Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (1057. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.131
Cevap
390
Favori
1.638.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10531054105510561057
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sürekli dipgaz yaparsa normal 2 yıldır tüm whatsapp gruplarında varım 16 yakanı daha görmedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşınız hangi aracı kullanırsa kullansın tüketimi yüksek olacak.. Bunun marka model ile ilgisi bulunmuyor.. 16 lt tüketim için sürekli kısa mesafe, sürekli yokuş kullanmak gerekiyor. Yani araçla gitmek yerine rolantide duruyor gibi bir yol şartı var demekki :) elektrikli veya hibrid bir araç kullanması dışında ağır çözümü yok arkadaşınizin.

150km/h hzla otobanda hiç gaz kesmeden gitseniz dhai 16 lt tüketim elde edemezsiniz.

Not: Tiggo 8 pro şehir içi tüketim yük orta, 10lt civarı, genelde kısa mesafe. Tüketimi bir tık yüksek doğrudur fakat muadili bir alman otomobil de 9 olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 11 Nisan 2025; 7:39:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acquiles A kullanıcısına yanıt

1.6 turbo benzinli modor 180 bg ve 250 nw tork üretiyor. bazen dip gaz yapıyorum motor aslan gibi kükrüyor. ivmelenmesi harika. o kasadaki araç öyle hızlanıyorki koltukta geriye doğru gidiyorsunuz. spor modda kullanınca vites geçişlerini yüksek devirde yapıyor, ozaman lastiklerin patinaj yaptığını hissediyorum. aracı sakin kullanmasam ortalama tüketim 20 lt civarını görür.

• supreius S kullanıcısına yanıt
    Anlık tüketime bakmaniz manasız.
    7/24 aynı ivme ile tüm aracın yükünü çekmeniz fiziksel olarak imkansız. Atalet momenti diye bir kavram var :)

Lastikleriniz patinaj yaparken, t0 anında v0 iken tüm yükü hareket ettirmeye çalışıyorsunuz, dünyadaki tüm hareketli taşıtlar bu esnada max tüketimi sağlar.. Fizik kuralı.

Buradkai tüketimin ortalamada bir hükmü yoktur zira bu şekilde sürekli gidemezsiniz. Bunu yapabilmeniz için, uzaya doğru dik bir yolda aracı max gazda ilerletirseniz bu tüketim değerini sürekli olarak görebilirsiniz..

Fakat yakıt tüketimi hesabı bu şekilde yapılmıyor, araçlarımızi da bu amaçla kullanmıyoruz :)

• Dipgaz kullanmıyor aracı ancak dediğim gibi sürekli şehiriçi ve inişli çıkışlı İstanbul yolları. Ekran görüntüsünü de atabilirm buraya. Bunun için servise de gitti hatta normal demişler. Şu an elektrikli bakıyor kendisi de.

@acquiles

Kullanılan yollarda başka benzinli araçlar da kullanılsa benzer yakacak demekki. Sorun güzergahta.

Doğrudur. Fakat araçta sorun yok. Yol şartları, kullanım alışkanlıkları vs bu şekilde demek ki..
    Elektrikli bir araç alması daha hayırlı..

• Benimde 1.6 benzinli shine bold. 2021
    Performansı çok iyi. Tüketim ş. Dışı sakin de 5.5, ş .içi notmal 8.5-9 lt /100km tüketiyor

Eksileri:
    -Cam suyu azaldığında uyarısı yok (servis birçok citroenlerde yok dedi)
    - arka koltuk diz mesafe ve koltukların genişlikleri çok yetersiz.
    - lastik basınç sensörü lastik içlerinden almadığından geç uyarı verebiliyor, çok yetersiz
    -aktif fren özelliği fren yapmıyor sanırım, sadece uyarı veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gencetas G kullanıcısına yanıt
    Fren çok yakın mesafede eğer frene dokunmamışsanız çalışıyor. 3 kere devreye girdi şuana kadar bende. Frene dokunmuşsanız uyarı veriyor, yayalarda denedim. Yani kasıtlı sürmedim üstlerine tabi, çarpmayacak şekilde frene dokunarak hız ayarladığımda uyarı verip devreye girmiyor

Aktif freni test etmeniz için gözünüzü kapatıp çarpmayı hedeflemeniz gerek. Sinirleriniz kuvbetiyle deneyebilirsiniz, çalıştığını göreceksiniz.

Aktif fren, acil fren olarak geçer, acil durumda çalışır. Normal sürüş anında sizin yerinize frene basmaz. Bunu adaptif cruis control sistemi yapar sadece. (Aracınızda varsa ve ACC aktif edildiyse)

Lastik basınç uyarı sistemi anlık basıncı ölçmez, sürüş için güvenli olmayacak şekilde tekerlekler arasında açisal hız farkı olduğunda uyarı verir.. Hafif düşüşler sürüş güvenliğini yüksek etkide olmadığından uyarı vermez. Sistemin handikapi, 4 tekerlek aynı anda eşit derecede çok düşük hava basincina düşerse yine uyarı vermez.. Fakat bu durumda, sürücü olarak sizin bunu zaten farkeediyor olmanız gerek, zira 4 tekerin aynı anda yüksek basınç kaybetmesi çok normal bir durum değildir.

Silecek suyu uyarı sistemi, fren balatası uyarı sistemi, PSA araçlarında bulunmuyor citroen e özel bir durum değil.. Silecek suyu bitmeden anlamanız çok olası değil, fakat balataları mutlaka dönem dönem kontrol edin, diske zarar vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 12 Nisan 2025; 13:10:42 >

aktif fren özelliği fellbold paket aracımda 2 kere çalıştı ve gerçekten 1 yayı 1 araca çarpmamı engelledi.

• 
Sayfa: önceki 10531054105510561057
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.