Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (6 Mobil) - 5 Masaüstü6 Mobil
5 sn
11.043
Cevap
114
Favori
1.100.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harbiden bu Kasım celbine tabi olanların durumu çok saçma ha.

Kasım'da beni alacaksanız niye bedelliye başvurtuyorsunuz, bedelliye başvurabiliyorsam niye ödemesi 31 Aralık'a kadar, 31 Aralık'a kadarsa niye beni Kasım'da alıyorsunuz.

Bir şeyi de doğru düzgün yapın yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 29 Temmuz 2019; 23:59:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Şu meseleyi de anlasam başka derdim kalmayacak. İnsanı yoruyorlar vallahi. Düzgün bi şekilde getirin sistemi millet mağdur olmasın değil mi, ama nerdeee?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hayır işin kötüsü normalde askerlik durum belgesi sorgulayınca 30/09/2019'a kadar ilişiği diyordu bedelli başvurusu yaptık 31/08/2019'a kadar oldu süre.

Bir de üstüne bir ayımızı yediler kısacası

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Hayır işin kötüsü normalde askerlik durum belgesi sorgulayınca 30/09/2019'a kadar ilişiği diyordu bedelli başvurusu yaptık 31/08/2019'a kadar oldu süre.

Bir de üstüne bir ayımızı yediler kısacası
    Senin gene iyiymiş benim 31 Aralık 2019 tecil sondu şimdi 18 Temmuzda tecil bitti gözüküyor bedelliye başvurdum bir dahaki asker alımında almasınlar bunlar bizi :D

• strato026 kullanıcısına yanıt
    Ahaha iyice sıvamışlar ya

Yoklama kaçağı olmak için başvurmuşuz resmen

• Beyler biraz önce şube ile görüştüm benim hala muayenem sisteme düşmedi diye kadın 2-3 içinde düşer dedi son gün 31 temmuz değil mi dedim yok dedi o tarih yoklama kaçakları için dedi sisteme düşünce tercih ekranın dan yedek subaylığı seçersin dedi ben anlamadım bu nasıl iş ? Şube de büyükçekmece

• Sizin yine iyiymiş :D Benim aralık 2020 olan tecil 2019 ocak oldu. Şuanda da hiç tarih yazmıyor :D
  • Kura yapılırda çıkmazsak zorunlu 6 ay askeremi gideceğiz yani
  • Arkadaşlar askerlik şubesine gidip sonuç alamayanlar başka askerlik şubesine gitsin birinden sonuç alamadım diğerinden aldim

• Arkadaşlar selamlar,
    Tecilim 18 temmuz 2020 ye kadarken başvurdum, dün şubeye gittim kura çıkmaması durumunda tecilim devam ettiği sürece tekrardan kuraya girebilir miyim diye sordum evet dediler ancak bugün tecilim 31 ağustos 2019 a kadar düşürüldü ve hizmet işlemleri sayfasına tekrar girdim ve bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak istemiyorum seçeneği işaretlenmiş olarak gözüktü ve tekrardan güncelleyip bedelli askerlik yapmak istiyorumu seçtim ve tekrar ödeme beklenmektedir ekranı geldi. Hicbir şey anlamadim şimdi parayi ne zaman yatıracağız ve tecilimiz yalan oldu ve her şeyimiz kuraya mi kaldı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ride The Lightning -- 30 Temmuz 2019; 11:21:10 >
  • Başvuru tamamdı. Bankayada düşmüştü. Şuan başvurum sıfırlanmış e devletten. Tekrar başvuru yapınca erteleme sayfasına atıyor. Oda hata veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ride The Lightning

Arkadaşlar selamlar,
    Tecilim 18 temmuz 2020 ye kadarken başvurdum, dün şubeye gittim kura çıkmaması durumunda tecilim devam ettiği sürece tekrardan kuraya girebilir miyim diye sordum evet dediler ancak bugün tecilim 31 ağustos 2019 a kadar düşürüldü ve hizmet işlemleri sayfasına tekrar girdim ve bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak istemiyorum seçeneği işaretlenmiş olarak gözüktü ve tekrardan güncelleyip bedelli askerlik yapmak istiyorumu seçtim ve tekrar ödeme beklenmektedir ekranı geldi. Hicbir şey anlamadim şimdi parayi ne zaman yatıracağız ve tecilimiz yalan oldu ve her şeyimiz kuraya mi kaldı ?
    Ortalık karışık şuan bedelliye başvuran herkeste farklı tarihler gözüküyor normalde tecili 2019 sonuna kadar olan arkadaşın Eylüle çekilmiş benim ise Temmuz' a çekildi. Son ödeme 31 Aralık deniyor fakat o zamana kadar bırakmaman faydalı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü parayı yatırınca celp dönemlerini seçiyorsun 2020 olarak o zaman bu sene için sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Kura da çıkmaz isek tecil olduğu için kurayı erteleyebiliyorsak bu sistem tecilleri de nerdeyse 1 sene geriye atıyor ve mecburen çıkmama durumunda 6 Aylık askerlik seçeneği seçiliyor. Bu sistemin değişmesi lazım parayı yatırdığın gibi tecil olsun olmasın bir daha ki kura için kalabilmen lazım. İnşAllah değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: strato026

Ortalık karışık şuan bedelliye başvuran herkeste farklı tarihler gözüküyor normalde tecili 2019 sonuna kadar olan arkadaşın Eylüle çekilmiş benim ise Temmuz' a çekildi. Son ödeme 31 Aralık deniyor fakat o zamana kadar bırakmaman faydalı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü parayı yatırınca celp dönemlerini seçiyorsun 2020 olarak o zaman bu sene için sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Kura da çıkmaz isek tecil olduğu için kurayı erteleyebiliyorsak bu sistem tecilleri de nerdeyse 1 sene geriye atıyor ve mecburen çıkmama durumunda 6 Aylık askerlik seçeneği seçiliyor. Bu sistemin değişmesi lazım parayı yatırdığın gibi tecil olsun olmasın bir daha ki kura için kalabilmen lazım. İnşAllah değişir.

