Şimdi Ara

Yeni bir hdd icin kullanma önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar yeni bir hdd aldim. Bir onceki hddmi verilerimi kurtaramadan bozmus olmanin uzuntusu icindeyken yeni hddmle yeni bir baslangicin icindeyken sizden saglikli bir hdd kullanimi icin bilgiler bekliyorum. Hem diger arkadaslara da isik tutacaktir bu bilgiler. Neler konusulabilir,

Hdd programlari
    Yedekleme programlari
    Blut (cloud) yedekleme sistemleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lakot

Merhaba arkadaslar yeni bir hdd aldim. Bir onceki hddmi verilerimi kurtaramadan bozmus olmanin uzuntusu icindeyken yeni hddmle yeni bir baslangicin icindeyken sizden saglikli bir hdd kullanimi icin bilgiler bekliyorum. Hem diger arkadaslara da isik tutacaktir bu bilgiler. Neler konusulabilir,

Hdd programlari
    Yedekleme programlari

Programdan çok donanım ve güvenli kullanım önemlidir.
    En önemlisi kaliteli bir güç kaynağı, kesinti oluyorsa kesintisiz güç kaynağı, iyi havalanan ve diskleri 25-40 derece arasında çalıştıran bir kasa kullanıp, çalışan diski sarsıp sallamadığınız, yere düşürmediğiniz sürece bozulması çok zordur.

Sıklıkla HD Tunehttp://www.hdtune.com/ türü bir programla Health (S.M.A.R.T.) değerlerini denetleyip, arıza çıkartabilecek değerleri:
    http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
    izlerseniz çoğu sorunda bozulma olmadan yenisiyle değiştirirsiniz.

Bunun dışında yeni Windows'larda bolca Yedekleme seçenekleri bulunuyor.
    Harici diske, büyük bir flash diske ya da internetdeki seçeneklere yedekleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

quote:

Orijinalden alıntı: lakot

Merhaba arkadaslar yeni bir hdd aldim. Bir onceki hddmi verilerimi kurtaramadan bozmus olmanin uzuntusu icindeyken yeni hddmle yeni bir baslangicin icindeyken sizden saglikli bir hdd kullanimi icin bilgiler bekliyorum. Hem diger arkadaslara da isik tutacaktir bu bilgiler. Neler konusulabilir,

Hdd programlari
    Yedekleme programlari

Programdan çok donanım ve güvenli kullanım önemlidir.
    En önemlisi kaliteli bir güç kaynağı, kesinti oluyorsa kesintisiz güç kaynağı, iyi havalanan ve diskleri 25-40 derece arasında çalıştıran bir kasa kullanıp, çalışan diski sarsıp sallamadığınız, yere düşürmediğiniz sürece bozulması çok zordur.

Sıklıkla HD Tunehttp://www.hdtune.com/ türü bir programla Health (S.M.A.R.T.) değerlerini denetleyip, arıza çıkartabilecek değerleri:
    http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
    izlerseniz çoğu sorunda bozulma olmadan yenisiyle değiştirirsiniz.

Bunun dışında yeni Windows'larda bolca Yedekleme seçenekleri bulunuyor.
    Harici diske, büyük bir flash diske ya da internetdeki seçeneklere yedekleyebilirsiniz.

HD tune'un haricinde başka ne önerebilirsiniz mesela? Çok detaylı bir arama yapmama rağmen hdd sağlığı üzerine çalışıp düzeltme yapan farklı programlar bulunmuyor. Bulunsa da yüksek lisans ve cracklenememe sorunları yaşanıyor.

Cloud sistemlerinin windowsu günlük yedekleme gibi bir özelliği olsaydı çok güzel olabilirdi mesela. Ama alanlar henüz çok sınırlı.

• HD Tune'ü ben asıl olarak Health sekmesindeki SMART değerlerini daha ayrıntılı göstermesi açısından önerdim. Diğer programlar da aşağı yukarı aynı işi yaparlar. SMART sayesinde aynı bilgisayarın açılışındaki testler gibi disk sürekli testlerden geçer, karşılaşılan hatalar, olaylar hep kayıt altına alınır. Bu da size erkenden uyarı sağlar.

Disk programlarıyla kapalı olan özellikleri açmak, testlerden geçirmek ve donanımsal olmayan bad sector halinde Low Level Format ile düzenlemek mümkündür. Ama hasta bir insana ilaç verip tedavi etmek gibi diski tedavi etmek pek mümkün değildir.

Daha önce de yazdığım gibi diski iyi güç kaynağı, uygun sıcaklık ve sarsıntısız şekilde kullandığınız sürece arıza yaşamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

HD Tune'ü ben asıl olarak Health sekmesindeki SMART değerlerini daha ayrıntılı göstermesi açısından önerdim. Diğer programlar da aşağı yukarı aynı işi yaparlar. SMART sayesinde aynı bilgisayarın açılışındaki testler gibi disk sürekli testlerden geçer, karşılaşılan hatalar, olaylar hep kayıt altına alınır. Bu da size erkenden uyarı sağlar.

Disk programlarıyla kapalı olan özellikleri açmak, testlerden geçirmek ve donanımsal olmayan bad sector halinde Low Level Format ile düzenlemek mümkündür. Ama hasta bir insana ilaç verip tedavi etmek gibi diski tedavi etmek pek mümkün değildir.

Daha önce de yazdığım gibi diski iyi güç kaynağı, uygun sıcaklık ve sarsıntısız şekilde kullandığınız sürece arıza yaşamazsınız.

Örneklemelerinizi beğendim

• Disk birleştirme hdd ömrü için az da olsa etkili bir faktör.Bunun yanı sıra pc yazılımsal bakımı da önemli(temp dosyalarının,çöp dosyalarının silinmesi gibi).
    Ben genel pc bakımı için advanced system care diye bir program kullanıyorum.HDD birleştirme için de bu bu programın içinde daha sonradan ücretsiz indirebileceğiniz smart defrag programını kullanıyorum.
    Disk birleştirmede oldukça iyi ve verimli.
    Ayrıca kaybetmek istemediğiniz önemli verileri şu sitede saklayabilirsiniz:https://mega.co.nz/
    Bu site Amerikanın S.O.P.A'sına maruz kalan me.ga.upload'un sahibi Kim Dotcom tarafından açılmış.Site henüz beta ama 50 gb lık bedava alan da iştah kabartıyor .
    Upload ve download hızı oldukça iyi.Hızı etkileyen tek faktör sizin internet hızınız.

Edit:me.ga.upload bile yazamıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 2 Mart 2013; 14:00:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.