Şimdi Ara

Yeni CASPER Montevina Kullanıcıları+İnceleme+Resimler /Centrino2/ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.200
Cevap
1
Favori
104.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: metintekin

Kutuya bakmana bile gerek yok..yeni seride hepsi 800mhz ram kullanıyo

Bu arada ne kadar çok bilg. müh. kazanan var bu konuda bende su ürünleri memnun oldum

Bugün öğleden sonra Teknosaya gidip kutuyu istedim ramlar 800mhz sabremedim aldım hemen 1604YTL 12 taksitle. Elimden fazla laptop geçmedi ama sesi yeterli gibi geldi bana (Yorumlarda az çıktığını okumuştum) HDD si 320gb ama DMA 100 sata lar 3gb/s olmuyormuydu? Biosda fan always on <Enable> seçili bunu kapatsak işlemci yanarmı yoksa fan devreye girermi? Birde tüm donanım açma kapama Fn+F tuşları ile oluyor bu Fn bozulmaz dimi (Harici klavyelerdede yok bu tuş yani... ) wirelees 5100 model nDraftlı olanlardan ethernet kartı Gbit serisi Ni tekim daha yeni açtım detaylı bir kurcalama yapmadım..

• Sen hangi modelini aldın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: master88

size kısaca notebooklar hakkında bilgi veriyim.
    ilk başta bahsedeceğim konu ısı. nedense ucuz olsun sonra her istediğim oyunu oynayım mantığı çoğu kişide var bu yüzden o model notebooklar ısıdan kapanıyor gibi şikayetler ortaya çıkıyor. yani markaları ısıdan kapanıyor gibi ön yargıda bulunmayın.

peki neden casper diğer markalara göre ucuz?

1. kasa kalitesi vasatın üzerinde klavye takımı orta kısımda yazı yazarken hafif içe çökme gibi. ekranın arkasından bastırınca pixellerin dağılması gibi kasadan kaynaklanan sorunlar olur.

2. ekran nit denen oranı düşük yani dış mekanda ekranı full parlaklığa getirdiğiniz halde görmek çok zor hal alır.

3. üzerindeki hoparlörler oldukça vasat sanki robot şarkı söylüyormuş gibi ses kalitesi var. çoğu marka altec hoparlörle anlaştı notebooklarda onu kullanıyorlar mini bass hoparlör ile ses zenginliği yaşanıyor. casper halen bu konuda ciddi bir adım atmadı.

4. eğer pc başında uzunca bir zaman geçiriyorsanız ve birde işlemciyi azda yoracak iş yapıyorsanız fan sesi çok rahatsız edici sanki mini saç kurutma makinesi çalışıyor gibi ses çıkıyor

5. batarya 3-4 ay sonra yarı yarıya performans kaybolması oluyor.

işte aradaki 200-300 dolarlık farklar bunlardan kaynaklanıyor.

neredeyse her türlü notebook test etme kullanma imkanım oldu hatta kuzenimin birinde casper nirvana diğerinde toshiba notebook var. şuan kullanmakta olduğum notebooklar hp hdx ve dell 6000. eğer para sorun değilse dell veya hp alın ikiside amerikanın dev notebook şirketleri her türlü kaliteden ödün vermeden cihaz yapıyorlar. tabi bütçe sıkışıksa casper parasına göre iş görebilecek bir cihaz alanlar güle güle kullansınlar.

3 yıldır Casper Prestige serisi notebook kullanıyorum. Çalışırken sert zemine düşürdüğüm, üstünde sigara bile söndürdüğüm oldu. Hiç bir sorun yaşamadım.
    Fan sesi demişsiniz kesinlikle ses sorunum yok. Bataryası 3 yılın sonunda hala 1 saat 20 dakika kadar dayanıyor. Ekranı parlak değil zaten o zaman parlak ekran yoktu piyasada. Zaten kim takar parlak ekranı.
    ramini 1 gb yapmıştım, 1 tanede 2 gb takarak 3 gb ram ile 3-4 sene daha rahatça kullanırım. tabi ben tutup cod4 oynamıyorum ama photoshop'u rahat rahat kullanıyorum.
    Sonuç olarak Casper'dan memnunum. Yeni ürünleri çok daha kaliteli ve üstün. Bu da alıp kullanan arkadaşların yorumlarından belli.

