Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.889
Cevap
111
Favori
1.093.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim tecilim haziran 2020'de bitiyor acaba son başvurum tarihim ne zaman ?
  • redali kullanıcısına yanıt
    Bu mesajı ben yazdım sandım. Tamamen aynı durumdayız.

Şubeye gittim celp dönemin kasım dedi.
    Ama bedelliye başvurdum, parayı aralıkta yatıracam dedim.
    Sıkıntı çıkar, askere (6ay) alırlar seni parayı 31.08'e kadar yatır dedi.
    Hemen yatıramam dedim.
    O zaman tecil hakkını kullan parayı cebine koyunca tecili bozar başvurunu yaparsın dedi.

Daha bir sürü bilinmeyen var üstelik. Kuranın çıkmama ihtimali var birde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bedelli başvurusunu yaptım ödeme bekleniyor durumuna düştü ama bu muayene işi kafamı karıştırdı doğrusu. Muayene de yaptırdığımı hatırlamıyorum ama
  • Beyler, Başvurumu şubeden yaptım. Celp melp sormadı. Geçici tecili de verdi elime. Kısa sürede yatır paranı dedi. Ekimde sevkim de vardı bu arada. Şimdilik sıkıntı yok . E devlete girdiğimde Askerlik şubeden başlayan işlemler askerlik şubeden devam eder uyarısı aldım. Çarşamba parasını yatıracağım inşallah.
  • Arkadaşlar kafam gerçekten allak bullak oldu. Askerlik tercih işlemi için ''askerlik yoklama başvurusu yapmanız gerekir'' ile yola çıktım. Başvuruyu yaptım, doktora gittim. İşleminiz tamamlanmıştır dedi. Askerlik tercih ekranının güncellenmesini bekledim. Güncellendi bu sefer de diyor ki ''Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini yapmalısınız'' diyor şimdi de. Yoklama başvurusu ekranına bakıyorum orda da ''Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz'' hatası alıyorum. Bu arada zaten benim yoklamadan önce öğrenci tecilim vardı 2020 nin sonuna kadar üstelik. Şubede görüştüğüm 2 memur yoklamayı yaparken tecil sorusuna ''hayır'' demem gerektiğini söylemişti, şimdi de karşıma bu erteleme hatası çıkıyor. Yapacakları işe gerçekten lanet olsun. Daha fazla uğraşmayıp yarın direk gidip şubeden başvuru yapacağım. benzer sorunu yaşayıp da çözüm yolu bulan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

• ben daha bugün şubeyi aradım. edevletten bedelli seçeneğini yaptığımı ödeme beklenmektedir yazısının gelmesinin akabinde şubeye gelerek 2020'ye kadar olan tecilimi bozdurduğumu söyledim. Bende 31.08.2019'a kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor bu tarihten sonra sıkıntı olur mu dedim. Sıkıntı olmayacağı ve 31 aralığa kadar parayı yatırmam gerektiği söylendi. yani parayı yatırdıktan sonra başvurunun geri kalanını tamamlayıp kuraya gireceksiniz. eğer kurada çıkmazsanız olan tecilinizi kullanırsınız dedi. herkes farklı bir şey söylüyor sitede. başvurudan hemen sonra ödeme yapılması gerekse 1 kasım ve 31 aralık tarihleri hiç konuşulmazdı bile her kafadan bir ses çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kolavericelim

ben daha bugün şubeyi aradım. edevletten bedelli seçeneğini yaptığımı ödeme beklenmektedir yazısının gelmesinin akabinde şubeye gelerek 2020'ye kadar olan tecilimi bozdurduğumu söyledim. Bende 31.08.2019'a kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor bu tarihten sonra sıkıntı olur mu dedim. Sıkıntı olmayacağı ve 31 aralığa kadar parayı yatırmam gerektiği söylendi. yani parayı yatırdıktan sonra başvurunun geri kalanını tamamlayıp kuraya gireceksiniz. eğer kurada çıkmazsanız olan tecilinizi kullanırsınız dedi. herkes farklı bir şey söylüyor sitede. başvurudan hemen sonra ödeme yapılması gerekse 1 kasım ve 31 aralık tarihleri hiç konuşulmazdı bile her kafadan bir ses çıkıyor.
    Bende seçtim bugün bedelliyi. 18.07.19 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur diyor şimdi. Yani bu tarihin ben alakasız olduğunu sorun olmayacağını düşünüyorum yoksa tecilim 2019 sonuna kadardı. Bu tarihe bakarsak şuan askere almaları lazım beni

• quote:

Orijinalden alıntı: strato026

Bende seçtim bugün bedelliyi. 18.07.19 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur diyor şimdi. Yani bu tarihin ben alakasız olduğunu sorun olmayacağını düşünüyorum yoksa tecilim 2019 sonuna kadardı. Bu tarihe bakarsak şuan askere almaları lazım beni

Alıntıları Göster
    aynen öyle hocam. çünkü biz hiç bakaya kalmadığımız için olan tecilimizi bozdurduk o nedenle tarih veriyor. kaldı ki şubede tecilimi bozdururken 3-4 tane dilekçe aldı benden kadın bedelliye başvurmak istiyorum şeklinde ve sözlü olarak da sordu bedelli mi istiyorsun diye ona göre işlemini yaptı. bizim tek yapmamız gereken ödemeyi yapmak artık gerisi Allah kerim :)

