Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.889
Cevap
111
Favori
1.093.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlginç hakkaten hocam. İnşallah düzeltirler. Zaten benim seçtiğim seçeneğin de sizinkinden bi farkı yok istesem de seçemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DirectCurrent D kullanıcısına yanıt
    Gidicem pazartesi şubedekinlerde anlamıyor. Bu yoklamada askerliği ertelemek istiyormusun diye bir seçenek vardı ben onu yanlış anlayıp hayır seçtim ondan olabilir miki siz ne seçtiniz? Orası yoklama burası tercih bizdede çıkması lazım

• redali kullanıcısına yanıt
    Benim yoklama işlemim olmadı. Ben lisanstan mezun olduğumda yaptırmıştım çünkü yoklamamı hocam. O yüzden direk tercih işlemlerinden ilerledim parayı yatırdım bu ekrana geldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DirectCurrent

Benim yoklama işlemim olmadı. Ben lisanstan mezun olduğumda yaptırmıştım çünkü yoklamamı hocam. O yüzden direk tercih işlemlerinden ilerledim parayı yatırdım bu ekrana geldim.
    sizin belgede en son tarih kaç yazıyor hocam askerlik yönünden sakıncası yoktur diye devam eden ? benim 30.08.2019 alttada celpdönemi kasım 2019 diyor ama bedelli diye başvurdum zaten şubede. insan yine de kıllanıyor :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolavericelim K kullanıcısına yanıt
    Benim ilginç şekilde durum belgesinde hala 2021 görünüyor hocam. Onu ben de anlamadım. Acaba ben direk tercih olayı yaptığım için mi?

• quote:

Benim ilginç şekilde durum belgesinde hala 2021 görünüyor hocam. Onu ben de anlamadım. Acaba ben direk tercih olayı yaptığım için mi?
    hocam olabilir. benim de yüksek lisanstan dolayı ağustos 2020'ye kadardı tecil ama şubede onu iptal ettirdim bedelliye başvuru için. pazartesi yine ne olur ne olmaz diye şubeyi ararım ben yazarım buradan

Valla çok iyi olur hocam. Sizin hangi aşamada işleminiz? Ertelenmesini istiyorum diye seçince seçebiliyor musunuz?

• quote:

Valla çok iyi olur hocam. Sizin hangi aşamada işleminiz? Ertelenmesini istiyorum diye seçince seçebiliyor musunuz?
    hocam ben direk edevletten başvuruya girdim bedelli yapmak istiyorumu seçince direk ödeme bekleniyor yazısı geldi. 2sene önce üniden mezun olunca yoklama ve muayenemi yaptırmıştım tecil için muhtemelen ondandır diye düşünüyorum. sonra şubeye gittim bedelliye başvurmak istiyorum diye. kadın önce tecilini iptal edicez dedi onu iptal ettikten sonra bedelli mi istiyorsun diye sordu evet dedim 31 aralığa kadar paranı yatırabilirsin dedi en sonunda o kadar.

O zaman siz henüz parayı yatırmadığınız için tercih de yapmadınız yani hocam.

• smoby2 S kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var. Yoklama yaptım günler önce ama ne hikmetse tercih işlemlerine girdiğimde önce yoklama yapmalısınız diyor hala.
    Şubeye gittim sordum ne olduğunu öğrenmek için. Ne zaman başvurdun diye sorup elindeki kağıtlara baktılar, sonra kâğıtta ismin var başvuru yapmışsın ama sistem yok dediler postaladılar beni.
    Pazartesi yine gidecez anlaşılan. Böyle saçmalık olmaz. Hem yoklama yaptık hem de bedelliye başvuramıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