• kaliteden anlayışınız düşürmek üzerinde sigara söndürmek değildir. dış mekanda çalışıyorsanız fan sesi rahatsız etmesi zaten imkansız kamyon gibi çalışıyor yazmadım. anlaşılan başka cihaz kullanmadınız casper ile aynı özellikte olan dell hp cihazlarını kullananın kaliteden kastım ne olduğunu anlamınız oldukça basit. bataryadan söz etmişsiniz günde benim testim 13 14 saat açık kalacak şekilde kullanımdan sonra ortaya çıkan sonuç. herkesin bütçesine göre piyasada cihaz bulmak kolay benim amacım casperi kötülemek değil sadece parasına göre kalite kullanıyor ondan bahsediyorum.
  • quote:

ooo metin casper mi aldın haberimiz yok hayırlı olsun.

size kısaca notebooklar hakkında bilgi veriyim.
    ilk başta bahsedeceğim konu ısı. nedense ucuz olsun sonra her istediğim oyunu oynayım mantığı çoğu kişide var bu yüzden o model notebooklar ısıdan kapanıyor gibi şikayetler ortaya çıkıyor. yani markaları ısıdan kapanıyor gibi ön yargıda bulunmayın.

peki neden casper diğer markalara göre ucuz?

1. kasa kalitesi vasatın üzerinde klavye takımı orta kısımda yazı yazarken hafif içe çökme gibi. ekranın arkasından bastırınca pixellerin dağılması gibi kasadan kaynaklanan sorunlar olur.

2. ekran nit denen oranı düşük yani dış mekanda ekranı full parlaklığa getirdiğiniz halde görmek çok zor hal alır.

3. üzerindeki hoparlörler oldukça vasat sanki robot şarkı söylüyormuş gibi ses kalitesi var. çoğu marka altec hoparlörle anlaştı notebooklarda onu kullanıyorlar mini bass hoparlör ile ses zenginliği yaşanıyor. casper halen bu konuda ciddi bir adım atmadı.

4. eğer pc başında uzunca bir zaman geçiriyorsanız ve birde işlemciyi azda yoracak iş yapıyorsanız fan sesi çok rahatsız edici sanki mini saç kurutma makinesi çalışıyor gibi ses çıkıyor

5. batarya 3-4 ay sonra yarı yarıya performans kaybolması oluyor.

işte aradaki 200-300 dolarlık farklar bunlardan kaynaklanıyor.

neredeyse her türlü notebook test etme kullanma imkanım oldu hatta kuzenimin birinde casper nirvana diğerinde toshiba notebook var. şuan kullanmakta olduğum notebooklar hp hdx ve dell 6000. eğer para sorun değilse dell veya hp alın ikiside amerikanın dev notebook şirketleri her türlü kaliteden ödün vermeden cihaz yapıyorlar. tabi bütçe sıkışıksa casper parasına göre iş görebilecek bir cihaz alanlar güle güle kullansınlar.

eski dandik casperları çok güzel özetlemişsin ama yeni seride söylediklerinin hiçbirini göremedim. 3-4 ay sonra ne olur bilemem ki sen de bilemezsin kimse o kadar süre kullanmadı eski notebookları göz onunde tutarak böyle bi yorum yapmak çok saçma bence.

bu söylediklerinin hiçbirine katılacağını sanmıyorum yeni seri kullanıcılarının önyargı kötü birşey..

