sevgili bilgisayar kurdu dostlarım. 1. bilgisayarım artık eskidi. yeni bir bilgisayar almak yerine anakart, işlemci, ekran kartı ve bellek bileşenleri değiştirmek suretiyle yükseltmek istiyorum. Bu mümkün mü?
2. Mümkünse, bu ürünler arası uyum için nelere dikkat etmeliyim?
3. Bu ürünler arası uyumu sağladıktan sonra bilgisayarımın diğer donanımları ile ilgili bir uyum sorunu yaratır mı?
Şu andaki bilgisayarımda Widows XP SP3 yüklü. Anakartım DDR 400'e kadar bileşen kabul ediyor.
düşündüğüm sistemde Anakartım: LG775 gigabyte, işlemci: 1066 Mhz. 775 pinli Core2 Duo, Ekran Kartı: DDR2 128 bit 800Mhz.PCI-E 2.0, Bellek: 1066 Mhz. DDR2 2Gb. nasıl olur arkadaşlar?uyar mı bunlar birbirine??
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden tşk.!!:):)
para biriktirip bir konu aç bence elindeki sistemide sat daha iyi olur...
1-tabii ki mümkün.. 2-uyumda dikkat edecegin noktalar: anakartın hangi sokette tasarlandıgı ve buna baglı olarak hangi islemcilerle calısabilecegi, anakartın hangi model ramları destekledigi(ddr - ddr2 - ddr3), anakartın hangi teknoloji ekran kartını destekledigi(agp veya pcı-e) bunlardır.. 3-anakart islemci ram ve ekran kartını degistirirseniz size tavsiyem harddiski de degistirin.. büyük ihtimalle ide baglantılıdır(yani eskidir) ve bir süre sonra yeni donanımlarınızla uyumlu olmayabilir..(bircok kez yasadım, gördüm..) anakartın ddr ram destekliyorsa ddr2 ram takamazsın.. ayrıca islemci destek listesine bakmak lazım core 2 duo calıstırmıyordur büyük ihtimal.. bu nedenlerden dolayı anakartın da degismesi lazım..ayrıca yeni parcalar aldıgında yeni bir güc kaynagına da ihtiyac duyabilirsin.. ben sana bütcene göre bir sistem önereyim..
islemci :AMD Athlon II X2 245 AM3 2.9 GHz 2 MB BOX İşlemci anakart : GIGABYTE M720-US3 nForce 720D DDR2 PCIExp Socket 940 AM2 ram: KINGSTON 2048 MB DDR2 800 MHZ RAM hdd : SEAGATE 250 GB HDD SATA II NCQ 8 MB 7200 rpm ekran kartı : TUL VTX 3D HD4730 512MB DDR5 128 bit 700/3600