Şimdi Ara

Yeni Başlayacağım lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğrafa yeni başlayacağım diyebilirim önceden sadece 10x zoomlu samsung makinamla çekim yapıyordum.Sizce aşağıdaki makinalardan hangisini almalıyım
    Sony Hx400v
    Nikon D3300
    Canon Eos 1200d
    Canon Eos 100d
    Aslında ilk başta kafamdan sony hx400v geçiyordu fazla lens masrafı falan olmasın ve yüksek zoomu nedeniyle ancak sony bana bir zaman sonra yetmezse diye diğerlerini düşünmeye başladım.Size göre HX 400v bana yetermi yoksa 18 55 kit lenli dslr kat kat hx 400 den daha iyi olurmu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ersan94 E kullanıcısına yanıt
    anlıyorumki zoom meraklısısın. canon 18-55 sana kesinlikle yetmeyecektir. 70-300mm zoom alacaksın o bile sana yetersiz kalacak. daha yüksek zoomle lens arayışına gireceksin ki 400mm lensler 2000tl den başlıyor.
    sen en iyisi 2.el ucuzundan bir alt model olan Sony hx300 ü al. ben onu kullanıyorum gayette iyi.
    https://www.flickr.com/cameras/sony/dsc-hx300/ ilk başta çıkan günbatımı fotoğrafı da benim çekmiş olduğum fotoğraf.
  • Iphone 6 Plus'la başla, riske gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: king bayburt

Iphone 6 Plus'la başla, riske gerek yok.

ne kadar gereksiz bos sacma bi yorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersan94

Fotoğrafa yeni başlayacağım diyebilirim önceden sadece 10x zoomlu samsung makinamla çekim yapıyordum.Sizce aşağıdaki makinalardan hangisini almalıyım
    Sony Hx400v
    Nikon D3300
    Canon Eos 1200d
    Canon Eos 100d
    Aslında ilk başta kafamdan sony hx400v geçiyordu fazla lens masrafı falan olmasın ve yüksek zoomu nedeniyle ancak sony bana bir zaman sonra yetmezse diye diğerlerini düşünmeye başladım.Size göre HX 400v bana yetermi yoksa 18 55 kit lenli dslr kat kat hx 400 den daha iyi olurmu?

Aslında 18 - 55 kit lens ile başlamak çok iyi. Ancak buradaki risk senin algın ve yeteneklerin 18 - 55 lens kit i ne zamana kadar sana yeteceği ile alakalı. Bir süre gelecek ve yetmeyecek bu lens. Kimse çıkıp ta bana yetiyor diye söyleyeni görmedim - duymadım. ancak bu süre zarfı senin DSLR yi tam olarak öğrenmen ile geçiyor. Daha sonra manzara, portre veya makro neye yöneleceğine başlı olarak seçim yapacağın dönem geliyor.

O yüzden bence 18 - 135 gibi bir kit lens ile başlaman daha uygun olacaktır. Cihazlar ile beraber bundle olarak satıldığı için bu lensler çok bütçe sorunu çıkartmıyor. Ben biraz daha risk aldım ve başlarken 18 - 200 lens aldım. O kadar memnunum ki anlatamam. Çünkü acemi iken kadraj, ışık, diyafram, iso seçimleri yapmayı bilinçli olarak bilmeden ve neye yöneleceğini yani manzara ,makro vb konular, portre çekeceksen keskinlik, açı vs konuları belirli bir tecrübe ve deneyimden sonra karar verebilebilecek şeyler olduğuna inanıyorum.

O yüzden 18 - 135 ile başlarsan arada nispeten kalitesiz bile fotoğraf çeksen ne istediğine daha çok karar vereceksin. Böylece tecrübe kazandıkça makinenin öneminin bir yere kadar olduğunu önemli olanın lens ve tecrübe olduğunu kendin de deneyimleyebileceksin.

Başlangıç olarak bu yüzden daha fazla ekipman bulabileceğin ve daha fazla alternatif olan Canon ve Nikon gibi markalara yönelmeni tavsiye ederim. Böylece riski biraz daha azaltmış olursun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.