Şimdi Ara

Yeni bir gitar mı yoksa yeni bir amfi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde epiphone emily the strange (sg) elektro gitarı var amfi olarak j & d brother 10 watt
    ve pedal olarak boss mega distortion var.Biraz daha sert ton alabılmek için yeni gitar araştırıyordum ve schecter hellraiser c1 i buldum.Ama Turkiye'de yok bu yuzden o gitarı yerine amfiyimi degistirsem ve yerine ne alsam?

• Amfi değiştirsende kalın ton alamazsın ki... LTD gitarlarına yönel,Zaten distortion pedalın varmış...gayet iyi tonlar alırsın... Amfi 10 watt'a çok iyi distortion alamazsın... Marshall mg15 mg 30 falan almaya bak alabiliyosan..
  • Anladım bana gore f/p açısından schecter daha mantıklı geldi LTD de iyi bir firma ama fiyatları hakettiğinden fazla gibi ?
  • gitarın humbuckerliysa marka çok fark etmez.ufak tefek karakter farkı olur sadece oda zevk meselesi. olay distortionda güzel bi metal pedalı alırsan olayı çözersin
  • Bütçeni söylersen yardımcı olabilirim.
    Ayrıca amfiye yönelmeni tavsiye ederim.
    Ve Schecter gitarlar çok iyidir.
  • Clasrouge a katilmakla beraber kalin ton nedir abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç biri, yeni bir pedal al
  • Gitarımın manyetikleri 650R humbucker , 700T humbucker. Bütçem amfi için en fazla 600.Şu aralar lamb of god grubuna iyice sardım :) o yüzden gitaristinin seviyesine kromatik diziler ve speed picking çalışarak mı varabilirim ve sarkılarda ki tonları nasıl yakalıyabilirim.
  • biraz reklam kokan hareketler olacak ama bende line 6 spider IV 30 w amfi var satılık . istediğin tonlara onla ulaşabileceğini düşünüyorum . Düşünürsen detaylı konuşuruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DdrizztT

Gitarımın manyetikleri 650R humbucker , 700T humbucker. Bütçem amfi için en fazla 600.Şu aralar lamb of god grubuna iyice sardım :) o yüzden gitaristinin seviyesine kromatik diziler ve speed picking çalışarak mı varabilirim ve sarkılarda ki tonları nasıl yakalıyabilirim.

gitar gerçekten çok emek ve yetenek isteyen bi enstruman çok gitarist var ama iyi çalanlar zaten aradan ayrılıyor. çok iyi çalmak iştiyorsan senelerini vermen gerekecek. sabır isteyen bi alet
  • Metal çalacaksan eğer kesinlikle ESP/LTD öneriyorum.
  • Shecter gitarlarda da çok iyi sert tonlar alabilirsin. Ben düşünüyorum alıcam bir tane Schecter fakat adam gibi bir gelirim yok. Ayrıca Shecter'in Türkiye'de distribütörü bile var. Do-Re müzik dediğin modeli satıyor. Bir ara bende araştırdım çünkü hellraiser serisini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

Shecter gitarlarda da çok iyi sert tonlar alabilirsin. Ben düşünüyorum alıcam bir tane Schecter fakat adam gibi bir gelirim yok. Ayrıca Shecter'in Türkiye'de distribütörü bile var. Do-Re müzik dediğin modeli satıyor. Bir ara bende araştırdım çünkü hellraiser serisini.

Ben geçen ay parayı toplayım alıcaktım yalnız Türkiye'de yok şuan.Do-re müzikte hellraiser c1 in fiyatı 1060 tl ye kadar gerilemiş durumda ama stoklarında varmı hala cevap alamadım :) Gitarda soloya yogunlasmıs durumdayım.Bare , akor deseniz yok bende derim ama solo kısmında iyi sayılırım.O yüzden solo odaklı parçaları çalmaya çalışıyorum.Elimde Bora Ulusoy'un solo gitar teknikleri adında kitabı yanına almamı önerebileceğiniz başka bir kaynak var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DdrizztT

quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

Shecter gitarlarda da çok iyi sert tonlar alabilirsin. Ben düşünüyorum alıcam bir tane Schecter fakat adam gibi bir gelirim yok. Ayrıca Shecter'in Türkiye'de distribütörü bile var. Do-Re müzik dediğin modeli satıyor. Bir ara bende araştırdım çünkü hellraiser serisini.

Ben geçen ay parayı toplayım alıcaktım yalnız Türkiye'de yok şuan.Do-re müzikte hellraiser c1 in fiyatı 1060 tl ye kadar gerilemiş durumda ama stoklarında varmı hala cevap alamadım :) Gitarda soloya yogunlasmıs durumdayım.Bare , akor deseniz yok bende derim ama solo kısmında iyi sayılırım.O yüzden solo odaklı parçaları çalmaya çalışıyorum.Elimde Bora Ulusoy'un solo gitar teknikleri adında kitabı yanına almamı önerebileceğiniz başka bir kaynak var mı ?

Troy Stetina Speed Mechanics For Lead Guitar

Tam aradığın şey

• İlk olarak amfi alman en mantıklısı olur.Ev için ve profosyonel olmayan biri için önerebileceğim en uygun amfi Line 6 Spider 4 15W veya 30W amfilerdir.Tonlarını youtube ta amfiyi ismiyle aratarak bulabilirsin.

Ses tonunu veren ekipmanların listesi;

Amfi>Pedal>Manyetik>Gitar şeklindedir.Yani en önemlisi amfidir.
  • Gerçekten bilgilendirici bilgilerdi herkese teşekkur ederim!
  • John Petrucci - Rock Discipline güzel bir kitap. Bence pedalını sat adam gibi bir amfi al. J&d amfi ile iş yürümez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.