1 saat kadar tekrar çalışmadığı olmadı ama şerit çizgileri iyi durumda değilse , silikse mesela , hatta şeridin bir tarafına bariyerlerden gölge düşerse bile zaman zaman devre dışı kalıyor hatta daha en başta hiç devreye bile girmez bu tarz durumlarda yağmurlu ve karlı havalarda daha sık karşılaşıyorum bunun sebebi şeritlerin daha az görünür olmasıda olabilir , araç üstündeki ilgili ekipmanların üzerine yağmur/kar gelmesi olabilir , veya havada yağmur/kardan dolayı daha fazla cisim/engel olmasıda olabilir, çok üzerinde durmadım. emin olmak için teknolojisini detaylı bilmemiz lazım |
YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (1053. sayfa)

-
-
Selam arkadaşlar, Amacim konuyu hortlatmak degil ama start stop ile ilgili 1 aydir sorun yasiyorum. Internette okunabilecek ne kadar yazi var ise okudum ama cözüm bulamıyorum. Gerekli bütün kosullar sartlar uygunken dahi 1 aydir calismiyor. Yeni Agm akü, akünün sisteme dahi yapıldı ancak nafile. Komik olan ise bu sistemin neden calısmadigi ile ilgili spesifik bir uyari vermemesi. Sadece malum bildirim yanıp sönüyor o kadar. Yurtdisinda yasiyorum ve 1 ay önce aracin bakimlari icin ( rutim bakimlar ve fren sivi degisimi) Bakimdan önce calisan Start Stop bakimdan sonra bir anda calismaz oldu. Arabanin bakımı burdada a bulunan bir Bosch servisinde yapildi ve gerekli arac yazilimina sahipler. Kontrolleri yapilsada bir hata yok. Böyle bir durum basina gelen var ise ve cözüm bulmus ise yardim rica edeceğim. Simdiden herkese tesekkürler.
Aracim 2020 C5 aircross 2.0 Diesel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çözümü yok.
Stop start in kontrol ettiği çok fazla parametre var mutlaka birine uymuyor aracınız.
(emniyet kemeri takılı olduğunu düşünerek) akü yu beğenmemiş olabilir, farklı bir teknik özellikle kullanidysaniz, hava şartları, klima sistemi vs her şey olabilir.. Özellikle akü değişimi sonrası uzun mesafe yol yapmanız gerekiyor sürekli kısa mesafe kullanidysaniz devreye girmez.
Diğer taraftan, çalışmaması aslında iyi birsey. Faydası zararından yüksek bir sistem akü firmaları para kazansın diye koymuşlar.. Stop start ile elde ettiğiniz yıllık yakıt tasarrufu ile, kisalan ömür nedeniyle değiştirdiğinin akü nun maliyetinden düşük :)
10dk kırmızı ışıkta günde 10 kere beklemiyorsaniz bırakın çalışmasın.. Bende de arada çalışır arada çalışmaz. Çalışmayinca mutlu oluyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle Cevabınız icin Tesekkürler. Calismasi icin gerekli bütün parametreler uygun (Hava durumu,emniyet kemeri, motor isisi, havalandirma vs vs vs) akünün marka modeline varana kadar bakılarak secilip takildi. Varta Agm modeli birebir uyumlu. Akü takılmadan kontrol edilip 1 gece sarj dahi edildi :) sisteme dahi tanitildi belki sorun cikar diye.
Tabikide haklisiniz zararinin yararindan fazla oldugu konusunda bende size katılıyorum yalniz yasadigim ülkede ( Isvicre) insanlar cok hassaslar park halinde arabanin stop edilmesi konusunda. Kisa beklemelerde cok isime yariyor bu yüzden. Ayrica diesel olmasida trafikte beklerken olusan gürültüden kurtarıyor. 2.0 modeli biraz sesli sanirim Tr de 1.5 var sadece.
Uzatmadan daha fazla uzun yoldan kastiniz kac km mesela? Bir bilginiz varmi? Bu yol akünün sarji icinmi gerekli yoksa sistem böyle bir tanimami yapiyor?
Tesekkürler.
Bunu Psa mühendisi dışında kimse bilmiyor :) keyfi gelirse çalışır keyfi yoksa çalışmaz..
Çözümünü bulana da henüz rastlamadım :)
Uzun yol 100km gibi tek seferde. Hala çalışmıyorsa, bilimsel değil ama, canı istemiyor deyip geçmek dışında pek çözüm yok. Tr de servislerin bilgisi (!) malum. İsviçre de daha bilimsel çalışıyor iseler (İsviçreli bilim adamları vs açısından umudum var) servise bir sorun isterseniz.
