Şimdi Ara

Yeni Çıkan Yasaya Göre Kredi/Kredi Kartı Taksitlendirme Hak. Bilgi Paylaşımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
5
Favori
9.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cem_uar2

şimdi bankaların ne yapacağını görmek gerek. borç taksitlendirme için illa aynı bankadan olmasına gerek yok falan demişti sayın bakan. belki farklı bankadan olursa kredi faizleri o kadar yüksek olmayabilir.

Farklı bankalarda yapılandırma yapılabiliniyor mu? yönetmelikte öyle bir şey yok ama daha önce yapılabiliniyorsa şuanda da geçerlidir diye düşünüyorum.

Bakanın ntv röportajını okudum ama orda böyle bir şey demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur208 -- 28 Eylül 2016; 9:55:06 >
  • Yasa çıkıyor bankaların haberi yok bu nasıl iş herşeyi ayarlarsin faiz oranı belli olur yasayı cikartirsin . Tahminim 10000 tl ye 30000 tl odenir. Hayirli birşey beklemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsantrasyon. kullanıcısına yanıt
    sen maddeyi yanlış anlamıssın, 10.000 liralık borcu taksit yapacak aylık ödemen gereken tutarı o ay yaptığın başka harcama varsa ona eklenecek . örnek 15.000 tl limitli kredi kartın var 10 bin borcun var ve yapılandırdın taksit taksit ödüyorsun. ilerde yaptığın harcamalar olacak illaki bu harcamalarının üzerine taksit tutarın eklenecek,
    yani taksitli alışveriş gibi düşün taksidini öderken diğer harcamalarının üzerine eklenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur208

quote:

Orijinalden alıntı: cem_uar2

şimdi bankaların ne yapacağını görmek gerek. borç taksitlendirme için illa aynı bankadan olmasına gerek yok falan demişti sayın bakan. belki farklı bankadan olursa kredi faizleri o kadar yüksek olmayabilir.

Farklı bankalarda yapılandırma yapılabiliniyor mu? yönetmelikte öyle bir şey yok ama daha önce yapılabiliniyorsa şuanda da geçerlidir diye düşünüyorum.

Bakanın ntv röportajını okudum ama orda böyle bir şey demiyor.

48 aya kadar yeni kredi cekip diger bankadaki borcunu kapatirsin,bu senin elinde zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onemli olan faiz orani ne olacak kredi karti icin ayri kredi icin ayri

• Bankalar 48 ay yeni kredileri satisa sundu ama yapilandirmadan ses yok,kendi bankasinda yapilandirma baslaya yazsin burdan haberimiz olsun

Ben isbankasina sordum sabah yapilandirma icin talimat yok henuz dediler

• Ben iki bankaya sordum 48 ay vade için faiz oranı 1.20 imiş bugün itibariyle. 72 ay üst sınırmış yani illa yapmak zorunda değil banka. Ayrıca kapa aç yapacaklarmış. Bu da demek oluyor ki tüm masraf ve komisyonlar sigortalar kkb sorguları ödeme gücü bilgileri yeni kredi için dikkate alınacak. Zor durumda olan yine faydalanamayacak.
  • Hangi bankalar dedi onu,cok kotu olur oyle :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferhat_09_BJK

Ben iki bankaya sordum 48 ay vade için faiz oranı 1.20 imiş bugün itibariyle. 72 ay üst sınırmış yani illa yapmak zorunda değil banka. Ayrıca kapa aç yapacaklarmış. Bu da demek oluyor ki tüm masraf ve komisyonlar sigortalar kkb sorguları ödeme gücü bilgileri yeni kredi için dikkate alınacak. Zor durumda olan yine faydalanamayacak.

sana ek para vermeden mevcut kredinin kalan bakiyesi üzerinden yeniden yapılandırma yapcak. bir bakıma yeniden kredi vermiş olacak, bunu yaparken banka sicilinin temiz olması şart olamaz çünkü adı üstünde yapılandırma bu ödeme de zorluk çeken için çıkarıldı
  • daha 2 gün oldu bankalar şimdiden cıvıtmaya başladılar. sözde kanun çıkarıyorlar gerisini bankalar ile müşteri arasında hallolur deyip hükümet yetkilileri geri çekiliyor. bu şekilde mi ekonomi girdiği sıkıntıdan kurtulacakmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferhat_09_BJK

