Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Adrianomakakula , Adrianomakakula Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.047
Cevap
114
Favori
1.100.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tecili bozup mu başvurmuştunuz yoksa direk e devlet üzerinden mi başvurdunuz ?
  • Tecili bozdurmadım e-devletten başvurdum açıldıktan sonraki gün. Tecilim 2021'di başvurduktan sonra ne olduysa bugün ağustos 2019 oldu. Bedelli başvurum silindi tekrar başvurdum, ertelemeye de başvurdum. Şubeye gidip tecilimi uzatıp bedelli başvurumu iptal etmeyi düşünüyorum. Yanlışlıkla 6 ay askere alacaklar bizi bu gidişle malesef.
  • Şubeden aldığım net bilgi bedelli askerlik son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 diyor (Tüm işlemler bu tarihe kadar tamamlanmalıdır)
    26 Haziran 2019 ve daha önce ki tarihlerde yoklama kaçağı ve bakaya olanlar için son başvuru tarihi 1 kasim 2019 yazıyor
    Şubede panoya asılmış bilgi kağıdında bunlar yazıyor resimlerde bakabilirsiniz
    Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SantiagoMunez25 kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflar için teşekkürler. Bende askerlik şubesinden bedelli askerlik son başvuru tarihi olarak 31 Aralık bilgisini almıştım. Fakat hala tüm haber siteleri 31 Temmuz demekte. Bu durum kafa karışıklığı yaratıyor.

Bedelli askerlik başvurusu sonrası parayı hemen yatırmasak da aralık ayını beklesek ne olur bilginiz var mı?
    Askerlik durum belgesinde 31.08.2019'a kadar ilişiği yoktur,sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. Kasım ayı celp dönemimmiş. Askere (6ay) alınır mıyız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım internetten başvurdum, bir kaç gün sonra şubat 2020 olan tecilim 31 ağustos'a düşmüş parayı da aralıktan önce yatıramam. Ne olacak şimdi kasım döneminde almasınlar bizi askere ya da tekrar öğrenci belgesiyle gidip tecil mi ettirmek gerek ?
  • Arkadaşlar merhaba,

3 gün önce bedelli askerlik başvurusunu gerçekleştirdim memur sağolsun çok yardımcı oldu askerliğimi sorguladığımda 31.12.2019 tarihine kadar ilişiği yoktur erteleme nedeninde ise geçici erteleme yazıyordu. Memur hanım yıl sonuna kadar ücreti yatırıp celp tercihi yapacağımı ardından Ocak ayındaki kurada çıkarsam en erken Mart ayında sevk olacağım bilgisini verdi. Fakat bugün durum sorguladığımda 31/08/2019 tarihine kader ilişiği yoktur erteleme nedeni sınıf tertibat bekliyora döndü. Böyle bi durumla karşılaşan var mı?

Edit: Tecilim 13 Temmuz’da bitmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mediatic_ -- 30 Temmuz 2019; 20:11:14 >
  • mediatic_ kullanıcısına yanıt
    Benim de ayni durumda 3 gün önce başvurmuştum simdi benim de ayni şekilde gözüküyor tecilim Şubat 2020 idi. Bunun hakkında bilgisi olan yok mu arkadaşlar ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben Haziran 2017 mezunuydum askerlik şubeden 2017 de aldığım belgede Ekim 2019'a kadar ilişik yoktur celp dönemi de Kasım 2019'dur yazıyordu.

Şu anda da edevlette askerlik durum belgesi sorgulattığımda "Sınıf ve Tertibat Bekliyor" olarak yazıyor.
    İki gün önce askerlik şubeyle görüştüm "benim bedelli başvuru son tarihim ne zaman internette bir çok tarih yazıyor" diye. bana verilen cevap 31 Temmuz a kadar başvuru 31 Aralık'a kadar ödeme yapmam gerektiği yönündeydi.

