Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi (537. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.804
Cevap
112
Favori
1.087.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevk başvuru yapmaya çalışıyorum. KTM diye bir şey çıkıyor. Nedir bu? Ktm'ye gitmek zorunlu mu
  • Sevk belgesi ve kimlik dışında bir şey gerekiyor mu arkadaşlar giderken?
  • Wirm kullanıcısına yanıt

yok ikisi yeter

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Kardeşimde Manisa'da yapacak. İnzibat olarak ne yapılıyor tam olarak yardımcı olur musunuz? Tanıdık var kardeşimin istersen inzibat olarak yazdırayım seni demişte

• arkadaşlar bedelli askerlik ödemesini mobil bankacılıktan yapmış veya yapacak olan kişilerden bir ricam (ziraat vakıf halk) bu bankalardan ödeme ekranına gelince ödemeyi sadece hesaptan mı yapılıyor yoksa kredi kartı ile ödeme seçeneği açılıyor mu bunu öğrenmem lazım hatta ücreti yatıracak kimse var ise özelden bana yardımcı olabilir mi TC kimlik no su ile sorgulama yapabilirmiyim çünkü tecilim 20.08.24 de bitiyor fakat malumunuz 30.06 da zam gelecek benimde bedelliye müracat etmem gerekiyor ki bu aşamayı görebileyim eğer tecili bozup ödeyemezsem sıkıntı olacak.

• BeQuiet! kullanıcısına yanıt

siz ödemeyi mobil bankacılıktan mı yaptınız ödeme ekranına gelince tc yazdıktan sonra kredi kartı ile ödeme yapılıyor mu.

• efsane_dadas E kullanıcısına yanıt

ben vakıf mobilden ödemiştim kredi kartı ile ödeme seçeneği yoktu sanırım zaten taksit olayı olmadığı için bunun bir mantığı yok.

• Beyler selam. Temmuz’da Amasya yolcusuyum da bu Asker Kolisi’nden 12’li her şey dahil paketi alayım diyorum ne diyorsunuz? Giden biriyle görüştüm dolaba en fazla 12-14 tane sığar boşuna 30’lu alma dedi ondan sormak istedim.
  • Beyler bu sevk kağıdı ne zaman çıkacak? Daha 1 ay 9 gün yazıyor ben Temmuz’un ilk günlerinden gitmek istiyorum sonuna bırakmaz inşallah. Şubeye gitsem alabilir miyim sevk belgemi?
  • babayı izle kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158848728

Max 10 gün önceden verilebiliyor. 25 temmuzsa 15 temmuza açılacak. 27 haziran ise 17 hazirana.

Eğer celp değişikliği yaptıysanız sevki almak için şubeye gitmeniz gerekecek, e-devlet yolu kapalı.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam en erken 15 Temmuz’da mı askerlik hizmetime başlayabilirim? Son 10 gün şartına göre 15 Temmuz itibariyle sevk alıyorum. Ben Temmuz başı gider gelirim diyordum planlarımı alt üst etti ya.
  • Merhaba, bedelli askerlik ücretini Temmuz girmeden ödesem veya 2025 Ocakta ödesem hangi tarihleri tercih edebiliyorum? Bu ay içerisinde ödersem Aralık ayı gibi gidebilir miyim? 2025 Ocakta ödesem yoğunluk durumuna göre 2025 Şubat-Mart aylarından tercih yapabilir miyim? Biraz kafam karışık yardımcı olursanız sevinirim
  • icecoffee İ kullanıcısına yanıt
    Bedelliye bir yıl sonra gidiyorsun hocam. Ocak ayında da yatırsan, Aralık ayında da yatırsan aynı.
  • @babayı izle
    Askerlik bu, tatil köyü değil. Herşeyin belli zamanı var.
    25 temmuz sevk tarihiniz ise,

15-25 temmuz arası sevk belgenizi edevlet veya şubeden alabileceksiniz. Henüz bir yere gitmiyorsunuz.

25 temmuz sevk tarihi ile askerlik resmen başlar, daha önce gitmeyin birliğe almazlar. Ama birliğe katılmanız için size yol izni verilir.
    Edevlette kayıtlı adresiniz ile birliğin arası,
    800 km altı ise
    En geç 27 temmuzda birliğe katılış yapabilirsiniz
    800 km üstü ise
    En geç 28 temmuzda birliğe katılış yapabilirsiniz.
    Erkenden katılış yapmanın da bir anlamı yok, hem iş kitlerler hem de fazladan askerlik yaparsın.

Askerde 24-26 gün kadar zaman geçirdikten sonra sabah 9-10 gibi yemin töreni olacak. Yemin töreni akabinde de terhis olacaksınız (eğer bir sebepten askerliği uzatmazsanız).

Mesela revire(doktora) çıktın. Doktor 2-3 günden fazla rapor yazarsa askerlik uzuyor. Burada yazmışlar:
    https://forum.donanimhaber.com/kenan-evren-kislasi-askerlik-tecrubelerim--158907812
    Ya da akıllı telefonla komutana yakalandın, o da tutanak tutup işleme koydu.
    Faaliyet takvimini de bırakıyorum incelersiniz
    Yeni Bedelli Askerlik Sistemi

@icecoffee
    Bedelli askerlikte "bu sene ödersin seneye gidersin" sistemi var. 2025e öderseniz askere gidişiniz 2026ya kalır.

Şubat-aralık arası aylardan celp tercihi yapabiliyorsunuz. Hangi ay çıktığı ocak ayındaki sınıflandırmada belli olacak. Hazirana kaldım, 2025 şubat - mart kapanmıştır diye düşünmeyin.

Size uymayan bir ay çıkarsa edevlet üstünden celp değişikliği yapılabiliyor. O yıl içinde kalmak kaydıyla 3 defa değişiklik hakkı tanınıyor.

Yalnız değişiklik yaptıktan sonra edevletten sevk belgesini alamıyorsun. En yakın askerlik şubesine gitmeniz lazım.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 17 Haziran 2024; 12:58:34 >

Teşekkür ederim, İşte tam lazım olan “bu sene ödersin seneye gidersin” ifadesiydi karışıklığı çözmek için. Öyleyse ben 2025 Mart-Nisan gibi gitmeyi planlıyorum diyelim Temmuzda gelecek ücret zammı olayı hiç değiştirmiyor. Sadece o işin parasal kısmı ha 2024 Martta ödemişim parasını ha 2024 Ağustosta yine 2025 Mart-Nisan aylarını seçebiliyorum. Doğru anlamışım değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icecoffee -- 17 Haziran 2024; 13:2:0 >
  • icecoffee İ kullanıcısına yanıt

Doğrudur.

Eyvallah hocam sağ ol.
    Hocam acil bir bakabilir misin sana zahmet. Haziran 27 gösteriyor ya 10 gün kalmış ben bu celbe kendimi aldırabilir miyim?

Edit: Sadece Ağustos gözüküyor hocam baktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babayı izle -- 17 Haziran 2024; 13:43:32 >
  • Bedelli askerlik için işlemleri başlatıp yarın muayene olsam cuma gününe kadar ödeme işlemine geçebilir miyim
  • Shelby_1967 kullanıcısına yanıt

Aile hekimi muayenesinden geçerseniz yetişir. Bir sebepten hastaneye sevk olursa yetişmesi çok zor.

• 
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.