Şimdi Ara

Yeni Ceed e GDI motor ve DCT gelmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün ofisime çok samimi bir arkadaşım geldi. 0 araç almak istediğini, benim de arabalara meraklı olduğumu bildiğinden tavsiye almaya geldiğini söyledi. Başladık interneti araştırmaya. Honda ve Mazdadan sonra Kia aklıma geldi. Siteye girdiğimde ilginç bir sürprizle karşılaştım. DCT (Çift kavrama) şanzumanlı Ceedi ana sayfaya koymuşlar. Henüz dizel motor seçeneğinde yok ama hem GDI hem DCT olarak 51.000 fiyatla oldukça cezbedici geldi. ş. dışı 4.9 lt 135 ps motor. ş içi 8 lt ve karma olarak 6.1.

Donanım olarak da baya dolu.

http://www.kia.com.tr/foy-ve-brosurler/yeniceedconceptplus-arac-foyu.pdf

DCT tanıtımı için de uzman tv ye link vermişler :)).

http://www.kia.com.tr/yeni-ceed/dct-sanziman.php

DCT 6 ileri ve ıslak sanırım, kuru diye bir tabir görmedim.

Bakalım bunun sonu da DSG gibi mi olacak, yoksa müthiş alman teknolojisine fark mı atacak. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anti-vw -- 10 Eylül 2012; 23:35:00 >

• yeni ceed tr ye geldiğinden beri dct şanzıman benzınlı versıyonların da vardı sizin yeni haberiniz olmuş .
    f/p açısından mantıklı dizelinden 1 lt fazla yakıyor pratıkte ne kadar fark olur bilemıyorum ama çift kavrama sayesın de 8 lıtre yakar diye düşünüyorum
  • DCT ile ilk kez çift kavrama deniyor Kia grubu galiba...yakında Hyundai de getirebilir...
    bence temkinli yaklaşmak lazım...hala DSG türevi şanzumanlarda sıkıntılar çıkıyor..

ayrıca fabrika verileri gerçekte zor tutar bu motor LPG uyumsuz..yaklaşık Golf 122ps DSG Comfort fiyatına geliyor..
  • Şu aracın satmasını o kadar çok istiyorum ki. Nedenini bilmiyorum ama çok sevdim. Dizel Dct ile gelirsede zannetmiyorum aşırı bir satış yakalayacağını. Kia ya bu kim napsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

yeni ceed tr ye geldiğinden beri dct şanzıman benzınlı versıyonların da vardı sizin yeni haberiniz olmuş .
    f/p açısından mantıklı dizelinden 1 lt fazla yakıyor pratıkte ne kadar fark olur bilemıyorum ama çift kavrama sayesın de 8 lıtre yakar diye düşünüyorum

Ben DCT yi bu sene beklemiyordum açıkçası. Demek Kia ve Hyundai sitelerine daha sık girmem gerekiyormuş. Ancak arama yaptığımda göremedim. Aslında CVVT motor, otogaz ve DCT ile müthiş bir seçim olabilir.
  • GDI motor manuel vitesle başarılı bir kombinasyon olabilir. Umarım fiyatlar makul tutulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

GDI motor manuel vitesle başarılı bir kombinasyon olabilir. Umarım fiyatlar makul tutulur.

şöyle baz fiyatıda 30-32 olursa tadından yenmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yakıt çok fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

yakıt çok fazla

Aslında fabrika verileri kolay kolay tutmaz. Burada verilen 8 lt ş.içi verisi, 9-9.5 olur kesin....İstanbulda. Ancak ben ve arkadaşım taşrada olduğumuzdan, o miktar 6-7 arası oynar. Ancak CVVT motor+otogaz ile çok cazip geldi bana. Bakalım, arkadaşım bugün uğrayacak, birlikte bayiye gideceğiz. Yakından görüp,hoşuma giderse, ben de alabilirim. Üstelik 2 araçta biraz daha indirim koparabiliriz.

