Şimdi Ara

yeni başlayan ve araştırmaktan kafası derya olmuş birisi için pikap tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

konuyla ilgili burada çok fazla sayfa olması ve hemen hemen hepsini okumama rağmen tam olarak net bir karar veremedim , pikap konusunda çok çok başlangıç bilgisine sahibim ve çocukluğumdan beridir hep girmek istediğim bu alana şimdi bir başlangıç yapmak istiyorum , yeni başlamamın nedeni bütce olarak artık bu alana para ayırabilecek durumdayım , şimdiye kadar yerli ve yabancı çoğu forum ve araştırma sitelerinden edindiğim bilgiler ışığında yaklaşık 1500 - 1800 civarındaki bütcem ile 3-4 pikap içinde ki pikapların birisini almak istiyorum . ses sistemi olarak da evimde 5+1 gelişmiş bir sinema sistemi mevcut , aşağıda ses sistemimin de linklerini paylaşacağım. çok fazla araştırmamdan dolayı çok fazla kafam karışmış durumda ve bu işi iyi bilen insanlardan net cevaplara ihtiyacım var, lütfen yardımcı olun almayı düşündüğüm pikaplar aşağıdaki şekildedir :

Rega RP1 Turntable
    TEAC TN-300
    Thorens TD 190-2
    Audio Technica AT-LP1240
    Pro-Ject – Debut Carbon DC

evimde olan sistem ise :

http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-BH9530TW

ilerde muhakkak ki çok daha ilerleyerek daha değerli makinalar alacağımdır fakat su anda yukarda saydıklarımdan ya da bunları silip süpürebilecek sizin öneriniz bir alet ile başlamak istiyorum.

not: ses sistemime sanırım pre amfi de gerekebilecektir o konuda da fiyat performansı çok iyi olan önerileriniz olursa sevinirim

• O pikapları bu sisteme nasıl başlayacaksınız speklerine baktım Stereo rca giriş yok görünüyor
    Sadece çıkış var enteresan....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba , evet sayfada yazmıyor bende şimdi farkettim ama makinada AUX L/R (INPUT) girişleri bulunuyor sanırım buralardan analog ses girişini sağlayabilirim.

Giriş/Çıkış
    HDMI IN/OUT (video/ses) 19 pim (Tip A, HDMI™ Connector)
    ANALOG AUDIO IN 2.0 Vrms (1 kHz, 0 dB), 600 Ω, RCA fiş (Sol, Sağ) x 1
    DIGITAL IN (OPTICAL) 3 V (p-p), Optik fiş x 1
    MIC IN 6.3 mm soket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulenadam83 -- 5 Mayıs 2016; 17:04:46 >
  • Ok varsa olur...
    Project debut iyidir... Phono pre gerekecek... Onu da Project tercih edebilirsiniz

• gulenadam83 G kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş Sinema sisteminiz bumu!Bence Pikaptan önce sisteminizi değiştirin daha iyi olur daha sonra pikaba Plağa yönelirsiniz.Tabiki zevk sizin ama bu tür hazır paket sistemlerle pikap nasıl olur bilemiyorum belki siz beğenirsiniz...Ayrıca bu cihaza birde Pre almanız lazım Pikap için....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 6 Mayıs 2016; 14:20:16 >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    gerçekten çok yararlı bir cevap tüm sorularımı cevaplamışınız teşekkürler
    Teach tn-300 ve Audio Technica'da dahili Phono Pre var. Sisteminizin aux girişine bağlayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gulenadam83

gerçekten çok yararlı bir cevap tüm sorularımı cevaplamışınız teşekkürler

Hocam atarlanmanıza gerek yok ben sizin iyiliğiniz için söyledim tercih sizin.Ama harcayacağınız az para değil Pkaptı,Pikap Presiydi,Plaktı falan derken 2.500TL yi bulacak ve yaptığınız bu yatırıma bu Hop.lar değermi,bence değmez ben sadece bunu belirtmek istemiştim.Saygılar...

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    selamlar tekrar , atarlanmadım sadece cevabınızın soruma göre anlamsız olduğunu belirtmek istedim , sistemim bana yeterli bir ses sistemi bu konuda profesyonelce uğraşmıyorum izlediğim görselleri bana etecek kalitede bana yansıtıyor, pikap içinde mesajımda yazdım geliştirmeyi düşünüyorum , ilerde daha iyi ve geliştireceğim pikaba özel bir sistem alabilirim sinema sistemi sadece bu sürede geçici bir başlangıç sağlayacak bana , pikaba vereceğim parayı heba etmeyeceğimdir böylece sadece mesaja başlama tarzınız bu mu iyi sistem ile başlayıp böyle de devam edince soru nerede cevap nerede yi belli etmek istedim, saygılar
    "ses sistemi olarak da evimde 5+1 gelişmiş bir sinema sistemi mevcut"
    Hocam bu beyan size ait,bende sadece sordum.Çünkü daha önce hiç hazır Sinema paketiyle Pikap kullanan görmedim,duymadım.Bende naçizane fikrimi söyledim olay budur bunda alınacak kuzacak birşey yok siz üstüne basaraktan sisteminizi belirttiğiniz için beklentiyi yükselttiniz karşımıza LG hazır paket çıkınca şaşırmamak mümkün değildi yani,bende bunu belirtmeye çalıştım biraz kaba olduysa kusuruma bakmayın kalun sağlıcakla...