• benim yorumum eski ve yeni seriler içindir zaten. ön yargıyı yapıyor olsam birebir kullanmadan yorum yapıyor olurdum. sonuçta dell hp benim olan markalar değil fiyat farkının ne yüzden olduğunu özetledim ben.
  • peki o zaman nasıl 3-4 ay kullanıp da pil ömründen bahsedebiliyorsun? eğer casper tüm türkiyeyi kandırmadıysa bu notebook 2-3 hafta önce çıktı piyasaya.
    fiyat farkının ise neden kaynaklandığını izah edeyim öncelikle ürün türkiyede üretiliyor ve asus hp sony gibi marka bonusuyla bize yedirilmiyor. ayrıca casper ın piyasaya girebilmesi için fiyatını düşük tutması gerektiği de bir gerçek tıpkı monster serileri gibi(eski).
  • 1saat yokluğumda konu ne kadar yanlış yerlere gelmiş!

@Master88

Sametcim güzel kardeşim sana TEK diyceğim git önce YENİ Casper Montevina bi cihaz al sonra o yukarda yazdıklarının ESKİ casper Nİrvana serisi için olduğunu YAZ!!

Lütfen alıcak arkadaşları yanlış yönlendirme

İlk sayfadaki detaylı incelememide oku..Bi eksisi olsa yazardım tabiki...Fan sesi yok + kasası çok şık ve kaliteli + ses çıkışı gayet yeterli ve en son özellikler en uygun fiyata

Aynı özelliklteki Hp DV5-1010 dan 400-500ytl ucuz ve Daha az ısınıyo ve Hp deki sorunların hiçbiri YOK! Ne sıcaktan kapanıyo ne tuşlar kitleniyo nede klavyede ısınma var

Kaç tane kullanan var bu cihazı ve daha 1kişi arıza yada sorun yaşamadı.

Demekki ne diyoruz Ön yargıyla bi yorum doğru olmuyomuş

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_alp

quote:

Kutuya bakmana bile gerek yok..yeni seride hepsi 800mhz ram kullanıyo

Bu arada ne kadar çok bilg. müh. kazanan var bu konuda bende su ürünleri memnun oldum

Bugün öğleden sonra Teknosaya gidip kutuyu istedim ramlar 800mhz sabremedim aldım hemen 1604YTL 12 taksitle. Elimden fazla laptop geçmedi ama sesi yeterli gibi geldi bana (Yorumlarda az çıktığını okumuştum) HDD si 320gb ama DMA 100 sata lar 3gb/s olmuyormuydu? Biosda fan always on <Enable> seçili bunu kapatsak işlemci yanarmı yoksa fan devreye girermi? Birde tüm donanım açma kapama Fn+F tuşları ile oluyor bu Fn bozulmaz dimi (Harici klavyelerdede yok bu tuş yani... ) wirelees 5100 model nDraftlı olanlardan ethernet kartı Gbit serisi Ni tekim daha yeni açtım detaylı bir kurcalama yapmadım..

Aramıza hoşgeldin...Hayırlı olsun iyi günlerde kullan

• quote:

Orjinalden alıntı: stjimmy

peki o zaman nasıl 3-4 ay kullanıp da pil ömründen bahsedebiliyorsun? eğer casper tüm türkiyeyi kandırmadıysa bu notebook 2-3 hafta önce çıktı piyasaya.
    fiyat farkının ise neden kaynaklandığını izah edeyim öncelikle ürün türkiyede üretiliyor ve asus hp sony gibi marka bonusuyla bize yedirilmiyor. ayrıca casper ın piyasaya girebilmesi için fiyatını düşük tutması gerektiği de bir gerçek tıpkı monster serileri gibi(eski).

yeni seri cihazları gördüm ama bataryada farklılık yok. bataryanın şekli ölçüsü değişiyor aynı güçteki batarya yime takılıyor bunun için her modelde batarya testi yapılmaz. + yeni model cihazlar güç tüketimi daha fazla buda batarya ömründen yiyor demek. desenki 9 hücreli batarya kullanılıyor o zaman sonuna kadar haklısın. marka bonusu demişsin bunu söylemen için casperin daha çok çalışması lazım. kağıt üzerinde yazılmayan özellikler farkları kullanınca fark ediyor.

