Şimdi Ara

YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->> (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.332
Cevap
72
Favori
71.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar, 49mm için UV filtre düşünüyorum.
    GittiGidiyor
    Green.L 49mm UV Ultra Violet Filtre dHD Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/green-l-49mm-uv-ultra-violet-filtre-dhd_pdp_552012929

Buna ek olarak karşıma çıkan CFL filtre de oldu.
    GittiGidiyor
    Canon EF 50mm f1.8 STM Lens için 49mm Circular CPL Polarize Filtre Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/canon-ef-50mm-f1-8-stm-lens-icin-49mm-circular-cpl-polarize-filtre_pdp_499172881

Ayrıca bu şekilde ikili set var
    GittiGidiyor
    canon 50mm 1.8 STM lens uyumlu UV CPL Filtre Seti 2li set 49mm Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/canon-50mm-1-8-stm-lens-uyumlu-uv-cpl-filtre-seti-2li-set-49mm_pdp_531488557

GittiGidiyor
    49mm 52mm 55mm 58mm 62mm 67mm UV CPL FLD ND8 Filtre Seti 4 lü filtre seti Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/49mm-52mm-55mm-58mm-62mm-67mm-uv-cpl-fld-nd8-filtre-seti-4-lu-filtre-seti_pdp_512617964

GittiGidiyor
    Canon 15-45mm Lens için 49mm UV + Polarize Filtre + EW-53 Parasoley Seti Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/canon-15-45mm-lens-icin-49mm-uv-polarize-filtre-ew-53-parasoley-seti_pdp_509333152

Bu ürünlerden hangisini sipariş edeyim, Uv düşünürken CPF çıktı, polarize filtrenin circular olanı daha kullanışlı,
    Tercih linkinde yardımcı olursanız, kalitesiz ürün almak istemem, veya öneriniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Aklıma takılan bir şey daha var, bu konuda bir görüşünüz varsa çok yardımcı olacaktır.

Birkaç zamandır seyahat için fotoğraf makinesi arayışındayım, bütçem 2000 tl civarı o nedenle rx100 m3 e yönelmiştim. Samsung S9+ kullanıyorum.

S9+ plus kullanıyorken rx100 m3 almaya değer mi sizce? Bütçeyi artırıp Rx100 m4, m5 ya da canon g7 x gibi makinelere mi yönelmeliyim?

Boyuttan biraz fedakarlık edip sony a6000 serisini düşünmem mi akıllıca olur?

Bu bütçede 4k video çekimi yapan makine sayısı neredeyse hiç yok sanırım o nedenle 4k videoyu hiç düşünmedim.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Ben sadece lensi korumak için en ucuz uv filtreyi kullanıyorum.

CPLfiltreler bazen işe yarıyor bazen fotoğrafı zarar veriyor sürekli tak çıkar yapmak gerekiyor

yani çok kişisel bir tercih

benim tercihim en ucuz uv filtreyi kullanmak oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 1 Haziran 2020; 22:21:3 >
  • Video için telefon gayet iyi zaten.

M3 ile diğerleri arasında pek fark yok.

Yani M3 olabilir veya makine taşıyacağım zaten bari tam taşıyım deyip A6000 olabilir.

Bütçe kısıtlaması olmasa fuji xt10 18-55 f2.8 f4 tavsiye ederdim.

Veya HX90V gibi fotoğraf kalitesi telefonundan pek iyi olmayan ama çok zoom yapan makineler de olur.

Hepsinin artısı eksisi var. ama herhangi birini alınca memnun kalırsın diye düşünüyorum.

