Şimdi Ara

2008 CRV Benzinli mi Dizel mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CRV almayi dusunuyorum. Ancak benzinli ve dizel arasinda kararsiz kaldim. Kendime gore bir analiz yaptim ne derece dogru bilmiyorum. Oncelikle analiz:

1. Benzinli ve dizel arasindaki fiyat farki: 10.000 YTL (yaklasik)
    2. Yilda yapmayi planladigim km: 20.000km
    3. Agirlikli olarak sehir ici kullanim senede 1/2 defa sehirler arasi kullanim (2000km)
    4. MTV arasinda ki fark yillik 724 YTL
    5. Benzin/dizel yillik tuketiminden dogan parasal fark: 2.145 YTL
    6. MTV'yi de dusunce dizel 1.421 YTL karli oluyor.
    7. Aradaki fiyat farki 7 yilda kapaniyor.

Neticede 7 yil'dan fazla kullanacaksam dizel bir anlam ifade ediyor gibi bir sonuca ulastim.

Bu arabayi kullanan arkadaslardan merak ettiklerim. bakim/parca masraflari farki var mi? Dizelin gurultusu ne derece? Eger deneyimlerini paylasirlarsa cok sevinirim.

Simdiden tesekkurler.

• quote:

Orjinalden alıntı: spartac99

Arkadaslar merhaba,

CRV almayi dusunuyorum. Ancak benzinli ve dizel arasinda kararsiz kaldim. Kendime gore bir analiz yaptim ne derece dogru bilmiyorum. Oncelikle analiz:

3. Agirlikli olarak sehir ici kullanim senede 1/2 defa sehirler arasi kullanim (2000km)

Neticede 7 yil'dan fazla kullanacaksam dizel bir anlam ifade ediyor gibi bir sonuca ulastim.

Bu arabayi kullanan arkadaslardan merak ettiklerim. bakim/parca masraflari farki var mi? Dizelin gurultusu ne derece? Eger deneyimlerini paylasirlarsa cok sevinirim.

Simdiden tesekkurler.

Valla kardeşim senin yaptığın analizleri biz babamla kaç kere yaptık ve dizele karar verdikBizde senede 20.000km yapan birisiyiz.Bence dizel kardeşim manyak kaçıyor ve dizel olduğunu anlamak güç rölantide normal bi ses duyuyosun e o kadarda olsun artık sonuçta dizel deilmiYakıt konusuna gelince otomobil kadar yakıyor biz 6.7ye kadar düştük bir depo ile 750km yol gitdik 120-130 arası giderken kesinlikle DİZEL DİZEL DİZEL

• tercih olarak vites seceneklerini de kistas olarak almak lazim tabi ki, dizel manuel - benzinli tiptronik
  • quote:

Orjinalden alıntı: royartar

tercih olarak vites seceneklerini de kistas olarak almak lazim tabi ki, dizel manuel - benzinli tiptronik

benzinli sadece otomatik-dizeli ise 6 ileri manuel

bu arada 120-130 yanlış yazdım 100-110-120 arası 6.7 l/100km yaktığı yakıt 58lt depo maksimum 750km araç 7150kmde 10.000km den sonra azalır diye düşünüyorum genelde her arabada böle olur diye biliyorum
  • Burda arkadaşımızında belirttiği gibi vites kısmı önemli kriter
    benzinli tiptronik değil klasik otomatik şanzuman

quote:

Orjinalden alıntı: royartar

tercih olarak vites seceneklerini de kistas olarak almak lazim tabi ki, dizel manuel - benzinli tiptronik

• tabiki duser 10 12 bine kadar
  • Benzinlinin vergi avantajı var bide otomatik olayı oda insandan insana deişir bazı insan otomatik sever bazısı manuel
    dizelin avantajı yüksek performans az yakıt manul severler için manuel vites olayı (bazısı içinde farketmez)bizim içinde farketmezdi dizel sindi dizel aldık
  • Honda'nın dizeli kategorisinde en iyisi, buna rağmen yıllık bakımlarına da bakman gerekiyor. Mazot filtresi vs. benzinli modellerde bakımda değişmiyor çünkü.
  • quote:

Arkadaslar merhaba,

Simdiden tesekkurler.

küçük bir dipnot ekleyeyim dizel farkı için yedi yıla gerek yok çünkü dizel aracın değeri satışta aynı model ve kmdeki benzinli araca gore fazla olucaktır.Ayrıca buna benzinlide sadece otomatik seçenegi oldugunu ve otomatik vites aracında düz vitese oranla dahada fazla yaktıgını düşünürsen uçurum giderek artar.Bence paran yetiyorsa kesinlikle dizel.Dizel kullanmaya başladım,ondan sonrada enson nezaman benzin aldıgımı unutmaya basladım..önerim kesinlikle dizel 6ileri düz vites seçenegi....saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 23 Kasım 2007; 23:54:47 >

• quote:

Arkadaslar merhaba,

Simdiden tesekkurler.

buradaki hesaplamayı fabrika verilerine göre yapmıssındır. Yanlız sunuda hesaba katman gerekir. Dizel motorlarda tork hem cok daha fazla hemde düşük devirlerden itibaren maksimum torka ulaşıyorsun. Dolayısıyla gerçek hayatta benzinli o agırlıktaki kasayı taşımakta zorlanıcak ve daha fazla tüketim yapacaktır.

