Şimdi Ara

Yeni başlayanlar için ağırlık başlangıçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu spora gönül vermiş arkadaşların ilk başladıklarında antrenman ağırlıkları kaç kg idi ?

• 3 kg > 7.5 > 10 kg

Suan 10 kg dumbell ideal benim icin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kas grubuna gore degisir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine göre belirlersin onu başlangıç diye bi şey yok en hafifle başlarsın baktın 12 yi geçiyo tekrar sayısı ağırlığı arttırırsın gelişmek istiyosanda düzenli olarak arttırmaya devam edersin progressive overload diyolar bunada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bos barla basladim ertesi gun kolumu kaldiramadigim icin yataktan cikmadim

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Bos barla basladim ertesi gun kolumu kaldiramadigim icin yataktan cikmadim

aynen ya bende 3 kg ile başladım o kadar hamlaşmışım kolumu kaldıramıyom :) en başta böyle oluyomuş hamlığı atıyormuşuz dedi hocam . bir süre sonra 7.5 kg ve 10 kg ile devam edersin dedi :)
  • Hiç hatırlamıyorum ama göreceli olarak yüksek ağırlıklarla başladım şişmanlıkla alakalı olarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turbo çok bilgin var bb konusunda seni şişman biri olarak hayal edemiyorum

• ya 176 boyla 100 kilo civarında başladım, 80 kiloyum şuan. Diyet yapabilsem herşey çok güzel olacak da, ya sosyal hayattan kısmak gerekiyor bunun için ya hedeflerden en azından benim için
  • Temel hareketlerde hep Boş barla başlayın (Olimpik bar ile ama 15-20 kg olanlarından) eğer sıfırdan başlıyorsanız ondan sonra progress (gelişimi,gidişatı) takip edin,her antrenman tüm setleri tamamladığınızda toplamda 1-2,5 kg arttırmaya bakın bir sonraki antrenmanda.

Dips,Chinup/Pullup içinde ben önce arkadaş destekli başladım,ondan sonra kendim az tekrarlar çıkartmaya başladım,sonra setleri tamamlaya başladım,şimdi ise kilo takarak yapıyorum.

Çok sık duyuyorsunuzdur ancak bu iş sabır işi derken bundan bahsedilir aslında.. Gelişim,güç kazanımı nekadar uzun ve durmadna güzelce gidiyorsa okadar iyidir,platoya takılmamak için bu tür yollar izleniyor.. Yoksa gaza gelip ''yaa bu bar hafif yaa ben aslında 10-10 daha eklerim'' diyip yaptığınız zaman 2-3 hafta sonra ne olucağını az çok biliyorsunuz.. Ya arkanızdaki elemanla beraber yapıcaksınız,yada çala çala yapıcaksınız.. Buda hiçbir işe yaramıcak kendinizi kandırmaktan başka.

O yüzden acele etmeyin.. A kişisi sizden az kilo kaldırıyor diye kendinizi üstün görmeyin,adamın genetiği okadar iyidirki sizin canınız çıkarken o sizin 5 ayda yapamadığınızı 2 ayda yapabilir.. Yada B kişisi çok kilo kaldırıyor diye kendinizi kötü hissetmeyin,çünkü oda zamanında biyerlerden başladı ve oralara geldi.. Sadece sabredin.

• Frank08 kullanıcısına yanıt
    Hocam birkac soru sorabilir miyim

Dips belt mi aldin nerden aldin

Barfiks 8 tekrar 3 set cikariyorum agirlik takmaya ne zaman baslayayim

Dipsi bench gunune mi ekleyeyim o gun bench curl squat yapiorum uygun mudur obur gunum ohp barfiks dead ve en sonda mi yapayim yoksa mesela benchden hemen sonra mi

• -Dips belti sanalpazar üzerinden sosyal medya üzerinden takip ettiğim bir arkadaşımdan aldım.

-Sizcede eklemeye başlamanız gerekmiyor mu? :)

-Programınızı tam olarak bilmiyorum,nasıl bir düzene göre işliyor ama Ben şuanda Bench Press e aksesuar olması için Dips te ogün yapıyorum.. Aynı şekilde Chinup ve Barbell Row yapmam gibi..
    Ama siz Fullbody Mantığında,başlangıç dönemi olarak bir program izliyorsanız A/B olarak bir düzendesinizdir sanırım o yüzden A günü Bench yaparken B günü OHP olan gününüzde Dips yapmaya devam edin,nezamanki Başlangıç seviyesini geçmiş olucaksınız ozaman Programınızda değişikliğe gidebilirsiniz..

