Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.889
Cevap
111
Favori
1.093.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Leona Heidern

Yalnız bu normal bedelli isteyenler için. Yoklama kaçağı, bakaya ve saklı olanlar için durum ve tarihler farklı onlarda birde kura olmayacak.

Alıntıları Göster
    Tabi evet onların tarihi farklı. Ben 2020 Mayıs ayına kadar tecilliyim mesela. Benim başvurma tarihim en son 31 Aralık 2019. O niyetli söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

Yardımcı olabilecek kimse yok mu ?

Alıntıları Göster
    Asal erteleme hatasini ben de aliyorum:/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrScrewdriver

Merhaba çözebildiniz mi aynı problemi bende yaşıyorum

Alıntıları Göster
    Hocam problem devam ediyor. Cozersek buradan yazalim birbirimize

• quote:

Orijinalden alıntı: meogk

Hocam problem devam ediyor. Cozersek buradan yazalim birbirimize

Alıntıları Göster
    Bendede devam ediyor hocam çözülürse mutlaka yazacağım çok sinir bozucu tecili yaktık umarım mağdur olmayız giremessek bile tecili geri verebilirler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarın kayıdın son günü bu ocakta tecilim bitiyo seneye kaydolabiliyormuyum??

• Arkadaşlar herkese merhaba,
    2018 yazında Üniden mezun oldum. Ertelemem 19/06/2020 olarak gözüküyordu. Askerlik ertelemenizi neden iptal etmek istiyorsunuz sorusuna: bedelli askerliği seçip devam et dedim, bana kurada çıkmamam durumunda bedeli nereden almak istediğimi sordu ve ardından bana direk bu uyarıyı verdi:

"Ödeme beklemektedir. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Ziraat Katılım , Vakıf Katılım, PTT, Defterdarlıklar ve Defterdarlıklara bağlı Mal Müdürlüklerine bedelli askerlik ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. Ödemenizi yapmanızı müteakip bedelli askerlik celp tercihlerinizi yapmak üzere kaldığınız yerden işlemlerinize devam edebileceksiniz."

Şimdi bana neden askerlik hizmet tercihlerimi sormadı acaba? Ben 2018 Kasım ayında tecil ettirmiştim bir yıl olarak ancak yukarıda bahsettiğim 19/06/2020 tarihine ben erteleme işlemi yapmadım. Bu arada bahsettiğim 19 haziran benim üniden mezuniyet tarihim. Acaba üniden sonra 2 yıl maksimum erteleme yapıldığından bana tekrar hizmet tercihimi sormamış olabilir mi ? Bir de benim parayı ne zamana kadar yatırmam gerekiyor ? Bilen biri cevaplarsa çok sevinirim. Ben yine de yarın askerlik şubesine gitmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leona Heidern

30 bin değil 33 bin 230₺ 2019 bedelli ücreti hocam ve her sene bu miktar giderek artacak.Zaten zorlama yok isteyen verir 1 ay gider isteyen vermez 6 ay.

Alıntıları Göster
    Bir tepkim yok zaten dostum. 33 bin lira az bir rakam değil bunu verebileceklerin azınlık olmamasına şaşırıyorum sadece. Askerlik o kadar da korkulacak birşey değil. 6 ay için o kadar param olsada veremezdim ben ya.

• Firari'ler yararlanamıyor değil mi sadece yoklama kaçağı bakaya ve saklılar ?
  • 31 Temmuz tarihi bedellileri ilgilendirmiyor. Bu 2019 yıl içinde silah altına alınmak isteyenler için. Bedelliler en erken 2020 Mart'ta silah altına alınacak.

Bedelli yapmak isteyenleri 2 tarih ilgilendiriyor. 1 Kasım ve 31 Aralık.
  • InDark I kullanıcısına yanıt
    Hocam tercihleri parayı yatırınca yaptırıyor.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Aile hekimini değiştirmek e devlet üzerinden yapılıyor ama tarihleri kaçırdığim için hemen sisteme düşmez diğer türlü nasıl yapıliyor bilgisi olan var mı ?

• kamil611 K kullanıcısına yanıt
    Askerlikten korktuğumdan değil geride bırakamayacağım sorumluluk ve işler olduğu için bedelli yapıyorum.

