NEX 3N olur NEX 5 Olur.
    Olympus E PL3 olur E PL5 olur.

İhtiyaçlarınızı karşılayacak makine alın derim.
  • Herkese selamlar... sony A58 güzel bi makinadır. Aldığın zaman pişman olmazsın. Ama satarkene sıkıntı çekebilirsin. Neden ??? Çünkü 2. el piyasası çok kötü. Yabancıya satmak zor. Tanıdığa satarken de değerinin altına verirsin. Sen diyorsan ki arkadaş ben alayım makineyi uzun süre kullanırım (3-4 yıl) dersen alabilirsin. 2. el almanı tavsiye ederim. Neden dersen? Ben öyle yaptım. SONY A-58 + 18-135 i 1200 liraya denk getirdim. Gayet de temiz. Ama diyorsanız ki ben alayım canım sıkılınca değiştireyim derseniz canon ve ya nikon da size uygundur. Ama ben size her türlü bir tanıdığınız aracılığıyla 2.el almanızı öneririm ve ya güvenilir forumlar size yardımcı olacaktır. http://forum.alfakulup.com/ gibi. Ben buradan almıştım. Şimdiden makineniz hayırlı olsun...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.