Herkese merhaba arkadaşlar. Bedelli yapmaya karar verdim ve şubeden de bedelli başvurusu yapılıyor bilgisi aldığım için e-devletle uğraşmayıp şubeye gittim. İlk girdiğim odadaki bayan ben anlamıyorum bu işten diyerek başka odaya yönlendirdi. Orada bulunan kişi de tc mi istedi daha sonra iban numaranı gir dedi. Ardından ad soyad, tc, telefon numarası ve adres yazılan bir form doldurttu. Paranı yatırıp dekontunu getir işlemin bitti dedi. Bu kadar kolay mı, parayı ne zaman yatırmam gerekiyor diye sorduğumda ben de bilmiyorum herkes farklı bir şey söylüyor dedi. Ziratten sorguladığımda da bedelli ile alakalı bir borç gözükmüyor. Zaten o kadar kısa işlemle başvuru yapıldığını dahi sanmıyorum.
    E-devlete girip tekrar başvuru yapmaya çalıştığımda ise bedelli yapmak istiyor musunuz diye sorduğu ekranda evete tıklayınca "Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir." diyor. Ben mezun olunca askerliğimi tecil ettirmiştim zaten. O kısma girip eğitim bilgilerimi onayladığımda da geçersiz tarih gibi bir uyarı veriyor. Ayrıca mezuniyetten sonra askerliğimi tecil ettirdiğimde askeriyenin verdiği kağıtta 27.09.2019 tarihine kadar askerlik açısından bir sakıncası yoktur yazıyordu. Bu yılın başında e-devletten baktığımda tam mezun olduğum tarihte tecilim bitecek gözüküyordu(08.06.2019). 8 haziran geçtikten sonra ise tertibat ve sınıf bekliyor yazıp 30.09.2019 tarihine kadar askerlik açısından bir sakıncası yoktur yazıyordu. Dün askeriyede sıra beklerken tekrar e-devletten baktığımda ise tarihin 30.08.2019 olarak değiştiğini gördüm. Napacağım konusunda hiçbir bilgim yok. Bedelli işini nasıl halledebilirim bilgisi olan var mı arkadaşlar. Ben bu işin içinden çıkamıyorum. Kimse bir şey bilmiyor, askeriyeyi arıyorum açmıyorlar, gidiyorum biz de bilmiyoruz diyorlar. Şayet son başvuru 31 temmuzsa kaçırmak istemiyorum. Bu konular hakkında bilgisi olan var mı acaba?
    Yardımcı olabilecek kimse yok mu ?

• Benim yoklamam yok bedelli için yoklamayı e devlet üzerinden yapabilirmiyiz ? Ondan sonra aile hekimine muayene olarak şubeye gitmeden halledebilir miyiz ?

• quote:

O zaman siz henüz parayı yatırmadığınız için tercih de yapmadınız yani hocam.
    aynen hocam şuan 33bini bulma imkanım yok :D anca aralıkta maaşımı alınca hemen üzerini kapatıp öyle yatırabilirim. ödemeyi yapınca da başvurunun diğer aşamalarını tamamlarım.

• redali kullanıcısına yanıt
    Bu IBAN kura çıkmazsa geri ödeme almak için verilen IBAN mı yoksa ücreti ödemek istediğimiz IBAN adresi mi ?
  • Arkadaşlar yoklama kaçağı olanların kurada öncelikli olması sadece bu yıl için mi geçerli sürekli mi öyle olacak ?
  • 4 yıllık lisans mezunu olup, sistemde mezun göründükten sonra bedelli başvurusu yapan var mı? daha yeni mezun olanlardan yani...
  • aotat kullanıcısına yanıt
    Eğer yatırdığını geri talep etmek istersen sana yapılacak geri ödeme için
    Anladım hocam hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Selamlar.

• aotat kullanıcısına yanıt
    Öncelikli değil kurasız alınacaklar sadece 1 Kasım'a kadar. Ondan sonra kaçak kalan bedelliden faydalanamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: smoby2

herkese selamlar. delirmek üzereyim ya. 5 gün oldu yoklamamı yaptıralı, aile sağlık hekimine de onaylattım. hala asal hizmet tercihinde bedelli seçemiyorum. önce yoklama hizmetini kullanmanız gerekiyor diyor. onu zaten yaptım. şubeyi arıyorum bilmiyoruz diyorlar. nasıl çözülecek bu iş? 31'inde başvuru bitiyor. muayenemi yaptıralı 5 gün oldu hala düşmedi sisteme. bir yolunu bilen var mı?
    Aile hekimi muayenesin den sonra benimki 3 gün sonra sistemi güncellemişlerdi.Sizde arada kontrol edin e devlet üzerinden büyük ihtimal pazartesi tercih sayfası açılır sizdede.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.