Şimdi Ara

yeni cerato mu yoksa civic mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
4.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ÖTV indirimiyle bir sıfır araç için niyetlendik. Büyük araştırmalar sonucu iki araç arasında kaldım. Acilen karar verip aracı almamız gerekiyor.

1- Kia yeni CERATO 1.6 DİZEL otomatik (DCT çift kavrama 7 ileri) - 136 beygir, 300 tork concept plus paketi

2- Honda CİVİC sedan 1,6 otomatik (CVT) BENZİN+LPG (fabrika çıkış lpg) 125 beygir - 150 tork atmosferik - elegance paketi

Bu iki araç donanım paketleri olarak aynı özelliklere sahip ikisinde de sunroof, koltuk ısıtma ön arka park sensörü, geri görüş kamerası gibi benzer özellikler var. Özellik olarak birinin diğerinden aşağı kalır yanı yok yani.

ÖTV indirimiyle cerato 55.000 TL - civic 58.000 TL ye geliyor.

Şimdi bu araçların donanımları aynı, ikisi de otomatik ama birisi DCT birisi CVT, konuya hakim olanlar iyi bilirler CVT şanzıman DCT kadar performanslı bir şanzıman değil. Yüksek devirlerde takılı kalıyor ve CVT de.

Cerato'nun artıları;
    -DCT şanzımana sahip (sürüş zevki ve performansı olarak CVT ye göre çok daha kaliteli)
    -1.6 Dizel 136 beygir - 300 tork (Civic'in atmosferik benzin lpg 125 beygir 150 tork motoruna kıyasla çook büyük bir performans farkı olacak)

Civic'in artıları;
    -Daha güzel ve iddialı iç ve dış tasarım
    -Honda markası ve güveni..
    -5 yıl sonra aracı satarken kia ya göre hondanın çok daha yüksek fiyatlara gidecek olması.

Evet bu iki seçenek arasında bu artı ve eksilerde dikkate alındığında hangisi daha mantıklı olur acaba.
    Cerato hem otomatik şanzımanıyla hem de 300 torkluk turbo dizel motoruyla sürüş açısından çok daha performanslı ve iddialı olduğu gerçeği var ortada. Ama bir yandan da civic de yeter be "uçmaz ama gider" işte honda olsun diyorum.

biraz uzun yazdım ama zahmet edip okuyanlardan acil fikirlerini bekliyorum

• Akıl cerato kalp Civic diyor. Şahsen ben kendime alcak olsam Civic alırım. Çünkü performans beklentim hiç olmadı. Civicte yok ta zaten. Cerato nun içi çok karanlık. Ama motor şanzıman ve yakıt türü cerato diyor. Görsellik Civic.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor ve şanzıman olarak Cerato, tasarım ve marka algısı olarak Civic. İkisini test edip kullanın, içinize hangisi sindiyse onu alın...
  • İki arabanin da otopark testini izledim civic diyorum araba ben 2016 modelim die bağırıyor , cerato ise sanki 5 yaşında araç gibi duruyor o ekran nedir ? Xenon falanda yok civic te var mı bilmiyorum ama ben civic alırdim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarışa girmeyecekseniz honda civic

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

İki arabanin da otopark testini izledim civic diyorum araba ben 2016 modelim die bağırıyor , cerato ise sanki 5 yaşında araç gibi duruyor o ekran nedir ? Xenon falanda yok civic te var mı bilmiyorum ama ben civic alırdim..

Elegance civic'deki ekran da berbat
  • Honda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Tucson mu Yeni a3 mü
    3 yıl önce açıldı
    SIFIR i20 mi yoksa clio mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Honda CİVİC sedan 1,6 otomatik (CVT) BENZİN+LPG (fabrika çıkış lpg) 125 beygir - 150 tork atmosferik - elegance paketi .

Teknoloji harikası sakın vazgeçmeyin

daçya bile 1.2 turboya geçti
  • Cerato
  • Civic.
  • 1.5 Turbosu geliyor şubatta yanılmıyorsam bekleyin derim.
  • Eski teknoloji motor dışında civicin bir eksisini göremiyorum.içine binerseniz kaliteli bi kokpit yapmışlar.dış görünüşü biraz eğreti dursa da civic derim.ceratonun içi bana çok itici geliyo ve kore grupları 136 beygir diye paylaştıkları gücü tekere veremiyorlar,biraz şişirme.
  • İkiside değil tabiki

Ötv muafiywti hakkı olup da uyduruk araçlara yöneleni anlamıyorum

D sınıfı raçlara bakın derim
  • Cerato kullanıyorum çok memnunum açıkcası tavsiye ederim.motorun ivmelenmesi harika.trim sesi Vs de yok

• Bu iki secenekten biriyse cerato derim.Yalniz yukarda yazan arkadasa katiliyorum yerinizde olsam d sinifi superb, 508 , kasa degisecek olsa bile insignia vb araclara da bakardim.
  • Amblemler yer değişseydi herkes cerato derdi ama mevcut amblemlerle %50 gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic cok daha guncel teknolojik bir arac, cerato onun yaninda cok eski bir model gibi duruyor.Ayrica maalesef kia modellrini 2. El olarak 2-3 yasindayken almak cok daha mantikli. Deger kaybi minimuma inmis oluyor o sekilde alirsaniz.
    Bu arada civic 1.5 turboyu bekleme imkaniniz varsa direk onu bekleyin.Gerci o en az 8-10bin pahaliya gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: Ftrhüseyin

Bu iki secenekten biriyse cerato derim.Yalniz yukarda yazan arkadasa katiliyorum yerinizde olsam d sinifi superb, 508 , kasa degisecek olsa bile insignia vb araclara da bakardim.

Aynen öyle

• Ikisinin de incelemesini izlemistim. Performans olarak Cerato Civigi sollar fakat diger her anlamda Civic daha ağır basıyor. Civic daha yakisikli, daha kasli ve daha albenili her yönüyle. Cerato nun içi de kasvetli ama Honda ninki daha ferah.

Yüz puanini ikisine paylastiracak olsam 45 puan Cerato ya 55 puan Civic e veririm.

Yani Honda !
  • dizel otomatik araç 3 bin TL daha ucuzken benzin/lpg otomatik araç önermek. Forumda cidden belli bir denge yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.