Şimdi Ara

yeni calismalar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar.10 nisanda askerligim bitti ve simdi yeni calismalara devam...ekteki resimlerde 1kW rms 100V class-d public adress amplisi calismam goruluyor.cikis 2x155Vdc ile 110khz samplig frekansinda (center) calisiyor cikista 2 adet IGBT var ve sogutma yok...yavas yavas esas yapmak istedigim cihaza dogru gidiyorum...

yeni calismalar...

yeni calismalar...

• ...

yeni calismalar...

yeni calismalar...
  • Burak abi hoşgeldin. Güç kaynagı çıkışı baya düzgün görünüyor bakalım çalışmanın ileriki aşamalarını da bekliyoruz.
    Önceki cihaza agzımız açık bakıyorduk ey gidi günler
  • Üntay hocayla foruma geliş tarihleriniz pek yakın oldu. Kolay gelsin
  • tesekkurler ve sizlere de selamlar.kucuk bir yanlis anlamayi duzelteyim.resimde scope da gorunen sinyal besleme cikisi degill hoparlor cikisinin L-C filtresinden oncesidir.yani bu bir switch-mode cikis amplidir.hoparlor cikisinda audio sinyali pwm ile olusturuluyor...
  • pwm le oluşturulan sinyal daha kalitesiz olmazmi .... en kaliteli ses saf sinüs tür...
  • Hoşgeldiniz .

Bu aralar benide Class-D ampliler kaşımaya başladı bu aralar bu ampliler ile ilgilenmeye başladım yani ufaktan ufaktan kaşıntı Hadi hayırlısı bu topiği takip edeceğim umarım faydalı bilgilere ulaşırım .

Kolay gelsin diyorum tekrardan hoş geldiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni civic yardim
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: |burak|

tesekkurler ve sizlere de selamlar.kucuk bir yanlis anlamayi duzelteyim.resimde scope da gorunen sinyal besleme cikisi degill hoparlor cikisinin L-C filtresinden oncesidir.yani bu bir switch-mode cikis amplidir.hoparlor cikisinda audio sinyali pwm ile olusturuluyor...

bu cihaz heralde forumda ilk igbt li amfi oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: tur218

pwm le oluşturulan sinyal daha kalitesiz olmazmi .... en kaliteli ses saf sinüs tür...

pwm den öyle güel saf sinüs elde edilir ki şaşarsın.

http://www.irf.com/technical-info/appnotes/an-1071.pdf

bu arada burak hoş geldin. akılıma gelmişken sorayım bu cihazlardan herhangi birine EMI testi yaptırdın mı???

• evet ''tur218'' arkadasimiz hakli.en kaliteli sinus sinyalini feed-back'i iyi olan bir class-a ampli verebilir.class-d'de scope'ta sinyale baktiginizda cok kirli bir sinyal gorunur (L-C filtresinden sonra) fakat insan kulagi bu sampling gurultulerinin harmoniklerini yuksek frekanslarda oldugu icin algilayamaz.sadece pwm modulation basladiginda ses frekansindaki orneklemeler insan tarafindan ses olarak algilanir.insan kulaginin algilayabilecegi problem ise damping factor'dur.class-d'nin dezavantajlarinin yaninda cok onemli bir avantaji var.oda verimin cok yuksek olmasi.bu isil dagilimin cok dusuk olmasi ve yuksek guclerde sogutma ihtiyacinin cok az olmasi anlamina gelir.(resimlerdeki devrede fanli sogutma ve petekli sogutucu olmaksizin audio standartlarina gore 1kW rms guc elde edilebiliyor)damping factor'u ve audio performansi class-ab kadar iyi olan bir switch-mode cikis ampli yapicam.bu zaten soyledigim gibi esas yapmak istedigim cihaz.calisma mantigi bilinen class-d'den cok farkli ve resimlerde gordugunuz sistemle hic alakasi yok.daha sonra electronigi birakmayi dusunuyorum.ufak bir not daha: resimlerdeki cikis kati bir public-adress amplisidir yani 100v genel seslendirme amaclidir.bu yuzden yuksek ses performansina sahip olmasi gerekmiyor.bu nedenle performansi yukseltmek adina bazi malzemeleri riske atacak kadar zorlamadim...EMI testine gelince bu testi bu isi yaptigim firma isterse yaptirir ama yaptiracaklarina ihtimal vermiyorum.kendim de masturbasyon adina daha fazla para harcamayi dusunmuyorum...saygilar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.