• hocam audio technica lp1240 bu fiyata nereden buldunuz? yurtdışından mı alacaksınız veya ikinci el mi düşünüyorsunuz?
    Söylediğiniz bütçe ile at lp1240 alınabiliyorsa ben de bir bakayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caniggia7

hocam audio technica lp1240 bu fiyata nereden buldunuz? yurtdışından mı alacaksınız veya ikinci el mi düşünüyorsunuz?
    Söylediğiniz bütçe ile at lp1240 alınabiliyorsa ben de bir bakayım.

selam , evet yurtdışından getirtedebilirim dediğim gibi diğerleri arasında çok büyük farklar var ise o riski göze alabilirim , Türkiyede yukarda yazdığım fiyatlarda olan AT-LP120USB modeli de mevcut bildiğim kadarıyla , aralarında büyük farklar yok ise buradan bu modeli de alabilirim.
    Hocam ProJecti Forumda kullanan arkadaşlar gayet memnunlar,kendinden Prekatı olanları geçin yine ProJectin Preleri var onlardan alırsınız hem ayrı PikapPresi performansıda olumlu yönde etkiler.En son Forumdan Turuncu55 Nickli arkadaş ProJect Pikap aldı yakın zamanda ister onunla özelden bir iletişime geçin Cihaz hakkındaki deneyimlerini paylaşsın,ama gayet memnundu ben görüştüğümde..

• Aydın Bey haklı, bence bu sistemle değil pikap müzik de dinlenmez. Tabi ki, zevk sizin, biz sadece tavsiyede bulunuyoruz. Ama bu sistemin yanına en azından başlangıç olarak, sahibinden'den araştırıp, 500 TL civarı Lepai amfi + bookshelf hoparlör bakabilirsiniz.

Ondan sonra da pikap olayına karar verirsiniz. Bahsettiğiniz piaplar fena değil, ancak bu sistemde DR'da satılan pikaplardan fazla performans verirler mi meçhul.
  • Pikaba o kadar para ayırmadan önce sisteminizi gözden geçirmenizi öneririm :) her şey sırayla...

Diğer arkadaşların dediği gibi o ev sinema sistemi ile pikabın tadını alamazsınız. Ses sisteminiz bir çok kullanıcı için ev sineması için yeterli gelebilir fakat pikap işi ayrı bir olay olduğu için onu ayrı düşünün derim.

Şimdi pikap aldığınızda o sisteme bağlamak için 500-600 TL'ye de bir phono katı almanız gerekecek. Ama sistem bu işe uygun olmadığı için tat vermeyecektir. İlk etapta harici bir phono katı almaktansa phono girişi olan bir stereo amfi ve bütçenize uygun bir raf tipi hoparlör alarak pikap için ayrı bir sistem kurmanız çok daha mantıklı olur. Bu sayede ev sinema sistemi kendi işini yapmış, stereo sistem de kendi işini yapmış olur.

Bir de giriş seviyesi bir başlangıç için ayrı bir phono katı almak bence gereksiz olur. Ha daha sonra sistemi iyileştirip, bu işe de gerçekten zaman ve bütçe ayırmaya devam ederseniz o zaman ayrı ve güzel bir phono katı alıp, kaliteyi arttırabilirsiniz.

Bu durumda sizin;
    1500 TL civarında bir pikap
    1000 TL civarında 2.el bir stereo amfi
    1000-2000 arasında da güzel bir raf tipi hoparlör almanız gerekiyor. Yani toplamda 3500-5000 arası bir bütçe ayırmanız gerekmekte. Bana kalırsa önce bu bütçeyi ayarlayın, ondan sonra sistemi komple alırsınız. Diğer türlü çok alakasız bir sistem olacak.

Bu arada hoparlör ve amfi konusunda, yurtdışı seyahatleriniz oluyorsa oradan kendiniz alıp getirerek çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Misal benim kullandığım stereo amfi olam Marantz pm6005 TR'de 2300-2500 TL civarına satılırken Almanya'da 1150 TL (379 €) civarına alınabiliyor. (Avrupa'dan aldığınızda liste fiyatının üzerinden %12 vergi iadesi alabiliyorsunuz, fiyatları öyle hesaplayınız). Altta linkler mevcut.
    https://www.dukkanhifi.com/p-2381-Marantz-PM6005-Entegre-Amplifikator.html
    http://www.saturn.de/de/product/_marantz-pm6005n1b-1717991.html

Pikap konusunda da ben de çok bilgili olmamakla beraber yorumlar ve genel kullanıcı memnuniyetine dayanarak Project Debut Carbon Esprit SB modelini aldım. Bu modelde kartuş olarak Ortofon 2M red bulunuyor. Bu işten çok çok anlayan biri olmadığım için bana gayet yeterli geldi. Size de 2M Red kartuşlu düz Debut Carbon modelini öneririm.

Diğer pikaplarla karşılaştırmasını ise HI-DEF-MAN gibi benden çok daha deneyimli arkadaşlar yapabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.