|
Yeni binaların ses yalıtım problemi (25. sayfa)
-
-
Tavan için yapılan ses yalıtımları faydalı oluyor mu? Hiç yaptıran oldu mu? Bir de 3+1 ev için ortalama maliyeti ne olabilir arkadaşlar?
-
Ses yarı yarıya garanti kesilir , tavanınız 10-14 cm kadar alçalır , masraf 15bin civarı olur. Ancak önermem , onun yerine üst komşunun tabanına yalıtım yapılsın , mümkünse şap bile kaldırılıp altına yalıtım yapılıp üstünede yalıtımlı şap altılsın .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 9 Mayıs 2021; 1:15:16 > -
Bilgilendirme için teşekkürler.
-
Konu eski çoğu kişi eski binalar şöyle güzel böyle güzel demiş de ben 30 yıllık Bir binada oturuyorum. Yan dairemle benim aramda bir tuğla dışında birşey yok. Horlama sesi kapı sesi tüm sesleri duyuyorum. Binanın ses yalıtımı yaşla alakası yok tuğla olsun yeter diyen şerefsiz müteahhitlerle alakası var ev almak isteyen 2018den sonra yapılan evlere baksın çünkü ses izolasyonu ile ilgili kanun 2018de çıktı.
Bu arada eski binaların çoğu ses yalıtımı iyi diye 30-40 yıldan eski binalara tasinmayin bir binanın ekonomik ömrü 30 yıl sesten kurtulacagim derken depremden ölmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 9 Mayıs 2021; 0:43:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuyu sanırım tam okumamışsınız. Kimse eski binalar daha sağlam demedi asla. -
Benzer ses sorunu taşınacağım dairede de bulunuyor.
Bauhaus ta satılan 5mm lik mastercare ses yalıtım rulosu var, oradaki görevliler bunun kullanıldığını belirttiler.
Ya da Tepe Knauf izolasyon malzemeleri ile alçıpan bir izolasyon da yapılabilir diye öğrendim. Bu sistem duvarda 6 cm lik daralma yapıyor tabi.
Sesi azaltmak için salon duvarına nasıl bir sistem uygulanmalı emin olamadım.
-
Selamlar, sesin nerden geldiğini yani inşaatta neyin eksik ve yanlış yapıldığını bilmeden uzaktan konuşmak pek doğru olmaz. Ancak yapacağınız 5cm lik taşyünü benzeri ve sonrasında ufak bir boşluk ve alçıpan bile sesin belli bir bölümünü yutar. Ancak yeni binaların en büyük sorunu tüm tavanları alçıpanla kapatıp arada boşluk bırakıp,tüm duvarlarıda tek sıra ytong yapıp üstünede kara sıva atmadan alçı çekilmesidir birde tabanlarda asla ses yalıtımı için hiçbir malzeme kullanılmamısıdır. Sizdeki sorun hangisinden kaynaklanıyor onu bulmak incelemek lazım daha sonra ona göre çözüm üretmek en mantıklısı olur. İşini iyi yapan bir ses yalıtım firmasından destek almanızı tavsiye ederim ya da duvarınız aşırı büyük değilse ve sesin sadece duvardan geldiğine eminseniz komple kütüphane yaptırın :) arkasınada taş yünü strafor yumurta sünger ne bulursanız yapıştırın :)
-
Odada müsaitlik olsa kütüphane ve arkası strafor iyi çözüm olurdu :) Boyacılara da bu işleri yaptıklarını söylüyorlar hatta güvendiğim bir boyacı da var ama ses yalıtım firmalara daha kesin çözüm olur gibi.
-
Boyacılara boya konusunda bile güvenmeyin :) astarın,bazın, saten alçının bile ne işe yaradığını yarısı bilmiyor. Birde kalkıp 2+1 evi 1 günde boyamaya,duvar tamirlerini yapmaya malzeme hariç 500-600 lira işçilik istiyorlar :) inşaatlarda günlük 200 liraya çalışırken sesleri çıkmıyor ama temiz saf yurdum insanlarına gelince 2-3 katı para çıkarıyorlar.O yüzden ses yalıtımı işini firmayla görüşün. -
Güncel!