Alıntıları Göster
    Bu kadar belirsizlik içeren bir olay olamaz, her şey yalapşap. Şu sistemi otomatik tek tipe entegre etmemeleri gerekiyordu otomatik olarak tamam 31 ağustos 2019 a atıyor da şimdi ben 31 agustostan sonra yatirirsam yine otomatik olarak asker kaçağı olacağım halbuki son para yatırma tarihi 31 aralik 2019. Umarim başımız işimiz yanmaz.

• Ride The Lightning kullanıcısına yanıt
    Aynısını yaşayanlar için cevabını aşağıya bırakıyorum:

Aynı durum benim başıma da geldiği için askerlik şubelerinden birini arayıp teyit istedim. TC No’mu verdim ve sistemde başvurumun olduğu görüldü. Tek yapılması gereken şey 31 Aralık’a kadar parayı yatırmak. Tavsiyem paranın bir aya kalmadan yatırılması. Çoğu arkadaşın sağlık raporunun sistemi düşmesi birkaç günü bulduğundan riske girmemek lazım.

• -Ride The Lightning

Yani Bedelliye başvurduğun andan itibaren Askerlik Sorgulamasında Bedelli Başvuruldu gibi bir şey yazması lazım. Ödemeyi yaptıktan sonra herhalde arkadaşlarda da o tarih öyle kalıyor. Ödemeyi yapınca Celp Tarihlerini seçtiğinden en garantisi ödemeyi yapmak diye düşünüyorum. Yoksa Aralığa kadar sıkıntı çıkmaması lazım ama şuan ne olacağı belli değil. Yukarıda mesajlarda aynı durumda olan arkadaşa şubedeki o tarihten evvel paranı yatır demiş. Ben bedelliye başvurduğumdan itibaren 2020 Ocak ayına kadar otomatik tecilli olmam gerekir. Kurada çıkmayıp askere gitmen de ayrı bir muamma. Bedelliye başvuran adamı kurada çıkmayıp tecili yok diye sen tutup askere yollayacaksın şu durumda çok ilginç. Şuan sistemi tam oturtamadılar besbelli.

-Buck Fuddy

Söylemlere bakarsak 31 Aralık son ödeme gözüküyor. Fakat tecilin erken tarihlere atılması ve şuan bir daha ki celp döneminde askere alınacağımızı göstermesi parayı tarihimize göre yatırıp 2020 için celp dönemi seçmenin daha garanti olacağını düşünüyorum. En azından sistemde fiilen ne yapmak istediğimizi garantilemiş oluruz. İşlemleri bir an önce halletmek karşılaşabileceğimiz sıkıntılı durumları çözer elbet diye umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strato026 -- 30 Temmuz 2019; 12:39:39 >

• Arkadaşlar herkese merhaba, ufak bir sorum vardı eğer benzeri sizde de olduysa yardımcı olun lütfen.

Yoklama yaptım. Muayene oldum. Sisteme girdiler her şey yolunda.

"Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri"ne tıkladığımda bana "Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir." diyor. Başka kimsede oldu mu bilmiyorum.

Tamam madem Askerlik Erteleme Başvurusu'na tıklıyorum, bana okuduğum okulları gösteriyor, en son "Öğrenim Durumunuz uygun olmadığından Askerlik Erteleme İşlemini yapamazsınız. En Yakın Askerlik Şubesine Müracaat Ediniz." diyor.

Yaşayan, ne olduğunu bilen varsa lütfen yardımcı olun
  • Fazlaca sorulan soruyu cevaplayayım. Başvurular önce, ödemeler için ise 1 Kasım ve 31 Aralık'a kadar süre var.

BEDELLİ BAŞVURU SON TARİHLER

16 Temmuz-31 Ağustos 2019: 2019'da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar
    31 Temmuz’a kadar: İki veya üç yıllık meslek yüksekokulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler yoklamalarını yaptıracaklar.

ÖDEMELER:

1 Kasım son gün: 26 Haziran 2019'da yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar
    31 Aralık son gün: Diğer hak sahibi yükümlüler
  • 0tyldrm0 kullanıcısına yanıt
    Evet bende de bu şekilde yazıyor.
    Askerlik durum belgesini sorguladığınızda hangi tarihe kadar askerlikle ilişiğinizin olmadığı yazıyor?
    Bende 31.08.2019 yazıyor.
    Bu durumda parayı bu tarihe kadar yatırmazsak 6ay askere mi alınacağız

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Bende de tam olarak böyle
  • redali kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, kura çıkmazsa askerliği ertelemek istiyorum seçeneğinde sıkıntı oluyor demiştiniz. O kısım düzeldi mi ?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.