Şimdi Ara

yeni cerato mu yoksa civic mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
4.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendini motor olarak hiç değiştirmeyip halen atmosferik cansız motor kullanan civic yerine cerato tercihim olurdu. En azından parasının arabası ve motor bir canavar. Şayet param olsa yeniden alırım halen 2008 modelini kullanıyorum tavsiye ederim sekiz senedir motora anahtar değmedi
  • İki aracıda kullanmış birisi olarak benim tercihimde civic
  • Yeni civicin tasarımı hiç güzel değil.tipik japon zevksizliği.dizel ot.cerato varken tüplü civic almak ha!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 18 Aralık 2016; 12:36:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 civic otomatik, elegans,sanruf, deri paket, brc tüplü yü satıp ailede 2016 cerato dizel konfort plas aldık yeni.

civic çok hızlı satıldı, yedek parça fiyatı kianın en az 3 katı.

cerato çok konforlu, az yakıyor ve civice göre müthiş atak.

alırken 12bin lira da cepte kaldı. artık satarken onu düşeriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradakilerin çoğu hiç bir civic in ve ceratonun içine dahi oturmamış sadece forumdan öğrendikleri klişe laflarla konuşan kişiler.

O yüzden git test et ve al. Burada gelip öneri isteme. Benim tavsiyem bu.
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    tabi ki biz de D sınıfı araç almak isteriz fakat o kadar bütçemiz yok malesef. Adam akıllı bir D sınıfı araç ötv indirimiyle neredeyse 70 bin liraya vuruyor. Bu iki araç bile bütçeyi zorlayan araçlar ama zorlayarak alacağız.
  • Cerato makyajla bir şeye benzetilirse alınabilir. Şimdilik bütün artı yönlerine rağmen Civic'e tercih edilmez.

O paralar verilen bir arabaya bakınca heyecanlanmak ister insan.
  • Elantra ya baktın mı
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    evet, elentraya da baktım. aslında elentra da seçenecekler arasındaydı. hatta düne kadar cerato ve elentra arasında seçim yapmaya çalışıyordum.

elentra nın elite paketi de 58.000 e geliyor. cerato 55.000 di

motor ve şanzıman olarak elentra ve cerato tamamen aynı. ikisi de 7 ileri DCT şanzıman kullanıyor. İkisinde de turbo dizel 1.6 136 beygir 300 tork motor var.

elentra ve cerato arasında donanım olarak artılar;

CERATO'nun artıları; sunroof, koltuk ısıtma, katlanır yan aynalar, ön ve arka park sensörü, tek dokunuşla açılan camlar
    ELENTRA'nın artıları; biraz daha gösterişli iç tasarım, daha büyük ekran ve navigasyon özelliği, daha heybetli dış tasarım, hyundai markasının kia dan bir tık önce olması.

Aslında elentra nın 58.000 e gelen paketinde sunroof olsa hiç düşünmeden elentra diyeceğim ama sunroof olayı düşünürüyor. (özellikle arkadan oturanlar için) sunroof arabanın havasını çook değiştiriyor, sunroofsuz elentraya bindim çok boğucuydu içi.

• Elite plus ta var
  • Bu bahsi geçen civic ilk çıktığında motoru ve fiyatı yüzünden yerden yere vurulan civic değil mi. Ne ara fiyatı normalleşti de dizel otomatik karşısında önerilmeye başlandı. Hani cerato piyasanın fp si idi.

Gerçekten forumdan araba tavsiyesi isteyenlerin işi zor.
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    élit plus'un sunrooflusunun fiyatı 62 felan oluyor. çıkamıyoruz o kadar. ki o zaman ceratoyla arasında 7-8 bin lira farka da değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensarokutan

élit plus'un sunrooflusunun fiyatı 62 felan oluyor. çıkamıyoruz o kadar. ki o zaman ceratoyla arasında 7-8 bin lira farka da değmez.

Pazarlık falan olmuyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda eski cağ ve teknoloji ürünü denilen arabanın 0-100 değeri 10.6 saniye

Kia cerato 300 torkla 10.8 saniye

Şimdi konuya şu torkcu yeahcı arkadaşları açıklaması için alalım.
  • CERATO motorunu alıp Civic e taksalar tartışacak konu kalmaz ortada
  • ceratoda bir albeni yok hani derler ya ooo yaptiracak bir tasarim yok ama hem dolu hem dizel bonusu otomatik ve daha ucuz. km de Ne yakiyor bilmiyorum.

