Şimdi Ara

YENİ C5 (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.248
Cevap
13
Favori
380.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle şu 2,0motor hacmindeki modellerden 2.ele düşsün 1/2sene sonra almayı düşünüyorum.Hyrdraktifsiz citroen kullanmam ben ;2.el olsun hyrdraktifli olsun yeterki
  • Evet. Ben de artık 1 sene bekleyeceğim. 2000 motor c5 2. ele düşer düşmez, atlayacağım üstüne. En iyisi full almak. 2. el olsa bile...
  • Zaroo06 sen neyaptın dostum varmı senin taraftan bir gelişme ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carismatiq52

Slm arkadaşlar..Ben 2008 C5 1.6 SXPK kullanıcısıyım...Benim sorum yeni C5 sahibi arkadaşlara..Motoru stop ederken motordan pötürttt diye bir ses geliyor..servise sorduğumda bunun motorun yatağında sabit olmamasından kaynaklanan normal bir ses olduğu gibi birşey söyledi..Acaba diğer araçlardada bu ses çıkıyor mu?Yani sanki motor sallanıyormuş gibi bi ses?Yeni C5 sahibi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..

Mrhb bende aynı model C5 kullanıcısıyım.. bana arabayı teslim ederken dedikleri şuydu.. aracı stop etmeden önce bir süre yaklaşık 1 dakka kadar bekle bu süre zarfında motor rölantiye girer aksi durumda turboya zarar verirsin.. aynı şekilde araç çalıştırdıktan sonra yüksek devire hemen çıkma..
  • quote:

Orjinalden alıntı: FuMeC5

quote:

Slm arkadaşlar..Ben 2008 C5 1.6 SXPK kullanıcısıyım...Benim sorum yeni C5 sahibi arkadaşlara..Motoru stop ederken motordan pötürttt diye bir ses geliyor..servise sorduğumda bunun motorun yatağında sabit olmamasından kaynaklanan normal bir ses olduğu gibi birşey söyledi..Acaba diğer araçlardada bu ses çıkıyor mu?Yani sanki motor sallanıyormuş gibi bi ses?Yeni C5 sahibi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..

Mrhb bende aynı model C5 kullanıcısıyım.. bana arabayı teslim ederken dedikleri şuydu.. aracı stop etmeden önce bir süre yaklaşık 1 dakka kadar bekle bu süre zarfında motor rölantiye girer aksi durumda turboya zarar verirsin.. aynı şekilde araç çalıştırdıktan sonra yüksek devire hemen çıkma..

Slm,
    2.0 HDI C5 i ve aslında motoru sizinkiyle aynı olan C4 sahibi makina mühendisi olarak ufak bir açıklama yapayım.

Turbo bildiğiniz gibi basit anlamda iki tarafında fan olan bir mil. Bir tarafındaki fandan egzoz gazları çıkarken diğer taraftaki fan dönmerek taze havayı silindirlere basınçlı olarak gönderiyor ve bu mil ortasından yataklı.
    Hem bu işlem olurken devrin çok yüksek olması, hem de özellikle egzoz tarafındaki fan gurubunun aşırı sıcak olması sebebiyle ortadaki mil yatağının çok iyi yağlanması ve soğutulması gerekiyor. Bu amaçla o yatağa sürekli basınçlı yağ sağlanıyor motorun yağlama hattından.

Şimdi bu durumda, hele ki eski kamyoncu alışkanlığı şeklinde gaza basarak, motor ve de turbo yüksek devirdeyken aracı stop ettiğimizde motor hemen dururken turbonun yavaşlayıp durması için neredeyse 5~10 sn ye geçiyor ve bu esnada motora bağlı olan yağlama durduğundan dolayı yatakta aşınma meydana geliyor. Bunun yanısıra turbonun hava basan tarafı durmak üzere olan silindir-motor sistemine hava basmaya çalıştığı için motoru sallayan o darbe oluşabiliyor.

Benim C5 te de 1 dakika bekleyin yazısı yapıştırmışlar. Burada amaç yağlama/aşınma probleminin yanısıra soğutma işleminin de yerine getirilmesi.
    Ama pratikte kim her motoru stop edişinde 1 dakika bekleyebilir ki??
    Bana bu biraz da EĞER OLUR YA TURBOYA BİRŞEY OLURSA garanti şartlarını uygulamamak için konmuş bir yazı gibi geldi.
    E ne yapıcaz o zaman. Bence günlik kullanımda en az 5 sn 10 sn bekledikten sonra, araç rölantideyken stop etçez.
    Motor durduğu halde hala turbonun yavaşlayıp durma sesini uzun uzun duymuyorsak bekleme süresi bence yeterli.
    Aracın (turbonun) ısındığını düşündüğümüz uzun yolculuklardan sonra belki 1 dk bekleyebilirsiniz.
    Dediğim gibi her motor durduruşunda 1 dk nasıl beklenir.

