Şimdi Ara

Deri koltuğa ne yapsakta terlemesek?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
37.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum yaz geldi.. Bizim makinanın koltuklarıda deri.. Fakat aleti alıp bi süre sürdükten sonra sırtım su gibi oluyor.. Bu terletmeyi önlemek için koltuğa sürülen bi ilaç vs. veya başka bi öneriniz var mı? (ilaçta yokturda maksat cümleyi süslemek)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Deri Koltukta Terlemeden Oturmak İçin İpuçları

Deri koltuklar şık ve lüks olabilir, ancak hava sıcak olduğunda aşırı derecede terletici olabilirler. İşte deri bir koltukta terlemeden oturmanın bazı ipuçları:

• Deri Koltuk Üzerine Kılıf Kullanın: Deri koltuğa kılıf takmak, koltuk ve vücudun arasında bir bariyer oluşturarak terlemenin azaltılmasına yardımcı olabilir. Doğal kumaşlardan yapılmış kılıfları tercih etmek, teri emmelerine ve nefes alabilirliklerini artırmalarına olanak tanır.
    • Deri Koltuğa Pamuklu Bir Havlu Serin: Koltukta oturmadan önce deri koltuğun üzerine pamuklu bir havlu serin. Havlu teri emer ve vücudun soğumasına yardımcı olur.
    • Koltuğu Fan veya Klima ile Havalandır: Koltuğun yakınında bir masaüstü vantilatörü veya klima kullanarak hava sirkülasyonu yaratmak, terlemeyi azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Deri Koltuktan Kaçının: Mümkünse, sıcak havalarda deri koltukta uzun süre oturmayın. Bunun yerine kumaş veya file döşemeli koltukları tercih edin.
    • Bol, Nefes Alabilir Giysiler Giyin: Pamuk veya keten gibi doğal kumaşlardan yapılmış bol giysiler giymek, terlemenizi azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Sıcaklık Ayarlarını Azaltın: Klimanız varsa, sıcaklık ayarlarını azaltın. Koltuğun bulunduğu odayı serinletmek, terlemenizi azaltır.
    • Sıvı Tüketiminizi Artırın: Bol su içmek, vücudunuzun serin kalmasına yardımcı olur ve terlemenizi azaltır.

Bu ipuçlarını takip ederek deri bir koltukta terlemeden oturabilir ve yaz aylarında bile konforlu bir şekilde çalışabilir veya dinlenebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yaslanma yerlerine atlet veya t-shirt giydir. Oturma yerleri için de bol KURUFASULYE ve doğal tazyikli hava öneriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Yaslanma yerlerine atlet veya t-shirt giydir. Oturma yerleri için de bol KURUFASULYE ve doğal tazyikli hava öneriyorum
    koltukları ısıtmalı soğutmalı araç tavsiye ediyorum bide deriler gerçekse zaten büyük miktarda sıvı emebiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: W_R_11

koltukları ısıtmalı soğutmalı araç tavsiye ediyorum bide deriler gerçekse zaten büyük miktarda sıvı emebiliyorlar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: W_R_11

Hocam walla şu an arabayı değiştirecek durumum yok

• quote:

Orijinalden alıntı: murtilaf

quote:

Orjinalden alıntı: W_R_11

Hocam walla şu an arabayı değiştirecek durumum yok

Alıntıları Göster
    bu sorun bende de var...

yazın deri terletiyor, kışın donduruyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: aarenaa

bu sorun bende de var...

yazın deri terletiyor, kışın donduruyor...

Alıntıları Göster
    parçalaı deri olsaymış sorun olmazmıl ama oturnma yaslanan yerlere şu masaj etkisi de yapan ürünlerden alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

parçalaı deri olsaymış sorun olmazmıl ama oturnma yaslanan yerlere şu masaj etkisi de yapan ürünlerden alın

Alıntıları Göster
    hocam koyun postu geçir koltuklara, 4 mevsim terletmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmoz

hocam koyun postu geçir koltuklara, 4 mevsim terletmez

Alıntıları Göster
    lüx arabaalarda koltuğun içinde fanlar vardır ve hava üfleyerek terlemeyi önlerler, ama soğuk havanın alttan nazik yerlere gelmesi ne kadar sağlıklı olur bilemem tabii, en pratik çözüm ise minderdir, benim koltukların üzerindeki gibi minder yaptırın, hem terlemekten ve yapışmaktan kurtulursunuz, hemde kirlenince yıkanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

lüx arabaalarda koltuğun içinde fanlar vardır ve hava üfleyerek terlemeyi önlerler, ama soğuk havanın alttan nazik yerlere gelmesi ne kadar sağlıklı olur bilemem tabii, en pratik çözüm ise minderdir, benim koltukların üzerindeki gibi minder yaptırın, hem terlemekten ve yapışmaktan kurtulursunuz, hemde kirlenince yıkanıyor

Alıntıları Göster
    Ya da deri pantolon ve gömlek giyeceksin

• quote:

