Şimdi Ara

Yeni Çıkan Yasaya Göre Kredi/Kredi Kartı Taksitlendirme Hak. Bilgi Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
5
Favori
9.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.haberturk.com/ekonomi/ekonomi/haber/1299794-basbakan-binali-yildirimdan-kredi-ve-kredi-kartlari-duzenlemesiyle-ilgili-aciklama

Konu Forumda Açılmadıysa Burdan Takip Edebiliriz Bu Konu Hakkında Paylaşım Ve Bilgilendirme Sayfası

Habere Göre Genel Taksit'in 9 dan 12 aya Kredi Kartı Taban Limitinin 5200 TL ye ve kredi kredi kartı yeniden yapılandırmaya 72 aya kadar taksit imkanı peki bu yapılandırma üzerine tekrar faiz alıncak mı zaten fazlasıyla faiz alınıyor ne olacak bir de elektronik eşyalarda taksitlendirme cep telefonu taksitlendirmesi durumu ne olacak? tüm detaylar hakkında bilgilendirme Paylaşımı Burdan Takip Edelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orjnll -- 22 Eylül 2016; 11:58:35 >

• Mevcut 36 aylık taksitli kredilerin 72 ay olarak yapılanması olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatar

Mevcut 36 aylık taksitli kredilerin 72 ay olarak yapılanması olabilir mi?
    valla sabah cnnturkde konusuyorlardı ordan duydum kullandıgınız kredıden kalan parayı 72 aya kadar taksıt yapabılıyorsunuz dedıler yanı 10.000 kaldıysa normalde aylık odemem gereken 670 tl den 67 tl ye dusucek super olur
  • Artık kalan borcunu da 72 ay sonra 3 katı parayla kapatmış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ePeP

Artık kalan borcunu da 72 ay sonra 3 katı parayla kapatmış olursun
    Arkadaşlar Bu Kredi Ve Kredi Kartlarında Yeniden Taksitlendirmede Tekrar Faiz Alınacak Mı Yoksa Hiç Alınmadan Bir Sefere Mahsus Olarak Borç Ne Kadarsa O Tutar mı Taksitlendirilecek veya daha düşük bir faiz oranı ile taksitlendirme veya faiz azaltımına gidebilir mi bankalar sizce ?
  • orjnll O kullanıcısına yanıt
    tabiki alınacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

tabiki alınacak.
    Uygulama ne zaman başlıyor bilgisi olan var mı peki ?
  • yeniden yapılandırmada faizin üzerine tekrar faiz alınması durumunda faiz oranı %2,02 mi olur yoksa daha düşük bir faiz oranı mı geçerli olur bu konuda esnek olarak faiz düşürümünde kamu/özel sektör bankaları olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orjnll

yeniden yapılandırmada faizin üzerine tekrar faiz alınması durumunda faiz oranı %2,02 mi olur yoksa daha düşük bir faiz oranı mı geçerli olur bu konuda esnek olarak faiz düşürümünde kamu/özel sektör bankaları olabilir mi?
    bu borç kapatma falan değil. sadece borcu faizlendirerek öteleme. borçlanmaya devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: erc44

bu borç kapatma falan değil. sadece borcu faizlendirerek öteleme. borçlanmaya devam

Alıntıları Göster
    yasa resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi.
    şimdi yapılandırmada kullanacak faiz oranları nasıl olacak
    bilgisi olan var mı?
  • akbank mh ile telden şimdi görüştüm, bır seyden haberı yok daha mılletın. bana sadece kartlar yapılandırılıcak dıyor, resmı gazeteyı ben okudum bıreysel kredılerde 72 ay vade ıle yapılandırılabılır dıyor dedım; bır de sube ıle gorusun olay daha cok yenı dedı; kapadım gulerek.
  • Cidden. Bazi haberlerde sadece kredi kartina 72 ay yaziyor. Tek tuk bazi yerlerde kredi taksidi de dahil yaziyor. Belli olan tek sey tasit kredileri bu taksitlendirmeye dahil degilmis. Bakan kendisi acikladi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_uar2

Cidden. Bazi haberlerde sadece kredi kartina 72 ay yaziyor. Tek tuk bazi yerlerde kredi taksidi de dahil yaziyor. Belli olan tek sey tasit kredileri bu taksitlendirmeye dahil degilmis. Bakan kendisi acikladi.

evet dedıgın gıbı hocam, çogu haber sıtesı sadece kredı kartıymıs gıbı vermıs haberı. ondefa okudum ısrarla ben resmı gazeteyı. şimdi akşamın sayfasındada baktım bıreysel kredı ve kredı kartı dıye acık net yazıyor. tasıt ve konut kısmı benım ıcın muallak lakın bıreysel kredıler kapsam alanında. ellerı mahkum yapılandıracaklar. bakma sımdı daha yenı yarın oburgun netlesır olaylar.

