Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malesef yeni bina olupta sesten şikayeti olmayan yoktur gibi.

Müstakil evlerin güvenlikle alakalı soru işaretleri yüzünden bir türlü yanaşamadık biz.

Çareyi dubleks almakta bulduk. En azından üstümüzde kimse yok. Yazında inşallah üst kata attığımız zaman kendimizi bir nebze rahatlarız gibi en azından sürekli ses duymayız. Beni en çok şaşırtan yürüme seslerinin bu kadar net gelmesi. Adım seside gelmesin be arkadaş adım sesi ya.

Ben 5.kattayım 1.katta çocuklar zıplayarak oynuyor sanki hemen alt katım gibi ses geliyor Allah 2.kattakine yardım etsin.

Öyle kolay kolay değiştirebileceğmiz bir durumda değil ömürlük diye alıyorsunuz sonra süprizzz. Alışacağız başka yolu yok kafaya taktıkça dahada çoğalıyor sesler...😊😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten ciddi bir problem kızla sevişirken bir yandan ağzını tutmam gerekiyor hafif inlese tüm apartman duyacak

• benim ses sorunum çok şükür komşularla değil de, gizli panjur denilen sistemin (monoblok) panjur kutusundan sokak sesinin evde rahatsızlık vermesiyle ilgilidir.

öncelikle, buraya belki tavsiye veren olur diye yazıyorum.

tüm daire monoblok panjurlu fransız balkonlu cam doğramalar (pimapen) ile kaplı. bu panjurun katlandığı kutudan evin içine sokağın sesi geliyor. kutuyu en tecsound ses bariyeriyle kapladım ama sonuç alamadım. haliyle profesyonel değilim, yalıtım alanı çok kısıtlı olduğu için uygulama başarısız oldu.

şimdiki düşüncem panjuru ve kutusunu komple çıkarıp atmak. böylece camın üzerinde 200 santim uzunluğunda 20 santim yüksekliğinde bir boşluk kalacak. buraya genişliğe göre ytong (gaz beton) örüp arasına bariyerli bondex (sünperpan) 53mm lik yalıtım malzemesi koyayım diyorum.

tecrübeli arkadaşlar, varsa tavsiyelerinizi alırım.

• insanlar ev alirken ilk once musluklarin markasina bakiyor. ancak mutahite bu evde hangi sinif beton kullanildi hangi sinif ses yalitimi kullanildi diye soran yok. sorulmayinca adamlarda orayi hic dusunmuyor bile

• guitarman kullanıcısına yanıt
    Selamlar,panjurdan vazgeçmeyin,panjur kutusunun içeride kalan kısmına taş yünü dolgu yapıp üstüne alçıpan kapatabilirsiniz. Öncesinde tüm kenarlara 2 kat silikonda çekin. Sesin çoğu gidecektir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Selam,

Hocam bunu nasıl yapacağız? Zaten kutuda panjurun katlanmış durumundan dolayı dar, ulaşılması kolay olmayan noktaları olan alanlar var. Üstüne panjurunda sağlıklı açılıp katlanması gerekiyor. Nohut tanesi kadar boşluk kalsa ses sızması oluyor.

Nasıl yapacağız?

• Konudaki bazı mesajlar güldürdü ama doğru. Alt daire ile ses yüzünden papaz olmuştum. Rezidans birçok konuda iyi ama ses yalıtımı yoksa ki çoğunda olmuyor iş b*ka sarıyor. Yan komşu yatak odasının ışığına dokunuyor, ben kendi yatak odamdan duyuyorum. Zaten duş ve sifon seslerini saymıyorum çünkü sese bakılırsa yan daire ile aynı evde gibiyiz. Alt daire ile de banyoda sesler duyuluyor. Hatta adam altta evinde öksürüyor/hapşırıyor sesi geliyor. Gecenin sessizliğinde biri konuşursa zaten alt/üst veya yan dairelere uyku yok. Güvenliğe şikayet bir çözüm yolu da olmuyor, çünkü yaptırımı yok. Aynı şekilde polisi arasan onlarda bir şey yapmıyorlar. Kendin çözüyorsun. :)

