Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.038
Cevap
114
Favori
1.099.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay be 30 bini verebilecek çok kişi var demek. 15 e yapanlar bedavaya kapattı resmen. 6 ay için 30 bin lira veremem ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedelli başvuruları için 31 temmuz son gün arkadaşlar.E devlet den yapamıyanlar askerlik şubelerinden işlemlerini halledebilir. Yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar, ödemelerini 1 Kasım 2019'a kadar, diğer hak sahibi yükümlüler ise 31 Aralık 2019'a kadar yapacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kolavericelim

hocam ben direk edevletten başvuruya girdim bedelli yapmak istiyorumu seçince direk ödeme bekleniyor yazısı geldi. 2sene önce üniden mezun olunca yoklama ve muayenemi yaptırmıştım tecil için muhtemelen ondandır diye düşünüyorum. sonra şubeye gittim bedelliye başvurmak istiyorum diye. kadın önce tecilini iptal edicez dedi onu iptal ettikten sonra bedelli mi istiyorsun diye sordu evet dedim 31 aralığa kadar paranı yatırabilirsin dedi en sonunda o kadar.

Alıntıları Göster
    Hocam e devletten ilk tecili bozdurup sonra mı bedelliye başvurmak gerekir? Bende direkt bedelli başvurmuştum fakat tecili bozdurmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

Vay be 30 bini verebilecek çok kişi var demek. 15 e yapanlar bedavaya kapattı resmen. 6 ay için 30 bin lira veremem ben
    30 bin değil 33 bin 230₺ 2019 bedelli ücreti hocam ve her sene bu miktar giderek artacak.Zaten zorlama yok isteyen verir 1 ay gider isteyen vermez 6 ay.

• quote:

Orijinalden alıntı: aotat

Bu IBAN kura çıkmazsa geri ödeme almak için verilen IBAN mı yoksa ücreti ödemek istediğimiz IBAN adresi mi ?
    Hocam siz tecili bozdurup mu bedelli başvurdunuz direkt başvurup kayıt mı yaptınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Leona Heidern

Bedelli başvuruları için 31 temmuz son gün arkadaşlar.E devlet den yapamıyanlar askerlik şubelerinden işlemlerini halledebilir. Yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar, ödemelerini 1 Kasım 2019'a kadar, diğer hak sahibi yükümlüler ise 31 Aralık 2019'a kadar yapacak.
    Merhaba, hayır öyle değil. Bizzat Milli Savunma Bakanlığına yazdığım dilekçeye gelen cevabı paylaşayım.

''2. Yoklama kaçağı, bakaya ve saklı olmayanlar ise yine e-devlet üzerinden veya ikametlerine en yakın Askerlik Şubelerinden 31 Aralık 2019 (dahil) tarihine kadar müracaat etmeleri, aynı zamanda bu tarihe kadar 33.230 TL tutarı ödemeleri gerekmekte olup kuraya tabi tutulacaklardır. Kura sonuçları e-devlet üzerinden 2020 Ocak ayında müracaat eden tüm vatandaşlara duyurulacak, 2020 Mart ayından itibaren de yükümlüler temel askerlik eğitimi için silahaltına alınmaya başlayacaklardır. Kura sonucu bedelli askerliğe seçilemeyenler müteakip yıllarda bedelli askerlik hizmetinden yararlanma şartlarına haiz olmaları halinde tekrar başvuru yapabileceklerdir.''

31 Aralık 2019 tarihine kadar müracaat edebiliyorsunuz.

• Arkadaşlar şimdi başvuruyu yaptım, sabah muayene olacağım. Çarşambaya(31 Temmuz 2019) kadar sisteme düşmezse nolacak seneye mi başvuru yapacağım?

Arkadaşlar yarın ne olacağını burdan bildirir misiniz?
    Yoksa askerlik 2020'ye kalacak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzGüR-LüK -- 28 Temmuz 2019; 13:28:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaladinRudjack

Merhaba, hayır öyle değil. Bizzat Milli Savunma Bakanlığına yazdığım dilekçeye gelen cevabı paylaşayım.