• kamil611 K kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 6 Ay korkulacak bir şey değil hocam. Ben açık öğretim biter bitmez gidecektim 6 ay yani bu zamanlarda fakat iş yerine 6 ay uymuyor.
    Evdeki sorumluluklar var artı 6 ayda büyük bir kısmını kazanmış oluyorum zaten eğer bedelsiz gitseydim 6 ay maaş alamayacaktım zaten.. Eğer askere gittiyseniz 6 ayda harcanan parayıda tahmin edersiniz, arkadaşlarım aylık 750-1000 tl arası harcadılar(kişiye-gidilen il'e göre değişir tabi). 20 lira 6 ayda kazansam 6 lira askerde harcasam 26 bin, kalan 6 binde ekstrası olsun ne yapalım...
  • DirectCurrent D kullanıcısına yanıt
    Hocam peki normalde 2 yıl maks tecil süresi zaten, benim tecilim zaten 19/06/2020 gozuktugu icin ve bu süre tecil icin son oldugu icin bana sormamıs olabilir mi ? Bir de asıl merak ettiğim parayı benimde mi 31 Aralık 2019’a kadar yatırmam gerek yoksa Temmuz sonuna kadar mı yatırmam gerekiyor ?

• Merhaba , Eylül 2020 ye kadar tecilim var başvurunun son tarihi 31 Temmuz mu 31 aralık mı . Zaten karmaşık ve tam açıklanmamış bir sistemde kaybolduk resmen

• Şu şubedeki memurlar ver bir kimliğini bakayım bile demiyor böyle saçmalık yok.

Adama diyorum öğrenciyim bedelli başvurusu için yoklama yaptım bedelliye başvurdum. Ama sınıf-tertibat bekliyor yazıyor. Benim ertelenmiş olmam lazım diyorum.
    -Adam kasımda sevke tabisin diyor.
    31 aralık son ödeme nasıl olacak diyorum kaçak değilim
    -Kasımdan önce ödemeni yap bakanlık onaylar diyor
    Bedellide ertelemek istiyorum seçeneği çıkmıyor sonrakinde ertelemek istiyorum diym
    -adam çıkmazsan gel paranı al bir sonrakine katılırsın diyor
    Ya sabır bedelliden çıkan giremiyor sıkıntı var diyorum
    -yok öyle zaten kasımda sevke tabisin diyor

Yok yani bunların hiç birşey bildiği yok ne b*k yiyecez bilmiyom artık şubeye gitmek bir halta yaramıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: redali

Şu şubedeki memurlar ver bir kimliğini bakayım bile demiyor böyle saçmalık yok.

Adama diyorum öğrenciyim bedelli başvurusu için yoklama yaptım bedelliye başvurdum. Ama sınıf-tertibat bekliyor yazıyor. Benim ertelenmiş olmam lazım diyorum.
    -Adam kasımda sevke tabisin diyor.
    31 aralık son ödeme nasıl olacak diyorum kaçak değilim
    -Kasımdan önce ödemeni yap bakanlık onaylar diyor
    Bedellide ertelemek istiyorum seçeneği çıkmıyor sonrakinde ertelemek istiyorum diym
    -adam çıkmazsan gel paranı al bir sonrakine katılırsın diyor
    Ya sabır bedelliden çıkan giremiyor sıkıntı var diyorum
    -yok öyle zaten kasımda sevke tabisin diyor

Yok yani bunların hiç birşey bildiği yok ne b*k yiyecez bilmiyom artık şubeye gitmek bir halta yaramıyo
    Hocam başka şubeye gitmeyi dene.Yeni sistemi bilen az kişi var belki gideceğin yerde bilen çıkar

• An itibari ile subeden ciktim
    Yil sonuna kadar tecilim vardi e devletten tercih yapmak istedim yoklama yapmaniz gerekli dedi yoklama yaptim saglik ocaginda onaylattim bu sefer tercih kisminda erteleme yapmaniz lazim cikti bende subeye gittim sube dediki yoklamanizi onayladim ama sistemde ilerlemiyor dedi gata bildirimi yaziyorum ust makamlarin onaylamasi gerek dedi. Daha sonra e devlete girdim tercih kismi acildi fakat sube gorevlisi tercihini yapma bekle sorun yasarsin dedi. Tel nomu aldi onaylaninca aricam dedi bekliyoruz sindilik yarin tekrar gidecegim geri donus olmassa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.