Araçta, motor çalışmıyor iken park halinde kayıt yapan güvenlik kamerası var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 9 Mart 2025; 20:12:28 >
-
Aracta herhangi bit kayit cihazi yok. Esktra üstüne ilave edilmis bir cihazda yok. Standart donanımı neyse o. Anladigim kadariyla cok kararli calismayan saka yapmaya elverisli sistemi var:)Henüz tek seferde 100km gibi bir yol yapmadim max 40km civari yapmisimdir tek seferde. uygun bir zamanda deneyecegim. Yetkili servisten önce tüm sansimi zorlamak istiyorum çünkü burada yetkili servis size türkiyeyi mumla aratir. Hem beceri hemde fiyat konusunda. Arabanin 4 te 1 fiyati verir cikarsiniz:) Tekrar tesekkpr ederim ilginiz ve cevaplariniz icin. Bir sonuc alirsam bilgi acisindan tekrar yazacagim.
40km az, tecrübe etmiştim akü değişimi sonrası, ilk +100km sürüş sonrası düzeltmişti.. Kesin mi derseniz garanti veremem :) ama etkisi olduğu aşikar
İsviçre de servis pahalı değil, araba ucuz
C5 tr de Kabaca 60bin euro, 2.0 dizel istersek 70bin euro yu geçer :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 9 Mart 2025; 21:23:31 >
Kullanici deneyimi iste emin olun bunu cogu servis öneri olarak bile söylemez burada tesekküeler tekrar. Son care uzun bir sürüs yapacagim. Haklisiniz fiyatlar uygun olunca yetkili servis bize cok pahali geliyor maalesef. Woww 70bin😐ben 3 ay önce satın aldim 46.000km 2020 en dolusuydu 19bin ödedim🙂böyle olunca 2binlik servis pahali oluyor burada. Birde böyle karışık bir durumda ne cikarirlar allah bilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koray8953 -- 9 Mart 2025; 21:58:15 >
-
Ne diyebilirim üzücü bir durum gerçekten umarım zamanla hersey daha iyi olur ülkemizde.
Fren balataları %50 altında ise start stop düzgün çalışmıyor.Ben aynı durumu yaşadım.ön fren balataları değişim yapınca şartlar uygun olduğunda çalışmaya başladı.Tavsiyem balataları kontrol ettirmeniz olacak.
-
Öncelikle tavsiyeniz icin cok tesekkür ederim. Son bakımda frenlerin yeni gibi oldugunu söylemisti servis. Fren konusunda bir sorunum yok ama yinede baska bir yerde tekrar kontrol ettiririm.Sizinle beraber 2 tane önerim olmus oldu önce 100km uzun yol sonra aktif olmazsa fren kontrolü tekrar. Aslinda kafami kurcalayan baska bir durum daha var. Fren sivisi komple degisti son bakımda. Acaba oradanda bir ayar bozulmasi söz konusu olmus olabilirmi?Basina böyle birsey gelen vaeni acaba? Eger 2 öneride düzeltmeezse oraya odaklanacagim.
Fren balataları ile stop startın ne ilgisi var ki? Gerçekten böyleyse aşırı saçma bir örüntü olmuş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fren balatasınin durumunu algılayan bir sistem bulunmuyor. Hatta balata tamamen bitse dahi bunu algılamıyor araç.
Bu fiziksel durum stop startı nasıl etkileyebilir?
Tespitiniz tesadüfi bir durum gibi duruyor sanki.
Deneyimlediğimi paylaştım.Mühendis falan değilim.
-
Sistemin teknik boyutuna hakim değilim.Yazdığım gibi sadece tecrübemi paylaştım.
-
Tesadüf..
hiç dikkat etmemiştim tabela göstergelerine , sürekli şerit varsa yada en soldaysanız belki yine o şekilde gösteriyo olabilir mi
-
servis ücretleri pahalı dediğiniz ne kadar kabaca , ben geçen ay 2. kez kilometre bakımına gittim , araç 26binde 2022 1.6 turbo 180gb
15.500 tl geçirdiler , yaklaşık 400 euro
yapılan standart işlemler ( bazıları o kadar kolpaki )
bujilerin değişimi , motor yağı değişimi , yağ filtresi değişimi , hklima temizliği , hava/polen filtreleri değişimi , motor temizliği ve koruma , cam suyu , sistematik bakım işlemleri ( bunuda şimdi farkettim :ASD )
bunlara ilave arka balatalar değiştirildi ciddi sesde geliyodu zaten balatalar bitmişti , oda yaklaşık 150 euro
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X