Yan dairedeki önceki kiracı eve hatun atmıştı, o günden sonra kovuldu.  Diğer bloklardan birinde de öyle bir olay yaşanmış, ev mühürlemiş. Gecenin bir yarısı 2 kat altımın yanı alem yapıyordu, güvenlik blokta daireyi araken benim kapıyı çalmıştı, saat gecenin 3'ü. Türkü sizden mi geliyor diyordu.  Bir de daireyi bulmuşlar, orta katlardaymış. Ama ses öyle bir yayılıyor ki anlatamam, bir üye ses yayılıtımı yazmış ya, durum aynen öyle.  

• guitarman kullanıcısına yanıt
    Selamlar tekrardan,kutunun içine değil dışına yapacaksınız yalıtımı. Yani evin içine bakan tarafına.

• oda ses yalıtımı için ne onerirsiniz arkadaslar?

internette baktim bazi urunler icin kimi iyi diyor.kimi kotu diyor. pek anlam veremedim.
    fiyatlari da pahali urunlerin komple odayi dosemek tuzluya mâl olacak.

deneyimleriniz nelerdir? tavsiyelerinizi rica ederim.

• Ankara’da ses yalıtımı iyi olan siteler hangileri bilgisi olan var mı?

• Cosmic Love kullanıcısına yanıt

Bunu anlamak için sitelerden 1 günlüğüne daire kiralayın ses geliyor mu gelmiyor mu anlarsınız zaten . Benim önerim bulabiliyorsanız en üst kat tercih edin . Alt ve üst komşulariniz mümkünse yaşlı insanlar olsun. Ucuz sitelerden kaçın . Elit ve pahalı sitelerde oturan insanlar beyaz yakalı ve üstü olduklari için daha medeni olma ihtimalleri yüksek .

• Moueson kullanıcısına yanıt
    1 günlük kiralamayla malesef çok bişey anlaşılmaz yanlış anlama ihtimali çoktur. 1 tane 1 tl yi yere atıp alt komşudan ve yan komşudan sese bakmak gerekiyor. En kesin çözüm budur.

Yere düşen 1 TL nin seside alt daireye gider mi :/

O kadar yalitimsız daireler var mı yahu

• valla alt üst kat neyse sesleri gelse de çok anlaşılmıyor da yandaki çocuk eve kız attı mı bütün akşamım zehir oluyor. yatak odaları yan yana, getirdiği kız da baya cırtlak bir şey abov diyorum. artık kızın sesini duyar duymaz kulaklığı takıyorum

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Madeni para sert olduğu için, zeminden ses aktarımını en güzel bu şekilde anlarsınız, şaptan önce lastik kenar bant ve şap öncesi yalıtım yapılmadıysa hem yer hem duvarlara ses yayılır.

Hocam merhaba, 40 yıllık eski binamızı yıkıp yeni 5 katlı bina yaptırıyoruz.

satmayacağım en üst dublex katta ben oturacağım, diğer daireleri kiraya vereceğim.

Bina komple ytong olacak dış duvar iç oda duvarları dahil.

dış cephe 20'lik ytong, iç oda duvarları ise 10'luk ytong olacak..

Sizce bu ölçüler iyimi?

Birde ben ses izolasyonu konusuna takıntılıyım.

İnşaat sahibi benim, ısı ve özellikle ses izolasyonu konusunda ne tavsiye edersiniz? maliyet o kadar önemli değil..

Yeterki yan odadan kızımın kıkırdamasını duymayayım, ya da lavaboda akan su sesi bana gelmesin, ya da alt katta oturan benim sesimi duyup, bana sövmesin..

