Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen öyle, çift duvar vs bile artık nerdeyse imkansız, alçı sesi ilettiği içinde sesler aşırı geliyor. Bir kara sıva yapsalar çift taraftan emin olun %50 ses azalır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • marto1 kullanıcısına yanıt
    Ytong konusunda size katılmıyorum,ytong üstüne kara sıva yapılmadıysa sesi çok geçirir. Kırmızı tuğla yerine ytong her konuda daha iyi denilebilir ama gel gelelim uygulamada eksikler var. Kara sıva yok direk alçıyla duvarı sıvıyorlar. Duvara omuz atsanız yan komşuya geçmeniz çok kolay.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Şöyle bir daire denedik geçenlerde. Dairenin komşu duvarı çift, içinde taşyünü var. Ve bu çift duvarın sadece daire iç kısmında sıva var.

Maalesef neredeyse hiçbir işe yaramadı. Duvarın hemen arkasında olmamasına rağmen ( bu odaya hizalı değil yani ), komşu lavaboyu açtığında bu dairede açılmış gibi yüksek bir su akma, lavaboya çarpma sesleri olsukça net şekilde duyuluyor.

Yeni binaların ses yalıtım problemi

Başarısız oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 15 Ekim 2021; 15:43:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Çift duvar böyle yapılmaz ama hocam :) ilk duvar örülür ilk duvarın her 2 tarafına kara sıva yapılır daha sonra kara sıva üstüne yalıtım malzemesi yapıştırılır daha sonra 2. Duvar örülür. Daha sonra 2. Duvarın 1 tarafına kara sıva yapılır. Burada önemli olan sıva ve araya koyulan yalıtım malzemesidir. Tuvalet banyo giderleri ve su sesleri içinde farklı yöntemler var, ytongu kazıyıp gömme musluk ya da gömme rezervuar yapılmaz yapılıyorsa belli yalıtım uygulamaları vardır ama gelin görünki ülkemizde çoğu bina bu şekilde yalan yanlış yapılıyor tamamen yanlış.

Zaten bilinçsiz ve acemi bir denemeydi. Ama beklentimin çok altında kaldı. Bu arada boru sesi falan değildi bahsettiğim. Bildiğiniz komşu daire icinden gelen lavabonun sesi. Duvarın içindeki hat değil yani. Şaka gibi binalar :)

En doğru malzeme nedir peki? Ortası bariyerli bondexe iyi diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 15 Ekim 2021; 22:23:8 >
    Lavabo muslukları duvara monte olduğundan dolayı olabilir. Bondex konusunda iyi yorumlar var ancak sesin nerden nasıl geldiğine,ne seviyede yalıtım istendiğine göre çok farklı malzemeler var. Yalıtım konusu baya derin aslında ve sonradan yapmak gerçekten aşırı maliyetli, bina ilk yapılırken 10 birim harcanıp süper bir yalıtım yapılabilecekken taşındıktan sonra aynı yalıtımı yaptırmak isteseniz 10 katından para harcamanız gerekir. Doğru malzeme diye bişey yoktur,bütçe ve istenene göre malzeme seçimi olur, en iyi nedir derseniz bina daha yapılırken yerlere şap atılmadan önce köşe bariyerler ve şap altı kalın cam elyafı taş yünü gibi malzemelerle şap ın betonla bağlantısı kesilmeli bu alt kata giden ve alt kattan gelen sesi keser ve bu sesin tüm binaya yayılmasını engeller, 2. Aşama duvarlar örülürken bir önceki bahsettiğim şekilde örülmeli 2 duvar arasına hem ses yutucu hemde lastik benzeri bir sönümleyici ya da ses yansıtıcı koyulmalı, 3. Tüm gider ve temiz su tesisatı hatta kalorifer tesisatı bile,kesinlikle yalıtımla sarılmalı asla betona sıvaya boru değmemeli, 4. Tüm kolon ve kirişler titreşim sönümleyici hafif yalıtımla kaplanmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 16 Ekim 2021; 0:38:7 >

Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. İnşaat alanım olmamasına rağmen bahsettikleriniz, benim gibi bu sorundan şikayetçi kişilerin basit bir gözlemle anlayabileceği şeyler. Ama bu kadar önemli ve anlaşılır bir problemi katı kurallar + sıkı denetimlerle çözmek gerekir. Bizim gibi sıradan vatandaşın tek yapabileceği dediğiniz gibi inşaattan girmek. Bu da herkesin yakalayabileceği bir fırsat değil.

En büyük sorun sizin de daha önce bahsettiğiniz gibi sıvasız alçı aslında. Muazzam bir iletkenliği var.

• İstisna olmakla beraber çoğu evler aynı sanki yeni eve taşındık yalıtım sıfır sanki komşuların konuşmalarını rahatlıkla işitebiliyorum az daha zorlasam ne dediklerini anlıyacağım bundan önce 14yıllık evde bir tek kavga olduğu zaman duyardım o kadar başka ses mes işitmezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 16 Ekim 2021; 1:14:3 >
  • 14 değil 44 sene öncesinin hatta 84 sene öncesinin evlerinde bile bu kadar kötü işçilik,malzemeden çalma ve bu kadar kötü yalıtım göremezsiniz.

