Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20.851
Cevap
385
Favori
1.597.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kişisel düşüncem bizim araçlarda ses cam tarafından değil de daha çok sürücü gaz fren predalı bölümünden geliyor. Çünkü yolcularda şimdiye kadar yüksek ses şikayeti pek duymadım. O yüzden motorun konsol tarafına bir yalıtım ile olay çözülecektir diye düşünüyorum. Tabi bunlar sadece tahmin. Yaptırıp deneyen olduktan sonra ancak net fikirler oluşmaya başlayacaktır.
  • Benim hep istediğim. Ama bu güne kadar hiçbir almayı seçtiğim araçta denk gelmeyen donanım.

Head up display...

Link:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEXUS_07 -- 30 Ekim 2019; 16:15:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Kişisel düşüncem bizim araçlarda ses cam tarafından değil de daha çok sürücü gaz fren predalı bölümünden geliyor. Çünkü yolcularda şimdiye kadar yüksek ses şikayeti pek duymadım. O yüzden motorun konsol tarafına bir yalıtım ile olay çözülecektir diye düşünüyorum. Tabi bunlar sadece tahmin. Yaptırıp deneyen olduktan sonra ancak net fikirler oluşmaya başlayacaktır.
    Tespitinize katılıyorum. Siz aracınızı almış mıydınız.
    Aldıysanız yada alan arkadaslardan birisi rica etsem direksyon kolonunun gövdeden çıktığı yeri yani fren pedalının arka tarafının bir kac farklı acidan resmini cekebilir mi acaba.

Internette şu resmi bulabildim.
    Tam görünmüyor ama. Oradan ses geliyor olabilir.
    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

• Ilk basta inanmamıştım ama camlar gerçekten akustik lamine sanirim.Arada pvb vardi en son inceledigimde.Umarim akustik pvb dir.Gercekten diğer camlara gore pahalı olup yalıtımı çok iyidir.Bolme duvar sistemlerinde ses takıntısı olan muşterilere satiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinadangelencerez

Ilk basta inanmamıştım ama camlar gerçekten akustik lamine sanirim.Arada pvb vardi en son inceledigimde.Umarim akustik pvb dir.Gercekten diğer camlara gore pahalı olup yalıtımı çok iyidir.Bolme duvar sistemlerinde ses takıntısı olan muşterilere satiyoruz.
    Evet akustık ikili cam ön kısım sadece arkalar hariç

• kinadangelencerez kullanıcısına yanıt
    Araçta dış ses neredeyse sıfır. Dediğiniz gibi eşim yan tarafta hiçbir şey duymuyor. Bense gaza dokunduğum anda motor homurtusunu duyuyorum. Fakat uzun yolda 100 lü km lerde sabit hızlara ulaşınca oda kalmıyor.
    Bugün akşam üstü hanımı alıp (ankarayı bilenler için) cevizlidereden ahlatlıbele çıktım giderken 7.9 ortalama gördü, dönerken dikmen yolu üzerinden ışıklı ve hafif trafikle öveçlere döndüm 3.9 ortalama ile, giderken sürekli çıkış dönüşte iniş ve düz yol. Yeni bir motor için fena değil ortalamalar.

• CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Hocam bu araca sonradan bir müdahale olmuş bence de. Anahtarsız çalıştırma Orjinal değil kesinlikle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Shine donanım araçlar gelmiş bizim, daha önce teslim alanlara sormak istiyorum araç ile beraber bir yedek anahtar mı veriliyor yani toplamda iki anahtar mı?
  • Selamlar...
    Araçta montaj ile ilgili ciddi sorun var daha öncede bi arkadaşın paylaştığı far yükseklik ayarının olduğu panel ile döşeme arasında azımsanmayacak şekilde bi boşluk var acaba her araçta aynımı diye bayideki 4 aracıda kontrol ettim hepsi aynı PSA ile görüşmek gereken bi konu sonuçta araç 200 binden başlıyo sanki aceleye getirilmiş bi durum ve hiç önemsenmemiş koltuk altlarındaki sensör kabloları açıkta jant kanat yönleri sağ ve solda farklı direksiyon mili pedal arkasında bu araca yakışmayacak şekilde açıkta
    PSA sanki ister alın ister almayın der gibi eksikleri gidermemiş göz göre göre aracı piyasaya salmış ayıp

• dentist24 D kullanıcısına yanıt
    Evet 2 anahtar verdiler. Her markada her arabada böyle değil mi ki zaten?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesutist

Evet 2 anahtar verdiler. Her markada her arabada böyle değil mi ki zaten?
    Youtube da bir video izledim hangi arabaydı hatırlamıyorum 3 anahtar verdiler de ondan sordum 🙂

• heleknes H kullanıcısına yanıt
    Evet kart girişinin olduğu yer bende de aynı, düzeltilebilir bir şey mi bilmiyorum ama her ne kadar göz önünde olmasa da sinir bozucu bir hata!

