öncelikle sistem şu intel i5 2500k 3.3 ghz gigabyte ga-z68ma-d2h-b3 kingston hyperx genesis 1600 mhz asus gtx 560 ti direct cu 2 kasa:thelmatake element t 1tb hdd
nfs hot purshutu açıyorum oynarken arasıra aniden fps 0 oluyo sonra hemen 60 fps oluyo?
fur mark programı ile ekran kartını burn yaptım 82 oldu ekran kartının üstünde kaslı soğutucu olmasına ramen nasıl bu kadar yükseliyo anlamış değilim
intelin sitesinden extreme tuning utility yi indir dim program açıkken her 1.5-2 sn de takılıyo
bu sisteme ramaen nasıl oluyo anlamış değilim o kadar uğraştım arkadaşlardan internetten yardım aldım en sonunda sorunlarımın sayısı 3 e düştü
yardımcı olursanız sevinirim
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: suatbabatan
öncelikle sistem şu intel i5 2500k 3.3 ghz gigabyte ga-z68ma-d2h-b3 kingston hyperx genesis 1600 mhz asus gtx 560 ti direct cu 2 kasa:thelmatake element t 1tb hdd
nfs hot purshutu açıyorum oynarken arasıra aniden fps 0 oluyo sonra hemen 60 fps oluyo?
fur mark programı ile ekran kartını burn yaptım 82 oldu ekran kartının üstünde kaslı soğutucu olmasına ramen nasıl bu kadar yükseliyo anlamış değilim
intelin sitesinden extreme tuning utility yi indir dim program açıkken her 1.5-2 sn de takılıyo
bu sisteme ramaen nasıl oluyo anlamış değilim o kadar uğraştım arkadaşlardan internetten yardım aldım en sonunda sorunlarımın sayısı 3 e düştü
sıcaklık normal furmark ile ayrıca ya oyundan ya windows undan yada driverlarında problem var
quote:
Orijinalden alıntı: fero01
quote:
sıcaklık normal furmark ile ayrıca ya oyundan ya windows undan yada driverlarında problem var
sıcaklık oc ile en fazla kaç olmalı? driver için önerebileceğiniz program var mı? windowstan kaynaklanıyo olabilir demişsiniz bunu biraz daha açar mısınız? (win 7 64 bit kullanıyorum)
quote:
quote:
quote:
sıcaklık oc ile en fazla kaç olmalı? driver için önerebileceğiniz program var mı? windowstan kaynaklanıyo olabilir demişsiniz bunu biraz daha açar mısınız? (win 7 64 bit kullanıyorum)
Alıntıları Göster
Chipset driver'ları kurulu mu? İntel anakartlar driver konusunda biraz özürlü format atıp tekrar kurman gerekebilir. Driverları kur olanları güncelle oyunlarıda güncelle birde öyle dene.
quote:
Orijinalden alıntı: SilentButDeadly
Chipset driver'ları kurulu mu? İntel anakartlar driver konusunda biraz özürlü format atıp tekrar kurman gerekebilir. Driverları kur olanları güncelle oyunlarıda güncelle birde öyle dene.
Alıntıları Göster
driver sweper ı kur tüm driverları sil tekkrar yükle sıcaklık normal
quote:
driver sweper ı kur tüm driverları sil tekkrar yükle sıcaklık normal
Alıntıları Göster
kimse de psu nedir sormamış büyük ihtimal psu iyidir ama ögrenelim yine
quote:
Orijinalden alıntı: thebancally
Thermaltake Litepower 700W
standartmış bilmiyordum
quote:
Orijinalden alıntı: Al Swearengen
quote:
Orijinalden alıntı: mebrar
quote:
Thermaltake Litepower 700W
standartmış bilmiyordum
Alıntıları Göster
hangi driver eksik nasıl bulacağım tek tek bakmak istemiyorum bi program var mı
quote:
Alıntıları Göster
Ramlerin zamanlama ve frekans ayarını da kontrol edin.
Cpu-z programı ile bakabilirsin.
quote:
Alıntıları Göster
varda paralı falan oluyo onlar. sen en iyisi bi baştan temiz format at en son driverları kur. en temizi bu donanımsal sorun yoksa.
quote:
Alıntıları Göster
nfs hp için 5 tane güncelleme varmış
şimdi indiriyorum
quote:
nfs hp için 5 tane güncelleme varmış
şimdi indiriyorum
Alıntıları Göster
Kullandığınız ramlerin 1.5v olması lazım.Geçen gün sandybridge sistem toplayan bir arkadaş ta yanlışlıkla 1.65v ram almıştı ondanda fps düşmeleri ve kasmalar olmuştu.Ramlerin voltajına bakarmısınız
quote:
Orijinalden alıntı: mrtsr35
Kullandığınız ramlerin 1.5v olması lazım.Geçen gün sandybridge sistem toplayan bir arkadaş ta yanlışlıkla 1.65v ram almıştı ondanda fps düşmeleri ve kasmalar olmuştu.Ramlerin voltajına bakarmısınız
Alıntıları Göster
evet mrtsr35 arkadaşıma katılıyorum ramlerin 1.5v olması gerek.
quote:
Orijinalden alıntı: karakaya_o
evet mrtsr35 arkadaşıma katılıyorum ramlerin 1.5v olması gerek.
Alıntıları Göster
Şimdi genesis ramlere baktım kingston un sitesinden 1.65v oldugu yazıyor ve i5 7xx ve i7 8xx serisi için oldugu yazıyor sandybridge yok aldıgınız ram i iade edip 1.5v ram almalısınız
quote:
Orijinalden alıntı: mrtsr35
Şimdi genesis ramlere baktım kingston un sitesinden 1.65v oldugu yazıyor ve i5 7xx ve i7 8xx serisi için oldugu yazıyor sandybridge yok aldıgınız ram i iade edip 1.5v ram almalısınız
Alıntıları Göster
cpu-z'dende göremiyorum ramleri slotlar boş gözüküyo gidip değiştireyim o zaman çok teşekkür ederim
quote:
standartmış bilmiyordum
Yok benim arkadaşım da ordan biliyorum. :)
quote:
quote:
standartmış bilmiyordum
Yok benim arkadaşım da ordan biliyorum. :)
adamım sorunu bulduk arkadaşlar sağolsun yarın okulda konuşuruz
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
Nihat abi bu zamanlamaları değiştirdikten sonra voltajı felan da ayarladıktan sonra her türlü zamanlama değerlerini girebilir miyiz?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
Nihat abi bu zamanlamaları değiştirdikten sonra voltajı felan da ayarladıktan sonra her türlü zamanlama değerlerini girebilir miyiz?
Alıntıları Göster
Flood gibi olmasın ama imzamdaki ramler de Sandy Bridge uyumlu değil ama sorun çıkartır mı? Zaten ileride G.Skill Sniper inşallah.