5 sene sonra civic 2 ci elde uste olur o kesin cunku bu ulke insanin tribi fanligi kirilmaz.

civicte ooo dedirten tasarim var. belli yerlerde cok siritan kotu iscilik de var. lpg litre fiyati sayyesinde artisi var.

ceratoya sicak bakiyorum
  • Ben civic diyorum hocam . Dct şanzıman da soru işareti .cvtden daha performanslı olduğu kesin ama dayanıklılık?

5 sene bineceksiniz arabaya ben olsam risk almazdım.

Daha yepisyeni civic varken 2012 de piyasaya çıkmış artık makyaj mı yiyecek yeni kasa mı çıkacak belli olmayan o demode konsullu ceratoyu almazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Bu bahsi geçen civic ilk çıktığında motoru ve fiyatı yüzünden yerden yere vurulan civic değil mi. Ne ara fiyatı normalleşti de dizel otomatik karşısında önerilmeye başlandı. Hani cerato piyasanın fp si idi.

Gerçekten forumdan araba tavsiyesi isteyenlerin işi zor.

aynen Yukarıda da söyledim forum da kesinlikle bir denge yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

Honda eski cağ ve teknoloji ürünü denilen arabanın 0-100 değeri 10.6 saniye

Kia cerato 300 torkla 10.8 saniye

Şimdi konuya şu torkcu yeahcı arkadaşları açıklaması için alalım.

Honda vites değiştirmiyor kesicide zorluyor.Büyük ihtimalle 1'in kesicisini ok uzun tutuyor,2nin sonlarına doğru 100e ulaşıyor.
    Cerato 100e ulaştığında belki de 3.vitesin alt devirlerinde

100-120ye ulaştıktan sonra Civic mecburen 3.vitese atıyor, o devirde araba kağnı olduğu için cerato ile aralarında en az 5 boy fark oluyor. Her vites attğında cerato ile fark açılıyor.
    Aradan 20km geçiyor. Cerato çoktan son hıza ulaşmış.Arkadan civic vurdura vurdura geliyor Aman tanrım o da ne freni boşalan kamyon misali ""futututututu fitek açıyor" ve ceratoyu geçiyor.Tabi bunun olması için civicin bi 10-15km vurdurması lazım
    .
    .
    .

Ama aracın ömrü yarıyor iniyor.
    Olay bu kadar basit.

Dipnot:Civic alt devirleyken bir yokuş denk gelirse izleyin cümbüşü

Torkçu falan değilim. Civic de sürdüm torku sağlam araba da. Hatta ehliyeti alalıdan beri atmosferik kullanıyorum devamlı.

Dipnot2: Devamlı kesicide olduğu için Civic 20-25litreden aşşağı yakmazken (en iyi ihtimalle), cerato 10u geçmiyor.
    Dipnot3:Dümdüz 50-100km yol olduğunu varsaydım ki yok. Böylesi uzun soluklu bir yarışta dur kalk yavaşlalarla zaten cerato ile civic arasında 5-10km fark olur.
    Dipnot4: Hayatımda bu kadar saçma bir kıyaslama yapmadım. Beni böylesi bir saçmalığa soktuğun için teşekkürler DH.Teşekkürler DHüyesi.
    Aktarma organları,vites oranları, sürtünmeler, aerodinamik kuramlar,sürücü kalifiyesi onlarca parametre bir anda yok oldu.
    Aldığım eğitimler, mesleğim... resmen utandım. İşte bunların hepsi bu trol ve fanboyları dize getirebilmek adına

cerato veya dizel motor 0-100 ü ölçülürken 1500-2000 devirdemi vites atılıyor ?

dizel motor yokuş çıkarken neden tam torkunu verdiği devirde gidiyorda atmosferik bu devirde gitmeyecek miş ? neden birisi tam torkunu verdiği devirde kullanılırken sorun olmuyorda atmosferik kullanılırken ömrünün yarısımı gidiyor ? işte böyle eğitim sistemiyle böyle eser ne diyelim

şu konumuda bi okumanı tavsiye ederim belki okulda öğrenemediklerinizi öğrenmenize katkıda olur başarılı bir öğrenci olursunuz:https://forum.donanimhaber.com/m_122585732/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 18 Aralık 2016; 16:55:6 >

• 11 bin km oldu Cerato kullanıyorum. Çok yakıyor, yol tutuş kötü tamam ama civicle de karşılaştırılmaz . 150 tork nedir ya adamı deli ediyor. CVT şanzımanla da tam delirtiyor. Sırf içi daha iyi görünüyor diye civic alınmaz . 0-100 E sakın takılmayın. Kullanın anlayacaksınız. 5 yaşında dizel bir araç . Sıfır km den beri lpg ile kullanılmış bir arabadan çok da aşağıya satılmaz .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.