''2. Yoklama kaçağı, bakaya ve saklı olmayanlar ise yine e-devlet üzerinden veya ikametlerine en yakın Askerlik Şubelerinden 31 Aralık 2019 (dahil) tarihine kadar müracaat etmeleri, aynı zamanda bu tarihe kadar 33.230 TL tutarı ödemeleri gerekmekte olup kuraya tabi tutulacaklardır. Kura sonuçları e-devlet üzerinden 2020 Ocak ayında müracaat eden tüm vatandaşlara duyurulacak, 2020 Mart ayından itibaren de yükümlüler temel askerlik eğitimi için silahaltına alınmaya başlayacaklardır. Kura sonucu bedelli askerliğe seçilemeyenler müteakip yıllarda bedelli askerlik hizmetinden yararlanma şartlarına haiz olmaları halinde tekrar başvuru yapabileceklerdir.''

31 Aralık 2019 tarihine kadar müracaat edebiliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Yalnız bu normal bedelli isteyenler için. Yoklama kaçağı, bakaya ve saklı olanlar için durum ve tarihler farklı onlarda birde kura olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: canerpamuk

Hocam e devletten ilk tecili bozdurup sonra mı bedelliye başvurmak gerekir? Bende direkt bedelli başvurmuştum fakat tecili bozdurmadım

Alıntıları Göster
    hocam çok farkedeceğini düşünmüyorum. ben de ilk olarak edevletten bedelli seçeneğini seçtim sonra şubeye gidip olan tecilimi iptal ettirdim. kadın orda da bedelli istiyor musun diye sorup başvurumu aldı. yani en garanti yol şubeye gitmek kesinlikle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

Arkadaşlar şimdi başvuruyu yaptım, sabah muayene olacağım. Çarşambaya(31 Temmuz 2019) kadar sisteme düşmezse nolacak seneye mi başvuru yapacağım?

Arkadaşlar yarın ne olacağını burdan bildirir misiniz?
    Yoksa askerlik 2020'ye kalacak :D
    Aile hekimine muayene olduk dan sonra size bir çıktı veriyor sağlığınızla ilgili. Sisteme düşmez veya geç düşerse hekimin verdiği belgeyle askerlik şubesinden işleminizi yaptırabilirsiniz.

• Benim için çok önemli lütfen bilen cevaplayabilir mi? aile hekimim başka ilde ben e devletten yoklama yaparken muayene bilgisi sistemden benim başka ilde ki aile hekimine bı düşüyor ? Önce aile hekimini değiştirmem mi lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: SantiagoMunez25

Benim için çok önemli lütfen bilen cevaplayabilir mi? aile hekimim başka ilde ben e devletten yoklama yaparken muayene bilgisi sistemden benim başka ilde ki aile hekimine bı düşüyor ? Önce aile hekimini değiştirmem mi lazım
    Siz yoklama işlemlerinizi yapmaya başlayınca e devlet üzerinden aile hekiminiz adı soyadı çıkıyor. O kişiye gidip muayene olmalısınız.

• Leona Heidern kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler mecburen değiştirmem gerekiyor ama muayene olmak için son tarih 31 temmuz mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SantiagoMunez25

Çok teşekkürler mecburen değiştirmem gerekiyor ama muayene olmak için son tarih 31 temmuz mu ?
    Çok fazla bilgi kirliliği var bu konuda şubedekilerde kesin birşey söyleyemiyor. İşinizi garantiye almak için fazla geçikmeyin derim. Yoksa 2020 kalırsınız o zamanda bedelli ücretlerinde artış olacak.

• O zaman salıya kadar beklerim salı düşmezse ya akşama doğru, ya da Çarşamba sabahı şubeye giderim. Son dakika gol yemeyelim

• canerpamuk C kullanıcısına yanıt
    Bozdurmadan direk başvuru yaptım, şu an ödeme bekleniyor aşamasındayım. Tecilim eskisi gibi 2021 gözüküyor hala.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Sadece bu yıl geçerli diye anlıyorum o zaman ? Bir de kontenjandan düşecekler mi onları yani kontenjan sadece kaçak olmayanlar için değil mi ?
  • aotat kullanıcısına yanıt
    Kontenjan sadece kaçak olmayanlar için diye biliyorum ben.

Bu arada evet, sadece bu yıl, bu sefer için. Kaçak olanlar 1 Kasım'a kadar başvurdu başvurdu, ondan sonra kaçak kalana bedelli hakkı tanınmayacak.
  • SantiagoMunez25 kullanıcısına yanıt
    Çok kolay bir işlem bu arada aile hekimini değiştirmek. 5 dk sürüyor.
  • Ben başvurduktan sonra aile hekimini değiştirdim pazartesi muayene oldum hala sisteme düşmedi acaba bundan dolayı mı oldu kafam çok karıştı

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.