• quote:

1saat yokluğumda konu ne kadar yanlış yerlere gelmiş!

@Master88

Sametcim güzel kardeşim sana TEK diyceğim git önce YENİ Casper Montevina bi cihaz al sonra o yukarda yazdıklarının ESKİ casper Nİrvana serisi için olduğunu YAZ!!

İlk sayfadaki detaylı incelememide oku..Bi eksisi olsa yazardım tabiki...Fan sesi yok + kasası çok şık ve kaliteli + ses çıkışı gayet yeterli ve en son özellikler en uygun fiyata

Aynı özelliklteki Hp DV5-1010 dan 400-500ytl ucuz ve Daha az ısınıyo ve Hp deki sorunların hiçbiri YOK! Ne sıcaktan kapanıyo ne tuşlar kitleniyo nede klavyede ısınma var

casper notebook sadece kullananlar için süper cihaz. tarafsız herhangi bir servise git dell hp vs. ve casper de senin farkına varamadığın farkı sana söylerler.

• quote:

@Master88

Kesinlikle katılıyorum eski seriyle bunu karıştırmamak lazım... Ki ben eski seriden de memnundum.. Bu seriyi çok daha iyi yapmışlar... Şu anki tek sorunum kasanın parmak izi tutması .... O da artık çoğu modelde var ve olucak ta... çünkü kasa tasarımlarında artık parlak, iz tutan kasalar kullanılıyo... Gözlük bezi tarzında kasayı çizmeyen bi bezle sorunu giderebilirsiniz ztn... Hem ekrandaki parmak izlerini hem de kasadaki parmak izlerini silebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agekopat -- 26 Eylül 2008; 16:27:23 >

• quote:

quote:

peki o zaman nasıl 3-4 ay kullanıp da pil ömründen bahsedebiliyorsun? eğer casper tüm türkiyeyi kandırmadıysa bu notebook 2-3 hafta önce çıktı piyasaya.

yeni seri cihazları gördüm ama bataryada farklılık yok. bataryanın şekli ölçüsü değişiyor aynı güçteki batarya yime takılıyor bunun için her modelde batarya testi yapılmaz. + yeni model cihazlar güç tüketimi daha fazla buda batarya ömründen yiyor demek. desenki 9 hücreli batarya kullanılıyor o zaman sonuna kadar haklısın. marka bonusu demişsin bunu söylemen için casperin daha çok çalışması lazım. kağıt üzerinde yazılmayan özellikler farkları kullanınca fark ediyor.

batarya konusunda yorum yapmak benim açımdan çok erken-senin açından da- çünkü test yapmak gerek.fakat sana şu anda rahat 2.5 - 3 saat internet kullanımı yapabildiğimi söyleyebilirim. ayrıca yeni modeller hep daha fazla güç ister diye birşey de yoktur. bu yeni nesil işlemcinin en önemli özelliklerinden biri de az enerji tüketmesi.ekran kartı vs çok harcar ama pille kullanırken kalkıpda oyun oynanmaz.

marka bonusu meselesi ise asus sony gibi markaların sırf marka olduğundan daha yüksek fiyatlarıyla satmalarını anlatmaya çalışmıştım casper la bir ilgisi yoktu.

casper sadece kullananlar için güzel değil önyargısız bakanlar için çok güzel bir ürün sizin gibilerin 3 milyara aynı özellikleri sony den alması gerek.

• quote:

quote:

@Master88

casper notebook sadece kullananlar için süper cihaz. tarafsız herhangi bir servise git dell hp vs. ve casper de senin farkına varamadığın farkı sana söylerler.

