Şimdi Ara

YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.090
Cevap
46
Favori
71.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de satış temsilcimle konuştum. 1 serisi için bir gecikme haberi gelmedi dedi. 3 ve 4 serileri için Almanya'dan böyle bir bilgi gelmiş. Şubat sipariş, Temmuz teslimdi. Ne kadar doğrudur göreceğiz.

• Araçla ilgili haber ettiklerinde ne kadar süremiz oluyor ortalama parayı ödeyene kadar ??? Elimizdeki aracı satacak kadar zaman oluyormu ???

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • doktorduran D kullanıcısına yanıt
    Araç eşleşmesi yapıldıktan sonra en az 1 ay süreniz oluyor. Bana 6 nisan da bilgi verdiler 17 mayısta ödemeyi istediler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhabalar, resmi olarak temmuz aracım ekime ötelendi. 3 ay gecikme. Acayip bir dönemdeyiz. Yapacak bir şey yok. Şimdi bekleyeyim mi vaz mı geçeyim onu düşüneceğim.

• cedenver C kullanıcısına yanıt

Hangi bayi? Daha geçen hafta sordum gecikme haberi gelmedi dedi bana Kosifler. Beni mi oyalıyorlar acaba vazgeçmesin diye. Gecikmenin sebebi neymiş söylediler mi parça tedarik vs. Önümüzdeki aylar hiç teslimat yapmayacaklar mı yoksa az miktarda mı yapacaklar? Bir arabayı 8 ay beklemek akıl alır gibi değil gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir özgörkey verdi bu haberi. Herhangi bir sebep belirtmedi. Kendileri de zor durumda kalıyoruz müşteriye dedi yurtdışı kaynaklı muhtemelen. Ekran görüntüsünü göndermiş. Benim siparişimin ötelenmiş olduğunu kayıtlarda gördüm.

Anladım. Teslimatların hepsini karşılayamayacakları için bazılarını rastgele erteliyorlar mı acaba? Kim nasıl karar veriyor. 1 ay gecikme olur anlarım. Ama 3 ay da çok fazla. Benimki de belli olur yakında zaten. Pek umudum yok. Ertelerler büyük ihtimal.

• merhabalar, temmuz teslim olan araçlardan aracını alan veya alacağı konusunda bilgilendirilen var mı aramızda?

Bana temmuz kotasına ayın 7sinden sonra vakıf olabileceklerini söylediler

• Arkadaşlar merhaba, f40 118i kullanıcısıyım. Teknik özelliklerinde bu aracın yakıt depo hacmi 42 litre gözüküyor. Bugün aracı kullanırken kalan menzil bilgisi 150 km yazarken yakıt alayım dedim ve aldığım fişe göre 42 lt yakıt almışım. Bu araçta yedek depo vb. mi var? Fişte yazan doğruysa ve kalan menzil de doğruysa aracın deposu 50 lt den fazla alıyor gibi gözüküyor . Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

• m_albat M kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında standart depo 42L ama bizim ülkede geniş yakıt deposu tercih edildiği için ekstra donanım olarak “Genişletilmiş Yakıt Deposu” seçilebiliyordu. Aracın donanımında bu yazıyorda deponuz 50L oluyor.
    Ayrıca yakıtın sıcak havalarda genleşme yapacağı vs göz önünde bulundurulursa depoyu mümkün olduğunca aşırı doldurmaktan kaçınmak yerinde olur.

carsifu
    BMW 1 Series (F40) ready for debut, changed to front-wheel drive
    https://www.carsifu.my/news/bmw-1-series-f52-ready-for-debut
    bu linkte gelecek nesilden bahsediliyor ama yakıt deposunun değişmediğini farz ediyorum.

The 118i is powered by a 1,499cc turbocharged three-cylinder engine - fed by a 42-litre fuel tank, that is able to produce 140hp from 4,200 to 6,500rpm and 220Nm of torque from 1,480 to 4,600rpm.

The 2.0-litre engine - requiring a minimum of RON95, gets fed by a larger 50-litre fuel tank with fuel economy rated from 6.8 to 7.1 litres per 100km on the combined cycle.

• Bana gelen araç bilgi formunda genişletilmiş depo standart donanım olarak geçiyor sizinki de öyledir muhtemelen

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

• lieut_gkhn kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Yaklaşık 100 km boyunca kafama takılmıştı ))

• m_albat M kullanıcısına yanıt
    Hocam 2021 öncesi first edition modellerde 42 lt olarak geldi. Daha sonrasında genişletilmiş yakıt deposu adı altında kapasitesini arttırdılar.

• zaferolcu Z kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Özelliklerinde genişletilmiş yakıt deposu yazıyordu ama eski halini çok ciddiye alarak okumamıştım. Şimdi sizler söyleyince jeton düştü ))

• Merhabalar, bazi deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Aracim yaklasik 3000 km oldu.