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Resmen kaçak durumundayız sanki öyle işlem yapılıyor parayı borçla falan aldım yatırdım o zaman kuraya sokmadan alsınlar bizi ne saçma iştir. Tecil hakkı filan bişey demiyo benimki git bakanlık bakar diyor. 3 gün sonra kabak bana patlıcak memur banane dicek çekilcek
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Yoklamayı önceden yapmışındır yoksa o ekran açılmıyor
  • iyi akşamlar benimde bir sorunum var geçen cuma günü bedelli askerlik için şubeye gittim edevlet üzerinden yapabilirsiniz dediler bir kaç soru sordum yarım yamalak cevaplarla geçiştirdiler pazar akşamı e devlet üzerinden başvurumu yapayım dedim ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'nden Bedelli Askerlik Hizmetinden Yararlanmak İstiyor musunuz? sorusuna evet dedim şubemi seçtim
    Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir. buraya yönlendirdi.Eğitim bilgilerini teyit ettikten sonra
    Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar

Böyle bir sorunum çıktı yapamadım, ertesi gün askerlik şubesine tekrar gittim sorunum böyle böyle dedim kendileride baktı parayı yatırdıktan sonra açılır dediler

Yardımcı olabilecek var mı

Hocam bu sorunu aşıp 12. Aşamaya geçebildiniz mi yoksa hala aynı hatayı mı veriyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edit:parayı daha yatırmadım yarın başka askerlik şubesine gitmeyi düsünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfcvs27 -- 29 Temmuz 2019; 21:33:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfcvs27

iyi akşamlar benimde bir sorunum var geçen cuma günü bedelli askerlik için şubeye gittim edevlet üzerinden yapabilirsiniz dediler bir kaç soru sordum yarım yamalak cevaplarla geçiştirdiler pazar akşamı e devlet üzerinden başvurumu yapayım dedim ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'nden Bedelli Askerlik Hizmetinden Yararlanmak İstiyor musunuz? sorusuna evet dedim şubemi seçtim
    Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir. buraya yönlendirdi.Eğitim bilgilerini teyit ettikten sonra

Böyle bir sorunum çıktı yapamadım, ertesi gün askerlik şubesine tekrar gittim sorunum böyle böyle dedim kendileride baktı parayı yatırdıktan sonra açılır dediler

Aynı durumu yaşıyoruz, bana da parayı yatırın 14-15 gün içinde celp seçimi ekranı düşer, şuan e devletten bir şey yapmanıza gerek yok dediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfcvs27

iyi akşamlar benimde bir sorunum var geçen cuma günü bedelli askerlik için şubeye gittim edevlet üzerinden yapabilirsiniz dediler bir kaç soru sordum yarım yamalak cevaplarla geçiştirdiler pazar akşamı e devlet üzerinden başvurumu yapayım dedim ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'nden Bedelli Askerlik Hizmetinden Yararlanmak İstiyor musunuz? sorusuna evet dedim şubemi seçtim

Hocam bugün konuya yazdım senin de aşağıda yazdığıma benzer bakaya ile ilgili bir durum var mı ?

Arkadaşlar benim tecilim 1 mayıs tarihinde bitti. 30 hazirana kadar askerlik şubesine gidip sevk işlerini yapmam gerekiyordu.Bunu yapmam gerektiğini bilmediğimden yapmadım. 1 temmuzda şubeye gittim bakayasın dediler. 5 temmuzda tekrar gittim öğretmen askerliğe başvurdum. Yani 5 gün bakaya kaldım . 25 temmuzda e-devlete girip bedelliye başvurmaya çalıştım hata veriyordu.Mezun terk bilgilerinizde hata vardır diyordu sürekli.26 hazirandan sonra bakaya kalınca bedelliye başvuramıyoruz diye biliyordum.Başvuramam sebebim 26 hazirandan sonra bakaya kalmam diye düşünüyordum.Bugün son bir umut şubeye gittim belki şubeden hallederler diye.Şubeye gittim durumu anlattım 'onu sistemden düzelttiler sen de başvurabiliyorsun' dediler.Sonuç olarak başvurdum.Eğer aynı durumda olan varsa şubeye gidip başvurmayı denesin

• benim tecilde 24 temmuzda bitti aynı gün sisteme girmeye calıstım olmamıştı bugün askerlik şubesine gittiğimde de paranı yatır sistem açılır gibi bişeyler dediler eğer sıkıntı olursa yine gel dediler :(
  • Arkadaşlar şubedem başvurumu yaptım şuanda e devletten sorgulayınca "Ödeme beklemektedir. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Ziraat Katılım , Vakıf Katılım, PTT, Defterdarlıklar ve Defterdarlıklara bağlı Mal Müdürlüklerine bedelli askerlik ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. Ödemenizi yapmanızı müteakip bedelli askerlik celp tercihlerinizi yapmak üzere kaldığınız yerden işlemlerinize devam edebileceksiniz." yazıyor. Herkeste böyle değil mi ?

• kolavericelim K kullanıcısına yanıt
    2020 tecilliler için zaten son başvuru zamanı 31 aralık 2019 o yüzden senin için sıkıntı olmaz şuan telaş içinde olanların çogu yoklama ve bakaya kaçakları yada tecili erken bitenler
  • DirectCurrent D kullanıcısına yanıt
    Aynı hala bi ara kaydette bastığımda başvurunuz alınmıştır dedi ama hala 11. adımda gitmiyor sonra yine hataya düştü
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.