Ben de edevlette ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'ne girdim 2. aşamada Bedelli Askerlik Tercihine Evet'e tıkladım sonra "Bedelli Askerlik kurası çıkmama durumunda paranızı almak için başvuruda bulunacağınz askerlik şubesini seçiniz" kısmında şubeyi de seçtim kaydete bastım. Karşıma şöyle bir hata çıktı:

"Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir."

söylediği hizmete basınca da zaten mezun olup o işlemi 2017 de yaptığım için bi ilerleme olmuyor.

Yarın başvuru için son gün olması nedeniyle ne apmam gerekiyor bileniniz bu durumla karşılaşanınız var mıdır

• Merhaba arkadaşlar,

2017'de lisans mezunu olduktan sonra yoklama yaptırıp 1 yıl tecil hakkımı kullanmıştım. Sonrasında da yüksek lisans kaydı yaptırdığım için şu anda askerlik durumunda 07.05.2022 tarihine kadar tecilim olduğu yazıyor.

Bu konudaki mesajları okuyunca ve internette araştırma yapınca kafam karıştı, bir sürü belirsizlik olduğunu gördüm. Benim bedelli askerliğe başvurmam için yarın son gün mü? Eğer öyleyse benim durumum için şubeye ve sağlık ocağına/hastaneye gitmeden e-devletten başvurmak yeterli olur mu?

• serdar11tr S kullanıcısına yanıt
    Hocam en iyisi sen yarın askerlik şubesine git durumunu söyle ve bedelli askerlik için son başvurunun ne zaman olduğunu sor. Ona göre yoklama yapar, muayene olur askerliğe elverişli belgesini alırsın. Gerçi ben bu işlemleri yaptırdıktan 4-5 gün sonra sisteme düşmüştü ve bedelli seçimi yapabilmiştim ama belki askerlik şubesi işlemleri hızlandırır.

Bildiğim kadarıyla 31 Aralık bedelli için son tarih ama hala %100 emin olamadım.

• Mediatic hocam sizin durum aslında çok güzelmiş. Geçici erteleme yazması çok garantili bir durummuş.

Şimdi yorumları okuduğum kadarıyla sistem bedelli başvurusu yapan herkesi 31.08.2019 tarihine atmış, sınıf ve tertibat bekliyor yazmış.
    Bu bilerek mi yapıldı yoksa sistemsel bir sorun mu bilmiyoruz. Temennim 31.12.2019 olarak değiştirilmesi ama bekleyip göreceğiz bakalım.

• Benim de aynı şekilde olmuş. Dün aile hekiminde muayane olup yoklama işlemini tamamlamıştım. Yoklama formunda ise e-devletten askerliğimin tecil edilmesini istiyorum seçeneğini işaretlemiştim.

Daha sonra ise tercih sekmesinden bedelli seçeneğini işaretlemiştim. Bu işlemlerim sonucunda askerlik durum belgesinde 24.06.2021'e kadar tecilli tecil sebebi ise mezun yazmakta idi.

Şimdi sorguladığımda ise 31.08.2019'a kadar tecilli gözüküyor tecil sebebim ise SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR olarak yazmakta.

Ne olacak bilen var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mediatic_

Arkadaşlar merhaba,

3 gün önce bedelli askerlik başvurusunu gerçekleştirdim memur sağolsun çok yardımcı oldu askerliğimi sorguladığımda 31.12.2019 tarihine kadar ilişiği yoktur erteleme nedeninde ise geçici erteleme yazıyordu. Memur hanım yıl sonuna kadar ücreti yatırıp celp tercihi yapacağımı ardından Ocak ayındaki kurada çıkarsam en erken Mart ayında sevk olacağım bilgisini verdi. Fakat bugün durum sorguladığımda 31/08/2019 tarihine kader ilişiği yoktur erteleme nedeni sınıf tertibat bekliyora döndü. Böyle bi durumla karşılaşan var mı?