önemlı olan yapılandırıken alacagı faız.
  • Resmi gazetenin bir maddesi.

“GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart
    hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla yetmiş iki ay ile sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilir. Her aya
    düşen taksit tutarı ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenir.”

Buradaki saçmalığa anlam verebilmiş değilim. Kardeşim benim 10.000 tl kredi kartı borcum var aylık asgari odemem 2.200 tl. Simdi taksitlendirme yaptırdığım zaman asgari odeme + taksitlendirdigim tutar ikisi tahminen 2200+277 = 2.477 tl civarı yapar aylık odemem.ya kardeşim zaten aylık asgariyi odemeyemiyoruz taksitlendirm eye niye dahil ediyorsunuz ne anlamı kaliyorki ozaman yapılandırmanın
  • Tasit kredisine 72 ay yapilamiyor. Bakan kendisi bugun ntv de programa katilarak cevapladi. Ozellikle tasit kredisini buna dahil degil dedi.kinut kredisiyle ile aciklamasini duyamadim.
  • Sayin caniklinin ntv de aciklamalari var. İnternet sitesinden bakabilir siniz.
  • quote:

Sayin caniklinin ntv de aciklamalari var. İnternet sitesinden bakabilir siniz.
    Arkadaşlar şuradaki haberi okudum :http://www.alomaliye.com/2016/09/27/banka-kartlari-ve-kredi-kartlari-hakkinda-yonetmelikte-degisiklik-2/

Cep telefonu vb telekominikasyon sektöründe taksitlendirme kaldırılmıştı. Tekrardan gelecek deniliyordu sanırım askıya aldılar. Mevzuatdaki ibarede telekomikasyona hala taksit uygulanmaz yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalci07

Arkadaşlar şuradaki haberi okudum :http://www.alomaliye.com/2016/09/27/banka-kartlari-ve-kredi-kartlari-hakkinda-yonetmelikte-degisiklik-2/

Cep telefonu vb telekominikasyon sektöründe taksitlendirme kaldırılmıştı. Tekrardan gelecek deniliyordu sanırım askıya aldılar. Mevzuatdaki ibarede telekomikasyona hala taksit uygulanmaz yazıyor.

Alıntıları Göster
    şimdi bankaların ne yapacağını görmek gerek. borç taksitlendirme için illa aynı bankadan olmasına gerek yok falan demişti sayın bakan. belki farklı bankadan olursa kredi faizleri o kadar yüksek olmayabilir.

• quote:

şimdi bankaların ne yapacağını görmek gerek. borç taksitlendirme için illa aynı bankadan olmasına gerek yok falan demişti sayın bakan. belki farklı bankadan olursa kredi faizleri o kadar yüksek olmayabilir.

Alıntıları Göster
    Bankalar faizleri açıkladı mı ?
  • bi habere göre durum böyle:

Cepte taksit yok

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek cep telefonu, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanmayacak. Bilgisayardaki taksit oranı da dokuz aydan altı aya düşürüldü.

72 ay yapılandırma

Kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart sahiplerinin talep etmesi durumunda en fazla 72 ay ile sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilecek. Her aya düşen taksit tutarı ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. İhtiyaç kredilerinin borçları da borçluların talep edilmesi durumunda en fazla 72 aya kadar yeniden yapılandırılacak. Yeniden yapılandırmada borçlu ilave kredi çekerse kredinin vadesi 48 ayı aşamayacak.

Krediye 48 ay sınırı

Mal veya hizmet alımı amacıyla tüketicilere kullandırılan krediler, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, diğer gayrimenkul alımı amaçlı krediler, eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler hariç olmak üzere, tüketici kredilerinin vadesi 48 ayı geçemeyecek. Daha önce bu sınır 36 ay olarak uygulanıyordu.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.