• john mclane kullanıcısına yanıt
    Selamlar, öncelikle inşaatınız hayırlı olsun, yalıtım tabandan başlar, şaptan önce mutlaka bir ses yalıtım malzemesi kullanmalısınız, özellikle kenarlardan 5-10cm kadar yükselmeside gerekir, atacağınız şap binaya herhangi bir yere değmemeli izolasyon arada kalmalı ( binaya daha az yük bindirmek ve ses+ısı yalıtımına artı yönde çok etkisi olduğu işin hafif şap atabiliyorsanız çok iyi olur)
    İç duvarlarda 10 luk ytong tek başına tehlikelidir, depremde devrilme riski vardır, önermem, yapabiliyorsanız 1 sıra 15 lik ytong örüldükten kara sıva yapıp, üstüne taş yünü ve onun üstünede strafor koyup daha sonra 1 sıra daha ytong örerseniz iç duvarlarda ses olayını çözmüş olursunuz ( m2 kaybı çok güzüksede konfor için gereklidir) Ytonglarda mutlaka çok iyi kara sıva atılmalı, ytongu ayakta tutan kara sıvadır aslında ( mutlaka ahşap kama kullanın sadece köpük yeterli değildir, köşelerde ytong kitlemesi mutlaka yapılmalı, ankrajlarda 2 sırada bir olmalı).
    borulardaki sesi engellemek için araba yalıtımında kullanılan kendinden yapışkanlı lastiklerle sarabilirsiniz çok etkilidir. Mimari projede oda üstü tuvalet, yatak odası yanı mutfak vb olmamasınada dikkat ederseniz daha iyi olur. Çatınızın 0,80 den yüksek olacağını, çatı arası piyes yapacağınızı düşünüyorum, mutlaka düşey ve eğik betonarme hatıllar atılmalıdır.
    Çatıdaki yalıtımda ısı kaybı ve yazın aşırı ısı girdisi için aşırı önemlidir, çatıda mutlaka en az 10 cm yaş yünü ve makinalı sprey köpük uygulamayı unutmayın ( hava boşluğunuda kesinlikle unutmayın yoksa çatı rutubetten çürür).
    Bu arada aklıma gelmişken banyolarda ve teraslarda eğime ve yalıtıma çok dikkat edin, yapmışken tabandan tavana kadar komple su yalıtımını yapın içiniz rahat etsin.
    Dış yalıtım ytong kullanacağınız için ısı yalıtımı çok önemli değildir, ytong zaten tek başına ısıyı çok zor geçirir, ama yinede 5lik taş yünü yapmak iyi olacaktır. Bundada taş yününün şaşırtmalı yapılması ve köşelerin tek parça olmaması önemlidir, mantolama dübelleride olabildiğinde bol atılırsa ilerde açılma yapmaz.
    Saygılar kolaylıklar diliyorum.

• Cosmic Love kullanıcısına yanıt

3 yıl önce başka bir komşu gürültüsü konusunda forumdaki ilk mesajımı yazmıştım ve ilk cevap veren de siz olmuştunuz hocam. Ben sınava hazırlık zamanında yaşadığım sıkıntıları anlatmıştım siz de tus'a hazırlanırken aynı şeyleri yaşadığınızı söylemiştiniz.

Bu süreçte her insanın olduğu gibi birçok sıkıntım oldu, bu sıkıntılardan bitenler, bitmeyenler oldu ama aradan yıllar geçmesine rağmen değişmeyen tek sıkıntı bu komşu gürültüsü..

Bu sıkıntıyla günleri, geceleri bile zor geçirirken aradan yıllar geçiyor. Geçiyor ama bizden de çok şey alıp götürüyor :(

Bu konuda yazılanlara bakarken sizin mesajınızı görünce kendimi kötü hissettim.

İlgilenmemiz gereken başka sorumluluklarımız, düşünmemiz gereken başka şeylerimiz varken enerjimizi ve zamanımızı hala daha bu dertten kurtulmak için harcıyoruz ya ben böyle işe ne diyeyim..

Tez vakitte kurtulmak dileğiyle.. Allah yardımcımız olsun.

• TSE var normal yani en. Lüks konut standartlari karşılıyor onay alıyor. İçten yalıtım yapabilirsiniz 100 bin TL gider ev alanı azalır her duvardan 5-6 cm

• Yeni binada oturuyorum kahretsin böyle binayı komşuyla odanın içinde sohbet ediyorum halkımız bilgisiz yav kardeşim dönüşme veriyorsun daireyi ses yalıtımı istesene kartondan evlerde yaşıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.