Şimdi Ara

Yeni bir sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese , geleceğe dönük gerek oyun gerekse tasarım programları için kullanabileceğim bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum . Yakın bir gelecekte . Kendi bütçeme göre bir sistem seçtim . Lakin acemiyim ve bu konuda tecrübeli insanlarla fikir alış verişinde bulunmak istiyorum . Toplamak istediğim sistemin olduğu linkburada . Almayı düşündüğüm parçalar şunlardır ;

MSI Z97 GAMING 9 ACK INTEL Z97, DDR3, LGA1150, SATA6Gb/s, USB3.0, HDMI, DisplayPort Wi-Fi ATX Anakart
    INTEL Core i7-4790K 4.00GHz, 8MB L3, çift kanal DDR3, 22nm, LGA1150 İşlemci
    CORSAIR CMY16GX3M2A2400C11R VENGEANCE PRO DDR3-2400Mhz CL11 16GB (2x8GB) DUAL (11-13-13-31) 1.65V Bellek
    WESTERNDIGITAL WD10EZRX Caviar Green 1TB 64MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk
    CORSAIR CSSD-F240GBLS Force LS 2.5 240GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 560-535MB/s SSD sabitdisk
    GALAX GTX 970 HOF 4GB GTX970, PCI-E16 3.0, 4GB/256bit GDDR5, HDMI, DVI, 3xDisplayPort Ekran kartı
    CORSAIR CC-9011063-WW Graphite 780T USB3.0 FULL-TOWER Pencereli Güç kaynaksız Siyah Kasa
    CORSAIR CP-9020073-EU HXi Serisi HX850i High-Performance 850W 80+ PLATINUM tak çıkar kablolu Güç kaynağı

Değer verip ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim . İyi forumlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_F_T -- 15 Mart 2015; 11:24:28 >

• alternatifler
     Yeni bir sistem Yeni bir sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

alternatifler

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim ve verdiğiniz alternatifler içinde . Lakin benim asıl sormak istediğim soru şu ; bu sistemi alsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ? Örneğin ekran kartının darboğaz olması , ekran kartı yada ramlerin anakartla uyumsuzluğu vs. şeklinde . Verdiğiniz 2 örnekte ilk dikkatimi çeken 2 örneğe de soğutucu yazmışsınız . İntel ' de buna ihtiyaç duyarmıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: S_F_T

quote:

alternatifler

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim ve verdiğiniz alternatifler içinde . Lakin benim asıl sormak istediğim soru şu ; bu sistemi alsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ? Örneğin ekran kartının darboğaz olması , ekran kartı yada ramlerin anakartla uyumsuzluğu vs. şeklinde . Verdiğiniz 2 örnekte ilk dikkatimi çeken 2 örneğe de soğutucu yazmışsınız . İntel ' de buna ihtiyaç duyarmıyım ?

Alıntıları Göster
    Fikir alış verişinde bulunabileceğim kimse yokmu ?

• S_F_T kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşın sisteminde uyumsuzluk yaşanmaz. Darboğaz kesinlikle olmaz daha uzun yıllar çoğu karta yapmaz da. O işlemciye kaliteli, sessiz bir soğutucu yakışır ayrıca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkür ederim . Peki önerdiği 2 ekran kartı da oc li diyor . O zaman 4gb 256 bit ' i tam olarak kullanabilmem için oc yapmam gerekiyor doğrumu anlamışım ? Şayet öyleyse ben oc siz istiyorum . Çünkü hiç anlamam oc den : / Ve benim önerdiğim sistem için sizin görüşleriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkür ederim .
  • quote:

Cevap için teşekkür ederim . Peki önerdiği 2 ekran kartı da oc li diyor . O zaman 4gb 256 bit ' i tam olarak kullanabilmem için oc yapmam gerekiyor doğrumu anlamışım ? Şayet öyleyse ben oc siz istiyorum . Çünkü hiç anlamam oc den : / Ve benim önerdiğim sistem için sizin görüşleriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkür ederim .

Bütçe??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞTE SON HALİYLE SİSTEM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

alternatifler

iki sistem de gayet başarılı.düşünülebilir.

Yok kardeşim oyle degil o is Hgues Payen arkadaşın önerdiği sistemleri alabilirsiniz
    Oc yapılabilecek altyapı anlamı tasiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2989B833C

quote:

Cevap için teşekkür ederim . Peki önerdiği 2 ekran kartı da oc li diyor . O zaman 4gb 256 bit ' i tam olarak kullanabilmem için oc yapmam gerekiyor doğrumu anlamışım ? Şayet öyleyse ben oc siz istiyorum . Çünkü hiç anlamam oc den : / Ve benim önerdiğim sistem için sizin görüşleriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkür ederim .

Bütçe??

Alıntıları Göster
    5000-7000 arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_F_T -- 15 Mart 2015; 20:28:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Yok kardeşim oyle degil o is Hgues Payen arkadaşın önerdiği sistemleri alabilirsiniz
    Oc yapılabilecek altyapı anlamı tasiyor.