Varsayalım hata ettik ve turbo yüksek devirdeyken stop ettik hep ne olur?
    Genelde turbo yatakları 'yatak sarmaz', yani sıkışıp kalmaz.
    Bu yataklarda aşınma oluşunca karşılaşılan ilk sıkıntı, yatağa basılan yağın her iki fan tarafına (ve ya sadece birine) kaçmaya başlamasıdır.
    Doğal olarak hava basan tarafın yağı dosdoğru silindirlere gider, araba motor (segman) isteyen bir araç gibi yağ yakmaya, duman atmaya başlar.

Burada benim merak ettiğim husus şu:
    Büyük motorlarda 'tamir kiti' denilen parçaların değiştirilmesiye, göreceli olarak ufak bir masrafla bu sorun giderilmekte.
    ACABA bir gün böyle bir sıkıntıyla Citroen servisine gitesek 'tamir takımı' uygulaması mi yapılıyor, yoksa bütün turboyu değiştirip bizi bi güzel öpüyorlar mı?

5~10 sn bekleme ilkesi bile bence Motorun ömrü kadar Turbo ömrü sağlamaya yeter, fazla endişe etmeyin...

• quote:

Orjinalden alıntı: umitoz

quote:

Orjinalden alıntı: FuMeC5

quote:

Slm,
    2.0 HDI C5 i ve aslında motoru sizinkiyle aynı olan C4 sahibi makina mühendisi olarak ufak bir açıklama yapayım.

Turbo bildiğiniz gibi basit anlamda iki tarafında fan olan bir mil. Bir tarafındaki fandan egzoz gazları çıkarken diğer taraftaki fan dönmerek taze havayı silindirlere basınçlı olarak gönderiyor ve bu mil ortasından yataklı.
    Hem bu işlem olurken devrin çok yüksek olması, hem de özellikle egzoz tarafındaki fan gurubunun aşırı sıcak olması sebebiyle ortadaki mil yatağının çok iyi yağlanması ve soğutulması gerekiyor. Bu amaçla o yatağa sürekli basınçlı yağ sağlanıyor motorun yağlama hattından.

Şimdi bu durumda, hele ki eski kamyoncu alışkanlığı şeklinde gaza basarak, motor ve de turbo yüksek devirdeyken aracı stop ettiğimizde motor hemen dururken turbonun yavaşlayıp durması için neredeyse 5~10 sn ye geçiyor ve bu esnada motora bağlı olan yağlama durduğundan dolayı yatakta aşınma meydana geliyor. Bunun yanısıra turbonun hava basan tarafı durmak üzere olan silindir-motor sistemine hava basmaya çalıştığı için motoru sallayan o darbe oluşabiliyor.

Benim C5 te de 1 dakika bekleyin yazısı yapıştırmışlar. Burada amaç yağlama/aşınma probleminin yanısıra soğutma işleminin de yerine getirilmesi.
    Ama pratikte kim her motoru stop edişinde 1 dakika bekleyebilir ki??
    Bana bu biraz da EĞER OLUR YA TURBOYA BİRŞEY OLURSA garanti şartlarını uygulamamak için konmuş bir yazı gibi geldi.
    E ne yapıcaz o zaman. Bence günlik kullanımda en az 5 sn 10 sn bekledikten sonra, araç rölantideyken stop etçez.
    Motor durduğu halde hala turbonun yavaşlayıp durma sesini uzun uzun duymuyorsak bekleme süresi bence yeterli.
    Aracın (turbonun) ısındığını düşündüğümüz uzun yolculuklardan sonra belki 1 dk bekleyebilirsiniz.
    Dediğim gibi her motor durduruşunda 1 dk nasıl beklenir.

Varsayalım hata ettik ve turbo yüksek devirdeyken stop ettik hep ne olur?
    Genelde turbo yatakları 'yatak sarmaz', yani sıkışıp kalmaz.
    Bu yataklarda aşınma oluşunca karşılaşılan ilk sıkıntı, yatağa basılan yağın her iki fan tarafına (ve ya sadece birine) kaçmaya başlamasıdır.
    Doğal olarak hava basan tarafın yağı dosdoğru silindirlere gider, araba motor (segman) isteyen bir araç gibi yağ yakmaya, duman atmaya başlar.

Burada benim merak ettiğim husus şu:
    Büyük motorlarda 'tamir kiti' denilen parçaların değiştirilmesiye, göreceli olarak ufak bir masrafla bu sorun giderilmekte.
    ACABA bir gün böyle bir sıkıntıyla Citroen servisine gitesek 'tamir takımı' uygulaması mi yapılıyor, yoksa bütün turboyu değiştirip bizi bi güzel öpüyorlar mı?

