< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeni binaların ses yalıtım problemi (28. sayfa)
-
-
Hocam müstakil evin tadını bi alın bırakamazsınız, öyle eski gecekondu köy evi stili olan değil. Villa tipi olanlar bir daha ne apartmanda yaşarsınız, ne yanınızda bi insan istersiniz, insanlardan uzaklaşıyorsunuz o derece. Hatta diyorsunuz ki keşke 10 dönümlük bir yer olsa da sokaktan bile geçmesinler karşılaşmayayım bu haşerelerle hahahha :))) insanlarrrrrr gürültüü yapmak için doğdularrr.tek amaçları ses çıkarmak gürültü yapmak başka birşey değil.bu ülkede müzik kulağı olan biri için ızdırap.heryer gürültü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 10 Mart 2023; 10:47:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu başlığa yazabileceğim tek şey Allah kimseyi apartman hayatıyla sınamasın olur herhalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mrb.Arkadaslar yeni ev aldım suan ınsaat asamasında ve duvarlar orulu vazıyette ses yalıtımı problemı yasamamak ıcın bu asamada extra yalıtım yapmayı dusunuyorum.
Muteahhıt yan daıremde kendısı oturacak yalıtım ıcın ıstedıgın bısey varsa yaparım dedı fakat gerek olmadıgını zaten duvarlarda cıft sıra tugla(arada bısey yok) orulu bıde ustune kaba sıva onun ustune alcı sıva yapacagını soyledı zeminde ise ev yerden ısıtmalı olacak boru devrelerının altına yalıtım kopugu yapılacakmıs
Bu ısten anlayan arkadaslar ozellıkle duvarlardakı durum yalıtım ıcın yeterlı olurmu extra yalıtıma gerek varmıdır?
-
Çift sıra tuğlanın arasına mutlaka bir yalıtım malzemesi koyulsun. Yeterli olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Su asamada malesef iki sira tugla orulu ve arada yalitim yok ben artik sadece kendi dairemde tugla ustune kara siva olacak zaten ekstradan kopuk koyup kara siva yaptirabilirim buna gerek varmi onu merak ediyorum acikcasi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İki sıra bims arada köpük olan dairede oturuyorum çok rahat ses geçiriyor.arada ses yalıtım ürünü ya da taş yünü olsaydı geçirmezdi diyenler oldu.doğruluğu hakkında bilgim yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bims değilde ytong olabilir mi? Birde kara sıva yoksa ses çok geçer çünkü alçı sıva çok kırılgan olduğu için ses dalgalarını çok kolay iletir. Doğru olan çift sıra tuğla ytong ya da bims, arasına taş yünü ya da strafor ya da her ikisi ve her tuğla duvarın 2 tarafına kara sıva. Bu şekilde ses geçmez. Kullanılan tuğla ya da ytong en incesinden olmayacak tabiki.
Ytong değil bims var ama kara sıva yok direk alçi var
2000 yapımı kiptaş konutlarında oturuyorum alttaki hapşırsa bile duyuyoruz. Üstteki sifon çekiyor banyo yapıyor ses olduğu gibi evin içinde. Tuvaletten gelen sesi tavana ve borulara siyah köpük yalıtım yaparak çözdüm ama diğer yerlerden gelen sesleri durdurmak imkansız gibi illa komşuyla konuşup tartışmak gerekiyor. En iyisi yalıtımlı bir daireye geçmek ona da güç yetmiyor. Hadi bizim apartmanlar eski de yeni binalara neden yalıtım yapılmıyor hiç mi denetle me yok insanlar milyonlar ödüyor bu konutlar için yazık gerçekten. Müteahhitler bir şekilde üç beş kuruş fazla kazanmanın derdine düşmüş.Sonradan yapma yalıtımlar için öneride bulunan arkadaşlar olmuş mantıklı bir çözüm denenebilir ama tavana basıklaşacaktır ve maliyet yüksek.
Normalde müteahhitlerin yapması gerekn şap altına polietilen levha serip üstüne şap atmak bu sesi baya kesiyor ama yapan müteahhit sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Siz siz olun taşımadan önce komşulara danışın ses geçiyor mu diye ve medeni insanların olduğu yerlerde oturun.
-
Bariyerli bondex döşeten var mı evine? Komşu seslerden rahatsızım ve bu malzeme önerilmiş internette. Sesi kesmese de yarı yarıya azaltır mı acaba tecrübeli varsa yazabilir mi rica etsem
Bir kaç yıllık binalarda extra ses yalıtımı uygulanmadan yönetmeliklere uygun yapılan bir işte, sesi ne kadar keser acaba .
Bu konu fikriniz varmı, teşekkürler
-
Binaların gürültüye karşı korunması hakkında yönetmeliği açıp okuyabilirsiniz.
Türkiye Km başına düşen insan sayısında avrupadan daha geride. Apartman yapıyorsun yalıtım yok. Yani bir önemi yok ki. Soğuktan yabandan korur seni o kadar. Apartman kaliteli olmalı.
Ama onu geçelim. Türkiye’de müstakil yaşam kurulmalı. Düzenli olmalı bir de. Bunu diğerleri yapabiliyor niye biz yapamayalım? Türkiye 300 milyon nüfusu rahat bakar. Ama önce huzur ve gelişim için aklı ön plana almalı. Ahır diye ev satılmamalı
Bu yalıtımsız binaların ben sağlam olduğundan şüphe duyuyorum mütehahhitler burda bile malzeme çalıyorken görmediğiniz yerlerde neler kısıp çalıyor bir bilseniz aklınız hayaliniz gider kendi 2018 de satın aldığım lanet ev benim hayatımı karatmıştı neyse ki lanet yerden kurtuldum proje den ev aldım eski oturduğum yerle arasında ilk çağ yaşantısından kurtulup moder hayata geri döndüm...siz siz olun sıfır daire diye hemen atlamayın yalıtım şart arkadaşlar :)
eski evimde adamın sçarken sesini duyuyordum lök sesi hemde off of neler yaşadım o kadar kurum kurululşa şikayet ettim bir sonuç alamadım maltepe belediyesi hala ruhsat vermeye devam ediyor parası olan mütehhatit olmamalı bu iş yüksek mühendislik ister ve diploma şartı eğitim şartı tecrübe şartı aranmalı
-
Bizim üst katta bir amca var sabahları aynı anda tuvalete giriyoruz serenat yapıyor kartalda 0 bina sözde yalıtım yok yan dairede ergen mekanik klavyeyle gece yarılarına kadar oyun oynuyor çat çut sesler hatta ışık yakarken düğmeye basmasının çıt sesi bile geliyor. Asmolen tavan yapmışlar sözde yalıtıma faydalıymış ama en ufak ses yalıtımı yok.
Pendik, kartal, maltepe anadolu yakasında görebileceğiniz en kötü mühendisliğe, işçiliğe, malzemeye sahip binaların toplandığı yerdir. Oralardan ev alırken 3 kere düşünmek gerekir.
Merhaba.bu kadar değiştiren nedir nasıl bir yalıtım yapmışlar dairenizde
Aşağıdaki tabloya göre binada ses yalıtımının olup olmadığını, varsa ses yalıtımının ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 18 Haziran 2024; 16:49:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X