Şimdi Ara

Yeni civic hakkında yardım !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar bir sorum olacaktı.

2008 model Honda Civic elegance aracımı sürerken fren ve gazın bulunduğu yerden aşırı bir sıcak geliyor.Yalnız öyle böyle değil ayağımı terletecek derecede bir sıcak.Klima ve kaloriferi açık mı unuttum diye baktım fakat kapalı. Bu sorun ne olabilir?Daha önceleri başına gelen var mı?Bilgi verirseniz sevinirim.

Araç daha 1800 km de.

Zaten yeşil sibopları mı da çaldılar sinir oldum

Yarın servise gidicem ama eğer böyle bir sorunla daha önce karşılaşan varsa görüşlerini alayım dedim.

• Klimanın bacakdan verdiği yeri kontrol edebilirsin acıkken.
    Hava geliyor mu diye.
    Olmaması lazım böle bişi :)
  • benim basima boyle birsey gelmedi veya ben farketmedim. ama tahminim soyle nekadar dogrudur bilemiyorum. dişaridan hava alma aciksa klimada, motorda sıcaksa o hizla giderken iceri giren hava ayaklariniza gelmiş olabilir diye dusunuyorum.disaridan hava almayi kapatip tekrar denerseniz belki duzelebilir. ben zaten hep kapali tutarim belkide oyuzden boyle birsey farketmedim. egzoz gazlari vs. doluyo icerisi mecbur.
  • Böyle bir sorun yaşamadım.Aynı aracı kullanıyorum. Havalandırma hortumlarında arıza olma olasılığı var.Onlara bir baktır istersen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Exxcrea

benim basima boyle birsey gelmedi veya ben farketmedim. ama tahminim soyle nekadar dogrudur bilemiyorum. dişaridan hava alma aciksa klimada, motorda sıcaksa o hizla giderken iceri giren hava ayaklariniza gelmiş olabilir diye dusunuyorum.disaridan hava almayi kapatip tekrar denerseniz belki duzelebilir. ben zaten hep kapali tutarim belkide oyuzden boyle birsey farketmedim. egzoz gazlari vs. doluyo icerisi mecbur.

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: Exxcrea

benim basima boyle birsey gelmedi veya ben farketmedim. ama tahminim soyle nekadar dogrudur bilemiyorum. dişaridan hava alma aciksa klimada, motorda sıcaksa o hizla giderken iceri giren hava ayaklariniza gelmiş olabilir diye dusunuyorum.disaridan hava almayi kapatip tekrar denerseniz belki duzelebilir. ben zaten hep kapali tutarim belkide oyuzden boyle birsey farketmedim. egzoz gazlari vs. doluyo icerisi mecbur.

o zamanda dış havayı hiç kullanmaması lazım, olurmu hiç öyle şey, hem 08 elegancede öyle eskisi gibi arabanın hızına bağlı olarak gelen dış hava sistemi yok, onuda fana bağlamışlar, hangi hızla gidersen git, ayarladığın ölçüde hava giriyor içeri

• Aracın hızına bağlı hava girişi iyi oluyordu yahu,havalandırmayı herzaman açmak gerekmiyordu.
  • Valla bende de Civic var.Hiç öyle bir sorun yaşamadım. Daha motora hararet bile yaptıramadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Aracın hızına bağlı hava girişi iyi oluyordu yahu,havalandırmayı herzaman açmak gerekmiyordu.

O eski sistemi zaman zaman bende arıyorum, bizim arabalarda malesef bu şansı ortadan kaldırmışlar, havalandırmayı her açışta önce otomatikman klima devreye giriyor, ister sıcak ister soğuk önce klima çalışıyor, ki kışın sıcak hava için klimaya hiç gerek yok, kalorifer yetiyor, mecburen havalandırma sistemini açınca hemen arkasından klimayı kapatmak gerekiyor, eğer camlar buğulanırsa çözmek için buğu düğmesine basıncada doğrudan klimayı açıyor, belki işleri otomatikleştirerek konfor sağlıyor ama köntrolün kendimde olmasını tercih ederdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: caucass

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Aracın hızına bağlı hava girişi iyi oluyordu yahu,havalandırmayı herzaman açmak gerekmiyordu.

O eski sistemi zaman zaman bende arıyorum, bizim arabalarda malesef bu şansı ortadan kaldırmışlar, havalandırmayı her açışta önce otomatikman klima devreye giriyor, ister sıcak ister soğuk önce klima çalışıyor, ki kışın sıcak hava için klimaya hiç gerek yok, kalorifer yetiyor, mecburen havalandırma sistemini açınca hemen arkasından klimayı kapatmak gerekiyor, eğer camlar buğulanırsa çözmek için buğu düğmesine basıncada doğrudan klimayı açıyor, belki işleri otomatikleştirerek konfor sağlıyor ama köntrolün kendimde olmasını tercih ederdim

Kesinlikle.

Klima gibi performans-tüketim-sistem ömrünü etkileyen bir detayın tamamen benim kontrolümde olmasını isterdim.

Açılışta fanın bile çalışmadığı bir kademe olması iyi olurdu,rüzgar kendiliğinden girsin hiçbir elektrikli aksam çalışmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 4 Aralık 2008; 14:52:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.