Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
11.043
Cevap
114
Favori
1.100.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende de aynı şey yazıyor. Hiçbir bilgim yok bu konuda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31 Temmuz'a kadar başvurmazsam bedelli hakkım olmuyor mu?

Burada 31 Aralık son başvuru tarihi yazıyor, bazı yerlerde 31 Temmuz yazıyor hangisi geçerli
  • aotat kullanıcısına yanıt
    Ben tekrar başvuru ekranına girdim hocam. Taslak değişmiş. Artık o soruyu sormuyor. Direk er/erbaş seçeneği işaretleniyor. Şubeyi aradım durumum da bedelli başvuruya dönmüş. Sizde de mi öyle?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narcobs kullanıcısına yanıt
    Doğrusu 31 Aralık.
    Haber siteleri (!) hep 31 temmuz yazmış o yüzden kafalar karışıyor. Kanunda da yazıyor, askerlik şubesinden de teyit ettim.

Edit: Yazdıklarım asker kaçağı vs. olmadığınız durumda ve 2020 Ocak kurasına katılabilmeniz için geçerli. Bedelli askerlik sistemi temelli geldi artık. İlerde de başvuru yapılabilir olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 30 Temmuz 2019; 14:0:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şubeye uğradım şimdi. Herşey tamam hicbir sıkıntı yoktu. Şuan bedelli kısmı hayıra dönmüş, güncelleme yapınca da askerlik erteleme işlemini kullan diyor. Başvuru için neden erteleme yapayım ki ? Şube kasım da askersin diyor. Bedelliye geri ceviremedi başvuruyu. Sistemde de sıkıntı yok diyor. Benim e devletten kendisi uğraştı yapamadı. Sistemden de yapamadı. Şuan böyle kalacak ne olacak bilmiyorum. Bilgisi olan varmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: DirectCurrent

Ben tekrar başvuru ekranına girdim hocam. Taslak değişmiş. Artık o soruyu sormuyor. Direk er/erbaş seçeneği işaretleniyor. Şubeyi aradım durumum da bedelli başvuruya dönmüş. Sizde de mi öyle?
    Peki kurada çıkmaz isek yapmak istemiyorsak ne yapacağız bu durumda? Bunu sorabildiniz mi, benim 2021'e kadar tecilim var çünkü
  • faksu.42 F kullanıcısına yanıt
    Çıkmazsa gelin tecil ederiz diyorlar ama sistemde öyle yazmayınca insanın kafası karışıyor

• Arkadaşlar,
    Asal erteleme hatası alıyordum. Şubeye geldim.

Şubede geçici erteleme yaptılar, o yüzden e devlet sistemi açıldı. Şubeden bedelli başvurusu için yazılı bir form da doldurttular.

Şubedeki adam parayı ödeyebilirsin diyor ama e-devlet’ten yine de başvuru yapayım mı? Ödeme beklenmektedir yazmıyor?

Deneyimleyen var mı

Edit: teknik aksaklık nedeniyle başvuru yapamazsın hatası alıyorumme devlette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meogk -- 30 Temmuz 2019; 14:28:17 >
    Bende çıkmıyor orası nedense şubede anlamıyor çıkmazsan eğer gelir ertelersin buradan diyor
  • DirectCurrent D kullanıcısına yanıt
    Bedelli celpleri seçtikten sonra 6 aylık celp tarihi düzenlettiriyor mu size?
  • Başvuruyu E-Devletten yaptım. Sonra askerlik şubesinde görevliyle konuştuk. Bilgisayardan birşeyler yaptı, ben de telefonda E-Devlettten bedelli celp tercihlerine kadar geldim. Görevli, celp tercihini 1-2 ay sonra yap demişti. 1 hafta falan oldu bugün tekrar E-Devletten bakayım dedim: "Askerlik şubesi üzerinden yapılan işlemler, şube üzerinden tamamlanmalıdır. En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." yazıyor ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri bölümünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mst6e -- 30 Temmuz 2019; 17:37:28 >
  • Arkadaşlar önceden ödeme beklenmektedir yazan kısımda şimdi celp tercihleri vs gelmiş ve

Bedelli Askerlik kurasında çıkmama durumunda : Diğer statülerde (yd.sb.,yd.asb., erbaş/er) askerliğimi yerine getirmek istiyorum

otomatik seçili ödeme yapmadan nasıl ilerledi sistem ayrıca bedelliye başvurduğum halde

Bedelli Askerlik kurasında çıkmama durumunda

Diğer statülerde (yd.sb.,yd.asb., erbaş/er) askerliğimi yerine getirmek istiyorum : HAYIR

yazıyor. Niye böyle oldu yardımcı olabilecek var mı ?

edit: En alttan güncelle diyip, ertleleme nedenine bedelli seçtim ve ödeme yapılmazsa paranın alınacağı askerlik şubesini seçtim. Tekrar ödeme beklenmektedir kısmına attı.