Ya da deri pantolon ve gömlek giyeceksin

Alıntıları Göster
    böyle boncuklu gibi bambudan mı ne yapılmış koltuk kılıfları var Türk işi, onlardan ser koltuğa o zaman rahatlarsın

Google'a koltuk kılıfı bambu yaz ilk çıkan sayfayı aç, 16 tl fiyatı var, terletmeyen kılıf hemde çok hoş ta görüntüsü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWolt38 -- 18 Mayıs 2009; 11:10:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

böyle boncuklu gibi bambudan mı ne yapılmış koltuk kılıfları var Türk işi, onlardan ser koltuğa o zaman rahatlarsın

Google'a koltuk kılıfı bambu yaz ilk çıkan sayfayı aç, 16 tl fiyatı var, terletmeyen kılıf hemde çok hoş ta görüntüsü var.

Alıntıları Göster
    Buradan ben şu sonucu çıkarıyorum: Deri döşemenin gösterişten başka bir fonksiyonu yok demek ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: simplycity

Buradan ben şu sonucu çıkarıyorum: Deri döşemenin gösterişten başka bir fonksiyonu yok demek ki.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kendinibil

bu konu çok tartışıldı forumda aratırsanız bulabilirsiniz...
    emin olun sadece gösteriş değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orjinalden alıntı: kendinibil

bu konu çok tartışıldı forumda aratırsanız bulabilirsiniz...
    emin olun sadece gösteriş değil

Alıntıları Göster
    Bizim arabada deri ama hiç terletmiyor babam minder alıyordu geçen sene zorla vazgeçirdim üzerine minder koymak için mi deri koltuk aldın o zaman hiç deri koltuk almasaydın diyince bi şey diyemedi çok sıvcaklardada pek terletmedi çok uzun yolculuklarda terletiyor o da her tür koltukta olur yani
    Arabaya binmeden 2 dakika önce klimayı düşük sıcaklıkta çalıştırın kapıyı kapatın soğusun 2 dakika sonra koltuklar buz gibi oluyor o buz gibi koltuğa oturduğun andaki ferahlama gibisi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: eczem

Bizim arabada deri ama hiç terletmiyor babam minder alıyordu geçen sene zorla vazgeçirdim üzerine minder koymak için mi deri koltuk aldın o zaman hiç deri koltuk almasaydın diyince bi şey diyemedi çok sıvcaklardada pek terletmedi çok uzun yolculuklarda terletiyor o da her tür koltukta olur yani
    Arabaya binmeden 2 dakika önce klimayı düşük sıcaklıkta çalıştırın kapıyı kapatın soğusun 2 dakika sonra koltuklar buz gibi oluyor o buz gibi koltuğa oturduğun andaki ferahlama gibisi yok

Alıntıları Göster
    Emin olun sadece gösteriş için değil denmiş; acaba deri koltuğun faydaları mı var? Sıhhi falan mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MegaWolt38

onlarda sağlıklı değil, aralıklarından kırıntlılar falan inip deriyi mahvediyor

gerçek deri nispeten sağlıklı olabilir ama o zamanda kokuyor yaw,

yani iki ucu otlu değnek

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Orjinalden alıntı: MegaWolt38

onlarda sağlıklı değil, aralıklarından kırıntlılar falan inip deriyi mahvediyor

gerçek deri nispeten sağlıklı olabilir ama o zamanda kokuyor yaw,

yani iki ucu otlu değnek

Alıntıları Göster
    deri pantolon gömlekle binemiyorsan, vücut derinle bin. Deri deriye bişey yapmaz!

• quote:

deri pantolon gömlekle binemiyorsan, vücut derinle bin. Deri deriye bişey yapmaz!

Alıntıları Göster
    orjinal deri olduğuna eminmisiniz orjinal deri terletmez nefes alı gözeneklidir çünkü fakat orjnial deri gibi duran sahte derilerde var eğer onlardansa nefes almaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: seffaf1

orjinal deri olduğuna eminmisiniz orjinal deri terletmez nefes alı gözeneklidir çünkü fakat orjnial deri gibi duran sahte derilerde var eğer onlardansa nefes almaz

Alıntıları Göster
    Aslında Accord'un deri koltuksunu görmüştüm. Onun gözenekleri vardı; ancak Honda CR-V'de gözenek görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Aslında Accord'un deri koltuksunu görmüştüm. Onun gözenekleri vardı; ancak Honda CR-V'de gözenek görmedim.

Alıntıları Göster
    gerçek deri kalmamıştır artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: eczem

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eczem

Aynı olayı bende yapıyorum zaten şu an.. Ama her zaman mümkün olmuyor. Zaman geliyor arabaya direk binip gitmen gerekiyor..
    Ya bide arabanın arka tarafı klima az bişi bile açık olsa buz gibi oluyor ama önde tık yok. Şöför mü tutsam napsam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.