Teşekkürler , sağolun

• Merhaba daha önce Fujifilm Finepix S1800 ve HS25EXR kullandım. Şuan sıfır bir makine arayışına girdim. Bütçem 3000TL civarında ve yine Fujifilmden devam etmek istiyorum.
    Biraz araştırınca XT100'ü gördüm ama lenssiz fiyatı için bile ekleme yapmam gerektiğini farkettim. Kit lens ile 3900TL'lere geliyor ve bu benim için cidden çok fazla. Ne yapabilirim diye düşünürken evde 42-75mm yashica ML lensi buldum. Adaptörle kullanmak istiyorum ancak :
    - Sıfır alacağım makinenin sensörüne veya kendisine adaptör + lens zarar verir mi ? Veya ileri bir sorun yaratır mı ?
    - Biraz bekleyip kit lens (15-45mm) mi almalıyım ?
    - 42-75mm lens kullanmak ne kadar akıllıca olur benim için ?
    Peki ben ne yapacağım bu makine ile ?
    Tatilde dışarda ufak tefek manzara fotoğrafı yakalamak istiyorum çok bir beklentim yok. Geniş açı olmasının benim için pek bir değeri yok.
    Analog renklere hastayım. Doğal geliyor bana...
    Video da tek tük. 1080p 60fps yeter bana
    Makroda ise hem telefon hem Finepix S1800 ile dolanabilirim.
    İleriye dönük bir şeyler istiyorum. 10 sene sonra da kullanabileyim farklı bir lens takarak
    Şimdiden teşekkürler

Alt Edit : İkinci el makine almak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erendpt -- 3 Haziran 2020; 1:51:11 >

• erendpt kullanıcısına yanıt
    Manuel zoom lens eziyet bence.

İkinci el xt10+ 18 55 lens
    Tavsiye ederim.

Veya ilk sayfada bahsettiğim makineler

sorun da burda ikinci el bir makine almak hiç istemiyorum çünkü doğru dürüst satış yapan kimse kalmadı
    hareketli obje çekmeyeceğim için ML çok problem olmaz sanmıştım ama bilmiyorum kafam iyice karıştı
  • erendpt kullanıcısına yanıt
    Sıfır a5100 a6000 omd m10 M3
    G7XM2 Rx100m3
    Bunlara bi bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 3 Haziran 2020; 12:2:53 >
  • edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilsimsek06 -- 18 Haziran 2020; 21:37:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba G7x mark ii ve lx15 fotograf kalitesi olarak nasıldır. Aralarında kalite olarak fark mı?

• mathdelisi M kullanıcısına yanıt
    Lx15 biraz daha iyi ama çok daha pahalı diye biliyorum. Kolay kolay da bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 6 Haziran 2020; 0:39:4 >
    Teşekkur ederim, x-t10 ve 18-55 lensi oldukca ufakmis. Seyahatlerde kullanim kolayligi saglayacak gibi duruyor.

• Teşekkürler ikisinde kararsız kalmıştım
    Lx15 g7x ii den biraz daha ucuz ve amazonda vardı

• mathdelisi M kullanıcısına yanıt
    O zaman lx15
    Hiç kullanmak kısmet olmadı ama kağıt üzerinde daha iyi

• burakak.c B kullanıcısına yanıt
    kanka bende lise3üm senin gibi bende de 100d vardı 18-200mm ve 50mm ile kullanıyodum rx100m3 almak icin sattım ya aynasız al yada rx100 profesyonel iş yapıcağın zaman bakarsın bişeyler erken davranmama gerek yok

Rica etsem bu yöntem hakkında bilgi verebilirmisiniz. Çok canımı sıkıyor bu 5 dakika işi. Özelden yazabilirsiniz.Tşk.

• ilsimsek06 İ kullanıcısına yanıt
    Ben yapmadım

Şöyle şeyler çıkıyor internette
    https://www.sonyalpharumors.com/a-first-real-sony-hack-removes-the-30min-video-recording-limit-and-unlocks-the-language-menu/

• Hocam 1400e baya uyguna buldum 2 gün önce aldım rx100m3 ü gerçekten dslrdan sonra baya rahat geldi vizörünü de bu kdr kaliteli beklemiyodum açıkcası gerçekten güzel makine 100d+ 50mm kadar keskin değil ama açık ara daha canlı renkler veriyor

• nfsalanadam N kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullan iyi fiyata almışsın.

Zaten apsc sensor ve 50mm kalitesini zoom lenste almak için $1000lık set lazım en aşağı.

İyi günlerde kullan inş

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.