Şimdi Ara

Yeni başlayacağım ve önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle fotoğrafçılığa merakım bulunmaktaydı ancak zamanım olmadığı için şu sıralar iyi bir araştırma içerisine girip araştırdım. Kafam kazan gibi olsa da ( özellikle lens ) almaya kararlıyım. Unutmadan Bilgim 0'dır. Yeni başlıyorum. Ve hobi olarak yapacağım. İleride FF makina durum ve bütçeme göre değişebilir fakat şu an için beni 4-5-6 yıl götüreceğine inanıyorum.

Düşündüğüm model nedense 700D'dir. 650D'den ahım şahım farkı olmasada body olarak ve 650D'nin bir üstü diyerek almaya karar verdim. Önerilerinize açığım tabiki

Yeni başlıyorum haliylen bu sizde ne çekimi yapacaksın sorusunu oluşturabilir Mimarlık öğrencisiyim. Öncelikle mimari fotoğrafçılık önemlidir benim için , gerisine gelecek olursak ;
    - Mimari fotoğrafçılık ( Bina , köprü vb. )
    - Doğa , Manzara , Tarihi eser
    - böcek fobim olsada Böceğe zoom yapıp iyice yakın çekmek ( makro oluyor galiba ) vb....
    - Halısaha maçlarında anı yakalamak
    - pek bilmiyorum ama hızlı giden aracı net yakalamak galiba bu şekil oluyordu resim bulanıklaşmıyor heralde.
    - ve geriye kalan normal ve eğlence amaçlı video ve kamera vb.

Uzun lafın kısası , ( ben öyle tahmin ediyorum ) hani ne fotoğrafı çekeceksin sorusuna göre lens önerirler ya ? Sanırım bende o durum yok çünkü neredeyse aklıma gelen her anı fotoğraflayabilirim. Bu sayede Tak-gez lens olarak başlamayı düşünüyorum. Makrosuna kadar içinde olan Bilmem doğrumu düşünüyorum. 2 lens alıp ( 18-55 / 75-300 ikilisi gibi ) sonradan başımı ağrıtıp elimden çıkarmaya uğraşıp lens almak istemiyorum. Aldımı tam olsun. Bütçem max 2000TL ancak hafıza kartı filan 2,500 olur ki zaten kemeri sıkmış olurum Makinayı çözüp adam akıllı fotoğraflar çekene kadar 1-2 senemi alacaktır. Sonra lensimide değiştirmeye gerek kalmadan yoluma devam ederim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim biraz uzun oldu içimi döktüm :) Bu yazdığım yorumları göz önünde bulundurarak yorum yaparsanız ( eğer öneri vb ise açıklama ile ) memnun olurum. Kafam gerçekten kazan gibi oldu artık bir sonuca ulaşsın :)

Not ; ha diyebilirsiniz sonuçta yenisin 2000Tl'ye 700D + 18-55 IS STM ve 75-300 DC 3 al geç 3-4 sene götürür elbet işini görür diye. Haklısınız ama 3-4 sene sonunda yeni lens arayışına girmektense tak-gez olarak kullanıp 3-4 olan seneyi 5-6-7 seneye çıkartabilirim zaten 1-2 seneyi makinayi öğrenme olarak geçecek. Ve tak-gez lensimi 18-55 ve 75-300'e görede elimden rahat çıkartabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex3m -- 8 Haziran 2015; 19:55:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu güncel

• ex3m E kullanıcısına yanıt
    Uzun yazmışsın hepsini okudum bende sana uzun uzun cevap vereyim.

Öncelikle Fotoğrafçılık için, bir takım türler olduğunu söyleyebiliriz. Yani türlü kolları vardır. Portre, manzara, yaban hayatı, makro gibi türlerden bahsediyorum. Her birinin içerisinde de kısmi kollara ayrılabiliyor. Örneğin portre çekenler 35 mm prime lens, 50mm prime lens 80 mm prime lens, 100 mm ( bazıları sadece portre kullanır bazıları makro + portre kullanır ) ve 135mm portre çekenler var.

Kimi 80mm den sonra lenslerin daha iyi performans verdiğini (kırılma sorunu) söyleyerek bu aralıkta çekim yapıyorlar ama kimisi de portre yi sokakta çekerek sadece yüz veya gövde yi değil sokaktaki kafasındaki belirlediği kompozisyonu çekmek istiyor. Yani ne çekeceğinin yanında birde neyi nasıl çekeceğin çok önem gerektiriyor.