Ben iki bankaya sordum 48 ay vade için faiz oranı 1.20 imiş bugün itibariyle. 72 ay üst sınırmış yani illa yapmak zorunda değil banka. Ayrıca kapa aç yapacaklarmış. Bu da demek oluyor ki tüm masraf ve komisyonlar sigortalar kkb sorguları ödeme gücü bilgileri yeni kredi için dikkate alınacak. Zor durumda olan yine faydalanamayacak.

hangi bankalar
  • ziraat ve vakıfbank
  • denizli. D kullanıcısına yanıt
    Ben de senin gibi düşünüyorum. Zaten sicili düzgün olan krediyi düzenli yatırıyordur ki neden yapılandırma yapsın. Şuan pek avantajlı değil ama kamuoyu baskısı yaratılmalı. Faiz oranları düşmeli, masraf masraf-komisyon olmamalı ve mevcut bakiye yapılandırırken sicile bakılmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

Bankalar 48 ay yeni kredileri satisa sundu ama yapilandirmadan ses yok,kendi bankasinda yapilandirma baslaya yazsin burdan haberimiz olsun

Ben isbankasina sordum sabah yapilandirma icin talimat yok henuz dediler

Bende iş bankası üzerinden hem kredi kartı hemde ihtiyaç kredisi yapılandırmak istiyorum. İş Bankasında çalışan bir tanıdığım vasıtası ile şu bilgiye ulaştım, kredi kartı yapılandırmasında 2,48 sabit faiz olacakmış ve istenirse 72 aya kadar yapılandırma yapılabilecekmiş. İhtiyaç kredi ile ilgili bir çalışmadan bahsetmedi. 3 Ekimde kredi kartı yapılandırması başlıyormuş. 2.48 facia bir oran olur. İş bankasını aradım şuan 36 aya kadar 2.48 ile yapılandırma yapıyoruz zaten dediler. Sorduğumda faiz oranı 2.48 de kalacak vade sayısı değişecek dediler. Bu aşamada 72 ay 2.48 faiz ile yapılandırma yapmanın bir anlamı kalmıyor ki, borç resmen ikiye katlanıyor. Devlet bu çalışmayı vatandaş için değil bankalar için yapmış resmen ganimet kaldıracaklar.

• akbankın ne mh lerı need şube yetkılılerı henuz bır çalışma yok hafta başını bekleyın dıyorlar. ama çakallar hemen 48 ay vadelı kredı vermeyı bılıyorlar.
  • aynen hocam 48 ay kredi vermeye başladılar.
  • Mevcut tuketici kredilerini niye baslatmiyorlar acaba,hic yapmama haklari varmi

• Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt
    hiç yapmama imkanı yok zaten şuan mevcutta birçok banka bunu yapıyor ama Nurettin Canikli açıklamasında şöyle diyor biz esnek bir çalışma yaptık (vatandaşın lehine değil bankalar lehine) bankalar isterse 12-72 ay arası borç yapılandırması yapacak diyor. Yani vade sayısında yasal zorunluluk yok bankaların kucağındayız anlayacağınız hem vade sayısında hem faiz oranında bankanız ne derse o olacak.
  • Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt
    yapmama hakları var mı yok mu bilmiyorum ama kaçırmazlar böyle bir şeyi. büyük kazanç olacak bankalar için. hem verdikleri krediden ekstra para kazanacaklar hemde karşılıkları düşeceği için daha çok k kredi verme imkanı olacak. Bankalar için ballı kaymak oldu. keşke yapılandırmayı başka bankalardan da yapabilme imkanı olsa o zaman faziler biraz düşerdi. 1,48 yapılandırma faizi yüksek. umarım tekrark tahsis ücreti, kapatma ücreti vs. ek para almazlar. tahminim alınmayacağından faizi yükseltiyorlar o parayı yine almış gibi oluyorlar.
  • Krdei kartinda zaten o faizle nakit cekim ve yapilandirma yapiyorlardi sadece vade uzadi.
    Kredilerde de yapmasi lazim bankanin kaybi yok burada yasa cikmis banka yapmam diyemez ki faiz orani ise suan ki faiz orani olur gibime geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizli. -- 28 Eylül 2016; 14:52:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.