5~10 sn bekleme ilkesi bile bence Motorun ömrü kadar Turbo ömrü sağlamaya yeter, fazla endişe etmeyin...

Değerli ümit öz..Evet araçta böyle birşey var ama dediğiniz gibi kimsenin 1 dk bekleyeceğini sanmıyorum ki ben bile dayanamıyorum 1 dk..En iyisi 5-10 sn beklemek..Bu arada ben de Gaziantep Üniv. İngilizce mak.müh 3. sınıf öğrencisiyim..Mesleğin bu yanlarını gördükçe seve seve okuyası geliyor insanın.. :)) İnşallah bu süper aracımız hakkında daha çok bilgi alış verişinde buluncağız.Yani geziyorum geziyorum doyamıyorum..Kapının önünde duruken bile gözüm hep onda :)) Nazar değmesin...Teşekkürler..

• valla benim araç ağustos ilk haftasına kaldı..yani anlıyacağın cıtroeni ikna etmk kolay deil.. malasef ağustos 1 bile kıvırtmaya başladılar.. yani ilk haftası oldu bu seferde.. bakalım nereye kadar gidecek... bende bi gelişme yok anlıyacağın anca aksilik olup duruyo ya sende var mı bi gelişme...
  • İki gündür sol arka lastik için patlak uyarısı vardı, bakıyorum lastikte bir inme görünmüyor.
    Servise götürecektim sabah sensör arızalı diye. Sabah bir baktım hakikatten biraz inmiş.
    Ufak bir çivi çıktı içinden.
    Yani bu sensör bizim gözümüzle görebileceğimizden daha hassamış, anlamış oldum.
    İşe yarıyormuş.

Bu arada kullanıcı kitapçığını incelerken farkkettim, önceki TURBO konusunda, aracı stop ettirmekle ilgili olarak birkaç saniye bekleyin diyor, 1 dk değil!
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaroo06

valla benim araç ağustos ilk haftasına kaldı..yani anlıyacağın cıtroeni ikna etmk kolay deil.. malasef ağustos 1 bile kıvırtmaya başladılar.. yani ilk haftası oldu bu seferde.. bakalım nereye kadar gidecek... bende bi gelişme yok anlıyacağın anca aksilik olup duruyo ya sende var mı bi gelişme...

Arabalar halen köseköyde duruyor,hiç bir nakliyesi olmadı koydukları hizada arabalarda kıpırdama yok,bende halen alamadım önümüzdeki hafta bayilere gönderileceğini söylüyor baylas,inşallah diyelim başkada bişey demiyelim bence

kimbilir biizm gibi kaç kişi araba bekliyor bu yazdıklarımızı okuyarak geçiniyor????
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuasbo

quote:

Orjinalden alıntı: zaroo06

valla benim araç ağustos ilk haftasına kaldı..yani anlıyacağın cıtroeni ikna etmk kolay deil.. malasef ağustos 1 bile kıvırtmaya başladılar.. yani ilk haftası oldu bu seferde.. bakalım nereye kadar gidecek... bende bi gelişme yok anlıyacağın anca aksilik olup duruyo ya sende var mı bi gelişme...

Arabalar halen köseköyde duruyor,hiç bir nakliyesi olmadı koydukları hizada arabalarda kıpırdama yok,bende halen alamadım önümüzdeki hafta bayilere gönderileceğini söylüyor baylas,inşallah diyelim başkada bişey demiyelim bence

kimbilir biizm gibi kaç kişi araba bekliyor bu yazdıklarımızı okuyarak geçiniyor????

Bir C5 hayranı olarak yaşadığınız bu zorlukları üzülerek ve Baylas'ı esefle kınayarak takip ediyorum...Umarım en kısa sürede aracızına hayırlısıyla kavuşursunuz...

"Azimle defekasyon, mermerde perforasyon"