Edit: Tecilim 13 Temmuz’da bitmişti.
    Hocam benimde tecil 2020 hazirana kadardi ama bedelli basvurunca 31 agustosa cekti benimde tecili ne yapmamiz lazim

• mediatic_ kullanıcısına yanıt
    Bedelliye başvurmak için tecil olmayacak askerlik şubesine bizzat sordum tecilinizi bozuyor askerlik şubesi eğer yoklama yaparken askerlik tecil olsun mu diye işaretlediyseniz eğer başvurunuzu alıyor daha sonra parayı yatırıyorsunuz ve işlemlere devam ediyorsunuz paranın yatırılma son tarihi : 31.12.2019 ön başvuru son tarih : 31.07.2019 ön başvuru yapıldıktan sonra para yatırma ve diğer işlemler yapılıyor diğer işlemler e devlet hizmet tercihlerinden yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caryting

Bedelliye başvurmak için tecil olmayacak askerlik şubesine bizzat sordum tecilinizi bozuyor askerlik şubesi eğer yoklama yaparken askerlik tecil olsun mu diye işaretlediyseniz eğer başvurunuzu alıyor daha sonra parayı yatırıyorsunuz ve işlemlere devam ediyorsunuz paranın yatırılma son tarihi : 31.12.2019 ön başvuru son tarih : 31.07.2019 ön başvuru yapıldıktan sonra para yatırma ve diğer işlemler yapılıyor diğer işlemler e devlet hizmet tercihlerinden yapılabilir.
    hocam ben bedelliye başvurdum , ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri kısmında Ödeme beklemektedir diye bir uyarı var bu doğru mudur 31 aralığa kadar parayı yatıracağız onu biliyorum ama böyle bir uyarı gelmesi doğru mudur ? birde benim tecilim 10.06.2020ye kadardı ama şimdi baktığımda 31/08/2019 olmuş ve ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR yazıyor , neden böyle yazıyor anlamadım bir yanlışlık mı var acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aotat

Tecili bozdurmadım e-devletten başvurdum açıldıktan sonraki gün. Tecilim 2021'di başvurduktan sonra ne olduysa bugün ağustos 2019 oldu. Bedelli başvurum silindi tekrar başvurdum, ertelemeye de başvurdum. Şubeye gidip tecilimi uzatıp bedelli başvurumu iptal etmeyi düşünüyorum. Yanlışlıkla 6 ay askere alacaklar bizi bu gidişle malesef.
    hocam son durum nedir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Evet bende de bu şekilde yazıyor.
    Askerlik durum belgesini sorguladığınızda hangi tarihe kadar askerlikle ilişiğinizin olmadığı yazıyor?
    Bende 31.08.2019 yazıyor.
    Bu durumda parayı bu tarihe kadar yatırmazsak 6ay askere mi alınacağız
    benimde öyle hocam ne yapacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: aotat

Bedelliye başvuranların tecilini geri çekme olayını başvuranlar paralarını yatırsın diye özellikle güncellemeyle yapıyorlar gibi geldi bana artık devletimizin ne kadar paraya ihtiyacı varsa, başvuran herkesi parayı yatırmaya mecbur bırakıyorlar.
    hocam benim tecilde 31 ağustos 2019a çekilmiş ,normalde 10 haziran 2020 idi
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

benimde öyle hocam ne yapacağız

Alıntıları Göster
    Hocam bilmiyorum napacağız. Şimdilik beklemedeyim.

Aslında bedelli askerlik için başvuru tarihinin 31 aralık olduğuna emin olsam tecil işlemi yaptırırım. Sonra aralık ayında tecili bozdurup bedelli askerlik için işlemleri yeni baştan yapardım. Böylece belirsizlikten kurtulurdum.

Herkes aynı durumda olduğuna göre panik yapmamak lazım. İlerleyen günlerde bu belirsizlik çözülecektir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Perşembe ya da cuma gidicem şubeye yazarım buraya durumu.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.