Arkadaşlar bu hepimizin hayatını etkileyen çok önemli bir konu. Lütfen bu sorunu daha güçlü bir dille ifade edelim. Bakın kaç tane bina aynı şekilde yapılmaya devam ediyor. Buna acilen dur denmesi gerek. Uyku gibi basit bie ihtiyacı karşılayamaz olduk.
Ben de yeni binada oturuyorum komşu hapşırıyor cok yaşa diyorum normal konuşma tonunda konuşuyor adam sesi geliyor abartmıyorum sanki tuğla yok perde çekmişim gibi bi görmüyorum yani cok abes sen evde konuşamazsın sessiz sinema oynamak gerekiyor telefon alarm sesi bile geliyor kaçta kalkıyor biliyorum komşumu adam gülüyor sanki benim odamda gülüyor rezillikten başka bir şey değil komşuya sallasan adam iyi akşamlar diyor aklına gelecek ulan duydumu acaba
-
Sosyolojik açıdan da çok büyük sorun bu durum. İnsan kendi evinde huzuru bulamıyor. İnsanlar arasında tartışma kavga çıkıyor. Ki bazılarının sonu iyi bitmiyor
-
Dr. Taylan Yıldız'a sorunu dile/gündeme getirmesi için mesaj attım. Siz de güvendiğiniz siyasetçilere ulaşmayı deneyebilirsiniz.
Tv de gördüğümüz tüm komşu ses kavgaları ve cinayetlerinin aslında ana sebebi bu yalıtımsızlık.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Olayın sosyolojik kısmı çok tehlikeli.
Hocam ne yaptıniz merak ettim hala aynı sesleri çekmeye devam mı ediyorsunuz
Ben kendi çapımda yapışkanlı ses bariyeri yaptım üstüne alçıpan ve yine yapışkanlı dekoratif tahtalardan yaptım %60 etkisi oldu ama tuvalet sesi engellemek imkansız...
Bu seferde yan komşunun çocuğu 1.5 yıldır ağzmıza s.çıyor 7/24 yemiyor içmiyor s..çmıyor bağırararak küfrederek oyun oynuyor aylardır uyarıyorum ana baba cahil laf geçiremiyolar bir de üniversite öğrencisi bu...
evim 3 yıllık çok özür diliyorm lüks bir site ama ne hayatımız vare ne de yaşammımız milletin cinsel hayatından tutun ,psikolojisine,herşeyine kadar biliyorum hatta geçenlerde bir komşumun cocugu basur olmuş bunuda uyurken duydum düşünün :)
Yeni binaya taşınırken özellikle etrafı açıkmı dikkatli olun YTONG marka duvarlar muhakakk ses alır verir mütehahhitler artık bariyer koymuyor masraftan kısıyor..
şuan kredimin 3 cü ılı sansım ve sabrettiğim tek şey ev değeri 400 ken 1.2 milyon oldu 5 ci yılda evin borcunu kapatıp ses yalıtımlı bir yer bakıcam
Bu işin çözümü çok maliyetli özellikle birilerine yaptırırsanız
sadece 1 odanın duvarını bu malzemelerle kapadım malzemeler 1.600 tl herşeyi kendim yaptım o dönem adam 4mk duvara 4 bin tl istiyordu şuan muhtemelen 10 binin üzerinde ister...
Bu konular hassas arkadaşlar bu yeni evlerin çoğu böyle değil malzemeden ve metre kare kazanmak isteyen hırsız mütehahitler yüzünden oluyor tabi bunu ne denetleyen var ne de cezai yaptırımı...
devlet şuan hiçbir işletmeye ya da kuruma ceza yazmaz hatta vergi kaçırmaya bile göz yumuyoryor
Sözün özü ticari ahlaksızlıklar ,iş ahlakı olmayan bir toplumda bunlar olacak keza sadece mütehhaitler değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 15 Ekim 2021; 10:8:54 >
-
kara sıva uygulaması bitti, iç duvara yalıtım malzemesi yapan yok, alçı basıp geçiyorlar hepsi bu yuzden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X