• selam arkadaşlar, aranıza yeni katılıyorum.dün bende Aydın'da ilk c5 sahibi oldum..Siyah renk sxpk c5 imi teslim aldım..ama plakası malum 2009 model olacağı için 1 ağustosdan sonra çıkacak..şu anda Aydın'da plakasız olarak biniyorum ve bütün gözler üzerimde..2 gündür arabamı tanımaya çalışıyorum.müthiş bir araba..iyiki almışım..mükemmel konfor, mükemmel çekiş..şu ana kadar 300 km.yaptım..gerçektende çok rahat, güvenli ve konforlu bir araba c5...kesinlikle iyiki almışım diyorumm.bence sınıfında çok kısa bir zamanda lider olacak...arabamın resimlerini eklemek isterdim ama şu anda nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum.inşallah sonra eklerim.
  • daha once ilk kasa c5 sahibiydim simdi de 1 agustosda kismetse yeni sx 1.6 c5 imizi aliyoruz. Onceki c5 den cok memnundum, konforununyaninda fiyati cok uygundu. aslinda suan bir de c3 umuz var ve 2 senedir mukemmel gidiyor. Her zman citroen beni kalite ve servis konusunda %100 memnun etmistir. Yeni c5 ise her haliyle mukemmel bence.. Passat dan dondum valla.. bu devirde dizelin hala avantaji var
  • selam arkadaşlar. Bazı arkadaşların yeni c5 hakkındaki önceki yazılarını okudum ve 1.6 motorda hydraactive süspansiyonun olmamasına üzüldüklerini gördüm..Ama içiniz rahat olsun hydraactive süspansiyon yok ama müthiş bir yoltutuş var c5 de..Resmen yolda kayıyor ve süspansiyonu çok güzel.. Hiç kafaya takmayın bence..
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolperisan

selam arkadaşlar, aranıza yeni katılıyorum.dün bende Aydın'da ilk c5 sahibi oldum..Siyah renk sxpk c5 imi teslim aldım..ama plakası malum 2009 model olacağı için 1 ağustosdan sonra çıkacak..şu anda Aydın'da plakasız olarak biniyorum ve bütün gözler üzerimde..2 gündür arabamı tanımaya çalışıyorum.müthiş bir araba..iyiki almışım..mükemmel konfor, mükemmel çekiş..şu ana kadar 300 km.yaptım..gerçektende çok rahat, güvenli ve konforlu bir araba c5...kesinlikle iyiki almışım diyorumm.bence sınıfında çok kısa bir zamanda lider olacak...arabamın resimlerini eklemek isterdim ama şu anda nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum.inşallah sonra eklerim.

Oyy hemşehrim hayırlı olsun :)) Eğer merkezde oturuyorsanız, ben gelene kadar bir başkası daha C5 almazsa ve parkettiğiniz yerde aracınıza yapışan, hayran gözlerle inceleyen birisini bulursanız bilin ki benimdir; kızmayın
    Hayırlı olsun, Allah kaza bela göstermesin :)

• Sağol hemşehrim..evet Aydın merkezde oturuyorum..inşallah karşılaşırız geldiğinde:)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolperisan

Sağol hemşehrim..evet Aydın merkezde oturuyorum..inşallah karşılaşırız geldiğinde:)))

Evet arabanın üzerinden jiletle kazırsınız artık
    Tekrar dan hayırlı olsun, gerçekten çok çok beğendiğim bir araba. Dokunmaya kıyamam ben ona:)) Darısı beklemede olan diğer arkadaşların başına :)
  • oooo bu ayki parti dağıtıldı herkes arabasını aldı.veya almak üzre

Arkadaşlar bugün itibariyle bende arabama kavuştum,ilk kez telefonum aylardan sonra citroen bayisinin telefonuyla irkildim,arabanız hayırlı olsun dediler

hemen soluğu bayide aldım :)))

Diğer arkadaşlar gibi bende 2009 çıkartacağım için,arabayı bayide bıraktım malum izmitte plakasız gezdiğin an kendini parkta buluyorsun,bundan önceki 2 deneyimimden kaynaklanarak söylüyorum sizde çok dikkatli olun arkadaşlar

Burada arkadaşlar sizin bagajda depoya katkı maddesi olarak katılan şişeden varmı önceki c5 lerde vardı benim arabada yok????

Tekrardan herkese hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

• kuasbo

Passat TSI almaktan kurtulmuş oldun...güncelliğini kaybetmiş kasaya sahip benzinli bir araca 55.000 vermek yerine YENİ C5 HDI sahibi oldun...hayırlı uğurlu olsun...fotoları bekliyoruz...
  • En yakın zamanda aracı aldığımda detaylı fotoları ve yorumlarımı yazıcam,1 agustos gelsin artık yaaaaaaa bugun hanım ve oğluma gösterdim arabayı hanım inanamadı bu değildir bizimki şaka yapma dedi,

bunu anca başbakana veya cumhurbaşkana getirtmişlerdir dedi :)))))
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuasbo

En yakın zamanda aracı aldığımda detaylı fotoları ve yorumlarımı yazıcam,1 agustos gelsin artık yaaaaaaa bugun hanım ve oğluma gösterdim arabayı hanım inanamadı bu değildir bizimki şaka yapma dedi,

bunu anca başbakana veya cumhurbaşkana getirtmişlerdir dedi :)))))

Allah kaza bela vermesin çok yerinde bi tercih oldu güle güle kullanın
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.