Şu maddeleri cevaplayalım...
    - Mimari fOtoğrafçılık ( Bina , köprü vb. )
    Normalde bu tür çekimlerde perspektif önemli olduğu için tilt-sfit lensler kullanılmalıdır. Yaklaşık 7-8 bin TL civarında olduğu için bu lensler, perspektif düzeltmelerini Photoshop ile yapabilirsiniz. Bu yüzden istediğiniz kadrajı yakalamak için herhangi bir lens kullanabilirsiniz. Hatta geniş açı olacağı için 18-55 kit lens bile kullanılabilir.
    - Doğa , Manzara , Tarihi eser
    Çok geniş bir alan yazmışsınız. Hepsi nin birbirinden bağımmsız lenslere ihtiyaç duyulabilecek konular. Geniş açı veya yabani hayvanları çekmek için tele objektifler gerekebilir. Enstantene önemli olacağından kuş vb gibi özellikle hızla hareket eden varlıkları hareket halinde çekmek için hızlı netleme yapan lenslere, titreşim önleyici lenslere veya tripod gibi araçlara sahip olmanız gerekir.
    - böcek fobim olsada Böceğe zoom yapıp iyice yakın çEkmek ( makro oluyor galiba ) vb....
    Makro dünyası ayrı bir alan. Hele ki örneğin portre ve doğa fotoğrafı aynı lens ile çekilebilir ama Makro için bir süre sonra 1:1 büyütme yapacak bir lens ihtiyaç duyacaktır. İlk başta uzatma tüpleri, close-up, gibi şeyler gerekebilir. Oldukça fazla teferruat ve ciddi bir bütçe gerektirir.
    - Halısaha maçlarında anı yakalamak
    Bu önemli değil enstantane - diyafram konusuna bağlı bir mesele. Yani teknik bir konu, aslen lensle pek alakası yok. Veya temelde ışık öncelikli öneme sahip bir konu.
    - pek bilmiyorum ama hızlı giden aracı net yakalamak galiba bu şekil oluyordu resim bulanıklaşmıyor heralde.
    Yine aynı durum
    - ve geriye kalan normal ve eğlence amaçlı video ve kamera vb.
    Video işin içine girince biraz daha fark ediyor. Çekimde sesleri kullanacaksanız Canon STM lesnlere yönelmeniz lazım.

Kısaca özetlersek;
    Bahsettiğiniz bütçe kadar yani 2.000 TL üzerine bir 2 bin TL daha harcasanız, aşağı yukarı istediklerinize yaklaşırsınız.

Peki ben ne yapayım ?
    Video çok düşünüyorsanız 18-135 Canon STM bir lens ile uygun fiyatla bir Canon gövde alın. ( 700D - 650D vs kit olarak bütçenize göre bakın ) Video o kadar çok önemli değilse, Canon 18-135 bir lens ve gövde, Nikon 18-105 lens ve gövde alarak bu işe adımınızı atın. Alışmanız bir sene sürmez. Bu dönemde fotoğrafçılığa devam edip / etmeyeceğinize, ederseniz hangi konulara yöneleceğinize karar verir, ekipman fiyatlarına bakar ve buna göre kendinizi yönlendirirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 9 Haziran 2015; 3:24:45 >

• Kusura bakmayın okuduğunuz için teşekkür ederim.

Aslında doğru dediniz 2000 TL bir bütçe ile bu çekim istekleri doğrultusunda biraz aşırıya kaçmışım ancak tabikide 7-8 bin TL'lik lenslerede ihtiyacım yok ve olmayacakta hani biraz beni tatmin etsin yinede her çekimi yapabileyim diye düşünmüştüm :) ayrıca Biraz tak-gez lensini araştırdığımda sigma 18-250mm DC OS HSM MAKRO adında bir lense biraz araştırdım. Sanırım benim istediğim lens bu doğrultuda değilmidir ? hsm ; hızlı ve sessiz motor / Os ; titreşim engelleme / ve makro bu 2'si canon 700D + bu lens olarak 2500 küsüre geliyor. ( biraz aşarsam bütçeyi ) eğer benim için uygun olursa Alacağım. ( hani hobi olarak beni tatmin etsin )

Video olarak video önemlidir. 3d max ile after effect kullanarak vfx effect çalışmaları yapıyorum. Videonun kalitesi Hd'liği önemlidir. Bu sayede Video önemliyde STM olması gereken lens Sigmada Hsm galiba sigmada varsa bu lens olarak düşünebilirim.

Ek olarak tripod , vb ekipmanlarıda kampanya yakalarsam öyle alabilirim galiba Karar verirsem eğer sizinde açıklamalarınız doğrultusunda izlemeye alıp uygun zamanda alacağım. Teşekkür ederim

• ex3m E kullanıcısına yanıt
    sen tantanaya bakma.amatör adamsın. sanatsal anlamda para kazanmayacaksın. ucuz bir dslr al biraz takıl. bak bakalım seveceks misin,yapabilecek misin. başlayanalrın %90 ı ilk 1 yılda bırakır. fotoğraf pahalı bir hobi dir. işin karanlık oda kısmı var belki ondan daa çok hoşlanırsın.araştır bolca. siyah beyaz karanlık oda ve siyah beyaz negatif kitaplarına bir bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

sen tantanaya bakma.amatör adamsın. sanatsal anlamda para kazanmayacaksın. ucuz bir dslr al biraz takıl. bak bakalım seveceks misin,yapabilecek misin. başlayanalrın %90 ı ilk 1 yılda bırakır. fotoğraf pahalı bir hobi dir. işin karanlık oda kısmı var belki ondan daa çok hoşlanırsın.araştır bolca. siyah beyaz karanlık oda ve siyah beyaz negatif kitaplarına bir bak.

Tesekkur ederim yorumunuzu dikkate alacagim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.