• quote:

Orijinalden alıntı: texasboy77

Evet kart girişinin olduğu yer bende de aynı, düzeltilebilir bir şey mi bilmiyorum ama her ne kadar göz önünde olmasa da sinir bozucu bir hata!
    peki sizlerinde fark ettiği hatalar varmı?

• Bu hatayı ilk ben farketmiş ve resimleri burada paylaşmıştım. sadece bana ozel bir şanssızlık olduğunu düşünmüştüm. Arabalar geldikçe seri üretim bir hata olduğu ortaya çıkıyor sanki. Oyle ise gerçekten rezalet. Goz önünde olmamasi teselli belki ama markanın bu bakış açısı bende algı olarak kötü bir iz bıraktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesutist

Bu hatayı ilk ben farketmiş ve resimleri burada paylaşmıştım. sadece bana ozel bir şanssızlık olduğunu düşünmüştüm. Arabalar geldikçe seri üretim bir hata olduğu ortaya çıkıyor sanki. Oyle ise gerçekten rezalet. Goz önünde olmamasi teselli belki ama markanın bu bakış açısı bende algı olarak kötü bir iz bıraktı.
    Muhtemelen otoyol surus destek dugmesı progtamı burda yapılıyor orasıda hassas takamıyorlar.

• Bayi ile bu konuyla alakalı görüştüm sorun bildiklerini merkeze durumu ilettiklerini söyledi yinede servis elemanı ile konuşup yapılacak birşey varmı ona bakıcaklar ayrıca 0850 759 77 77 merkezi arayıp ayrıca kayıt oluşturdum belki sizlerde aynı yolu izlemişsinizdir eğer yapmadıysanız bence sizlerde arayıp şikayet oluşturun ki farkındalık yaratsın firma çözüm üretip bu sorunu gidersin en azından mücadele edelim

• quote:

Orijinalden alıntı: dentist24

Shine donanım araçlar gelmiş bizim, daha önce teslim alanlara sormak istiyorum araç ile beraber bir yedek anahtar mı veriliyor yani toplamda iki anahtar mı?
    Eskiden, hatta şu anda da normal anahtarla çalışan araçlarda genel de 1 adet kumandalı anahtar (çoğu sustalı dediğimiz anahtar kısmı katlanabilenlerden oluyor), diğeri klasik kumandasız ve katlanma özelliği bulunmayan eski tip normal anahtar oluyor.

Eller serbest giriş ve çalıştırma olan araçlarda her ikisini de uzaktan kumanda özellikli ve eller serbest girişe uygun olacak şekilde sinyal yayan türden şık anahtarlar veriyorlar.

Ben şimdiye kadar ilk defa Skoda Superb de gördüm. Başka markada var mı bilmiyorum. Eller serbest e izin veren bu şık anahtarlardan 3 tane birden veriyorlar... Bence güzel bir durum.

Aircros da da Shine donanımda 2 adet uzaktan kumandalı şık olanlardan veriyorlar. (Diğer donanımlarda bilmiyorum ama kesin olarak, yanlış bilgi vermeyeyim.)

• quote:

Orijinalden alıntı: NEXUS_07

Eskiden, hatta şu anda da normal anahtarla çalışan araçlarda genel de 1 adet kumandalı anahtar (çoğu sustalı dediğimiz anahtar kısmı katlanabilenlerden oluyor), diğeri klasik kumandasız ve katlanma özelliği bulunmayan eski tip normal anahtar oluyor.

Eller serbest giriş ve çalıştırma olan araçlarda her ikisini de uzaktan kumanda özellikli ve eller serbest girişe uygun olacak şekilde sinyal yayan türden şık anahtarlar veriyorlar.

Ben şimdiye kadar ilk defa Skoda Superb de gördüm. Başka markada var mı bilmiyorum. Eller serbest e izin veren bu şık anahtarlardan 3 tane birden veriyorlar... Bence güzel bir durum.