Birde şunu düşünün kara sıva yapmaktan bile imtina eden bir müteahhit kimbilir demirde betonda neler yapmıyordur. Şimdi birileri çıkar ama denetim var denetim yapıyorlar hemde sürekli rastgele denetim firmaları yapıyor diyenler olucak, haklılarda var tabiki denetim ama denetmen inşaat mühendisi gördüğü eksikleri rapor edip firmasına bildirdiğinde hemen telefon geliyor onlar düzeltildi diye düzelt raporu demiyor,yapmazsa işten atılmak alacağı en iyi karşılık olur…
    Alıcı olarak bir tek kendinizin dolandırıldığını düşünmeyin,mutfakçılar, elektrikçiler, tesisatçılar hepsi yaka silker bazı müteahhitlerden. Çünkü 3 kuruş paraya 10 kuruş paralık iş yapmalarını isterler, hemde iş bitince müteahhitten parasını alabilmek için 40 takla atarlar.

• Katlar arasinda ses yalitimi gercekten cok kotu, ust katda adam banyoda işiyor, alt katta salondan adamin sarrrr diye iseme senini duyuyorum. Bu arada dairelerimiz yeni, o asmolenmi ne haltsa kat aralarina dosenen zimbirti bazilari briket koyuyor bazilari bir halt koymuyor ondan oluyor sanirim bu ses gecirgenligi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 16 Ekim 2021; 17:15:22 >
  • social kullanıcısına yanıt
    Asmolenle alakası yok. Daha önce açıkladığım şap altı yalıtım uygulaması olmamasından,boruların betona gömülü ve yalıtımsız yapılmasından ve mimari saçmalıklar yüzünden. Eski binaların hangisinde banyonun altında yatak odası olurdu hiçbirinde. Şimdiki binalara bakın yatak odasının üstüne banyo koymuşlar.

Az once bir ev gezdim zemin kat dairenin salonda acilir 2 kare tavan var, bu ne diye merak ettim actim baktim ust katin gider borusu geciyor 100 luk dedikleri o kalin beyaz pimas boru, ust kattadi sifonu cekince altda dinle artik, birde S koymuslar araya yerinden ciksa falan adamin salonunun icene sctin

Muteahhitde vardi bu ne dedim biz onu ayarlariz diyor, burasi radye temelmi diyorum yok eskiden calinabiliyordu simdi denetimciler baska yerden geliyor tanimadigimizdan hic taviz vermiyorlar falan diyor. Demirler arasi 10cm 15 yaparsan yiktirirlar falan diyor. Betondan ve demirden calamayinca diger taraflardaki kaliteden odun veriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 16 Ekim 2021; 17:21:26 >
  • marto1 kullanıcısına yanıt

Bende beylikduzunden aldım sifir bina 600bin verdim lüks sayılmaz ama artık bıktım seslerden üst komşum gece 1 den sonra yazıyor o saate kadar seslerinden yatamıyoruz. Ne yapacam bilemedim evi bile satmayi düşünüyorum hocam kredinin 6 yılı var ama bu sekilde devam ederse evi alacak kişi kredimi kapatır sonra satışı yaparım gibime geliyor.

• social kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir evmiş :) salonun üstüne tuvalet koymayı akıl eden bir müteahhitin demirden çalamıyoruz demesine inanmışsınız helal :) salonun üstünde tuvalette yapılmaz bu nasıl geçmiş denetimden onuda sorsaydınız :)

Inanmadim tabiki dediklerine, ust katda ebeveyn banyosu denk geliyormus o bolume, alt kata yapmamis ve salona katmis o kismi.

• fotoburak F kullanıcısına yanıt

hocam aynı durumlardayız gibi ama evinizi satmanızı önermem 5 yıl dolmasını bekleyin yoksa satarsanız değer vergisi çıkar ben şu şekilde strateji yapıcam benimde 6 yılım kaldı ödemelerim 2.557 tl 50 bin tl balon ödeme ve aylık ödeme miktarımı 5 bin tl ye çekip hem vadeler düsecek hem de çok kısa sürede borcumu kapatacağım..

Bir çok arkadaşım evi kiraya ver diyor ama o riske ve masrafa girmem istanbulda benim muhitte kiralar 4-5 bin tl den başlıyor emlakçısı,taşınması,kaporası,ıvır zıvır kafadan 20 k

• En acısı da hala ev bakarken parkelerine , kapılarına falan bakıp karar veriyoruz . Ama bence en önemlisi yalıtım . Malesef ülkemizde bu sorun hala öncelikli olarak ele alinmiyor . Yeni yapılan binaların yalıtımı, kullanılan malzemelerin kalitesi falan daha da düşüyor. Şimdi dolar yükseldi ya maliyetten kısmak için hangi malzemeleri kullanmıyorlardir kim bilir.
    Herkese Allah sabır versin. Verebileceğim tek tavsiye en üst kata taşınmanız olacaktır . En fazla alt kattan ses duyarsınız.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.