Şimdi Ara

Yeni bir oyun yazıyorum elemana ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir oyun yapıcam.Ve bu oyun ultra professionel bir oyun olacak. İçerik gereğiyle İlkokul bebeleri anlayamayacakları için oynayamayacaklar.Yine lisedeki gerizekalı şahsiyetlerde bu oyunu oynayamayacaklar.Kısacası oyun yine içerik gereğiyle elit kesimlerin oynayacağı bir oyun olacak.

Bunca yıl farklı tarz oyunları oynamış biri olarak,çeşitli yeniliklerin yapılacağı bir oyun olacak.Bu oyundan ziyade,bir sanal dünyada olabilir.Gerçek zamanlı strateji-rpg-bilimkurgu oyunu olacak.

Ve bu oyunun en önemli özelliği ise tamamen türk kaynaklı olacak.Tüm çalışanları türk olacak(grafiker ve animasyoncuları dışarıdan kiralayabilirim duruma göre).Paraları yeterse KOÇ Holding ile anlaşmayıda düşünmüyor değilim.

Oyunun başlangıç yatırımı 220.000 TL olacak. İlk ay itibaren ciro 3.750.000 TL yi bulacak. İlk aydan sonra rutin aylık 5.000.000 TL gelir sağlayacağız.Buna reklamlarıda dahil edersek ünlü şirketlerle anlaşırsak,onları bir marka haline getirme sözü verip aylık 75.000.000 TL ye kadar gelir sağlayacağız.

Önce yorumlarınızı alayım.İş sahibi elemanlarda yazsınlar bi anlaşalım.

• Susalım,susalım.

Eleman yok mu olm oha
  • Olm çok büyük bir projeden bahsediyorum.Azıcık ilgi gösterin lan.Geleceğin zengini olcaz diyorum türkiye büyük ülke falan ? yok mu olm hala bari bi yorum atın
  • Pfffs.s...s.
  • Once biraz kendinen bahseder misin?

Yas ? Egitim ? Yaptigin isler ? Kullanilacak oyun motoru ? Platform nedir ? Ekip kac kisilik olcucak ? Ofisin nerde ?

PM de atabilirsin.
  • Yaş 19, eğitim lise.
    Bu konuda bilgimde yok herhangi bir eğitimimde. Hangi oyun motorunu kullanacağımı bile bilmiyorum.

Ama fikir sahibi benim.Tüm ayrıntıları düşündüm.Sonuç olarak ben söyleyeceğim,çalışanlar yapacak.O yüzden bu çalışanlara ihtiyacım var.
    Oyunun yapım aşamasında 100den fazla ekip üyesine ihtiyacım olabilir.Oyun dünya çapında bir platformda oynanacak.

Ofisten önce kararlı elemanlara ihtiyacım var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0 bilgi ve emir vererek zengin olacagini düşünen birisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam arkadaşım.Ümitlerimi kırdınız.O yüzden içeriğini sizlerede açtım.Belki beğenirsiniz :)

http://forum.donanimhaber.com/m_89363641/f_//tm.htm#89363641
  • vereceğin maaşı ve çalışma ortamını yaz hele
  • Maaş dolgun , 2500-3000 arası başlangıç. Temelli eleman olmanız halinde 35.000 - 50.000 arası ilk 50 elemanıma..
  • Yazıyının başlangıcını okurken minibuste gulmemek icin zor tuttum kendimi :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: capayk

Yaş 19, eğitim lise.
    Bu konuda bilgimde yok herhangi bir eğitimimde. Hangi oyun motorunu kullanacağımı bile bilmiyorum.

Ama fikir sahibi benim.Tüm ayrıntıları düşündüm.Sonuç olarak ben söyleyeceğim,çalışanlar yapacak.O yüzden bu çalışanlara ihtiyacım var.
    Oyunun yapım aşamasında 100den fazla ekip üyesine ihtiyacım olabilir.Oyun dünya çapında bir platformda oynanacak.

Ofisten önce kararlı elemanlara ihtiyacım var.

Töbe ya

• Sabah sabah iyi güldürdün, sağol kardeşim. Projende başarılar
  • gülmeyin kardeşim,burası ciddi bir müessese
  • Bunlari ciddi ciddi soyluyorsan cok komik.
    Ancak bir saka ise pek komik degil.

Sadece 19 yasinda olup liselilerin ve bebelerin anlayamayacagi capta bir oyun tarif edebilmen imkansiz.
    Sektorun ve piyasanin icinde olmadigindan olsa gerek verdigin rakamlar imkansiz.
    Calisan ayliklarindan bahsetmissin ve oyunu yapmaya basladin diyelim 1 sene boyunca bu maaslari odeyecek para kazanman imkansiz.
    Boyle bir hayali kurguyu da mantik cercevesine sigdirmaya calismani da yasina bagliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bunlari ciddi ciddi soyluyorsan cok komik.
    Ancak bir saka ise pek komik degil.