Aircros da da Shine donanımda 2 adet uzaktan kumandalı şık olanlardan veriyorlar. (Diğer donanımlarda bilmiyorum ama kesin olarak, yanlış bilgi vermeyeyim.)

Alıntıları Göster
    Feel adventure da 2 adet aynı tip uzaktan kumandalı anahtar veriliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kasai

Araçta dış ses neredeyse sıfır. Dediğiniz gibi eşim yan tarafta hiçbir şey duymuyor. Bense gaza dokunduğum anda motor homurtusunu duyuyorum. Fakat uzun yolda 100 lü km lerde sabit hızlara ulaşınca oda kalmıyor.
    Bugün akşam üstü hanımı alıp (ankarayı bilenler için) cevizlidereden ahlatlıbele çıktım giderken 7.9 ortalama gördü, dönerken dikmen yolu üzerinden ışıklı ve hafif trafikle öveçlere döndüm 3.9 ortalama ile, giderken sürekli çıkış dönüşte iniş ve düz yol. Yeni bir motor için fena değil ortalamalar.
    Sizin araç dizel di değil mi hocam.

Yanlız birde şu faktör var.

Siz şoförsünüz ve mesleki duyarlılık yada meslek hastalığı da denen birşey var biliyorsunuzdur. Yani arabayı kullanan ve gaza basan siz olduğunuz için siz kulak kesiliyorsunuz. Eğer yanınızda eşiniz duymuyorsa zaten çok da bir sorun yoktur aslında. Ama emin olun. Eşiniz yada bir arkadaşınıza sürdürün arabayı. Siz gene motor sesini duyacaksınız. Çünkü gene duyuluyor mu duyulmuyor mu diye o konuya odaklandığınız için motora kulak kesileceksiniz ve gene motor sesini duyacaksınız.

Bence hiç alakasız insanları herhangi birşey söylemeden arabaya bindirip yolculuk edin. Sonra da arabadan indiğinizde soru sorun. Biraz önce dikkatini birşey çektimi diye sorun. Anlamazsa. Arabada sizi rahatsız eden bir ses oldumu diye sorun. En son motor sesini sorun. Duydunuz mu. Rahatsız etti mi diye.

Ben sürekli araç kullandığım için şehirler arası otobüse binince bile gayrı ihtiyari motor sesini ve motor devrini dinlerken buluyorum kendimi...

• quote:

Orijinalden alıntı: heleknes

Selamlar...
    Araçta montaj ile ilgili ciddi sorun var daha öncede bi arkadaşın paylaştığı far yükseklik ayarının olduğu panel ile döşeme arasında azımsanmayacak şekilde bi boşluk var acaba her araçta aynımı diye bayideki 4 aracıda kontrol ettim hepsi aynı PSA ile görüşmek gereken bi konu sonuçta araç 200 binden başlıyo sanki aceleye getirilmiş bi durum ve hiç önemsenmemiş koltuk altlarındaki sensör kabloları açıkta jant kanat yönleri sağ ve solda farklı direksiyon mili pedal arkasında bu araca yakışmayacak şekilde açıkta
    PSA sanki ister alın ister almayın der gibi eksikleri gidermemiş göz göre göre aracı piyasaya salmış ayıp
    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

Hocam sanırım bu kapağı diyorsunuz. Bir arkadaş bununla ilgili resim atmıştı. Benim tahminim araçta bu kısımda ya sigorta yada kontrol ettikleri yada işlem yaptıkları bir yer olabilir. Yani bu kadar basit bir şeyi unutup fabrikadan aracı bu şekilde göndermezler. Sonradan orayı açıp işlem yapıyorlardır. Yani bizim buralardaki işlem sırasında yerine tam oturtulmamış olabilir parçalar. Buda yanlış tabi ki. Dikkat edilmesi gerekir ama bu kadar baştan savma çıkamaz bence fabrikadan.

Koltuk altındaki kablolar bütün araçlarda açıkta duruyor. Eğilip başka marka araca bakın onlarda da göreceksiniz.

Direksyon mili ile ilgili söylediğiniz şey de 3008 de dikkatimi çekmişti benim ilk olarak. Hatta garip gelmişti niye böyle açıkta diye. 3008 de de aynı şekilde açıkta yani.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.