Hay ben bunları yapacakları işin

edit2: Tecil tarihimde 2021'den 31.08.2019 olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aotat -- 30 Temmuz 2019; 14:45:44 >
  • Tt95 T kullanıcısına yanıt
    Düzenlettiriyor hocam. Hepsi için düzenlettiriyor.

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Eminiz dimi hocam başvuraların 31 Aralık son günü olduğuna?

Daha bugün bile bazı haber siteleri bedellide son 2 gün diye başlık atmışlar. İnsanı telaşlandırıyorlar.
  • narcobs kullanıcısına yanıt
    Hocam kanunda yazıyor dediğim kısmı unutun. Yeniden baktım da net bir ibare göremedim.
    Askerlik şubesine sorduğumda başvuru için 31 Aralığa kadar vaktim olduğu söylendi. Buna güvenip güvenmemek size kalmış. Bu belirsizlikler içinde ben sürekli git geller yaşıyorum. Bugün içime yine bir şüphe düştü doğrusu. Mesajınız üzerine yine araştırmaya başladım haberler bile net bilgi vermiyor.

Mesela CNN Türk'ün haberinden aldığım kısmı aynen aktarıyorum.
    Dikkat ederseniz ilk paragrafta "2019'da silah altına alınmak isteyenler" diyor. Ancak bedelli askerlik yapacaklar için en erken tarih 2020 Mart. Bu durumda bedelli başvurusu için nasıl geçerli olabilir ki bu metin?
    Ayrıca 31 Temmuz son tarih gibi anlaşılıyor ama dikkat ederseniz "yoklama yaptıracak" yazıyor. Sonrasında yapılacak olan hizmet tercihi bu yıl içinde askere gitmek isteyen er ve erbaşlar için olmalı, bedelli gidecekler için değil. Çünkü bedelliye gidecekler bu sene alınmayacak.

Kısacası ben henüz tatmin edici bir sonuç elde edemedim. Eğer bedelli yapma düşünceniz varsa yoklamanızı yaptırın ve başvurun. Parayı yatırmazsınız. Muhtemelen herkes gibi askerlik durum belgenizde "31.08.2019'a kadar askerlikle ilişiği yoktur yazacak" Parayı bu tarihe kadar yatırmadığınızda ne olacağı başka bir belirsizlik durumu.

Ha eğer teciliniz var ise bekleyebilirsiniz. Her şey netleşince başvurursunuz. 2020 ocak kurasına değil bir sonraki kura ne zaman olacaksa (belki seneye ocakta ?) o zaman bedelli başvurusu yaparsınız.

quote:

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

1) 2019’da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanlar 16-31 Temmuz 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

2) 2019’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

3) Bedelli askerlik hizmeti kapsamında, bu hizmetten yararlanacak yükümlülerin başvuruları 16 Temmuz 2019'da alınmaya başlanacak, kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak ve duyurulacak. Hak sahiplerinin bir aylık temel askerlik eğitimi için silahaltına sevkleri 2020 Mart ayından itibaren başlayacak.

4) Kanun'un yürürlüğe girdiği 26 Haziran 2019'da yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar, ödemelerini 1 Kasım 2019'a kadar, diğer hak sahibi yükümlüler ise 31 Aralık 2019'a kadar yapacak.

Sistemi sürekli güncellediklerini dıymuştum. Belki bu nedenle sizin ekranda değişiklik olmuşur. Ben girip baktım ama hala para yatırılması bekleniyor yazıyor. Bir değişiklik yok yani.

Bu arada edit yazıp alttan güncelleye bastım falan demişsiniz hangi e devlet hizmetine girip ulaştınız bu seçeneklere. Asal hizmet tercih işlemlerinden mi?

• Askerlik durum belgesi alamıyom. Teknik hata diyor güncelleme yapıyolar bakalım nolcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Sistemi sürekli güncellediklerini dıymuştum. Belki bu nedenle sizin ekranda değişiklik olmuşur. Ben girip baktım ama hala para yatırılması bekleniyor yazıyor. Bir değişiklik yok yani.

Bu arada edit yazıp alttan güncelleye bastım falan demişsiniz hangi e devlet hizmetine girip ulaştınız bu seçeneklere. Asal hizmet tercih işlemlerinden mi?
    Evet asal hizmet tercih
  • Arkadaşlar bedelliye başvurduktan sonra tecil tarihi geri çekilenlerden, ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu yapan oldu mu ?
  • Bedelliye başvuranların tecilini geri çekme olayını başvuranlar paralarını yatırsın diye özellikle güncellemeyle yapıyorlar gibi geldi bana artık devletimizin ne kadar paraya ihtiyacı varsa, başvuran herkesi parayı yatırmaya mecbur bırakıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.