Sonucu buradan paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti-vw

Arkadaşınız kia'yı gözüne kestirdiyse böyle buyursun:
    http://forum.donanimhaber.com/m_62788040/tm.htm
  • En baştan beri vardı diye biliyorum.
  •  Yeni Ceed e GDI motor ve DCT gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 11 Eylül 2012; 11:04:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

asjdlajlkgjlakjdlkalsdad bu gerçekten çok iyiymiş ya :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

İkisini karşılaştırdım. Lancianın çok bir artısı yok. Hatta Ceedin biraz da artısı var, ihtiyaçlarımız göz önüne alındığında. Ayrıca İstanbulda yaşamıyoruz. Böyle bir arabanın bulunduğumuz şehirde ne servisi ne de satışı var. Kısacası fantazi olur bizim için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

İkisini karşılaştırdım. Lancianın çok bir artısı yok. Hatta Ceedin biraz da artısı var, ihtiyaçlarımız göz önüne alındığında. Ayrıca İstanbulda yaşamıyoruz. Böyle bir arabanın bulunduğumuz şehirde ne servisi ne de satışı var. Kısacası fantazi olur bizim için.

istanbul'da yaşamıyorsanız aşırı trafik yoksa olur, ama trafikte dsg cart curt hepsi hikaye hele benzinli araçlarda, benim dizeli koklayan c4 bile yoğun trafikte 12 litreyi gördü antalya'da. birinci viteste tıs tıs gittik 3 km. araç 2'ye atamadı.

ama yoğun bir yerde değilseniz bildiğim kadarı ile bu ıslak tip yani sorun çıkarması zor, alın bize de söyleyin nasıl olduğunu

• 8lt / 5lt fazla.

tam otomatik araçlar bile 9lt/5,5lt düzeyine ulaştı... 1lt için riske girmeye gerek var mı ?

Torka dayanmadığı için dizeline tam otomatik koymuşlar. 7.2lt ne demek yahu dizel için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

8lt / 5lt fazla.

tam otomatik araçlar bile 9lt/5,5lt düzeyine ulaştı... 1lt için riske girmeye gerek var mı ?

Torka dayanmadığı için dizeline tam otomatik koymuşlar. 7.2lt ne demek yahu dizel için

Sözkonusu araç dizel değil. Benzinliden bahsediyoruz. DCT şanzuman, ilk mesajda da sadece benzinlide diye yazıyor zaten. GDI veya CVVT motorlardan bahsediyoruz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

8lt / 5lt fazla.

Sözkonusu araç dizel değil. Benzinliden bahsediyoruz. DCT şanzuman, ilk mesajda da sadece benzinlide diye yazıyor zaten. GDI veya CVVT motorlardan bahsediyoruz.

tamam ben de onu diyorum...

8lt/ 5lt dct için değerler benzinli motor için. biliyoruz. başka firmalarda 9lt/ 5,5lt(6lt) değerlerine ulaşan tam otomatik 1.6 benzinli araçlar var...

1.6crdi için tam otomatik kullanılıyor. şehir içi değeri 7.2lt aracın... dizel ekonomi aracı iken tam otomatik kullanmak özellikle dizel için ben pek mantıklı bulmuyorum... Özellikle de ülkemiz şartlarında.

• Kia bayisine gittik arkadaşımla. Arkadaşım da çok beğendi. Birlikte inceledik. Sonra o müşteri temsilcisiyle bir yere gitti. Ben incelemeye devam ediyordum. Kalitesi çok şaşırttı beni. Gerçekten harika bir araç. Sonra arkadaşım yanıma geldi. Kredi başvuru formunu doldurmuş bile.

Ben de kendisini biraz pimpirikli sanırdım. Baya hızlı çıktı.

Ben hala kararsızım. Yarına kadar düşüneceğimi söyledim. Akşam hanımla da bir konuşalım dedim.

İkimiz alırsak, rakam 48.000. DCT şanzuman LPG uyumlu CVVT motor. Sadece arkadaşa 49.000 demişler.

Ben de karar verirsem, aradaki 1.000 TL farkı ben arkadaşa ödeyeceğim.

Hayırlısı....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.