Neticede 7 yıl düşer 5 yıla + satarkende en az 5 ytl daha pahalıya satarsın 5 yıl olur 2 yıl (nasıl cözdüm olayı )

• Esasinda benim secimim otomatik olurdu ancak bu durumda farketmez diye dusunuyorum. Dizel agirlik kazanmaya basladi. Ama aradaki fark gercekten dusunmeye deger.
  • sahsi fikrim, benzinli model alir aradaki farkla da aksesuar listesindeki guzel secenekleri yaptirirdim dizel parasina full koruma barli vs bir crv im olurdu
  • 3 gün oldu cr-v'yi teslim alalı görünüş ve aksesuar olarak gerçekten çok hoşuma gittiginden şanzıman yüzünden benzinliyi tercih ettim, yakıt gerçekten çok fazla degil 300ykr yaktı ortalamada %70 şehir içi olarak, bu fiyat ve bu kasadaki bir araç bence otomatik tercih edilmeli bu yüzden ben otomatik aldım bu arada arkadaşlar yazmış şanzıman tiptronic degil bildigimiz düz otomatik güzel bir şanzıman var gerçekten kilosuna göre çok seri bir araç, ben 3 gündür kullanıyorum gerçekte begendim aracı neredeyse bütün opsiyonel aksesuarlarıda taktırdım güzel bir araç oldu.
  • tahmini yapacağın km göz önüne alınınca senede kaç bakım yaptıracaksın ve benzinli dizel arası bakım maliyeti farkı nedir? bence hesabına bunuda yansıtmalısın
    quote:

Arkadaslar merhaba,

Simdiden tesekkurler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Deoxyri

3 gün oldu cr-v'yi teslim alalı görünüş ve aksesuar olarak gerçekten çok hoşuma gittiginden şanzıman yüzünden benzinliyi tercih ettim, yakıt gerçekten çok fazla degil 300ykr yaktı ortalamada %70 şehir içi olarak, bu fiyat ve bu kasadaki bir araç bence otomatik tercih edilmeli bu yüzden ben otomatik aldım bu arada arkadaşlar yazmış şanzıman tiptronic degil bildigimiz düz otomatik güzel bir şanzıman var gerçekten kilosuna göre çok seri bir araç, ben 3 gündür kullanıyorum gerçekte begendim aracı neredeyse bütün opsiyonel aksesuarlarıda taktırdım güzel bir araç oldu.

Hayırlı olsun cok güzel bir araç. Yakıt tüketimi dediğin gibiyse 1,6 golflerden az yakıyor demektır harika degerler.

Yol bilgisayarını merak ettim, neler var ? (anlık yakıt tüketimi, ortalama hız vb.)

• Bence bu araçları alırken otomatik almalı. Dizelin otomatiği yok. Ayrıca silindir hacmi 2200 cc olduğundan vergi dezavantajıda var. Aradki 10 bin YTL, otomatik dizel olsaydı 12000 gibi olurdu. Vergi dezavantajları falan 13000 dersek bu para çok para. Ben benzinli alırdım. Honda CRV'nin benzin tüketimide sınıfına göre oldukça makul seviyede, testlerde 8-9 lt arasında çıkıyor buda iyi bir değer. Çok fazla yaktığını düşünürsende LPG taktır gitsin.
  • Bu bide para meselesi herkesin para bütçesi aynı olamazki parası olan dizel alır,ona yetmeyen benzinli alır olay bu aslında bu pekde tartışılcak bişey deil.2.si ise zevkler ve renkler tartışılmaz herkezin bi zevki bi fikri vardır ona göre alır
  • bu sınıf ve daha yukarısı için otomatik vites olmazsa olmaz sayılıyor artık,
    insanlar bu araçta sırf otomatik olduğu için benzinli tercihi yapıyor,
  • 5 ayda tam 10.000km yaptık
  • quote:

Orjinalden alıntı: mukeya

Bence bu araçları alırken otomatik almalı. Dizelin otomatiği yok. Ayrıca silindir hacmi 2200 cc olduğundan vergi dezavantajıda var. Aradki 10 bin YTL, otomatik dizel olsaydı 12000 gibi olurdu. Vergi dezavantajları falan 13000 dersek bu para çok para. Ben benzinli alırdım. Honda CRV'nin benzin tüketimide sınıfına göre oldukça makul seviyede, testlerde 8-9 lt arasında çıkıyor buda iyi bir değer. Çok fazla yaktığını düşünürsende LPG taktır gitsin.

Hocam naptın honda crv ye tüpü de taktınızya helel olsuntüplü kullanıcağına o jip i gidip dizel normal bir araba al daha iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.