İlginiz için teşekkür ederim . İzninizle bir sorum olacaktı .
    GIGABYTE GV-N970WF3OC-4GD GTX970, PCI-E16 3.0, 4GB/256bit GDDR5, HDMI, 2xDVI, 3xDisplayPort Ekran kartı 1317 tl iken ,
    MSI GTX 980 GAMING 4G GTX980, PCI-E16 3.0, 4GB/256bit GDDR5, HDMI, DVI, 3xDisplayPort Ekran kartı 2034 tl .
    Bu arada ki fark neden kaynaklanıyor peki ? Ben kendimce bir kaç özelliklerine baktım ama gözüme çarpan tek tük farklar var . Bunlardan birisi 1216 mhz diğeri ise 1114 mhz . Arada ki fiyat farkı bu sebepten ötürümü oluşuyor ? Ve ileriye dönük olabilir mi hugues de payen ' in önerdiği ekran kartları ? Tekrardan ilginiz için teşekkür ederim .

Kabaca yüzde 20 bir fark var aralarında şu alınabilecek üst düzey ekran kartlarından biri gtx980 ama bunun tam keyfini alabilmek için 144hz düşük gecikmeli monitör olması taraftarıyım Arada 800 lira farkı ben olsam vermezdim 144 hz monitörüm yoksa.
    hugues de payen de gtx 970 önermiş farklı markada olsa temelleri aynı.
    ben olsam önerdiği ilk sistemi tercih ederim sıvı soğutmasıyla falan tam bir sistem olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 15 Mart 2015; 20:54:27 >
  • quote:

Kabaca yüzde 20 bir fark var aralarında şu alınabilecek üst düzey ekran kartlarından biri gtx980 ama bunun tam keyfini alabilmek için 144hz düşük gecikmeli monitör olması taraftarıyım Arada 800 lira farkı ben olsam vermezdim 144 hz monitörüm yoksa.
    hugues de payen de gtx 970 önermiş farklı markada olsa temelleri aynı.
    ben olsam önerdiği ilk sistemi tercih ederim sıvı soğutmasıyla falan tam bir sistem olmuş

Bu sisteme almayı düşündüğüm monitör de bu aslında . ilk sistemde anakartı beğenmedim açıkcası ama sanırsam ikimizin önerdiği sistemleri karıştırıp almak mantıklı gibi . Ben ileride destekler mi bilmiyorum ama 4k içinde yatırım yapmış olmayı istiyorum . O kadar para vereceğiz bari en azından 6 - 7 yıl idare etsin bizi düşüncesindeyim .

Pro gamer gerçek 8 fazlı bir anakart yani oc potansiyeli olsun özellikleri olsun baya iyidir eğer 144hz monitör fikri varsa gtx980 tabi ki daha iyi olacaktır ama 4k monitörde tek gpu ile zor sli veya Cf şart oluyor .
    Gigabyte gaming 5 de yine tercih sebebi olabilir anakart olarak .
  • quote:

Pro gamer gerçek 8 fazlı bir anakart yani oc potansiyeli olsun özellikleri olsun baya iyidir eğer 144hz monitör fikri varsa gtx980 tabi ki daha iyi olacaktır ama 4k monitörde tek gpu ile zor sli veya Cf şart oluyor .

Ben MSI Z97 GAMING 9 anakart ' ı özellikle Killer doubleshot pro için istiyorum . Sanırsam sizin önerdiğiniz anakart ' ta böyle bir şey yok . Ayrıca ileri de SLİ içinde gayet makul gibi gördüm . Sizin görüşünüz nedir peki bu konuda ?
  • quote:

quote:

Ben MSI Z97 GAMING 9 anakart ' ı özellikle Killer doubleshot pro için istiyorum . Sanırsam sizin önerdiğiniz anakart ' ta böyle bir şey yok . Ayrıca ileri de SLİ içinde gayet makul gibi gördüm . Sizin görüşünüz nedir peki bu konuda ?

Alıntıları Göster
    Şimdi az çok sistemde değişiklik yaptım . Fakat fiyat çok yüksek geldi bana :/ Ah şu dolar kahretti hayatımızı . Monitör dahil 8020 tl civarı bir fiyat çıkıyor .
     Yeni bir sistem

sli desteği 2 sindede de de mevcut Gaming 9 da dahili wifi avantajı var

Açıkçası bazı özelliklerin abartıldığını düşünüyorum anakartlarda gerçekten işinize yaracağını düşünüyorsanız alın sonuçta bizim ülkede altyapı belli ne kadar farkeder şüpheliyim.

2 senede bir soket değişiyor zaten anakarta çok para yatırmayı doğru bulmuyorum.

x99 anakart parasına z97 chipset anakart çok da doğru gelmiyor.(ki daha düşük fiyatlı x99 lar var )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 15 Mart 2015; 21:39:59 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım killer ethernetli anakart aldı yakın zamanda çok memnun özellikle fps oyunlarında . Bendeniz de internet sorununu minimize etmek istediğim için bu konuda ısrarcıyım . Ayrıca şimdi baktım da x99 anakartlara almak istediğim işlemci uymuyor :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_F_T -- 15 Mart 2015; 21:57:23 >
    tabi ki ben sadece onu örnek olarak verdim mantıksız geliyor bana gaming 7 de ethernet kartı var wifi yok ona bir göz gezidirin
  • quote:

Şimdi az çok sistemde değişiklik yaptım . Fakat fiyat çok yüksek geldi bana :/ Ah şu dolar kahretti hayatımızı . Monitör dahil 8020 tl civarı bir fiyat çıkıyor .
     Yeni bir sistem

Yeni bir sistem

bu sisteme ssd ekleyin anakarta o kadar para vermeye gerek yok. Kasa da zevk işidir ama 70c de gayet kaliteli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.