Sehir ici trafikte 7,5 lt nin altina dusemiyorum. Cok kasmiyorum ama kassam da 7-7,2 nin alti mumkun degil gibi gorunuyor. (Ankara)

Sehirler arasi Ankara-Alanya 500 km ortalama 5,0 lt ile gittim. 2 yetiskin 1 bebek + full bagaj. Genelde 110-115 km/h ile sabit gittim.
    Alanya-Ankara 500 km ortalama 5,8 lt ile dondum. Gidis donus ortalamam 5,4 lt idi. Bu degerler biraz daha kasilirsa (bazen 180-190 lara ciktim, bazen 150-160 sabit gittim vs) 0,2 lt daha asagi dusebilir.

Arac uzun yolda genel olarak yormadi. Arac tok, trim sesi vs yok. Fakat comfort modda vites secimleri eco pro gibi, ivme icin pedala cok basmaniz gerekiyor. Gucunu cok hissettirmiyor (yalitimin da payi var). Ayrica comforttaki direksiyon hissi yapay denecek kadar yumusak. Bmw degil de mercedes suruyormussunuz gibi. Yaylarin sertligi de standart bmw sertliginde degil, yumusaga yakin ayarlanmis. Bu sebeple ozellikle comfortta kullanirken direksiyonun da etkisiyle virajlarda cok bmw guveni yok. Onun yerine mercedes konforuna benzer bir surusu var. F10 kasa 5 serimiz vardi. Uzun yol surus hislerini ona benzettim. Ayrica son aracim C204 kasa mercedes e de direksiyon hissi olarak benzettim. E90 kasa 320d miz vardi ayni guzergahta raya oturmus lokomotif gibi ilerlerdi. Ya da sportline audi a3 ler (bir onceki kasa) de virajlarda oldukca guven verirdi. Bu aracta tipik bmw surus ozelliklerini beklemeyin derim.

Selamlar,

• BRLH kullanıcısına yanıt
    Bu çok yararlı bir bilgi teşekkürler. Teyid edecek başka arkadaşlar da var mı acaba?

• Litityum kullanıcısına yanıt
    Bizler biraz kullandıktan sonra kaldırıldı bu sistem ne yazık ki. 5 yıldır gelecek diye bekliyoruz, korkarım gelmeyecek..

• Ben 8.000 km yi devirdim. 6.000 km istanbul şehir içi kullanım. 2.000 km şehir dışı(bayram tatili). Yakıt tüketim verilerine katılıyorum. Arkadaşın anlattığı verilere çok yakın bizim araç(118i). Yol tutuş olarak bence güvenli bir araç. Şehir dışı kullanımımı aracı keşfetmek için biraz performanslı kullandım. Yüksek sayılabilecek 180-210 km arası hızlarda yol tutuşu veya güvensizlik ile ilgili bir huzursuzluğum olmadı. direksiyonunu yeterli, amortisörlerini rakiplerine göre sert buluyorum. Bozuk yollarda çok konforlu olduğunu söyleyemem. Spor arabalara yakın bir amortisör var

• Merhabalar,

Araç 116d. 5500 km’yi geçtik ve sadece üç kez Ankara - Kızılcahamam arası hariç genelde şehir içi diyebilirim. Havalimanı için çevre yoluna çıktım iki kez.

Şu an fabrika ortalamam 5,4lt. Evim ile iş yerim arası eğer dur kalklı trafiğe takılmazsam genelde 4,5lt, en düşük 3,9lt gördüm. Evime yakın 300-400 m dik bir yokuş çıkarken son gördüğüm rakama +0,3 falan ekliyor bilgisayar.
    Klima ve dur kalk yaptığım zaman 6,5lt gördüm en fazla. Ev - iş yeri arası 15km. (Ankara - Eskişehir Yolu). Yelken modu yakıt tüketimi baya azaltıyor.

Comfort mode’da vites geçişleri belirgin değil gayet akıcı ama dediğiniz gibi biraz performans görmek istiyorsanız pedala çok basmanız gerekiyor. Bu hususu kendimce şöyle çözüyorum. Ani hızlanmam gereken yerlerde veya yokuş tırmanırken aracın vites geçişlerini daha geç yapması için vites topuzunu sola çekiyorum (yarı manuel-sport vites). Sol taraftayken +/- yapmazsanız vitesler S1,S2,… gibi spor aralıklarla değişiyor. Bu sayede gaz tepkileri ve vites geçişleri daha iyi oluyor.

Virajlarda verdiği güven meselesine gelirsek arkadan çekişi bırakmanın etkisi çok belirgin bence. Araç ön tekerlerden hem yön almaya çalışıyor hem de ileri hareket yapmaya çalışıyor. Direksiyon VW grubuna göre hala sert ama eski kasaya göre biraz yumuşamış olabilir. Süspansiyon bence şehirlerimize göre uygun. Malum her yerde çukur/tümsek var. Genel olarak şehir içi hızlarda yol tutuşu iyi bence.

Şehir dışında yağmurlu havada da kullandım en son kurban bayramı dönüşünde. Sınırlarını çok zorlamadım ama güven konusunda herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye dek.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.