Sadece 19 yasinda olup liselilerin ve bebelerin anlayamayacagi capta bir oyun tarif edebilmen imkansiz.
    Sektorun ve piyasanin icinde olmadigindan olsa gerek verdigin rakamlar imkansiz.
    Calisan ayliklarindan bahsetmissin ve oyunu yapmaya basladin diyelim 1 sene boyunca bu maaslari odeyecek para kazanman imkansiz.
    Boyle bir hayali kurguyu da mantik cercevesine sigdirmaya calismani da yasina bagliyorum.

Rakamları öylesine yazdığımı bildiğini umuyorum.Ama oyun konusunda ciddiyim.Ayrıca bu tarif meseleside senin bildiğin gibi değil.Sen 19 yaşındayken böyle bir oyun tarif edemiyor olman kimsenin yapamayacağı anlamına gelmez.

Zira bunu yapmamdaki sebep,daha çok ders ağırlıklı olduğu için dersten çakmayan oyunuda çakmaz.İlkokuldaki bebeler ve lisedeki gerzeklerde oynayamaz.

• capayk senin Kaygerya'ın söylemek istediğini kavradığını sanmıyorum;

İstersen başka bir açıdan ben açıklamaya çalışayım.. Bu kadar büyük çaplı bir oyunu en iyimser hesapla 20 kişilik bir ekip bir yılda çıkartabilir; (Evet çok çok iyimser bir hesap oldu ama neyse) buda senin üründen gelecek ilk gelirinin en az 1 yıl sonra geleceği anlamına geliyor.. Bu 20 kişiye ortalama 3k (ekip liderleri ve çok tecrübeli adamlar 5-6k alıcaktır) maaş vereceğini bu 20 arkadaşın ssk masraflarının ort. kişi başı 550tl (sallıyorum,ama 500'den aşşağı olmaz) yemeği ve ofisteki diğer masrafları ile birlikte 4kya yaklaşacak (senior ve ekip liderlerini saymadım) buda sana aylık 80,000 TL masraf demek..
    Bu işin içine bu arkadaşlara yemek hazırlayan ablanın maaşı,şirketinin muhabesicinin maaşı, ofisin kirasını,stopajını algısını vergisini katarsan yaklaşık aylık 100,000 TL-110,000 TL sabit harcaman var demektir..

Bir yılda da yaklaşık 1,200,000 TL demek! ve bu parayı harcayıp çalışıp, ürünü çıkarttıktan sonra bir bunun yarısı kadar daha harcayıp o ürünün reklamını yapman gerekiyor..

En can alıcı nokta, bütün bunlardan sonra ürünün tutup tutmayacağı garantisi kesinlikle yok !

NOT: bütün rakamları çok kaba taslak yazdım, ofisin iç dek. ve demirbaşları hiç hesaba katmadım (50-60k da oraya gider)

Bu yüzden diğer arkadaşlara bu kadar komik/ilginç geliyor..

Sana bir tavsiye vermeme müsade edersen:otur oyun yapmayı öğren, yıllarını harca sonra oyunlar yapıp marketlerde saymaya başla, eğer o oyunlardan birisi çok sağlam bir patlama yaparsa o parayı sermaye olarak kullanıp bu şirketi kurabilirsin..

İyi günler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapustadd -- 19 Mart 2014; 16:56:02 >

• rapustadd R kullanıcısına yanıt
    ooo :) Haklısın tabi ki söylediklerin çok mantıklı.

Ben rakam işinde değilim,ama sadece projeyi kurgulayıp.Tüm detaylarını yaparsam bunuda ünlü şirket sahiplerine sunarsam,ben hiç işin içine girmeden projeyi olduğu gibi satabilirim.Oda bayağı para demek :D Bırakalım onlar yapsın hehe

Yazın başlıcam küçük çaplı oyunlardan
    Tskler
  • Elbette genc arkadaslarin heyecani dinamizmi biraz farkli oluyor.
    Ama su garip geliyor ki
    Hayatinda proje kurgulamamis birisi proje kurgulamaktan
    Oyun yapmamis bir insan oyun yapmaktan
    Isci calistirmamis bir insan isci calistirmaktan
    Ve buyuk olcekte para kazanmamis bir insan buyuk olcekte para kazanmaktan
    Ve 19 yasindaki birisi elit ve liselilerin oynayamayacagi bir oyun yapmaktan bahsediyor.

Iste bunlar insana komik geliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.