Simdi elimde canon 40d var. Yeni bir makina alip almamak konusunda cok kararsizim. 7D yeni cikan 6D ve 5d mark ii dusuncelerimin arasinda. Full Frame istiyormuyum istemiyormuyum henuz karar veremedim.
Bi yandanda elimdekini tutup kameraya yatiricagim parayi lensleremi yatirmaliyim diye dusunmeden edemiyorum.
Elimde Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 IS USM ve 100mm macro lens var.
Siz olsaniz ne yapardiniz. Mesela bir 50mm F/1.4 + guzel bir kit lensmi alsam 40d'me.
Cevaplarinizi bekliyorum.
Makinenizin hızı ya da iso başarımından şikayetçi iseniz gövdeyi değiştirin, diğer durumlarda her zaman lens...
FF mi Crop mu derseniz o seçim keyfe keder bir durumdur, aynı sıkıntı bende de var. Halen karar veremedim, Ancak FF gövde yanında kaliteli lens de ister ve FF uyumlu iyi lensler çok para, Bu işten para kazanmıyorsanız FF e bence gerek yok...
aynı şekilde düşünüyorum , eğer makineden şikayet yoksa kesinlikle lens alınmalı . 50 mm 1.4 , 85 1.4 gibi bir prime ihtiyacınız var ise , yoksa da o sette tek eksik tele gibi görünüyor , 70-200 de olabilir ihtiyaç var ise . ya da 17-85 daha keskin bir lense bırakabilir yerini
alacağınız lensleri ff uyumlu alırsanız ileride olabilecek bir crop-ff body değişiminde sıkıntı yaşamazsınız...ayrıca adı geçen 50 mm 85 mm gibi lensler ff uyumludur.
50 mm f1.4 öneririm fakat şu aralar 2. nesili geleceği söylentileri hakim...
50mm f1.4 sigma almayi dusunuyorum. daha iyi yorumlar var gibi hakkinda. :)