Evet kullananlar için süper cihaz çünkü aynı özellikte başka cihaz alıpta cebimizden 500lira falza para çıkmıyo Gidipte üstündeki etiket için cihaz almıyoruz ve paramızın hakkını sonuna kadar alıyoruz

Ayrıca kimsenin bana bişey söylemesine gerek yok o dediğin tiplere ben ders veririm ayak üstü

• quote:

quote:

quote:

batarya konusunda yorum yapmak benim açımdan çok erken-senin açından da- çünkü test yapmak gerek.fakat sana şu anda rahat 2.5 - 3 saat internet kullanımı yapabildiğimi söyleyebilirim. ayrıca yeni modeller hep daha fazla güç ister diye birşey de yoktur. bu yeni nesil işlemcinin en önemli özelliklerinden biri de az enerji tüketmesi.ekran kartı vs çok harcar ama pille kullanırken kalkıpda oyun oynanmaz.

marka bonusu meselesi ise asus sony gibi markaların sırf marka olduğundan daha yüksek fiyatlarıyla satmalarını anlatmaya çalışmıştım casper la bir ilgisi yoktu.

casper sadece kullananlar için güzel değil önyargısız bakanlar için çok güzel bir ürün sizin gibilerin 3 milyara aynı özellikleri sony den alması gerek.

sıfır cihazda batarya sorunu olduğunu demedim zaten yoğun bir kullanıcıysanız ilerde ne demek istediğimi anlarsınız. inşallah ilerde dell hp gibi cihazlar kullanma fırsatınız olur (bir dakikalığına değil) o zaman ne demek istediğimi anlarsınız alan herkese güle güle kullanın diyorum.

• quote:

Dostum bilemedin yaaa

3milyara laptop mı alınır bunu yazan adam sametcim 4milyarlık Hp kullanıyo

• quote:

quote:

quote:

quote:

sıfır cihazda batarya sorunu olduğunu demedim zaten yoğun bir kullanıcıysanız ilerde ne demek istediğimi anlarsınız. inşallah ilerde dell hp gibi cihazlar kullanma fırsatınız olur (bir dakikalığına değil) o zaman ne demek istediğimi anlarsınız alan herkese güle güle kullanın diyorum.

zaten zamanla belli olur bilemeyiz demiştim az dikkatli okusaydın. çok merak ediyosan eski kullandığım notebook sony vaio ydu ve bataryası uçtu bi 1.5 yıl sonra.

• Ya zaten eğer bilgisayarı bataryası takılıyken günde 5-10 saat prizde takılı tutarsanız her bataryanın ömrü azalır... Sürekli fiş kullanan bibriyseniz ztn batarya takmayın... Sadece dışarı çıkardığınızda batarya takın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agekopat -- 26 Eylül 2008; 17:09:03 >
  • quote:

quote:

Dostum bilemedin yaaa

http://www.uruninceleme.com/haberdetay.aspx?Id=1054
    cihazdan anlamayan birinden 4000 ytl bi cihaza verilip verilmeyeceğinin yorumu yapması ilgincime gitti. cihazdan anlayan biri olsan saçma sapan gülme ifadeleri kullanma gereği duymazdın zaten.
    casper o fiyata alınabilecek tek cihaz zaten. ama 1. sırada kalite cihaz değil ben bundan bahsediyorum. bu her an bozulacak düşünce birşey olacak anlamına gelmiyor. neyse güle güle kullanın.

• quote:

quote:

quote:

Dostum bilemedin yaaa

http://www.uruninceleme.com/haberdetay.aspx?Id=1054
    cihazdan anlamayan birinden 4000 ytl bi cihaza verilip verilmeyeceğinin yorumu yapması ilgincime gitti. cihazdan anlayan biri olsan saçma sapan gülme ifadeleri kullanma gereği duymazdın zaten.
    casper o fiyata alınabilecek tek cihaz zaten. ama 1. sırada kalite cihaz değil ben bundan bahsediyorum. bu her an bozulacak düşünce birşey olacak anlamına gelmiyor. neyse güle güle kullanın.

20" olduğu için bu karad pahalıdır o yoksa daha yüksek özelliklere de aynı fiyata ulaşmak mümkün... Ama ekran boyutu Fazlasıyla pahalılaştırmış ürünü...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.