Sistemi yeni topladım ancak parçaları bir araya getirdiğimde ekrana görüntü gelmiyor ve anakarttan bip sesi de gelmiyor. Topladığım sistem bileşenleri uyumlu onda bir sıkıntı yok ekran kartını arkadaşta denedik çalışıyor. Ramlerde çalışıyor. İşlemcide çalışıyor. Ancak sistemi bir araya getirdiğimde ne görüntü var nede bios yükleme sesi var. Acil yardım. Bu sorunla karşı karşıya kalan kişilerin mesajlarını okudum. Çözümleri onların demeçlerine göre uyguladım ancak sonuç nafile. Birde bu yeni nesil işlemcilerin anakartı desteklemez diye arkadaşın phenom II x6 1055T işlemcisi ile de denedim ekran görüntüsü ve bip sesini alamadım. Yani anlayacağınız bilgisayar yeni, parçalar yeni, ama gel gelelim bilgisayarı hiç açamadım.(Anakart FX işlemcileri destekliyor ve Anakartın üzerinde AM3+ CPU BIOS yüklüdür diyor.) Hatta Güç kaynağını elektrikçiye götürdüm. Güç kaynağıdaki kabloların tek tek voltajlarına baktırdım. PSU'u sağlam dedi.
Sistem Parçaları: Anakart: Gigabyte-990x-ud3 AM3+ İşlemci: Amd fx-4100 3.6 GHz Ram: 2+2 Gb Gskill Ripjaws 1600 MHz DDR3 Ekran Kartı: Amd His HD6850 Fan 1 Gb 256 bit DDR5 Güç Kaynağı: Aerocool 550 watt
Yardımlarınızı eksik etmeyin bu konuda deneyimi olanların mesajlarını bekliyorum. Saygılarımla...
Bilgisayarın açma düğmesine bastığınızda fanlar çalışıyor mu? ışıklar yanıyor mu? PSU voltajlarını kontrol etmek yetmez. +5V stb hattında bir problem varsa PSU açmaz. PSU yu başka bir sistemde deneyin ya da başka bir PSU ile sistemi açmaya çalışın önce tabiki açılışta fanlar çalışmıyorsa ışıklar yoksa.
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1
Bilgisayarın açma düğmesine bastığınızda fanlar çalışıyor mu? ışıklar yanıyor mu? PSU voltajlarını kontrol etmek yetmez. +5V stb hattında bir problem varsa PSU açmaz. PSU yu başka bir sistemde deneyin ya da başka bir PSU ile sistemi açmaya çalışın önce tabiki açılışta fanlar çalışmıyorsa ışıklar yoksa.
fanlar ve ışıklar çalışıyor ancak ekrana görüntü ve anakartın bios yükleme sesi gelmiyor.
Anakart üzerinde onboard ekran kartı varsa harici ekran kartını çıkarıp onunla görüntü geliyor mu kontrol edin. Ekran kartı sağlam olabilir ama sizin sisteme uyum sağlamıyor olabilir. Bu da bir ihtimal. Bir de bence ekran kartı denemesinden sonra sonuç alamazsanız başka PSU ile yine de deneyin.
Anakart üzerinde onboard ekran kartı yok. Aldığım ekran kartı arkadaşın bilgisayarında çalışıyor. Ekran kartım anakartım ile uyumlu onda bir sorun yok. PSU'da da sorun yok. Sanırsam anakartta bir problem var. Bilgisayarcıya götürdüm tek tek donanımlara baktı. Anakart hiç birşeye tepki vermiyor filan dedi. Bakalım bende anakartı garantiye vereceğim. Benim anlamadığım ürünler yeni ama çalışmadı işte. Uyumluluk sorunuda yok. Hepsini ona göre aldım. Forumda aynı duruma düşenlerin mesajlarını okudum ancak kesin çözüm sunan yok. En son işte donanıma yani anakarta çıkıyor.