Ben kendi tecrübelerimden konuşmak istiyorum.. Hernekadar Fullbody antrenman mantığının fanatiği olsamda ICF5X5 veya Stronglifts gibi FB programlarının kilo alımına,güç artışına ciddi anlamda etkisi olsa da,bu programları uzun süreli izlediğiniz takdirde alt vücudunuz ve üst vücudunuz arasında inanılmaz fark görüceksiniz.. Alt vücudunuz,üst vücudunuza göre çok gelişmiş olucak.. Squat ve Deadliftte çok hızlı gelişim görüceksiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

-Dips belti sanalpazar üzerinden sosyal medya üzerinden takip ettiğim bir arkadaşımdan aldım.

-Sizcede eklemeye başlamanız gerekmiyor mu? :)

-Programınızı tam olarak bilmiyorum,nasıl bir düzene göre işliyor ama Ben şuanda Bench Press e aksesuar olması için Dips te ogün yapıyorum.. Aynı şekilde Chinup ve Barbell Row yapmam gibi..
    Ama siz Fullbody Mantığında,başlangıç dönemi olarak bir program izliyorsanız A/B olarak bir düzendesinizdir sanırım o yüzden A günü Bench yaparken B günü OHP olan gününüzde Dips yapmaya devam edin,nezamanki Başlangıç seviyesini geçmiş olucaksınız ozaman Programınızda değişikliğe gidebilirsiniz..

Ben kendi tecrübelerimden konuşmak istiyorum.. Hernekadar Fullbody antrenman mantığının fanatiği olsamda ICF5X5 veya Stronglifts gibi FB programlarının kilo alımına,güç artışına ciddi anlamda etkisi olsa da,bu programları uzun süreli izlediğiniz takdirde alt vücudunuz ve üst vücudunuz arasında inanılmaz fark görüceksiniz.. Alt vücudunuz,üst vücudunuza göre çok gelişmiş olucak.. Squat ve Deadliftte çok hızlı gelişim görüceksiniz..

Aynen katiliyorum o yuzden giris programlarinin ust vucut dengesi arttirilmis varyasyonu olan gslp programini yapiyorum henuz 2. ayim iki veya uc ay sonra tatmin edici agirliklara gecince baska programlara gecicem ama uygulamasi kolay oldugu icin ve lineer olmayan programlarda tikanmaktan korktugum icin simdilik boyle devam ediyorum.

Chins 3x8 yapiyorum ama agirlik takarsam 4de falan takilirim yahu. 8i hic zorlanmadan yaptigimda yani 12yi falan gectigimde almayi dusunuyorum o sirada dipse de alismis olurum sagol yardimin icin.

• Öyle bakmayın Chinup taki progress olayına şuanda siz 3 full seti 8 tekrar ile rahat bitiriyormusunuz? Evetse direkt 1 kilo ekliye ekliye gidin.. Lakin şöyle yapın ;

Mesela ilk gün
    vücutağırlığı + 1kg x8
    vücutağırlığı + 1kg x7
    vücutağırlığı + 1kg x6

Diğer antrenman bu sefer
    vücutağırlığı + 1kg x8
    vücutağırlığı + 1kg x8
    ....

gibi gidin yani nezaman 8 e tamamladınız tüm setleri,ozaman 1 kilo ekleyip başlayın gene.

Bu diğer hareketleriniz içinde geçerli böyle böyle yavaş yavaş yükseltin,microloading deniyor buna.. Uzun ömürlü progression sistemi diyebiliriz.. Kimileri size diyebilir ''bune olm ya 1 kilo arttırdın,hiç koyma daha iyi... gel 2,5kg 2,5kg takalım yardım ederim arkada dururum ben'' falan hiç,sakın.. Siz yolunuza devam edin..

ICF5X5 ve Stronglifts Bench,OHP,Barbell Row da 5lbs , Deadlift ve Squatta 10 lbs ekliyebilirsiniz diyor fakat çoğu kişi erken platoya takılıyor,özellikle üst vücut hareketlerinde.. Sebebi beslenmesi yetmiyor + biranda fazla kilo arttırmaya çalışmaktan oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 25 Aralık 2015; 1:51:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.